pace Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Και τελικά κατέληξε στο ότι ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από εμάς στο Νότο...τι να πει κανείς... Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από pace 2
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Ό,τι και να λέτε, η Γή είναι επίπεδη, ο Αδάμ έζησε 930 χρόνια, ένα φίδι μίλησε στην Εύα, επίσης μίλησε ο γάιδαρος του Βαλαάμ, στον Κατακλυσμό του Νώε οι δεινόσαυροι δεν πρόλαβαν να μπούν στην Κιβωτό γι αυτό χάθηκαν... να συνεχίσω;;; 1 1
chrisde Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ μια απορία έχω ειλικρινά: Γιατί έπρεπε να πάει Ανταρκτική και να κάνει ό,τι έκανε και δεν έκανε απλά ένα δρομολόγιο του στυλ Los Angeles - Tokyo για να δει και κανα ωραίο μέρος.
crom251 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nvel είπε η διαφορά είναι ότι η μη ύπαρξη θεού ή θεών δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά ενώ το σχήμα της γης έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Αν εγω κανω ενα ισχυρισμο πως ειμαι υπερηρωας και ...πεταω, πρεπει ο επιστημονας να αποδειξει πως δεν πεταω ή εγω να αποδειξω πως πεταω? Το να κανεις εναν ηλιθιο ισχυρισμο και να καλεις καποιον να αποδειξει πως δεν ισχυει, αλλιως το δεχεσαι, σε κανει το ιδιο βλαμμενο Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από crom251 2
nvel Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 το να αποδείξεις ότι πετάς είναι εύκολο το να αποδείξεις την ύπαρξη ή μη του θεού είναι αδυνάτο 1
oldnew Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Πάντως είναι καπως περίεργο να το πω? Οτι το 99% γελάει με αυτα που πιστεύουν οι flat earthers και την ίδια ωρα το 40% αυτων σε κατι ομολογουμένως ποιο περίπλοκο οπως είναι η πίστη σε θεούς ειναι 100% σίγουροι περι την ύπαρξη τους.. Δεν εβαλα 80% γιατί το υπόλοιπο 40% κρατάει και μια πισινή. Και μετα αν πάρεις να αποδείξεις επιστημονικά τα περί θεών, διαπιστώνεις οτι το 90% όσων διάβαζες είναι απλα παραμυθια, γράφτηκαν ύστερα απο ιστορίες που διαδίδονταν απο στόμα σε στόμα επι 200 - 300 χρόνια (μετά γράφτηκαν) και καθε φορα αλλαζε το νόημα με αποτέλεσμα να εχεις 300 ιερά βιβλία που δεν συμφωνεί κανενα μεταξύ τους και ηρθε μια επιτροπή βολεμένων ιερέων υπο την πίεση του άθεου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου (ο οποίος το μονο σκοπό που είχε αφού ηταν άθεος ηταν ο έλεγχος της μαζας) να αποφασίσει ποια είναι πραγματικά και ποια οχι. Μεταξύ αυτών των αγίων υπήρχαν πόλοι που μίλαγανε με το Θεό και αυτός τους είπε οτι ο ήλιος περιστρέφετε γύρω απ τη γη. Ενας επιστήμονας που υποστήριζε το αντίθετο παρά λιγο να τον κάψουν αν δεν ανακαλουσε. 1
kajwbtfe Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, pace είπε Και τελικά κατέληξε στο ότι ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από εμάς στο Νότο...τι να πει κανείς... Ρε φίλε και εγώ αυτό είδα και λέω κάποιος θα το σχολιάσει.Θελω να πιστεύω ότι θα είναι κανενα λάθος στη μετάφραση.
Lefteris Sorogos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μπορουσε να παει και στο φεγγαρι να δει την γη απο εκει , να σιγουρευτει..
pace Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, kajwbtfe είπε Ρε φίλε και εγώ αυτό είδα και λέω κάποιος θα το σχολιάσει.Θελω να πιστεύω ότι θα είναι κανενα λάθος στη μετάφραση. Μπορεί...
Hristos.S Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Αν η γη ήταν πραγματικά επίπεδη , ο συγκεκριμένος YouTuber θα ήταν υποστηρικτής της σφαιρικής γης. 1
nvel Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 ο συγκεκριμένος σε ντοκιμαντέρ του netflix το 2018 είχε αποδείξει με πείραμα ότι η γη δεν είναι επίπεδη αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε να πιστεύει ότι είναι επίπεδη
mariosnik_ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δηλαδή έπρεπε να κάνει ταξίδι μέχρι εκεί για να του αλλάξει η άποψη. Οκ. 19 ώρες πριν, corr8 είπε Αληθεια τωρα ακομη και σημερα στην εποχη μας υπαρχουν flat earthers? Τι φαση? Το ξεραμε ηδη οτι τα ορια της ανθρωπινης βλακειας ειναι.... ελαστικα... αλλα τοσο πια? Μάλλον δεν είσαι παλιό μέλος εδώ. Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν threads και posts που ανέφεραν για τους οπαδούς της θεωρίας επίπεδης γης. Μάλιστα τους κάνανε και πλάκα παίρνοντας μια φωτογραφία της γης σαν κυκλικό δαχτυλιο και έβαζα μια πίτσα, τους έλεγα εγώ είμαι οπαδός της επίπεδης πίτσας, έτσι κι αλλιώς σφαιρική πίτσα δεν είναι δυνατον να υπάρξει 😂 11 ώρες πριν, tzavardin είπε Ακριβώς επειδή είμαστε στο 2024 υπάρχουν πάλι flat earthers. Σε μια περίοδο που κυριαρχεί η μεταμοντέρνα και αποδομητική σκέψη (και η περιοδος αυτη ειναι αρκετα μακρά εχει ξεκινησει απο το '60 στις ΗΠΑ), και υπάρχει γενική αμφισβήτηση πολλών θεμελιωδών θεσμών, ή επιστήμη δε θα γλίτωνε. Είναι παράπλευρη απώλεια του απόλυτου εξευτελισμού αυτών των θεσμών στο βωμό του χρήματος και του κέρδους. Αν παρατηρήσετε βίντεο των flat earthers θα δείτε ότι η πορεία σκέψης ειναι: Δεν εμπιστεύομαι τίποτα από κανάλια, ξεπουλημενους επιστήμονες κλπ. Πιστεύω μόνο στα εμπειρικά πειράματα που βλεπω με τα μάτια μου. Έλα όμως που η επιστήμη δεν είναι εμπειρικά πειράματα. Η πραγματικότητα δεν είναι απλή αριθμητική και για την κατανόησή της δεν αρκεί η μέτρηση του ορίζοντα με χάρακα, ή επιστήμη έχει πάει εκατονταδες βήματα μπροστά. Προσθέστε στο παραπάνω και το echo chamber των social media όπου ο οποιοσδήποτε επιτήδειος μπορεί να παρουσιάσει το παραπάνω ψευδοπείραμα σε ένα περιβάλλον που φαίνεται να έχει πλειοψηφία η άποψή του και δένει το γλυκό. Πόσες φορές όσοι έχετε πτυχία σας έχει αντικρούσει πάνω στην επιστήμη σας κάποιος τυχαρπαστος σε τραπέζια και κοινωνικές εκδηλώσεις, επειδή διάβασε μια παπαριά στο ιντερνετ; Να σας πω και κάτι ακόμα; Όταν οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται πλέον να μάθουν την σύγχρονη επιστήμη στη γενική παιδεια στο πόπολο φτιάχνουν άλλη μια ωρολογιακή βόμβα. Εδώ και πολλά χρόνια ήταν εκτός ύλης η θεωρία της εξέλιξης στα ελληνικά σχολεία φερειπείν. Ή άλλο παράδειγμα: Οταν τα περισσότερα εμβόλια για τα βρέφη που ο ΠΟΥ τα θεωρεί υποχρεωτικά για τη δημιουργία ανοσιας αγέλης, τα κρατη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζουν τους γονείς να τα πληρώσουν με δική τους επιλογή και δεν τα καλύπτουν πλήρως, λες και είναι κάποια συμπληρωματική αρωματοθεραπεια, δεν στρώνουν το χάλι σε κάθε κομπογιαννίτη να πείσει τον μέσο κακομοίρη ότι δεν αξίζει να πληρώσει 100-200 ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες για να "δηλητηριάσει" το παιδί του; Οι δυτικές κοινωνίες παίζουν πολλά χρόνια με τη φωτιά σε αυτό το θέμα για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους. Πλέον θερίζουν αυτά που σπείρανε. Κοίτα αυτή την λογική ότι πιστεύω μόνο σε εμπειρικά πράγματα την ασπάζομαι και εγώ. Ειδικά από ΜΜΕ και όσους βγαίνουν εκεί δεν θέλω να ακούσω κάτι. Αλλά θα κάνω και δική μου έρευνα μέσω διαδικτύου και θα ψάξω και άλλους επιστήμονες μέσω αυτού να ακούσω η να διαβάσω ένα θέμα, δεν θα βασιστώ μόνο σε μια πηγή. Πολλοί επιστήμονες που μιλάνε στα ΜΜΕ λένε είτε λανθασμένα, είτε μη ακριβη πράγματα, είτε εντελώς φανφάρες, αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει επιθυμία να τους ακούσει και να τους εμπιστευθεί μερίδα πολιτων. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από mariosnik_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα