Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς μιλάμε για διαρροή απο ότι έψαξα.

1)Ελατωματικο ρελέ;

2) Ο φουρνος είχε να χρησιμοποιηθεί πολύ καιρό άρα υγρασία στις αντιστάσεις;

Προφανώς μιλάμε για διαρροή από έψαξα.

1)Ελαττωματικό ρελέ;

2) Ο φούρνος ειχε να χρησιμοποίησή πολύ καιρό άρα υγρασία στις αντιστάσεις;

3) Διαρρωρωη στις αντιστάσεις

4) Στον ανεμιστήρα στο κρύο δουλεύει το φουρφουρι μόλις βάλω θερμοκρασία πέφτει.

Κοινώς μόλις γυρίσω το διακόπτη να ρυθμίσω το διακόπτη (σε οποιαδήποτε mode) ο ρελές πέφτει.

προφανώς θα έρθει μάστορας άλλα έτσι για το σουσου και ν αεχω μια ιδέα τι μπορεί να φταίει.

Εκτός από τις αντιστάσεις, παίζει να υπάρχει:

1)πρόβλημά στην αρχιικη συνδεσμολογία;

2)Παιζει να υπαρχει πρόβλημα/διαρρωή στον διακόπτη θερμοκρασιας.

Τα μάτια δουλεύουν κανονικότατα.

Δοκίμασα να το αφήσω το φουρφουρι στο κριό μπας και κανει τπτ αν ειναι υγρασια αλλα δεν.. μαλλον θέλει ζεστη.

Πάει η χορτόπιτα που έκανα ολο το πρωί.

3) Διαρροή στις αντιστάσεις

4) Στον ανεμιστήρα στο κρύο δουλευει το φουρφουρι μόλις βάλω θερμοκρασία πέφτει.

Κοινώς μολις γυρησω το διακόπτη να ριθμήσω το διακόπτη (σε οποιαδήποτε mode) ο ρελές πέφτει.

προφανώς θα ερθει μάστορας αλλα ετσι για το σουσου και ν αεχω μια ιδέα τι μπορει να φταίει.

Εκτός απο τις αντιστάσεις, παιζει να υπαρχει:

1)προβλημα στην αρχική συνδεσμολογία;

2)Παιζει να υπαρχει πρόβλημα/Διαρροή στον διακόπτη θερμοκρασιας.

Τα μάτια δουλευουν κανονικότατα.

Δοκίμασα να το αφησω το φουρφουρι στο κρυο μπας και κανει τπτ αν ειναι υγρασια αλλα δεν.. μαλλον θέλει ζεστη.

Πάει η χορτοπιτα που εκανα ολο το πρωι. 🫠🫠🫠🫠

Επεξ/σία από digitalarchive
  • Haha 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

Προφανώς μιλάμε για διαρρωή απο  έψαξα.

1)Ελατωματικο ρελέ;

2) Ο φουρνος ειχε να χρησιμοποιθεί πολύ καιρό άρα υγρασία στις αντιστάσεις;

3) Διαρρωρωη στις αντιστάσεις

4) Στον ανεμιστήρα στο κρύο δουλευει το φουρφουρι μόλις βάλω θερμοκρασία πέφτει.

Κοινώς μολις γυρησω το διακόπτη να ριθμήσω το διακόπτη (σε οποιαδήποτε mode) ο ρελές πέφτει.

προφανώς θα ερθει μάστορας αλλα ετσι για το σουσου και ν αεχω μια ιδέα τι μπορει να φταίει.

Εκτός απο τις αντιστάσεις, παιζει να υπαρχει:

1)προβλημα στην αρχιικη συνδεσμολογία;

2)Παιζει να υπαρχει πρόβλημα/διαρρωη στον διακόπτη θερμοκρασιας.

Τα μάτια δουλευουν κανονικότατα.

Δοκίμασα να το αφησω το φουρφουρι στο κρυο μπας και κανει τπτ αν ειναι υγρασια αλλα δεν.. μαλλον θέλει ζεστη.

Πάει η χορτοπιτα που εκανα ολο το πρωι. 🫠🫠🫠🫠

Λογικά κάποια από τις 3 αντιστάσεις έχει πάρει υγρασία και σου ρίχνει τον ρελε. Ο φούρνος λογικά έχει 3 αντιστάσεις (πάνω, κάτω, αέρας). Οπότε δοκίμασε να βάλεις τον φούρνο σε διαφορετικά προγράμματα (πρώτα πχ μόνο την πάνω αντίσταση, μετά μόνο την κάτω και μετά μόνο τον αέρα) για να δεις ποια αντίσταση σου ρίχνει τον ρελε. Μόλις καταλάβεις ποια είναι προχωράς σε αλλαγή αντίστασης. Ή αν αποσυνδέσεις προσωρινά την γείωση από τον φούρνο (αν δεν ξέρεις μην το κάνεις) μπορείς να τον ανοίξεις για αρκετή ώρα ώστε να δουλέψει και να στεγνώσει (μπορεί να σου φτιάξει το πρόβλημα).

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ATmega είπε

Λογικά κάποια από τις 3 αντιστάσεις έχει πάρει υγρασία και σου ρίχνει τον ρελε. Ο φούρνος λογικά έχει 3 αντιστάσεις (πάνω, κάτω, αέρας). Οπότε δοκίμασε να βάλεις τον φούρνο σε διαφορετικά προγράμματα (πρώτα πχ μόνο την πάνω αντίσταση, μετά μόνο την κάτω και μετά μόνο τον αέρα) για να δεις ποια αντίσταση σου ρίχνει τον ρελε. Μόλις καταλάβεις ποια είναι προχωράς σε αλλαγή αντίστασης. Ή αν αποσυνδέσεις προσωρινά την γείωση από τον φούρνο (αν δεν ξέρεις μην το κάνεις) μπορείς να τον ανοίξεις για αρκετή ώρα ώστε να δουλέψει και να στεγνώσει (μπορεί να σου φτιάξει το πρόβλημα).

οπουδηποτε και αν το εχω οταν βαζω το διακοπτη να βάλω θερμοκρασια πεφτει αυτόματα

Δημοσ.

Προσωπικά θα ποντάριζα σε κάποια αντίσταση.

Φαντάζομαι οτι λόγω πολυκαιρισμού έχει σκουριάσει, σκάσει και κατά συνέπεια έχει διαρροή.

Αν έχεις πρόγραμμα για κάτω ή άνω αντίσταση ξεχωριστά, δοκίμασε μήπως σου κρατήσει το ρελέ, είναι κάπως περίεργη "σύμπτωση" να έχουν σκάσει και οι δύο μαζί.

Φυσικά μπορεί να είναι κάποια άλλη αιτία και να πέφτω έξω...

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις και τίποτα άλλες συσκευές αναμμένες ταυτόχρονα? Ενεργοβόρες εννοώ όπως πχ κάποιο θερμαντικό σώμα κλπ

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Έχεις και τίποτα άλλες συσκευές αναμμένες ταυτόχρονα? Ενεργοβόρες εννοώ όπως πχ κάποιο θερμαντικό σώμα κλπ

όχι ηταν το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο.

Δημοσ.

Άμα το αφήσεις ανοιχτό μερικές ώρες να φύγει η υγρασία ανάβει ή πάλι το ρίχνει κατευθείαν;

Να ξέρεις επίσης όταν ψηθεί το φαγητό να το βγάζεις κατευθείαν γιατί αν το αφήσεις λίγο μαζεύει υγρασία και εκτός απο το ρελέ που ρίχνει κάποια στιγμή θα τρυπήσει και ο φούρνος.

Δημοσ.

Εγω που ειχα το ιδιο προβλημα ηταν το καλωδιο του ρευματος που κολλουσε κοντα στο φουρνο και ζεσταινοταν πολυ. Οταν το μετακινησα δεν το ξαναεκανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Silverage είπε

Άμα το αφήσεις ανοιχτό μερικές ώρες να φύγει η υγρασία ανάβει ή πάλι το ρίχνει κατευθείαν;

Να ξέρεις επίσης όταν ψηθεί το φαγητό να το βγάζεις κατευθείαν γιατί αν το αφήσεις λίγο μαζεύει υγρασία και εκτός απο το ρελέ που ρίχνει κάποια στιγμή θα τρυπήσει και ο φούρνος.

δυστηχώς ειμαι Θεσσαλονίκη και οπως καταλαβαινεις εχει πολυ υγρασια εδώ πάνω.

ο φούρνος ηταν σε άλλο χώρο και δεν ειχε χρησιμοποιθεί καιρό. εγώ νοικιάζω εδω και σημερα που τον εβαλα σε τεστ δυστηχώς πέταξε το ρελέ.

θα ανοιξω το καπακι σημερα και θα ξαναδοκιμάσω το απογευμα.

μπουμπουνησα και το κλιματισμό.

να ανοιξω και το φουρφουρι του αέρα να διοχετευει μεσα ρωή αέρα η δεν εχει και πολυ σημασία;

πιστευεις με κανα πιστολακι μαλιων αμα τον ζεστανω να φυγει η υγρασία;

19 λεπτά πριν, gbras είπε

Εγω που ειχα το ιδιο προβλημα ηταν το καλωδιο του ρευματος που κολλουσε κοντα στο φουρνο και ζεσταινοταν πολυ. Οταν το μετακινησα δεν το ξαναεκανε.

πρωτη φορα αναψε ο φούρνος. στα χέρια μου.

ίσως ειναι και θέμα συνδεσμολογίας..ξερωγω...

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ.
Just now, digitalarchive said:

δυστηχώς ειμαι Θεσσαλονίκη και οπως καταλαβαινεις εχει πολυ υγρασια εδώ πάνω.

ο φούρνος ηταν σε άλλο χώρο και δεν ειχε χρησιμοποιθεί καιρό. εγώ νοικιάζω εδω και σημερα που τον εβαλα σε τεστ δυστηχώς πέταξε το ρελέ.

θα ανοιξω το καπακι σημερα και θα ξαναδοκιμάσω το απογευμα.

πρωτη φορα αναψε ο φούρνος.

ίσως ειναι και θέμα συνδεσμολογίας..ξερωγω...

Βγαλε τον εξω δες οτι ολα ειναι συνδεδεμενα σωστα και δεν ακουμπαει κατι εκει που δεν πρεπει και ξαναβαλε τον μεσα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gbras είπε

Βγαλε τον εξω δες οτι ολα ειναι συνδεδεμενα σωστα και δεν ακουμπαει κατι εκει που δεν πρεπει και ξαναβαλε τον μεσα.

να ξεβιδώσω και το πισω καπάκι δλδ;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

να ξεβιδώσω και το πισω καπάκι δλδ;

Αν ήταν παρατημένος κάπου μπορεί  ποντίκια να έχουν φάει τα καλώδια.Ναι θα ανοίξεις απο πισω να δεις τι γίνεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ ,ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!!!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Αν ήταν παρατημένος κάπου μπορεί  ποντίκια να έχουν φάει τα καλώδια.Ναι θα ανοίξεις απο πισω να δεις τι γίνεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ ,ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!!!!

οχι ρε φιλε δεν κανω κατι εννωειται.

περιμενω ανθρωπο.

εγώ το μονο που θα κανω ειναι να ζεστανω τον χωρο.

καλωδια δεν πειράζω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...