Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά είναι σίγουρο ότι ο ήχος είναι ποντίκι?

Αν έχεις φτάσει σε σημείο να ακούς το χρατς χρουτς να βγαίνει από την τρύπα του νεροχύτη ενώ είσαι από πάνω τότε μάλλον έχει φτάσει μέχρι το σπίτι σου και είναι στους σωλήνες μέσα στα ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη.

Την ώρα που ακούγεται ήχος έχεις δοκιμάσει να ανοίξεις τα ντουλάπια από κάτω με τα σιφώνια να δεις αν ο ήχος είναι ακριβώς από εκεί και αν χτυπώντας τον σωλήνα στο σημείο ακριβώς που εντοπίζεται το ξένο σώμα τρομάξει και φύγει προς τα κάτω?

Γίνομαι λίγο κουραστικά αναλυτικός αλλά νομίζω πως το συμπέρασμα πως ο ήχος πρόκειται για ποντίκι είναι λίγο βιαστικός με βάση τα δεδομένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/12/2024 στις 10:13 ΜΜ, Stamatia12 είπε

Παιδιά SOS εδώ και μέρες ακούγεται ένας ήχος μέσα από τον νεροχύτη σαν να περπατάει ποντίκι η σαν να προσπαθεί να φάει τους σωλήνες για να μπει από κάποια τρύπα στο σπίτι! Του ρίχνω ξύδι γιατί διάβασα ότι φεύγει με τις έντονες μυρωδιές, φεύγει για λίγο αλλά ξανά έρχεται, συνήθως τις βραδινές ώρες που έχει ησυχία! Δεν ξέρω τι να κάνω (αν φάει κανέναν σωλήνα και εμφανιστεί εγκαταλείπω το σπίτι) τι θα μπορούσα να βάλω μέσα όμως στον νεροχύτη για να απαλλαχτω; Την βοήθεια σας παρακαλώ

Αυτο ειχε συμβει και σε μενα, σε ενα παλιο σπιτι που εμενα πριν 20 χρονια. Ακουγοταν ενα σφυριγμα απο το νεροχυτη, εβαλα το φακο και διαπιστωσα οτι ηταν ποντικι. Προφανως ειχε κολλησει εκει και εσκουζε απεγνωσμενα. Δε θυμαμαι πως το ξεφορτωθηκα ή αν εφυγε μονο του. Παντως δε τρωει σωληνες, μην ανησυχεις. Και αν εμφανιστει δε χρειαζεται να εγκαταλειψεις το σπιτι, απλα θα βαλεις μια φακα στο δωματιο που θα το εχεις εγκλωβισει.

Σχετικα με το τουμποφλο που αναφερθηκε, νομιζω οτι περισσοτερο φθειρει τις σωληνωσεις το καυτο νερο, οποτε προσεξτε να ειναι 70-80οC.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/12/2024 στις 7:26 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Αρχικά είναι σίγουρο ότι ο ήχος είναι ποντίκι?

Αν έχεις φτάσει σε σημείο να ακούς το χρατς χρουτς να βγαίνει από την τρύπα του νεροχύτη ενώ είσαι από πάνω τότε μάλλον έχει φτάσει μέχρι το σπίτι σου και είναι στους σωλήνες μέσα στα ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη.

Την ώρα που ακούγεται ήχος έχεις δοκιμάσει να ανοίξεις τα ντουλάπια από κάτω με τα σιφώνια να δεις αν ο ήχος είναι ακριβώς από εκεί και αν χτυπώντας τον σωλήνα στο σημείο ακριβώς που εντοπίζεται το ξένο σώμα τρομάξει και φύγει προς τα κάτω?

Γίνομαι λίγο κουραστικά αναλυτικός αλλά νομίζω πως το συμπέρασμα πως ο ήχος πρόκειται για ποντίκι είναι λίγο βιαστικός με βάση τα δεδομένα

Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι, ανοίγω το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη την ώρα που ακούγεται ο θόρυβος και συνεχίζει να χτυπάει αλλά αν χτυπήσω σε πούμε τον νεροχύτη φεύγει αμέσως.. τώρα ρίχνω συνέχεια χλωρίνη ή ξύδι και δεν εμφανίζεται συχνά αλλά όταν δεν ρίχνω πάλι έρχεται!! Δεν ξέρω λοιπόν τι άλλο μπορεί να είναι !! Για να σας δώσω να καταλάβετε ο θόρυβος είναι σαν να πέφτει σταγόνα από την βρύση στον νεροχύτη γι αυτό και στην αρχή νόμιζα ότι έτρεχε απλά η βρύση μου ,αλλά όταν το παράτησα είδα ότι ο θόρυβος προέρχεται από μέσα!! ο νεροχύτης είναι σιδερένιος οπότε καταλαβαίνετε πως ακούγεται! 

Στις 20/12/2024 στις 9:38 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε

Αυτο ειχε συμβει και σε μενα, σε ενα παλιο σπιτι που εμενα πριν 20 χρονια. Ακουγοταν ενα σφυριγμα απο το νεροχυτη, εβαλα το φακο και διαπιστωσα οτι ηταν ποντικι. Προφανως ειχε κολλησει εκει και εσκουζε απεγνωσμενα. Δε θυμαμαι πως το ξεφορτωθηκα ή αν εφυγε μονο του. Παντως δε τρωει σωληνες, μην ανησυχεις. Και αν εμφανιστει δε χρειαζεται να εγκαταλειψεις το σπιτι, απλα θα βαλεις μια φακα στο δωματιο που θα το εχεις εγκλωβισει.

Σχετικα με το τουμποφλο που αναφερθηκε, νομιζω οτι περισσοτερο φθειρει τις σωληνωσεις το καυτο νερο, οποτε προσεξτε να ειναι 70-80οC.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! αλήθεια δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω... Ο χειρότερος μου εφιάλτης είναι αυτό 😅  

Θα το δω αν συνεχίσει έτσι μήπως φέρω κάποιον ειδικό!

Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιαα λογικά αυτό είναι έβαλα το κινητό στην τρύπα του νεροχύτη την ώρα που γινόταν αυτός ο θόρυβος , δεν φαίνεται πολύ καθαρά αλλά είναι αυτό... 😓 Τώρα ; Τι γίνεται τώρα;  

Να βάλω φάρμακο; Αλλά μετά θα φοβάμαι να πλύνω τα πιάτα αρχικά και αν ψωφισει εκεί μέσα θα μυρίσει πολύ άσχημα σωστά; Η στην φωλιά του ψωφαει; 

Επεξ/σία από Stamatia12
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Stamatia12 είπε

Παιδιαα λογικά αυτό είναι έβαλα το κινητό στην τρύπα του νεροχύτη την ώρα που γινόταν αυτός ο θόρυβος , δεν φαίνεται πολύ καθαρά αλλά είναι αυτό... 😓 Τώρα ; Τι γίνεται τώρα;  

Να βάλω φάρμακο; Αλλά μετά θα φοβάμαι να πλύνω τα πιάτα αρχικά και αν ψωφισει εκεί μέσα θα μυρίσει πολύ άσχημα σωστά; Η στην φωλιά του ψωφαει; 

Ζωύφια βρίσκεις στην αυλή σου, ποντίκια βρίσκεις στον νεροχύτη σου...

Κάλεσε ένα εξειδικευμένο συνεργείο απολύμανσης, να βρεις την υγειά σου.

Τι περιμένεις να σου πούμε εδώ;

• Like 1
Δημοσ.

😅😅 Δεν χρειαζόταν το σχόλιο σου !! Αν απαντούσαν όλοι σαν εσένα ας διαγραφεί η σελίδα! Δεν σου είπα να έρθεις να μου τα φτιάξεις μια ερώτηση έκανα!

Επίσης έχω σκύλο οπότε δεν μπορώ να κάνω απολύμανση ευχαριστώ για το αχρειαστο σχόλιο!

Στις 28/12/2024 στις 10:18 ΜΜ, Sibyl είπε

Ζωύφια βρίσκεις στην αυλή σου, ποντίκια βρίσκεις στον νεροχύτη σου...

Κάλεσε ένα εξειδικευμένο συνεργείο απολύμανσης, να βρεις την υγειά σου.

Τι περιμένεις να σου πούμε εδώ;

• Confused 1
Δημοσ.

Δυσκολη περιπτωση. Και μυοκτονο γαριδακι να ριξεις μεσα στο σιφωνι θα πρεπει να μην ριξεις νερο μεχρι να βεβαιωθεις οτι θα φαγωθει. ΠΑΝΤΑ με γαντι και γιατι ειναι χημικο αλλα και επειδη αν το πιασεις με χερι ο ποντικος το μυριζει και ΔΕΝ το τρωει. Τωρα αυτο εχει το ρισκο να σου μεινει μεσα στην σωλήνωση και μετα θα εχεις προβληματα. Η καλυτερη λυση ειναι συνεργειο. Θα ξερουν ακριβως πως να το αντιμετωπισουν. ! Αν το προβλημα ειναι συχνο και υπαρχει προσβαση στην τελικη αποχετευση η λυση ειναι αντεπιστροφο φρεατιο στο τελος της αποχετευση ολου του διαμερισματος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kaklikos είπε

Δυσκολη περιπτωση. Και μυοκτονο γαριδακι να ριξεις μεσα στο σιφωνι θα πρεπει να μην ριξεις νερο μεχρι να βεβαιωθεις οτι θα φαγωθει. ΠΑΝΤΑ με γαντι και γιατι ειναι χημικο αλλα και επειδη αν το πιασεις με χερι ο ποντικος το μυριζει και ΔΕΝ το τρωει. Τωρα αυτο εχει το ρισκο να σου μεινει μεσα στην σωλήνωση και μετα θα εχεις προβληματα. Η καλυτερη λυση ειναι συνεργειο. Θα ξερουν ακριβως πως να το αντιμετωπισουν. ! Αν το προβλημα ειναι συχνο και υπαρχει προσβαση στην τελικη αποχετευση η λυση ειναι αντεπιστροφο φρεατιο στο τελος της αποχετευση ολου του διαμερισματος.

Είχε μπει κάποια εποχή ένας ποντικαρις στη κουζίνα και τον είχαμε κλείσει εκεί μέσα,

Τι φακές, τι κόλλες , τίποτα δεν έκανε δουλειά , όλα τα ξεπερνούσε.

ρίξαμε καμία 10ρια τέτοια δολοματα (σαν μπλε παστιλιες θυμάμαι) και περιμέναμε το βράδυ να βγει να τα φάει και να τον βρούμε τεζα αλλά νομίζω είχαμε κάνει λάθος και είχαμε και νερό.

Στα έφαγε όλα, το πρωί δε βρήκαμε κανένα, και ήταν μια χαρά την άλλη μέρα μέχρι που τον είδαμε κατά τυχη και του έριξε ένας με μια σκούπα στο κεφάλι και μόνον έτσι έγινε δουλειά τελικά :)

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.
Στις 2/1/2025 στις 2:44 ΠΜ, Stamatia12 είπε

😅😅 Δεν χρειαζόταν το σχόλιο σου !! Αν απαντούσαν όλοι σαν εσένα ας διαγραφεί η σελίδα! Δεν σου είπα να έρθεις να μου τα φτιάξεις μια ερώτηση έκανα!

Επίσης έχω σκύλο οπότε δεν μπορώ να κάνω απολύμανση ευχαριστώ για το αχρειαστο σχόλιο!

Κοίτα, σου έχουμε απαντήσει πολλοί σχεδόν από τα πρώτα μηνύματα. Μην την λες σε ένα μέλος του φόρουμ επειδή σου λέει το σωστό. Κι αυτό που είπες με τον σκύλο είναι παντελώς άσχετο και άκυρο. Η απολύμανση δεν γίνεται για τα ποντίκια, είναι άλλη διαδικασια που γίνεται σε χώρους για την εξαληψη παθογόνων, ακομα και ένα σφουγγάρισμα με detol να κάνεις, λογίζεται ως απολύμανση. Ο σκύλος δεν επηρεάζεται σε κάτι, θα το πεις στο συνεργείο και θα λάβουν τα μέτρα τους. 

Για τα ποντίκια θες μυοκτονια. Πρέπει να καλέσεις ειδικό συνεργειο, ακριβως για τον λόγο που είπες, ότι δηλαδή μιλάμε για κουζίνα, δεν βάζεις φάρμακο οπουδήποτε χωρίς γνώσεις γιατί μπορεί να υποστείς δηλητηρίαση. Φάρμακο μέσα σε σωλήνα με τρεχούμενο νερό δεν μπαίνει έτσι κι αλλιώς, καμια εταιρεία δεν σου δίνει εγγύηση. Θα μιλήσεις με ειδικό και θα βρείτε μια λύση. 

Με χλωρίνη, ξύδια και οτιδήποτε άλλο χάνεις χρόνο και χρήμα, δεν σκοτώνουν τα ποντίκια, λειτουργούν μόνο απωθητικα. Πχ το πετρέλαιο διώχνει τα έντομα δεν τα σκοτώνει. 

15 ώρες πριν, DrLo είπε

Είχε μπει κάποια εποχή ένας ποντικαρις στη κουζίνα και τον είχαμε κλείσει εκεί μέσα,

Τι φακές, τι κόλλες , τίποτα δεν έκανε δουλειά , όλα τα ξεπερνούσε.

ρίξαμε καμία 10ρια τέτοια δολοματα (σαν μπλε παστιλιες θυμάμαι) και περιμέναμε το βράδυ να βγει να τα φάει και να τον βρούμε τεζα αλλά νομίζω είχαμε κάνει λάθος και είχαμε και νερό.

Στα έφαγε όλα, το πρωί δε βρήκαμε κανένα, και ήταν μια χαρά την άλλη μέρα μέχρι που τον είδαμε κατά τυχη και του έριξε ένας με μια σκούπα στο κεφάλι και μόνον έτσι έγινε δουλειά τελικά :)

Κερασατε και νερο το ποντίκι; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...