mariosnik_ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, crom251 είπε Στο 1ο σου post έγραψες "γιατί ασχολούμαστε με πυροβολημένους και βλαμμένους, στην τελική ας πιστεύουν και στο ιπτάμενο μακαρονοτερας". Ποια ακριβώς η διαφορά του ιπτάμενου μακαρονοτερατος με τις υπόλοιπες θεότητες; Και γιατί αυτός που πιστεύει στο ιπταμενο μακαρονοτερας είναι βλαμμένος, ενώ κάποιος που πιστεύει σε κάτι πιο δημοφιλές μεν το ίδιο ηλίθιο και χωρίς αποδείξεις δε, δεν είναι βλαμμένος; Και το ιπτάμενο μακαρονοτερας και οποιοσδήποτε αλλος θεός δεν γίνεται να αποδείξεις πως δεν υπάρχουν. Όπως δεν γίνεται να αποδείξεις και εκατομμύρια άλλες ηλιθιότητες που μπορεί να βγάλει ο καθένας από το κεφάλι του. Τι σημαίνει αυτό πως δεν είναι ηλιθιότητες; Το ιπτάμενο τέρας, οι νεράιδες, ο θεός, δεν αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν η ότι υπάρχουν, είναι δικαίωμα του καθενος να πιστεύει σε αυτά. Άλλο αυτό και άλλο τα πράγματα που είναι αληθοφανή και εκτός από αυτό αποδεικνυονται κιόλας. Πχ επίπεδη γη. Όποιος πιστεύει σε αυτό, δικαίωμα του μεν, αλλά τον λυπάμαι. Ούτε ένα και ένα μας κάνει τρία, ούτε το μήλο πάει πάνω από την μηλιά, αν υπάρχουν άτομα που πιστεύουν σε αυτά, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Σέβομαι τη μετριοπαθή στάση σου και καταλαβαίνω την θέληση σου να ισορροπήσεις σε μία πιο ήπια θέση. Στην φράση που απομόνωσα, όμως, θα ασκήσω μία καλοπροαίρετη κριτική: Αυτό είναι υποκειμενικό. Από τη σκοπιά της λογικής και της επιστήμης, οποιοσδήποτε ισχυρισμός χωρίς αποδεικτικά στοιχεία είναι θεωρητικά "αβάσιμος" (είτε αφορά θεούς, νεράιδες ή άλλες υποθέσεις). Ωστόσο, η υπαρξιακή φύση της πίστης πράγματι την καθιστά ψυχολογικά και κοινωνικά ιδιαίτερη, και αυτό είναι μια ισχυρή διαφοροποίηση. Ναι πάνω κάτω το ίδιο λέμε. Για την επιστήμη όπως την εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε αυτήν (θετικές επιστήμες) δεν υπάρχει αν κάποιος δεν αποδείξει το αντίθετο. Οι θετικές επιστήμες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αποδεχθούν κάτι που δεν μπορεί να ελέγξουν την ορθότητα του. Το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να απασχολήσει τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Και εικάζω, χωρίς να έχω γνώση, ότι έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση σε σχέση με άλλου τύπου δεισιδαιμονίες. Προσωπικά δεν θεωρώ ψεκασμένο κάποιον έχει την “hard-coded” ανάγκη να πιστέψει σε κάτι ανώτερο. Για αυτό έκανα το διαχωρισμό. 2
ScorpioX777 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Ναι πάνω κάτω το ίδιο λέμε. Για την επιστήμη όπως την εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε αυτήν (θετικές επιστήμες) δεν υπάρχει αν κάποιος δεν αποδείξει το αντίθετο. Οι θετικές επιστήμες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αποδεχθούν κάτι που δεν μπορεί να ελέγξουν την ορθότητα του. Το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να απασχολήσει τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Και εικάζω, χωρίς να έχω γνώση, ότι έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση σε σχέση με άλλου τύπου δεισιδαιμονίες. Προσωπικά δεν θεωρώ ψεκασμένο κάποιον έχει την “hard-coded” ανάγκη να πιστέψει σε κάτι ανώτερο. Για αυτό έκανα το διαχωρισμό. Αυτο που περιγραφεις ειναι η Αθρησκεια, δεν ασχολουμαι με κανενα "μαγαζι" αφηνω ομως και ενα παραθυρακι "σωτηριας" για εμενα(γενικα μιλαω) σε περιπτωση που υπαρχει κατι... Κουγιας style... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από ScorpioX777
Dimitris_1981 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Αυτο που περιγραφεις ειναι η Αθρησκεια, δεν ασχολουμαι με κανενα "μαγαζι" αφηνω ομως και ενα παραθυρακι "σωτηριας" για εμενα σε περιπτωση που υπαρχει κατι... Κουγιας style... Μην με μπλέκεις με τον δίμετρο. Αναφορά σε κείμενο Πέρα από το ότι δεν μπορώ να το αποκλείσω κατηγορηματικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Υπάρχουν πράγματα που είναι συλλογικά τεχνητά δημιουργήματα της ανθρώπινης κοινωνίας και δεν μπορούν να μπουν στην βάσανο της επιστημονικής μεθόδου. Τώρα θα σε κάψω λίγο (ή πολύ) κι ας μην είναι και πολύ καλά παραδείγματα ή να μην εκφράζω σωστά τι θέλω να πω. Κάποια που ίσως είναι πιο απλό να τα καταλάβουμε είναι τα παρακάτω: Η αξία του χρήματος και γενικά η αξίες. Τα κράτη και οι φυλές. Το ποινικό-νομικό σύστημα. Η αγάπη και γενικά τα συναισθήματα. Αποτελούν χημικές αντιδράσεις γιατί τις έχουμε συνδυάσει εγκεφαλικά με κάποιες πράξεις/συμπεριφορές. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Dimitris_1981 2
ScorpioX777 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Τώρα θα σε κάψω λίγο (ή πολύ) κι ας μην είναι και πολύ καλά παραδείγματα ή να μην εκφράζω σωστά τι θέλω να πω. Κάποια που ίσως είναι πιο απλό να τα καταλάβουμε είναι τα παρακάτω: Η αξία του χρήματος και γενικά η αξίες. Τα κράτη και οι φυλές. Το ποινικό-νομικό σύστημα. Η αγάπη και γενικά τα συναισθήματα. Αποτελούν χημικές αντιδράσεις γιατί τις έχουμε συνδυάσει εγκεφαλικά με κάποιες πράξεις/συμπεριφορές. Μου φαινεται οτι προσπαθεις να γινεις ο Lucifer στη θεση του Lucifer...😄 Τσπα εμενα οπως θα εχεις ισως καταλαβει απο τα λιγα που γραφω δεν μου αρεσουν οι μεσοβεζικες λυσεις τυπου Αθρησκειας η πιστευω σε κατι η δεν πιστευω... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από ScorpioX777 1 1
GiorgosT Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Στις 17/12/2024 στις 8:59 ΠΜ, Grfoxz είπε Πριν το 2000 ο χαζός του χωριού μου είχε τις θεωρείες του και ολα καλα. Ήταν και μόνος του οπότε είχε χαμηλά τη μπάλα. Μετά το 2000 ο χαζός του δικου μου χωριού βρήσκει με το ιντερνετ τον χαζό του δικού σου χωριού και γίντοναι πολλοι. Επειδή φαίνονται πολλοί έχουν την επιβεβαίωση και το ανάλογο θάρρος που τους προσφέρει η μαζωξή τους. Αυτό ακριβώς. Φτιάχνουν αγέλη. 1
GiorgosT Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Στις 17/12/2024 στις 10:01 ΠΜ, crom251 είπε Στο ιπταμενο μακαρονοτερας καθως και σε αλλες ανυπαρκτες ''θεοτητες'', δημοφιλεις ή μη, πιστευει το 90% του πληθυσμου της γης. Με αλλα λογια το 90% του πληθυσμου της γης ειναι το ιδιο βλαμμενοι με τους flat earthers, μη σου πω περισσοτερο Δε διαφωνούμε καθόλου. Δυστυχώς, έτσι είναι. Όταν βλέπεις να προσκυνάνε κάστανα και παντόφλες... Βέβαια, όπως έλεγε και ένας φίλος, όταν κάποιος χαροπαλεύει στο νοσκομείο η προσευχή πάει σύννεφο και "είναι στα χέρια του θεού". Όταν λιποθυμάει ο άλλος μέσα στην εκκλησία "Έναν γιατρό!"... Στις 17/12/2024 στις 10:45 ΠΜ, nvel είπε η διαφορά είναι ότι η μη ύπαρξη θεού ή θεών δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά ενώ το σχήμα της γης έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Το βάρος της απόδειξης, όμως, το φέρει αυτός που ισχυρίζεται ότι κάτι ισχύει. Κοινώς, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... 1
nvel Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GiorgosT είπε Το βάρος της απόδειξης, όμως, το φέρει αυτός που ισχυρίζεται ότι κάτι ισχύει. Κοινώς, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... φυσικά αυτός που ισχυρίζεται κάτι πρέπει να το αποδείξει αλλά για αποδείξιμους ισχυρισμούς, το σχήμα της γης είναι αποδείξιμο, ο θεός δεν είναι. Το σχήμα της γης το γνωρίζουμε, το θεό τον πιστεύουμε ή δεν τον πιστεύουμε. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από nvel
kosutasu22 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δυστυχως υπαρχουν επιπεδιστες και στην Ελλαδα. Γνωριζω ατομο που εγινε επιπεδος. Αρχικα ειναι αστειο αλλα ειναι αξιολογος ανθρωπος και γινεται λυπηρο το οτι εφαγε τετοιο παραμυθι. Η Γη-πιτσα λειτουργει επισης ως πυλη εισοδου σε θεωριες συνομοσιας, λειτουργει ως σεχτα ενω συνοδευεται απο ακροδεξιες αντιληψεις. Παρακολουθω τα τελευταια 7 χρονια βιντεο για επιπεδους, πλεον γιατι ειναι πολυ αστεια οσα λενε αλλα γνωριζω πως υπαρχουν και εγκλωβισμενοι αμαθεις/ημιμαθεις που χαυτουν οτι καπαρια τους πλασαρουν οι επιπεδοι ηγετες τους. Αν γλιτωσουν καποιοι απο αυτη την κατασταση ειναι θετικο.
GiorgosT Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Στις 19/12/2024 στις 12:51 ΜΜ, nvel είπε φυσικά αυτός που ισχυρίζεται κάτι πρέπει να το αποδείξει αλλά για αποδείξιμους ισχυρισμούς, το σχήμα της γης είναι αποδείξιμο, ο θεός δεν είναι. Το σχήμα της γης το γνωρίζουμε, το θεό τον πιστεύουμε ή δεν τον πιστεύουμε. Είτε τον πιστεύει κανείς, είτε όχι, έχει τόσες πιθανότητες να υπάρχει όσες έχει να είναι κανείς υποψήφιος Τζεντάι επειδή έχει πολλά μεσοχλωρίδια.
Lompi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δε θέλω να μειώσω τις εμπειρίες σας γύρω απο τους επιπεδιστές αλλά μπορώ με βεβαιότητα ότι αυτό που έχω ζήσει , θα σας έβγαζε εκτός εαυτού. Με έχουν στριμώξει δύο φίλοι, με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (παίζει σημαντικό ρόλο αυτό) προφανώς και να με βομβαρδίζουν με ψεκασμούς. Εν τέλη κατέληξαν ότι είμαι ο ηλίθιος της υπόθεσης που έχω πέσει σε πλάνη της συστημικής επιστήμης, της ΜΑΣΑΣ και αυτοί ως αφυπνισμένοι γνήσιοι απόγονοι του Σωκράτη αποχώρησαν απο τη συζήτηση ως νικητές. LOL 1
Arkin Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 48 λεπτά πριν, Lompi είπε Δε θέλω να μειώσω τις εμπειρίες σας γύρω απο τους επιπεδιστές αλλά μπορώ με βεβαιότητα ότι αυτό που έχω ζήσει , θα σας έβγαζε εκτός εαυτού. Με έχουν στριμώξει δύο φίλοι, με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (παίζει σημαντικό ρόλο αυτό) προφανώς και να με βομβαρδίζουν με ψεκασμούς. Εν τέλη κατέληξαν ότι είμαι ο ηλίθιος της υπόθεσης που έχω πέσει σε πλάνη της συστημικής επιστήμης, της ΜΑΣΑΣ και αυτοί ως αφυπνισμένοι γνήσιοι απόγονοι του Σωκράτη αποχώρησαν απο τη συζήτηση ως νικητές. LOL Στο 99% είναι χαμηλού μορφωτικου επιπέδου τέτοια άτομα για αυτό και νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα χωρίς κανένα επιστημονικό επίπεδο. Κάποιες φορές πιστεύουν και άλλους ψεκασμενους συνήθως με μεγαλύτερο IQ από αυτούς. Η συζήτηση μπορεί να πάει πολύ μακριά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος νομίζει ότι η γη είναι και ρομβος ένα πράγμα εφόσον δεν με επηρεάζει άμεσα. Χαζοί πάντα θα υπάρχουν δεν είναι πρόβλημα μου να το λύσω. Καλύτερα φανατικοί flat earthers με 50 IQ παρά φανατικοί αμυαλοι με τις θρησκείες και τη χειραγώγηση των μεγάλων με τους πολέμους που ξεσηκώνουν. Εκείνο θα μας επηρεάσει όχι ένας χαζός flat earther στην άλλη μεριά της γης. 1
Lucifer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Arkin είπε Καλύτερα φανατικοί flat earthers με 50 IQ παρά φανατικοί αμυαλοι με τις θρησκείες και τη χειραγώγηση των μεγάλων με τους πολέμους που ξεσηκώνουν. Εκείνο θα μας επηρεάσει όχι ένας χαζός flat earther στην άλλη μεριά της γης. Επειδή ο χαζός flat-earther θα είναι συνειδητοποιημένος σχετικά με θεούς, θρησκείες και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι; Η χαζομάρα είναι σπαθί, δεν είναι νυστέρι. Άλλο ο ανενημέρωτος και άλλο ο βλάκας, το πρώτο είναι στοχευμένο [και λογικό, κανείς δε μπορεί να ξέρει τα πάντα για τα πάντα (ή τα κοάλα)] το δεύτερο είναι καθολικό. Και να μη το πειράξετε, δίνει στον κόσμο αυτό που αξίζει. 1
kosutasu22 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Σορρυ αλλα οι επιπεδοι πανε χερι-χερι με θεωριες συνομοσιας, φονταμενταλισμο, βιβλικο λιτεραλισμο, αντιεπιστημονικες θεωρησεις (αρνηση κορονογιου, 5Τζι, ψεκασμους κλπ), ακροξεξια, ρατσισμο κ.α. Δεν υπαρχουν οι χαζοι που απλα πιστευουν στην επιπεδη Γη. Υπαρχουν κι αλλα πιο σημαντικα που πρεπει να μας νοιαζουν αλλα ουτε αυτο πρεπει να το περναμε στο ντουκου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα