Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 04/01/2025 at 21:38, firewalker said:

EXT4 με hardware encryption στον δίσκο.

Ακριβώς αυτό και εγώ στο laptop. Στο desktop χωρίς LUKS. Χρόνια με 0 προβλήματα...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
7 hours ago, headbanger said:

512gb nvme ext4 /
1TB SSD /home/
2x8TB Storage ext4
NFS shares in hardware raid (medium/ large)

εχω και snap για το Onenote wrapper :X 

Γιατι ο "/" φαινεται να ειναι μονο 393gb? Aκομα και αν προσθεσουμε το "/boot/efi" δεν φτανει κοντα στα 512gb. Που χαθηκαν τα υπολοιπα ?  Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι 41g used στο "/" + 266gb used στο "/home" , ανετα θα χωρουσαν ολα στον 512αρη (ή ανετα θα χωρουσαν ολα σε 1ΤΒ δισκο) , εκτος και αν υπαρχει αλλος λογος που εχεις το /home σε ξεχωριστο δισκο.

ΥΓ : Το onenote δεν κυκλοφορει σε καποια αλλη μορφη ? Snap ωρε ? :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mphxths είπε

Γιατι ο "/" φαινεται να ειναι μονο 393gb? Aκομα και αν προσθεσουμε το "/boot/efi" δεν φτανει κοντα στα 512gb. Που χαθηκαν τα υπολοιπα ?  Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι 41g used στο "/" + 266gb used στο "/home" , ανετα θα χωρουσαν ολα στον 512αρη (ή ανετα θα χωρουσαν ολα σε 1ΤΒ δισκο) , εκτος και αν υπαρχει αλλος λογος που εχεις το /home σε ξεχωριστο δισκο.

ΥΓ : Το onenote δεν κυκλοφορει σε καποια αλλη μορφη ? Snap ωρε ? :)

το Onenote ειναι μονο σε snap δυστυχώς. ειναι wrapper της ιστοσελίδας στην ουσία. και όλες οι αλλες εφαρμογές είναι "σαν" το Onenote Και δεν με καλύβουν. 

όσο για τον 512 διαβασε το screenshot. έχει και άλλα κομμάτια ο δίσκος που προστιθενται. 

ξεχωριστό home από εποχές slackware κάπου στο 1999. άμα χτυπήσει ο δίσκος δεν χάνω το σύστημα , πιο εύκολη διαδικασία backup/restore και άλλα μικρά νερντουλιάρικα niche κομμάτια 

Δημοσ.

Με βάλατε στην πρίζα "κιαρατάδες" 🙂

Χρόνια με ext4, μετά από κάποια προσπάθεια σε btrfs, όπου κάποια στιγμή πήρα το filesystem στο χέρι. 
To F2FS ούτε καν που το είχα ακουστά. Τόσο είχα αφεθεί στο stability του ext4. Αλλά μου αρέσουν τα πειράγματα... Θα δούμε

Το επίθετο στην 1η πρόταση είναι αλα Ζήκο.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κάποιος

• Like 1
Δημοσ.
On 24/02/2025 at 19:48, capthookb said:

Με βάλατε στην πρίζα "κιαρατάδες" 🙂

Χρόνια με ext4, μετά από κάποια προσπάθεια σε btrfs, όπου κάποια στιγμή πήρα το filesystem στο χέρι. 
To F2FS ούτε καν που το είχα ακουστά. Τόσο είχα αφεθεί στο stability του ext4. Αλλά μου αρέσουν τα πειράγματα... Θα δούμε

Πως πήρες το file system στο χέρι με btrfs αν επιτρέπεται;
Πιο πολύ με ενδιαφέρει μην υπάρχει καμιά bugια και την πατήσω και εγώ.
Απλά δεν μου έχει τύχει ως τώρα στραβή με zfs/btrfs αλλά εδώ που τα λέμε ούτε και με το ΕΧΤ4 

Δημοσ.

Δε θυμάμαι ακριβώς. Πάνε αρκετά χρόνια.

Απλά μετά από reboot δε μπορούσε να εκινήσει το σύστημα με πολλά filesystem errors. Θυμάμαι τότε δεν ήταν και πολύ ώριμο το scan utility και μπορούσε να επιδιορθώσει μερικά πράγματα μόνο. Τώρα φαντάζομαι θα είναι διαφορετική η κατάσταση. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...