Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στα παιδιά. Όταν ο εργοδότης σου δεν σου δίνει εταιρικό αυτοκίνητο για δουλειές της εταιρείας εκτός γραφείου, ποια θα λέγατε πως θα ήταν μια λογική χρέωση της χρήσης του προσωπικού σου αυτοκινήτου; Δημιουργώ αυτό το φόρουμ για να πάρω γνώμες ώστε να έχω δημιουργήσει την αντιπρόταση μου, γιατί βλέπω να έρχεται το παραπάνω!

Για παράδειγμα, θα μπορούσα να "χρεώνω" τη χρήση του οχήματος ανά χιλιόμετρο, δηλαδή στα 70 χιλιόμετρα να βάλω το ποσοστό που μπορεί να προκύψει από τον υπολογισμό των φθορών που υπόκεινται στο αυτοκίνητο για τα χιλιόμετρα αυτά με πολλαπλασιαστή ένα ποσοστό κέρδους των υπηρεσιών; Λέω εγώ τώρα..

Επεξ/σία από bobbyray21
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ, όσες φορές χρειάστηκε, χρέωσα βενζίνες (παραπάνω απ΄ ότι πραγματικά θα έκαιγα για την συγκεκριμένη δουλεία) καθώς και όλα τα υπόλοιπα έξοδα (διόδια, φαγητό κλπ).

Δημοσ.

Αναλόγως τη συχνότητα της χρήσης.

Σε εταιρίες που θα χρειαστεί να γίνεται καθημερινά, συνήθως πληρώνουν όλα τα έξοδα κίνησης και ένα ποσοστό των service.

Δημοσ.

Σίγουρα τα βασικά που ανέφερες, οπότε ας πούμε πως συμπεριέλαβες το "κέρδος" στην ανώτερη τιμή που χρέωσες στα καύσιμα...

Οκ, το ακούω.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Καλημέρα στα παιδιά. Όταν ο εργοδότης σου δεν σου δίνει εταιρικό αυτοκίνητο για δουλειές της εταιρείας εκτός γραφείου, ποια θα λέγατε πως θα ήταν μια λογική χρέωση της χρήσης του προσωπικού σου αυτοκινήτου; Δημιουργώ αυτό το φόρουμ για να πάρω γνώμες ώστε να έχω δημιουργήσει την αντιπρόταση μου, γιατί βλέπω να έρχεται το παραπάνω!

Για παράδειγμα, θα μπορούσα να "χρεώνω" τη χρήση του οχήματος ανά χιλιόμετρο, δηλαδή στα 70 χιλιόμετρα να βάλω το ποσοστό που μπορεί να προκύψει από τον υπολογισμό των φθορών που υπόκεινται στο αυτοκίνητο για τα χιλιόμετρα αυτά με πολλαπλασιαστή ένα ποσοστό κέρδους των υπηρεσιών; Λέω εγώ τώρα..

Kαι γιατί να το κάνεις με το δικό σου;Αφού αφορά εργασία της εταιρίας να βρει αυτός τρόπο.

Δημοσ.

Σε μια εταιρεία που εργαζόμουν, είχαμε συμφωνήσει 0,21€ για κάθε χιλιόμετρο που έκανα για τη δουλειά. Στο τέλος του μήνα στο εξοδολόγιο έγραφα τις διαδρομές και τα χλμ απο το maps στρογγυλοποιημένα για να υπολογίζω και το parking. Καλό ήταν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bobbyray21 είπε

Δεν πρόκειται για συχνή χρήση. 

Ας πούμε μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15.

Επιμένω ότι ειναι λάθος.Και θα γίνεται όλο και πιο συχνά.

• Like 5
Δημοσ.

Η γνωμη μου ειναι να μην δεχτεις να εισαι με το προσωπικο σου οχημα.
Στα 70 χιλιομετρα οπως λες, ας πουμε οτι συμφωνησατε σε 0.25 ευρω το χιλιομετρο, βγαινει 17.5 ευρω. Πόσο ακριβως ειναι το κατιτις σου; Τι ακριβως περιμενεις να βγαλεις; 

Τι θα γινει εαν τρακαρεις ή σε τρακαρουν ενω εισαι σε δρομολογιο για την δουλεια με το αυτοκινητο σου; 
Τι θα γινει αν το αυτοκινητο σου βγαλει μια βλαβη;

• Like 11
Δημοσ.

Κανονικα εκτος απο εξοδα μετακινησης πρεπει να σου πληρωνει και μικτη ασφαλεια και συμφωνια οτι αν γινει κατι θα καλυψει και την απαλλαγη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, achilles_g_ είπε

Αν θέλεις να υπολογίσεις και τη φθορά δεν πρέπει να πέσεις κατω από τα 0.35 λεπτά / χλμ

Κάποια τέτοια αναλογία περίμενα...Σε περίπτωση βλάβης, το αναφέρουμε;

Δημοσ.

Στο ΗΒ υπάρχει νομοθετικο πλαισιο για την ελάχιστη τιμή στα £0,45/mile.

https://www.gov.uk/government/publications/rates-and-allowances-travel-mileage-and-fuel-allowances/travel-mileage-and-fuel-rates-and-allowances

Παρότι ακούγεται καλό θα πρέπει να σκεφτείς όμως κ το ρίσκο ατυχήματος κτλπ που τότε θα δεις οτι δεν σε συμφέρει ειδικά αν δεν πρόκειται να σε καλύψουν κάπως.

Δημοσ.

Εγώ όταν χρειάστηκε η εταιρία είχε φόρμουλα που υπολόγιζε φθορά αυτοκινήτου  και επιπλέον επέμενα  βενζίνες  που έβαλα, φαγητό και οτιδήποτε άλλο χαλούσα + έσπερνα έξτρα (κάτι σαν εκτός έδρας) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...