Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple σχεδιάζει να σταματήσει την πώληση των iPhone 14, iPhone 14 Plus και iPhone SE τρίτης γενιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των νέων κανονισμών USB-C.

Όπως αναφέρει το γαλλικό blog iGeneration, η Apple προετοιμάζεται να διακόψει την πώληση τριών μοντέλων iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Δεκεμβρίου, λόγω των νέων κανονισμών που απαιτούν τη χρήση θύρας USB-C για τη φόρτιση των smartphones.

Με βάση την ιστοσελίδα, τα iPhone 14, iPhone 14 Plus και iPhone SE τρίτης γενιάς θα αποσυρθούν από το διαδικτυακό κατάστημα και τα φυσικά καταστήματα της Apple στην ΕΕ στις 28 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που τίθεται σε ισχύ ο νέος κανονισμός. Στην Ελβετία, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με την αγορά της ΕΕ, η απόσυρση θα ξεκινήσει νωρίτερα, στις 20 Δεκεμβρίου.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εξουσιοδοτημένοι μεταπωλητές της Apple στην ΕΕ θα μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν τα συγκεκριμένα μοντέλα μέχρι να εξαντληθεί το υπάρχον απόθεμα.

Η απόφαση επηρεάζει και άλλα προϊόντα της εταιρείας που χρησιμοποιούν θύρα Lightning, συμπεριλαμβανομένου του εκτεταμένου Magic Keyboard χωρίς Touch ID. Ο κανονισμός θα εφαρμοστεί σε όλα τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ θα ισχύσει και στη Βόρεια Ιρλανδία, παρότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αποχωρήσει από την ΕΕ. Σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσιεύθηκε το 2022, ο κανονισμός θα ισχύει για κάθε μεμονωμένο iPhone που διατίθεται στην αγορά μετά την έναρξη ισχύος του κανονισμού, ακόμη και για μοντέλα που κυκλοφόρησαν νωρίτερα.

Αναμένεται ότι η Apple θα ανακοινώσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς με θύρα USB-C τον Μάρτιο, επιτρέποντας την επιστροφή της συσκευής στην αγορά της ΕΕ. Όσον αφορά τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus, η διακοπή των πωλήσεών τους στην ΕΕ έρχεται περίπου εννέα μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς κανονικά θα διακόπτονταν τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Κ πολύ καλά έκαναν κ άργησε η ΕΕ..ενώ όλες οι εταιρείες Android είχαν πάνω από 3-4 χρόνια με usb-c κ η Apple ακόμη κ τώρα παίζει να έβγαζε το 16 προ με lighting αν δεν έλεγε κάτι η ΕΕ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ίδια είδηση αλλιώς:

" Μέχρι το Δεκέμβριο του 2024 αναμένεται να διαρκέσει η ηρωική πάλη της Apple για να προασπίσει το δικαίωμα του 'γουσταρω να πλερωνω έξτρα για καλώδια' των απανταχού φαν της εταιρείας. Το γεγονός αυτό την κατατάσσει στους τελευταίους υπέρμαχους της ελευθερίας της επιλογής, μαζί με τους συμπαθείς μικροπωλητές των φαναριών και τη micro usb κινεζοσαβουρα τους."

Επεξ/σία από anonymous999
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nat10 είπε

Κ πολύ καλά έκαναν κ άργησε η ΕΕ..ενώ όλες οι εταιρείες Android είχαν πάνω από 3-4 χρόνια με usb-c κ η Apple ακόμη κ τώρα παίζει να έβγαζε το 16 προ με lighting αν δεν έλεγε κάτι η ΕΕ

Έτσι είναι αν θέλεις να διαφέρεις. Όμως διαθέτει αντάπτορες - επί πληρωμή.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ethereum είπε

ακόμη πουλιέται το 12 και το 13 και θα αποσυρθεί το 14 ?

Δεν πωλείται από την επίσημη ιστοσελίδα της Apple αλλά από μετά πωλητές..που σημαίνει όχι από το μήλο 

• Like 1
Δημοσ.

Καλό γενικά να υπάρχει κανονισμός για να μην έχουμε 1500 διαφορετικά καλώδια, και για περιβαλλοντικούς αλλά και για εργονομικούς λόγους.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αυτό να αφορά μόνο τα κινητά και όχι τις υπόλοιπες 100 ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Αγόρασα πρόσφατα ξυριστική μηχανή Philips και είχε δικό της custom φορτιστή. Αγόρασα προχθές άλλη συσκευή επαναφορτιζόμενη, και αυτή το ίδιο.

Κάπου το έχει χάσει η ΕΕ εκτός αν έχω πέσει σε περιπτώσεις, αν και δεν το νομίζω

• Like 10
  • Thanks 4
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Καλό γενικά να υπάρχει κανονισμός για να μην έχουμε 1500 διαφορετικά καλώδια, και για περιβαλλοντικούς αλλά και για εργονομικούς λόγους.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αυτό να αφορά μόνο τα κινητά και όχι τις υπόλοιπες 100 ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Αγόρασα πρόσφατα ξυριστική μηχανή Philips και είχε δικό της custom φορτιστή. Αγόρασα προχθές άλλη συσκευή επαναφορτιζόμενη, και αυτή το ίδιο.

Κάπου το έχει χάσει η ΕΕ εκτός αν έχω πέσει σε περιπτώσεις, αν και δεν το νομίζω

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο..πρέπει να γίνεται παντού το ίδιο.. Κ εγώ αγόρασα 2 ξυριστικες μηχανές κ τα 2 είχαν διαφορετικό τύπου σύνδεσης καλωδίου..δηλαδή με το 1 δεν μπορώ να φορτισω το άλλο κ είναι τέρμα χαζό αυτό το πράγμα 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, cthulhucarbide said:

Έχω 2 ξυριστικές Phillips ή μια για μαλλιά και η άλλη για γένια, και χρησιμοποιούν διαφορετικό φορτιστή. Μοιάζει ίδιος, αλλά δεν φορτίζει την άλλη. 

Μιλάμε για παράνοια της ευρωπαϊκής ένωσης. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
50 minutes ago, polaki said:

Έχω 2 ξυριστικές Phillips ή μια για μαλλιά και η άλλη για γένια, και χρησιμοποιούν διαφορετικό φορτιστή. Μοιάζει ίδιος, αλλά δεν φορτίζει την άλλη. 

Ε ναι! Μιας και η ΕΕ καθορίζει το βύσμα που επιλέγει ο κάθε κατασκευαστής ηλεκτρικών συσκευών... 😛 

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, nat10 είπε

δεν μπορώ ούτε να το φανταστώ μου φαίνεται τόσο λάθος το lighting πια που απορώ πωσ το ανεχόμασταν 

5 ώρες πριν, polaki είπε

καλά δεν ξέρω τι γίνεται με τισ type c θύρες το Nintendo switch μου το iPhone μου και ενα φωτοσπαθο ενω εχουν την ιδια θυρα δεν φορτηζουν το ενα με το φορτιστη του αλλου 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...