Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

οχι ρε φιλε δεν κανω κατι εννωειται.

περιμενω ανθρωπο.

εγώ το μονο που θα κανω ειναι να ζεστανω τον χωρο.

καλωδια δεν πειράζω.

Ανέβασε μια φωτό το καντράν με τους διακόπτες, αν είναι όλα σάπια τι να φτιάξεις;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ανέβασε μια φωτό το καντράν με τους διακόπτες, αν είναι όλα σάπια τι να φτιάξεις;

δεν νομιζω ειναι θεμα διακοπτων η κατι σαπιου, μιας και οι υπολοιποι διακόπτες ρυθμιζουν τα ματια και δεν υπαρχει κανένα θέμα εκει.

μια εσωτερικη ματια (πριν τον εγκαταστησω)

να πω κατι σημαντικο που δεν το ανέφερα δυστηχώς, τον φουρνο τον εβαλα μπρος και ριθμησα κανονικα θερμοκρασια για πρωτη φορά και μετά απο τρία λεπτα επεσε ο ρελές.

έκτοτε οποτε βαζω πλεον θερμοκρασία τον ριχνει στο δευτερόλεπτο.

Screenshot 2024-12-17 at 2.05.23 PM.jpg

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ.
1 hour ago, digitalarchive said:

να ξεβιδώσω και το πισω καπάκι δλδ;

Δεν ξερω πως ειναι ο φουρνος σου. Ισως να μην χρειαζεται αυτο

Δημοσ.
2 hours ago, digitalarchive said:

δεν νομιζω ειναι θεμα διακοπτων η κατι σαπιου, μιας και οι υπολοιποι διακόπτες ρυθμιζουν τα ματια και δεν υπαρχει κανένα θέμα εκει.

μια εσωτερικη ματια (πριν τον εγκαταστησω)

να πω κατι σημαντικο που δεν το ανέφερα δυστηχώς, τον φουρνο τον εβαλα μπρος και ριθμησα κανονικα θερμοκρασια για πρωτη φορά και μετά απο τρία λεπτα επεσε ο ρελές.

έκτοτε οποτε βαζω πλεον θερμοκρασία τον ριχνει στο δευτερόλεπτο.

Αφου οπως ειπες ειχε καιρο να δουλεψει, ειναι αρκετα πιθανο να υπαρχει υγρασια στην αντισταση και γι'αυτο πεφτει ο ρελες. Το οτι ειχε να δουλεψει καιρο να το αναφερεις στον ηλεκτρολογο που φωναξες. Συνηθως αυτο το προβλημα λυνεται με το να βγαλεις τη γειωση και να αφησεις το φουρνο να δουλεψει 20-30 λεπτα να παρει την υγρασια. Μετα συνδεεις παλι τη γειωση κανονικα και θα δουλευει χωρις να ριχνει το ρελε.

Στο ειπαν και παραπανω βεβαια αλλα δε κανει κακο η επαναληψη.....ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ! ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ  ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Soulis_Maritsas είπε

Αφου οπως ειπες ειχε καιρο να δουλεψει, ειναι αρκετα πιθανο να υπαρχει υγρασια στην αντισταση και γι'αυτο πεφτει ο ρελες. Το οτι ειχε να δουλεψει καιρο να το αναφερεις στον ηλεκτρολογο που φωναξες. Συνηθως αυτο το προβλημα λυνεται με το να βγαλεις τη γειωση και να αφησεις το φουρνο να δουλεψει 20-30 λεπτα να παρει την υγρασια. Μετα συνδεεις παλι τη γειωση κανονικα και θα δουλευει χωρις να ριχνει το ρελε.

Στο ειπαν και παραπανω βεβαια αλλα δε κανει κακο η επαναληψη.....ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ! ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ  ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.

δεν δεχεται να βγαλει τη γειωση να δουλεψει ετσι.

ισως καταλαβε να το εχω μονιμα ετσι. θα του το ξαναναφερω...

και εγώ διαβασα πως ειναι common προβλημα και οτι οντως ετσι λυνεται. αλλα δνε ειναι και σιγουρο.

γενικα ανοιξα το τοπικ να παρω πληροφορίες μιας και οι περισσοτεροι εκει εξω θελουν να κανουν οτι θελουν και θελω να εχω μια ιδεα περί τήνος πρωκειται.

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ.

update καινουργειο.

λογικα ο φουρνος ειναι τιγκα στην υγρασία.

τον αφησα απο το μεσημερι να στεγνωσει ετσι με αέρα, δεν μου εριξε το ρελε απευθειας αυτη τη φορά αλλά μετά απο κανα 15-20δευτερόλεπτα.

ετσι φανταζομαι τωρα. τα υπολοιπα ο μαστορας.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δεν παίζει; 

δεν ανέφερα καπου πως δεν θα ερθει ηλεκτρολογος..

Δημοσ.

Συνδέεις μόνο φάση-ουδέτερο ΧΩΡΙΣ γείωση για να μην σου ρίχνει το ρελέ και ανάβεις τον φούρνο στους 250 για μισή ώρα να κάψει. Επαναλαμβάνεις αν χρειαστεί και μετά συνδέεις και την γείωση και βλέπεις αν διορθώθηκε το πρόβλημα. Πάντα κατεβάζεις γενικό πριν κάνεις όποια συνδεσμολογία. 

• Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάζεις τη γείωση και μετά πιάνεις την κουζίνα για να τη ζεστάνεις... παρακαλάς βέβαια, όταν την ακουμπήσεις, η διαρροή να μην φτάσει πάνω σου ή να δουλέψει το ρελέ (που κλασσικά κανείς δεν πατάει το τεστ να το επιβεβαιώσει, γενική αναφορά κι όχι στο δικό σου που φαίνεται να δουλεύει)

Πραγματικά, τι προτείνετε μερικοί....;;;

9 ώρες πριν, digitalarchive είπε

δεν ανέφερα καπου πως δεν θα ερθει ηλεκτρολογος..

Αυτό αρκεί...οι υπόλοιπες συζητήσεις είναι πλέον περιττές.

Γνωρίζεις πλέον τα πιθανά αίτια του προβλήματος, αν και το να είναι ελαττωματική η αντίσταση σα να το απέρριψες για κάποιο λόγο...

Πονηριές συνδέω - αποσυνδέω γειώσεις να μην επιχειρήσεις. Η γείωση είναι η προστασία του χρήστη από το ρεύμα, δε χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο.

Αν υπάρχει έμπειρος χρήστης ή ηλεκτρολόγος θα πράξει τα ανάλογα χωρίς να κινδυνέψει, εσύ δεν έχεις τα εργαλεία και τη γνώση για κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
13 hours ago, Saega said:

Συνδέεις μόνο φάση-ουδέτερο ΧΩΡΙΣ γείωση για να μην σου ρίχνει το ρελέ και ανάβεις τον φούρνο στους 250 για μισή ώρα να κάψει. Επαναλαμβάνεις αν χρειαστεί και μετά συνδέεις και την γείωση και βλέπεις αν διορθώθηκε το πρόβλημα. Πάντα κατεβάζεις γενικό πριν κάνεις όποια συνδεσμολογία. 

Αλήθεια το προτείνεις αυτό σε κάποιο που δεν είναι επαγγελματίας??? 

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tsino είπε

Αλήθεια το προτείνεις αυτό σε κάποιο που δεν είναι επαγγελματίας??? 

Δεν το προτείνω σε κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας. Το προτείνω σε κάποιον που θεωρώ δεδομένο ότι κατέχει στην στοιχειώδη λογική και αυτογνωσία. Μια πρόταση είναι. Αν κάποιος μπορεί την ακολουθεί, αν δεν είναι σίγουρος δεν την ακολουθεί. Που ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω. Εγώ το ίδιο ακριβώς έκανα και λύθηκε το πρόβλημα και χωρίς να είμαι επαγγελματίας ηλεκτρολόγος. Τυχαίνει να γνωρίζω από ψάξιμο στη ζωή μου αρκετά πράγματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...