vagos789 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δεν θα πρεπει να γινεται τακτικη χρηση ιδιωτικου οχηματος για αυτο το λογο Αν ειναι μια περιστασιακη χρηση, ο εργοδοτης να καλυψει βενζινες,διοδια με αποδειξεις και τελος.
xsterg Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε Συμφωνώ απόλυτα πως ο ιδιοκτήτης πρέπει να παρέχει το όχημα. Επειδή δεν το έχει ζητήσει, αλλά σκέφτηκα το ενδεχόμενο να μου το ζητήσει, είπα να ανοίξω αυτό το φόρουμ. Είπα εγώ ο αδαής στον εαυτό μου "κι αν μου ζητήσει να πηγαίνω 2-3 φορές το μήνα εκεί και μου δίνει τα απαραίτητα/το φαγητό/το χαρτζιλίκι, γιατί να μην το δω σαν βόλτα; (σε συνδυασμό με την επαγγελματική εξέλιξη που φέρνει αυτό για τη θέση μου)". Η ασφάλεια και η αστική ευθύνη δεν βρίσκεται στην καθημερινότητά μας; Δηλαδή με 2-3 παραπάνω δρομολόγια τον μήνα, ο ίδιος οδηγός θα είμαι, την ίδια αντίληψη θα έχω, το ίδιο ρίσκο του δρόμου θα παίρνω. Αυτά σκέφτηκα και αναρωτήθηκα ποια μπορεί να είναι η "σωστή;" χρέωση ανά χιλιόμετρο. οχι φιλε μου. δεν ειναι ετσι τα πραγματα. ο εργοδοτης θα σου παρεχει οτι χρειαζεται για την τελεση της υπηρεσιας σου. εαν ειναι να βαζουμε εμεις αυτοκινητο, υπολογιστη, χωρο εργασιας, μολυβια, χαρτια, γραφειο, εργαλεια τοτε ποιος ο λογος να τον εχεις εργοδοτη? για νταβατζιλικι? βλεπω με αυτα που λες οτι θα πρεπει να εισαι μικρος σε ηλικια και νεος εργασιακα. αυτο παει να εκμεταλλευτει. το φαγητο τις βενζινες τις υπερωριες και τα διοδια μην τα βαζεις μεσα. αυτα ουτως η αλλιως θα τα πληρωνε. απλα να σου ξαναπω οτι σε περιπτωση στραβης ολοι βγαζουν τον κωλο τους απ εξω. αληθεια γιατι δεν σου δινει το αυτοκινητο του? γιατι δεν σου νοικιαζει ενα? γιατι δεν σου λεει να πας με ταξι η λεωφορειο και να του πας τις αποδειξεις?
bobbyray21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, vagos789 είπε Δεν θα πρεπει να γινεται τακτικη χρηση ιδιωτικου οχηματος για αυτο το λογο Αν ειναι μια περιστασιακη χρηση, ο εργοδοτης να καλυψει βενζινες,διοδια με αποδειξεις και τελος. Ναι, δεν μιλάμε για τακτική χρήση. 33 λεπτά πριν, xsterg είπε οχι φιλε μου. δεν ειναι ετσι τα πραγματα. ο εργοδοτης θα σου παρεχει οτι χρειαζεται για την τελεση της υπηρεσιας σου. εαν ειναι να βαζουμε εμεις αυτοκινητο, υπολογιστη, χωρο εργασιας, μολυβια, χαρτια, γραφειο, εργαλεια τοτε ποιος ο λογος να τον εχεις εργοδοτη? για νταβατζιλικι? βλεπω με αυτα που λες οτι θα πρεπει να εισαι μικρος σε ηλικια και νεος εργασιακα. αυτο παει να εκμεταλλευτει. το φαγητο τις βενζινες τις υπερωριες και τα διοδια μην τα βαζεις μεσα. αυτα ουτως η αλλιως θα τα πληρωνε. απλα να σου ξαναπω οτι σε περιπτωση στραβης ολοι βγαζουν τον κωλο τους απ εξω. αληθεια γιατι δεν σου δινει το αυτοκινητο του? γιατι δεν σου νοικιαζει ενα? γιατι δεν σου λεει να πας με ταξι η λεωφορειο και να του πας τις αποδειξεις? Καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ με τα επιχειρήματα σου. Απλά, ξέρεις, αν όντως μου πει να πάω με το δικό μου, σκέφτηκα αυτά τα 30-40 ευρώ που θα έδινε για την ενοικίαση για παράδειγμα, γιατί να μην τα βάλω τσέπη και να είμαι στην δική μου άνεση με τα δικά μου ηχεία, τα δικά μου καθίσματα κτλ, εφόσον δεν αφορά τακτική χρήση… Δηλαδή, κατάλαβες, δεν βρίσκω κάποιο ισχυρό επιχείρημα για να είμαι κάθετος. Τα σκέφτομαι ήδη αυτά που λες, όμως.
xsterg Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, bobbyray21 είπε Ναι, δεν μιλάμε για τακτική χρήση. Καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ με τα επιχειρήματα σου. Απλά, ξέρεις, αν όντως μου πει να πάω με το δικό μου, σκέφτηκα αυτά τα 30-40 ευρώ που θα έδινε για την ενοικίαση για παράδειγμα, γιατί να μην τα βάλω τσέπη και να είμαι στην δική μου άνεση με τα δικά μου ηχεία, τα δικά μου καθίσματα κτλ, εφόσον δεν αφορά τακτική χρήση… Δηλαδή, κατάλαβες, δεν βρίσκω κάποιο ισχυρό επιχείρημα για να είμαι κάθετος. Τα σκέφτομαι ήδη αυτά που λες, όμως. τακτικη χρηση ειναι και το μια φορα την εβδομαδα. και το μια φορα στις 15 εφ οσον γινεται κατ εξακολουθιση. οσο για τα αλλα να μην τα σχολιασω. δεν σε βαζει να κατσεις και σε ... τελαρα στο δικο του οχημα. τωρα εαν θελεις εσυ να πηγαινεις για δουλεια με recaro καθισματα η ηχοσυστημα kenwood ή με ζαντες vossen αυτο δεν το σχολιαζω. στην δουλεια πηγαινεις. δεν πας για διασκεδαση, ουτε βολτα την γκομενα. επαναλαμβανω κι ας γινω κουραστικος. οταν γινει η στραβη με ζημια, ατυχημα, κλοπη και οχι μονο δεν θα σου καλυψει τιποτα αλλα θα βρεθεις και εκτεθειμενος και υπολογος τοτε θα βαλεις μυαλο. μην πεις ομως οτι δεν σου τα ειπαμε. αγνοια δεν υπαρχει πλεον. ξεροκεφαλια λεγεται αυτο...
nick_souvlaki Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στην εταιρεία που ήμουν πριν έδιναν 32 (ή 35...δεν είμαι σίγουρος) λεπτά το χιλιόμετρο. Κυρίως ήταν μετακίνηση δική μου για συναντήσεις σε κοντινές αποστάσεις. Μου φαινόταν οκ, δεδομένου ότι πολλές φορές πήγαινα κατευθείαν το πρωί και γλίτωνα τα κόστη να πάω μέχρι το γραφείο (τα οποία προφανώς και δεν πλήρωναν). Πλήρωναν κανονικά και το πάρκινγκ. Επίσης προφανώς και είχα την δυνατότητα να πάω με τα μέσα άμα ήθελα (όπου και εκεί πλήρωναν τα έξοδα). Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από nick_souvlaki
elgol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Αν του δωσει ο εργοδοτης αυτοκινητο τι καλυψη θα εχει περα απο την ασφαλεια του οχηματος:
vastegial_74 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Για πόσα χιλιόμετρα μιλάμε χοντρά χοντρά;
Sorath Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω φίλο ο οποίος ως μηχανικός, τον έστελναν απο την εταιρία του για επισκέψεις σε πελάτες. Τότε πήγαινε με δική του μοτοσυκλέτα. Κάποια στιγμή αγοράζει ένα καινούργιο T-Max. Σε λιγότερο απο μήνα, του το κλέβουν μέρα μεσημέρι απο κεντρικό σημείο στην Γλυφάδα. Έκλαιγε τα λεφτά του καθώς δεν είχε προλάβει να το ασφαλίσει για κλοπή (είχε ψιλοαναπαυτεί επειδή είχε βάλει GPS tracker). Η εταιρία δεν του κάλυψε τίποτα για την κλοπή αλλά απο τότε του έδωσαν ένα χρέπι Beverly για να κυκλοφορεί. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Sorath
phanispal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 36 λεπτά πριν, xsterg είπε επαναλαμβανω κι ας γινω κουραστικος. οταν γινει η στραβη με ζημια, ατυχημα, κλοπη και οχι μονο δεν θα σου καλυψει τιποτα αλλα θα βρεθεις και εκτεθειμενος και υπολογος τοτε θα βαλεις μυαλο. μην πεις ομως οτι δεν σου τα ειπαμε. αγνοια δεν υπαρχει πλεον. ξεροκεφαλια λεγεται αυτο... Τρομερή βεβαιότητα πάντως, ενώ δε γνωρίζεις τον εργοδότη του. Άγνοια και ξεροκεφαλιά άλλου βλέπω εγώ, όχι στον TS. 3 λεπτά πριν, Sorath είπε Έχω φίλο ο οποίος ως μηχανικός, τον έστελναν απο την εταιρία του για επισκέψεις σε πελάτες. Τότε πήγαινε με δική του μοτοσυκλέτα. Κάποια στιγμή αγοράζει ένα καινούργιο T-Max. Σε λιγότερο απο μήνα, του το κλέβουν μέρα μεσημέρι απο κεντρικό σημείο στην Γλυφάδα. Έκλαιγε τα λεφτά του καθώς δεν είχε προλάβει να το ασφαλίσει για κλοπή (είχε ψιλοαναπαυτεί επειδή είχε βάλει GPS tracker). Η εταιρία δεν του κάλυψε τίποτα για την κλοπή αλλά απο τότε του έδωσαν ένα χρέπι Beverly για να κυκλοφορεί. Σε αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία όμως. Δική του επιλογή ήταν να αποκτήσει καινούργιο T-Max που τα γλυκοκοιτάζουν, δική του και να το χρησιμοποιήσει και για τη δουλειά, δική του και να μην το ασφαλίσει έγκαιρα. 2
Morosana Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Το να ανεβάσεις 5-10 λεπτά το χλμ τη βενζίνη και να σου δίνει 30 ενώ έκαψες 15 20 δεν σωνεσαι, ούτε θα δείξεις καλό πρόσωπο μάλλον κορόιδο θα σε πει. Το πρόβλημα είναι στις βλάβες ειδικά αυτές που προκύπτουν από χρήση. Αν πχ πας σε ένα πελάτη παρκάρεις σε μια ανηφόρα πατιναρεις και φας το δίσκο πόσα νομίζεις ότι θα σου καλύψει; θα σου πει ο δίσκος αλλάζει κάθε 70000 χλμ στην υπηρεσία μου έκανες 700 πάρε αντί για 1% ένα 5% της ζημιάς επειδή είμαι large και μετά είναι πρόβλημα σου όχι δικό μου αφού είσαι ο ίδιος οδηγός με την ίδια αντίληψη και το ίδιο πόδι
Sorath Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, phanispal said: Σε αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία όμως. Δική του επιλογή ήταν να αποκτήσει καινούργιο T-Max που τα γλυκοκοιτάζουν, δική του και να το χρησιμοποιήσει και για τη δουλειά, δική του και να μην το ασφαλίσει έγκαιρα. Δεν είναι αυτο το θέμα. Εξάλλου δεν παίζει ρόλο πόση αξία έχει το όχημα. Όπως επίσης, το παληκάρι ένα όχημα ήθελε για προσωπική χρήση. Τι έπρεπε να κάνει; Να πάρει το T-Max για αυτόν και άλλο ένα όχημα με δική του χρέωση για να εξυπηρετεί την εργασία του ή να μην πάρει ποτέ αυτό που γούσταρε και να κυκλοφορεί μια ζωή με ένα χρέπι; Το νόημα είναι, οτι απο την στιγμή που χρησιμοποιείς δικό σου όχημα, η εταιρία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Είσαι κυριολεκτικά μόνος σου σε ότι έχει σχέση με το όχημά σου, Είτε είναι περίπτωση κλοπής, κόστος επισκευής είτε απο ατύχημα, είτε λόγω φθοράς και όπως επίσης την απαξίωσή του λόγω των χιλιομέτρων που μαζεύει. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Sorath
Broli007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, bobbyray21 said: Ναι, δεν μιλάμε για τακτική χρήση. Καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ με τα επιχειρήματα σου. Απλά, ξέρεις, αν όντως μου πει να πάω με το δικό μου, σκέφτηκα αυτά τα 30-40 ευρώ που θα έδινε για την ενοικίαση για παράδειγμα, γιατί να μην τα βάλω τσέπη και να είμαι στην δική μου άνεση με τα δικά μου ηχεία, τα δικά μου καθίσματα κτλ, εφόσον δεν αφορά τακτική χρήση… Δηλαδή, κατάλαβες, δεν βρίσκω κάποιο ισχυρό επιχείρημα για να είμαι κάθετος. Τα σκέφτομαι ήδη αυτά που λες, όμως. Γιατι αν πηγαίνεις με δικό σου, δεν θα δώσει 30-40 ευρώ, θα παει να δώσει 20, να κερδίσεις και εσύ, αλλά να κερδίσει και αυτός. Από την ενοικίαση, θα έπαιρνε απόδειξη χωρίς φπα που θα την περνούσε στα έξοδα της εταιρίας. Με εσένα δεν παίρνει τίποτα, αλλά ουτε μπορεί να το βάλει στο μισθό σου, γιατι θα πρεπει να πληρώσει επιπλέον ασφάλεια. Ίσως ως bonus μόνο αν το περνούσε, σε καμιά προπληρωμένη κάρτα για σουπερ μαρκετ/delivery/καυσιμα οπως η Edenred.
Morosana Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 31 λεπτά πριν, Sorath είπε Έχω φίλο ο οποίος ως μηχανικός, τον έστελναν απο την εταιρία του για επισκέψεις σε πελάτες. Τότε πήγαινε με δική του μοτοσυκλέτα. Κάποια στιγμή αγοράζει ένα καινούργιο T-Max. Σε λιγότερο απο μήνα, του το κλέβουν μέρα μεσημέρι απο κεντρικό σημείο στην Γλυφάδα. Έκλαιγε τα λεφτά του καθώς δεν είχε προλάβει να το ασφαλίσει για κλοπή (είχε ψιλοαναπαυτεί επειδή είχε βάλει GPS tracker). Η εταιρία δεν του κάλυψε τίποτα για την κλοπή αλλά απο τότε του έδωσαν ένα χρέπι Beverly για να κυκλοφορεί. Τι σημαίνει δεν είχε προλαβαίνει κάποιος να βάλει μια κάλυψη στο όχημα του; Όπως δεν το έκανε από την πρώτη στιγμή δεν θα το έκανε ακόμα και αν περνούσε ένα 6μηνο, το ότι έγινε στη δουλειά ή στον καφέ του δεν κάνει καμία διαφορά. 1
phanispal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Morosana είπε Το να ανεβάσεις 5-10 λεπτά το χλμ τη βενζίνη και να σου δίνει 30 ενώ έκαψες 15 20 δεν σωνεσαι, ούτε θα δείξεις καλό πρόσωπο μάλλον κορόιδο θα σε πει. Το πρόβλημα είναι στις βλάβες ειδικά αυτές που προκύπτουν από χρήση. Αν πχ πας σε ένα πελάτη παρκάρεις σε μια ανηφόρα πατιναρεις και φας το δίσκο πόσα νομίζεις ότι θα σου καλύψει; θα σου πει ο δίσκος αλλάζει κάθε 70000 χλμ στην υπηρεσία μου έκανες 700 πάρε αντί για 1% ένα 5% της ζημιάς επειδή είμαι large και μετά είναι πρόβλημα σου όχι δικό μου αφού είσαι ο ίδιος οδηγός με την ίδια αντίληψη και το ίδιο πόδι 15 λεπτά πριν, Sorath είπε Δεν είναι αυτο το θέμα. Εξάλλου δεν παίζει ρόλο πόση αξία έχει το όχημα. Όπως επίσης, το παληκάρι ένα όχημα ήθελε για προσωπική χρήση. Τι έπρεπε να κάνει; Να πάρει το T-Max για αυτόν και άλλο ένα όχημα με δική του χρέωση για να εξυπηρετεί την εργασία του ή να μην πάρει ποτέ αυτό που γούσταρε και να κυκλοφορεί μια ζωή με ένα χρέπι; Το νόημα είναι, οτι απο την στιγμή που χρησιμοποιείς δικό σου όχημα, η εταιρία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Είσαι κυριολεκτικά μόνος σου σε ότι έχει σχέση με το όχημά σου, Είτε είναι περίπτωση κλοπής, κόστος επισκευής είτε απο ατύχημα, είτε λόγω φθοράς και όπως επίσης την απαξίωσή του λόγω των χιλιομέτρων που μαζεύει. Ρε σεις, κι εγώ για κάποιον εργοδότη δουλεύω, αλλά τι ακριβώς περιμένετε; Ο δίσκος είναι αναλώσιμο, ανάλογα με τη χρήση κ.λπ. έχει ας πούμε ορισμένη διάρκεια ζωής. Αν ο δικός μου αντέχει 150.000 χιλιόμετρα και ξεκινήσω να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο ως εταιρικό στις 130.000, γιατί να τον πληρώσει ο εργοδότης όταν με αφήσει σε δρομολόγιο για τη δουλειά; Ομοίως και αν προκληθεί ατύχημα με υπαιτιότητα του υπαλλήλου. Θα παραβιάσω STOP (πάλι σε δρομολόγιο για τη δουλειά αν θέλετε), θα πέσω πάνω σε άλλον (αυτόν πες θα τον πληρώσει η ασφάλειά μου). Το αυτοκίνητό μου γιατί να το πληρώσει ο εργοδότης ενώ έχω παραβιάσει STOP; Νταξ νόμος είναι το δίκιο του εργάτη κ.λπ., αλλά μην το τραβάμε κι απ' τα μαλλιά. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από phanispal 1
milos_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Στις 17/12/2024 στις 10:28 ΠΜ, vaggos231 είπε Σε μια εταιρεία που εργαζόμουν, είχαμε συμφωνήσει 0,21€ για κάθε χιλιόμετρο που έκανα για τη δουλειά. Στο τέλος του μήνα στο εξοδολόγιο έγραφα τις διαδρομές και τα χλμ απο το maps στρογγυλοποιημένα για να υπολογίζω και το parking. Καλό ήταν. Τόσο περίπου αποζημιώνει το δημόσιο ανα χλμ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα