Προς το περιεχόμενο

Usb flash disk - Recycle bin

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει τροπος, να ορισω, ωστε οτι αρχεια διαγραφω στο φλασακι, να πηγαινουν στο trash bin και να μην διαγραφονται εντελως;

Εχω σβησει κατα λαθος αρχεια, και μετα παλευω με data recovery προγραμματα με αμφιβολα αποτελεσματα.

• Λύση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Υπαρχει τροπος, να ορισω, ωστε οτι αρχεια διαγραφω στο φλασακι, να πηγαινουν στο trash bin και να μην διαγραφονται εντελως;

Εχω σβησει κατα λαθος αρχεια, και μετα παλευω με data recovery προγραμματα με αμφιβολα αποτελεσματα.

https://www.wisecleaner.com/think-tank/344-How-to-Enable-Recycle-Bin-for-USB-Flash-Drives-in-Windows-10.html

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, micos000 said:

Πριν αρχισω σκαλισμα στη registry, αν το εχεις δοκιμασει, που/πως ακριβως εμφανιζει το recycle bin που αφορα το φλασακι; Ξεχωριστο recycle bin, ή στο ενα και μοναδικο default τως windows;

Το κανει για ολα τα φλασακια που συνδεονται τον υπολογιστη;

Δημοσ.

Δες το παρακάτω βίντεο. Ο τύπος το ενεργοποιεί και για τον τρέχων χρήστη (CurrentUser) και για όλους τους χρήστες (Local Machine). Ο κάδος ισχύει για όλα τα αφαιρούμενα μέσα και η επαναφορά γίνεται από το εικονίδιο το κάδου στην επιφάνεια εργασίας.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον, ειπα να το δοκιμασω. Αλλα μετα το Policies, δεν υπαρχει 'explorer'. Τι κανω;

Οριστε μεχρι που εχω φτασει

c.jpg

---

Ερωτηση (χαζη μαλλον): ως φυσικος χωρος, τα διεγραμμενα και απο το φλασακι, ανεξαρτητα απο το αν εμφανιζονται στο recycle bin, διατηρουνται μες το φλασακι ή στον σκληρο του υπολογιστη;

Δημοσ.

Δημιουργείς νέο κλειδί με το όνομα Explorer μέσα στον Policies με δεξί κλικ.

Τα αρχεία μένουν στο στικάκι αλλά για να κάνεις επαναφορά σε άλλον υπολογιστή θα πρέπει να κάνεις και εκεί την διαδικασία με την registry.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον, το εκανα, λειτουργει! Παροτι ειμαι πολυ προσεκτικος, καμια φορα τα λαθη ειναι ανθρωπινα, και εχω χασει πραγματα. Νομιζω οτι ετσι ειμαι καλυμμενος.

Απλα, πρεπει να θυμαμαι, να κανω empty trash φευγοντας απο τον συγκεκριμενο υπολογιστη, για να μην μενουν αποθηκευμενα τα 'σκουπιδια' στο φλασακι και γεμιζει ο χωρος του.

micos000, θερμες ευχαριστίες! :)

Δημοσ.

Ωραία.

Μάρκαρε αν θέλεις και την 1η απάντηση μου σαν λύση για να υπάρχει μια αναφορά σε περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί στο μέλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Εμ, θα πηγαιναν ολα ρολοι; Δεν θα ανεκυπτε κατι;

Λοιπον, ενω για μεμονωμενα αρχεια, κανονικα τα πηγαινε στο recycle bin, τωρα που χρειαστηκε να διαγραψω ενα φακελο με πολλους υποφακελους και πολλα αρχεια, αλλα ομως δεν θα ελεγα και τιποτε ιδιαιτερο μεγαλο συνολικα σαν μεγεθος (ολα μαζι στα 400mb), με ρωτησε αν θελω να τα σβησει γιατι 'too big for recycle bin' , ειπα ναι, και δεν τα πηγε στον καδο.

Μπορει κατι να αλλαξει, και να τα πηγαινει ολα στον καδο, κι οχι μονο μικροαρχεια;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mindreader είπε

με ρωτησε αν θελω να τα σβησει γιατι 'too big for recycle bin' , ειπα ναι, και δεν τα πηγε στον καδο.

Το μέγεθος του κάδου το ορίζεις εσύ και δεν είναι απεριόριστο. Κάνε δεξί κλικ στον κάδο στην επιφάνεια εργασίας->Ιδιότητες και άλλαξε το μέγεθος το κάδου για τα αφαιρούμενα μέσα.

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, micos000 said:

Το μέγεθος του κάδου το ορίζεις εσύ και δεν είναι απεριόριστο. Κάνε δεξί κλικ στον κάδο στην επιφάνεια εργασίας->Ιδιότητες και άλλαξε το μέγεθος το κάδου για τα αφαιρούμενα μέσα.

Αυτη τη στιγμη δεν ειμαι μπροστα στο συγκεκριμενο pc, ομως, 'it does not make sense'.

Οταν, ξερω, γιατι χειριζομαι το pc καθε μερα, οτι και 10gb να σβησω, απο τον σκληρο, τα παει στο recycle bin, πως, οταν παω να σβησω, μολις 400mb, μου λεει οτι ειναι πολλα; Δυο μετρα και δυο σταθμα; Αλλα ειναι τα πολλα οταν σβηνω απο το σκληρο, αλλα οταν σβηνω απο το φλασακι; Ενιαια δεν ειναι η ρυθμιση; Το φλασακι ειναι 128gb, τα μισα κατειλημενα, αρα δεν ειναι οτι προσπαθησα να σβησω κατι τεραστιο, που οπως ειπαμε το δειχνει μεν στο recycle bin αλλα ως φυσικο αρχειο το διατηρει καπου στο φλασακι μεχρι να αδειασω τον καδο.

Τι συμβαινει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενιαια δεν ειναι η ρυθμιση;

Όχι, δεν είναι.

Δυο μετρα και δυο σταθμα; Αλλα ειναι τα πολλα οταν σβηνω απο το σκληρο, αλλα οταν σβηνω απο το φλασακι;

Από προεπιλογή ο κάδος χρησιμοποιεί ένα ποσοστό του χώρου του δίσκου, νομίζω 5%.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Τωρα αρχιζω και μπερδευομαι.

Ενα recycle bin δεν ...βλεπω; Σε ενα δεν μπορω να ορισω ρυθμισεις;

Που μπορω να δω το ενα και που το αλλο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τον βλέπεις στο usb γιατί δεν θέλει η ms να τον βλέπεις. ;)

Στην εξερεύνηση αρχείων πήγαινε στις επιλογές φακέλων ( ή από τον πίνακα ελέγχου) και στην καρτέλα Προβολή ξετσεκάρισε την απόκρυψη των προστατευμένων αρχείων.

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 21/12/2024 at 18:19, micos000 said:

Δεν τον βλέπεις στο usb γιατί δεν θέλει η ms να τον βλέπεις. ;)

Στην εξερεύνηση αρχείων πήγαινε στις επιλογές φακέλων ( ή από τον πίνακα ελέγχου) και στην καρτέλα Προβολή ξετσεκάρισε την απόκρυψη των προστατευμένων αρχείων.

spacer.png

To εκανα.

Παρολα αυτα, δεν εμφανιζει κατι. Και δεν μπορω αν δεν εμφανισει, να αλλαξω τις ιδιοτητες/χωρητικοτητα recycle bin για το φλασακι.

Ιδου:

c.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...