Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

50 λεπτά το  χιλιόμετρο, με λιγότερα εισαι ζημιωμένος. Αν ειναι λίγα τα χιλιόμετρα σε ετήσια βάση δεν πειράζει αν σου διπλασιάζει τα χιλιομέτρα που γραφεις τοτε υπάρχει θέμα.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

οποιος εργοδοτης προτεινει κατι τετοιο για εμενα ειναι απλα αστειος. εφ οσον προκειται για εργασια πρεπει να βρει τροπο να χορηγησει οχημα στον εργαζομενο. ιδιοκτητο, ενοικιαζομενο με λιζινγ η με ημερησια η εβδομαδιαια ενοικιαση δεν εχει σημασια. 

εχεις σκεφτει φιλε μου οτι το αυτοκινητο ειναι ενα σωρο πραγματα ακομη και αυτα που δεν μπορουμε να σκεφτουμε τωρα? ενδεικτικα: καυσιμα, φθορες, λαστιχα, σερβις, ατυχηματα μικρα και μεγαλα, αναλωσιμα. το οτι φορτωνεις το αυτοκινητο σου με χιλιομετρα αρα με μειωση της αξιας του δεν το εχεις σκεφτει? τι θα γινει σε περιπτωση ατυχηματος? εσπασε ενα τζαμι. το αφησες για δουλεια της εταιρειας και σου το χτυπησαν. σου εσκασε το λαστιχο. σου το εκλεψαν βρε αδελφε. ποιος τα πληρωνει ολα αυτα? 

εσυ νομιζεις οτι εαν του βαλεις χιλιομετρικη αποζημιωση οτι βρηκες τροπο για να πλουτισεις? 

• Like 2
Δημοσ.

Καλα οι βενζίνες κτλ για μια φορά ανά 15 μέρες παίζει να είναι αστεία. Οποτε ίσως ο εργοδότης πάει να πατήσει εκεί.

Αυτο που ανέφεραν οι από πάνω για ατύχημα είναι πολύ πολύ σημαντικό. Έστω και για λίγα χιλιόμετρα δυο φορές το μήνα, πρέπει να έχεις γραπτώς ότι θα έχεις κάποια ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος. Οπωσδήποτε αυτό.

αλλιώς πες του να οδηγείς το δικό του αυτοκίνητο για να κάνεις τη δουλειά.

Δημοσ.

Άμα είναι για τόση αραιή χρήση 2-4 φορές τον μήνα τότε δεν θα υπολόγιζα καθόλου την φθορά κλπ του οχήματος γιατί είναι αμελητέα. Θα ζήταγα τις βενζίνες και κάτι παραπάνω. Το μόνο που θα με ανησυχούσε είναι η περίπτωση ατυχήματος, όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί έτσι και αλλιώς, αλλά τις βλάβες στην εργασία πρέπει να τις καλύπτει ο εργοδότης.

Κατά τα άλλα δεν θα μου άρεσε καθόλου να χρειάζεται να οδηγώ άλλο αμάξι (χρέπι) αντί να είμαι στο δικό μου που είμαι άνετος, το ξέρω, και έχω όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα που μου χρειάζονται οπότε για λίγε χιλιόμετρα δεν θα ζήταγα άλλο αμάξι. Άμα ήταν για κάθε μέρα προφανώς θα άλλαζε το πράγμα καθώς δεν θα ήθελα να το φθείρω τόσο πολύ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά το πιο σημαντικό δεν έχεις αναφέρει, τι είδους εξωτερική εργασία?

Άλλο να μεταφέρεις αντικείμενα και άλλο απλά να πηγαίνεις από το ένα μέρος στο άλλο.

Επεξ/σία από Axelq
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Axelq είπε

Βασικά το πιο σημαντικό δεν έχεις αναφέρει, τι είδους εξωτερική εργασία?

Άλλο να μεταφέρεις αντικείμενα και άλλο απλά να πηγαίνεις από το ένα μέρος στο άλλο.

Να μεταφέρει εμπορευματα με το προσωπικό του όχημα δεν πρέπει να ειναι νόμιμο.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Ukforthemoment said:

Να μεταφέρει εμπορευματα με το προσωπικό του όχημα δεν πρέπει να ειναι νόμιμο.

Εκεί θέλω να καταλήξω.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ παιδιά σας ευχαριστώ. Δεν αφορά μεταφορά εμπορευμάτων, παρά μόνο επισκέψεις σε πελάτες.

Μου δώσατε γνώμες για χρέωση χιλιομέτρου για να αναλογιστώ και να ξέρω τι να ζητήσω.

Το κλείνω εδώ γιατί ο άλλος άρχισε να μιλάει για πλούτο και δεν θέλω να το τραβήξω. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις φοβάμαι πως θα φερθεί ο εργοδότης σε περίπτωση ατυχήματος,κλήσης,βλάβης.

Οτι θα το παίξει κινέζος και θα πρέπει να βγάλεις μόνος σου άκρη.Ήδη ότι ζητάει να κάνεις δικές του εργασίες με το προσωπικό σου αμάξι ειναι red flag.

Απο εκεί και μετά εσύ αποφασίζεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν το έχει ζητήσει ακόμη, αλλά δεν νομίζω να προσφέρει όχημα για επίσκεψη σε πελάτες κάθε δεκαπενθήμερο κατά τη γνώμη μου.

Επίσης, δεν πιστεύω να προσπαθήσει να αποφύγει εάν συμβεί κάτι σοβαρό, τουλάχιστον αυτό εκλαμβάνω σε γενικότερο πλαίσιο.

Ουσιαστικά, η δημιουργία αυτού του φόρουμ ήταν για να μάθω τι μπορεί να βγάλει κάποιος προσφέροντας το όχημα του.

Δεν μιλάω για εκμετάλλευση, απλά πόσο πιστεύουμε πως χρεώνεται αυτή η υπηρεσία μας, συμπεριλαμβανομένου των φθορών κλπ.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Οκ παιδιά σας ευχαριστώ. Δεν αφορά μεταφορά εμπορευμάτων, παρά μόνο επισκέψεις σε πελάτες.

Μου δώσατε γνώμες για χρέωση χιλιομέτρου για να αναλογιστώ και να ξέρω τι να ζητήσω.

Το κλείνω εδώ γιατί ο άλλος άρχισε να μιλάει για πλούτο και δεν θέλω να το τραβήξω. Σας ευχαριστώ και πάλι.

εγω ειμαι ο αλλος που μιλησε για πλουτο. επειδη δεν μου αρεσει ο τροπος σου σταματαω εδω την κουβεντα μας. απλα να σου πω οτι ετοιμασου να κλαψεις οταν ο εργοδοτης δεν θα σου καλυψει τιποτα οταν κατσει η στραβη. μην ανοιξεις μετα θεμα οτι με εδιωξε ο εργοδοτης, τα εδωσα ολα για την δουλεια και με την πρωτη στραβη με εδιωξαν, ατυχημα στην δουλεια που δεν με καλυπτουν. οτι και να παθεις απο εδω και περα καλως να το παθεις. πηγαμε να σου πουμε δυο σωστα πραγματα και απαντας με ειρωνεια. 

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Δεν το έχει ζητήσει ακόμη, αλλά δεν νομίζω να προσφέρει όχημα για επίσκεψη σε πελάτες κάθε δεκαπενθήμερο κατά τη γνώμη μου.

Επίσης, δεν πιστεύω να προσπαθήσει να αποφύγει εάν συμβεί κάτι σοβαρό, τουλάχιστον αυτό εκλαμβάνω σε γενικότερο πλαίσιο.

Ουσιαστικά, η δημιουργία αυτού του φόρουμ ήταν για να μάθω τι μπορεί να βγάλει κάποιος προσφέροντας το όχημα του.

Δεν μιλάω για εκμετάλλευση, απλά πόσο πιστεύουμε πως χρεώνεται αυτή η υπηρεσία μας, συμπεριλαμβανομένου των φθορών κλπ.

Τότε θα πηγαίνεις στους πελάτες ΤΟΥ με το λεωφορείο .Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές φίλε μου.

Το τι πιστευεις ότι θα κάνει στην στραβή 99,9% θα απέχει απο το τι πραγματικά θα γίνει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

και να ξερεις οτι δεν ειναι υπηρεσια το να βαζεις το οχημα σου για επαγγελματικη χρηση. ειναι παρανομο. και δεν σε αποζημιωνει κανεις εαν σου συμβει κατι γιατι ακριβως ειναι παρανομο. 

Επεξ/σία από xsterg
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, xsterg είπε

εγω ειμαι ο αλλος που μιλησε για πλουτο. επειδη δεν μου αρεσει ο τροπος σου σταματαω εδω την κουβεντα μας. απλα να σου πω οτι ετοιμασου να κλαψεις οταν ο εργοδοτης δεν θα σου καλυψει τιποτα οταν κατσει η στραβη. μην ανοιξεις μετα θεμα οτι με εδιωξε ο εργοδοτης, τα εδωσα ολα για την δουλεια και με την πρωτη στραβη με εδιωξαν, ατυχημα στην δουλεια που δεν με καλυπτουν. οτι και να παθεις απο εδω και περα καλως να το παθεις. πηγαμε να σου πουμε δυο σωστα πραγματα και απαντας με ειρωνεια. 

Συμφωνώ απόλυτα πως ο ιδιοκτήτης πρέπει να παρέχει το όχημα. Επειδή δεν το έχει ζητήσει, αλλά σκέφτηκα το ενδεχόμενο να μου το ζητήσει, είπα να ανοίξω αυτό το φόρουμ. Είπα εγώ ο αδαής στον εαυτό μου "κι αν μου ζητήσει να πηγαίνω 2-3 φορές το μήνα εκεί και μου δίνει τα απαραίτητα/το φαγητό/το χαρτζιλίκι, γιατί να μην το δω σαν βόλτα; (σε συνδυασμό με την επαγγελματική εξέλιξη που φέρνει αυτό για τη θέση μου)". 

Η ασφάλεια και η αστική ευθύνη δεν βρίσκεται στην καθημερινότητά μας; Δηλαδή με 2-3 παραπάνω δρομολόγια τον μήνα, ο ίδιος οδηγός θα είμαι, την ίδια αντίληψη θα έχω, το ίδιο ρίσκο του δρόμου θα παίρνω. Αυτά σκέφτηκα και αναρωτήθηκα ποια μπορεί να είναι η "σωστή;" χρέωση ανά χιλιόμετρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...