Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μετατρεπεις sim σε esim (π.χ. 5 € cosmote)

σε αλλαγει κινιτο θελει ξανα καταστημα για νεα esim (αυτο πιθανό να αλλάξει γιατι σε αλλες χώρες γινεται και μόνος να το κάνεις).

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Melinbonian είπε

Ερωτηση, για εμας που εχουμε αναγκη dual sim , πως ακριβως δουλευει το dual sim με esim? Γιατι εχω διαβασει οτι σε μερικες περιπτωσεις αλλαγης κινητου, θελει αναγκαστικα(?) αλλαγη και esim/νουμερου? Χρειαζομαι να εχω παντα και τα 2 νουμερα μαζι μου, αρα πιθανη αλλαγη νουμερου στο μελλον, για μενα ειναι no go.

vodafone & cosmote προσφέρουν esim .Η κοσμοτέ θέλει κάθε φορά που θα πρέπει να μεταφερεις την esim να βγάζεις νέα esim ,δεν αλλάζεις νούμερο.Η vodafone επαναχρησιμοποιείται ο κωδικός.Μπορείς να έχεις μία φυσική  και μέχρι 10 esim.Ενεργές μπορεί να είναι μέχρι δύο σε όποιον συνδυασμό.Εγώ έχω μια φυσική σιμ και 2 esim.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Αξίζει η υπέρβαση εφόσον θες να κάνεις αναβάθμιση. Η φωτό που θα βγάζεις θα είμαι πολλά επίπεδα καλύτερες.

Στο software κομμάτι ίσως να σου λείψουν κάποιες ευκολίες που δίνουν οι άλλοι κατασκευαστές, οι οποίες όμως μπορούν να αναπληρωθούν με εφαρμογές τρίτων .

Οταν λες ευκολίες που δινουν οι αλλοι κατασκευαστες σαν ποιες εννοιεσ για παραδειγμα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Emperor1313 είπε

Οταν λες ευκολίες που δινουν οι αλλοι κατασκευαστες σαν ποιες εννοιεσ για παραδειγμα?

Ευχαριστώ

duplicate apk και ήχο κλήσης διαφορετικό σε κάθε sim  πχ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήρα χθες το μεσημέρι και το έχω δουλέψει από χθες το απόγευμα αρκετά. Προς ώρας νιώθω οτι οριακά έκανα downgrade σε σχέση με το Oneplus 8T που είχα.

Στα θετικά, το κινητό προς ώρας πετάει, λογικό θα μου πείτε. Δεν έχει κολλήσει πουθενά και είναι πολύ γρήγορο στα πάντα. Οι κάμερες του και οι φωτογραφίες (ότι πρόλαβα να βγάλω για δοκιμές) είναι εξαιρετικές, τόσο με φως, όσο και τη νύχτα. Πραγματικά εκπληκτικό αποτελέσμα. Η μπαταρία προς ώρας φαίνεται να είναι πολύ καλή επίσης. Όλα αυτά όμως με εξαίρεση ίσως την καμέρα που διαφερεί πολύ το experience ανα κατασκευαστή, θα τα είχε κανείς σε όλα τα κινητά των 300-400€+

Το customization της Google είναι πραγματικά ανύπαρκτο. Στην αρχική δεν μπορείς να αλλαξείς σχεδόν τίποτα πέρα από το grid size και το background. Έχει ένα άβολο search bar κάτω κάτω που θέλω να αλλάξει θέση και δε γίνεται. Άρα με το καλημέρα θέλω launcher για να με βολεύει η αρχική του. (Μπορείς βέβαια να κάνεις δίκα σου wallpapers με AI)

Δεν υπάρχουν φουλ απλά πραγματάκια που έχω βολευτεί σε όλα μου τα τελευταία κινητά, όπως double tap to lock, uninstall επιλογή όταν κρατήσεις πατημένο το εικονίδιο μιας εφαρμογής. Επίσης στα quick settings στο slide down bar, έχει το wifi και τα data σε 1 επιλογή Internet. Όσοι έχουμε dual sim δεν μπορούμε να αλλάξουμε ποια sim να χρησιμοποιούμε για δεδομένα από το slide down bar, αλλά πρέπει να πηγαίνουμε κάθε φορά στα settings και να το αλλάζουμε από εκεί. Όλα αυτά είναι απλά πραγματάκι που δεν υπάρχουν. Θα έβαζα και το clear all apps από τα recents, αλλά θέλουν πλέον να μη σβήνουμε τα cached apps από τα recents, οπότε έχουν κρύψει το clear all τέρμα αρίστερα.

Πάμε μετά σε features που δεν υπάρχουν για Ελλάδα, αν και μάλλον αχρειάστα τα πιο πολλά, όπως Car Crash Detention, Satellite SOS, Proofreading κείμενο από το GBoard, μαζί με αρκετά άλλα AI extensions. Θα μου πει κανείς τα πιο πολλά είναι αχρείαστα και gimmicks, αλλά είναι υποτίθεται τα features που έχει ένα pixel και ξεχωρίζει και δεν υπάρχουν σε εμάς.

Τέλος για το κομμάτι του AI, τα περισσότερα μπορείς να τα έχεις σε κάθε συσκεύη κατεβάζοντας αντίστοιχα Gemini AI, GCam apks, κτλ. Ωστόσο δε βρήκα κάτι πολύ λειτουργικό ως τώρα. Η "add me" λειτουργία της κάμερας που τραβάς φωτογραφία με κόσμο και μετά μπαίνεις στο πλάνο και σε προσθέτει στην αρχική φωτογραφία, έχει πλάκα μεν, το αποτέλεσμα δεν είναι σχεδόν ποτέ καλό.  Το magic editor στο photos (ίσως υπάρχει και σε όλες τις συσκεύες, όχι μόνο Pixel), πιο πολύ χαλάει μια εικόνα με το edit, παρά τη βελτιώνει. Γενικά αν και το focus points της Google είναι το AI, δεν έχω βρει κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο που θα ήθελα να χρησιμοποιώ συχνά. Όλα μοιάζουν περισσότερα με "παιχνίδια". (Επίσης μου έχει crashάρει 2 φορές το Android System Intelligence όσο έπαιζα με AI features, και τις 2 φορές έκανε μετά από λίγο μόνο του restart το κινητό).

Εδώ να πω, μη με παρεξηγήσετε, ο καθένας έχει τις δικές του προσδοκίες και απαιτήσεις και ο καθένας κάνει διαφορετική χρήση σε μια συσκευή. Προσωπικά πάντως έχοντας μάθει με Android skins από Oneplus, Motorola που είναι αρκετά lightweight αλλά έχουν πολλές επιλογές customization, το Pixel μου φαίνεται απλά φτωχό. Σίγουρα αξίζει η κάμερα του, σίγουρα θα προσαρμοστώ και θα αρχίσω να χρησιμοποιώ λειτουργίες του Pixel, και θα ανακαλύψω και καινουργίες. Είναι πάντως η πρώτη φορά που λειτουργώ νέο κινητό και δεν έχω ενθουσιαστεί, μετά από πολύ καιρό. 

Edit: Να προσθέσω που ξέχασα, ότι 27W φόρτιση σε συσκευή με MSRP 1000€, είναι απλά αστείο. Αυτό βέβαια το γνώριζα πριν πάρω τη συσκευή.

Επεξ/σία από carolosjk
  • Like 16
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 hours ago, Ukforthemoment said:

Hey google take a screenshot ή tap στο πίσω μέρος.

To Hey google, το ηξερα και δεν με βολευει για πολλους λογους, αλλα το tap στο πισω μερος, δεν το ηξερα, μολις το εβαλα, σουπερ!
Thanksss :-)

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, carolosjk είπε

....................Θα έβαζα και το clear all apps από τα recents, αλλά θέλουν πλέον να μη σβήνουμε τα cached apps από τα recents, οπότε έχουν κρύψει το clear all τέρμα αρίστερα...................................

Πολύ χρήσιμη παρατήρηση, ούτε που είχα πάρει χαμπάρι ότι υπήρχε 

• Like 1
Δημοσ.

Παρέλαβα και εγώ σήμερα και μου λέει εγγύηση αντιπροσωπείας αντί για εγγύηση Πλαίσιο. Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν έχει κανονικά εγγύηση Πλαίσιο. Τους ζήτησα να  μου στείλουν το σωστό τιμολόγιο, προβείτε σε αντίστοιχη ενέργεια αν γράφει τα ίδια σε εσάς.

IMG_20241218_161950~2.jpg

• Like 3
Δημοσ.
8 minutes ago, marklar said:

Παρέλαβα και εγώ σήμερα και μου λέει εγγύηση αντιπροσωπείας αντί για εγγύηση Πλαίσιο. Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν έχει κανονικά εγγύηση Πλαίσιο. Τους ζήτησα να  μου στείλουν το σωστό τιμολόγιο, προβείτε σε αντίστοιχη ενέργεια αν γράφει τα ίδια σε εσάς.

Υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν να καλύψουν την εγγύηση οι ίδιοι επειδή γράφουν αντιπροσωπείας;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, carolosjk είπε

Το πήρα χθες το μεσημέρι και το έχω δουλέψει από χθες το απόγευμα αρκετά. Προς ώρας νιώθω οτι οριακά έκανα downgrade σε σχέση με το Oneplus 8T που είχα.

Στα θετικά, το κινητό προς ώρας πετάει, λογικό θα μου πείτε. Δεν έχει κολλήσει πουθενά και είναι πολύ γρήγορο στα πάντα. Οι κάμερες του και οι φωτογραφίες (ότι πρόλαβα να βγάλω για δοκιμές) είναι εξαιρετικές, τόσο με φως, όσο και τη νύχτα. Πραγματικά εκπληκτικό αποτελέσμα. Η μπαταρία προς ώρας φαίνεται να είναι πολύ καλή επίσης. Όλα αυτά όμως με εξαίρεση ίσως την καμέρα που διαφερεί πολύ το experience ανα κατασκευαστή, θα τα είχε κανείς σε όλα τα κινητά των 300-400€+

Το customization της Google είναι πραγματικά ανύπαρκτο. Στην αρχική δεν μπορείς να αλλαξείς σχεδόν τίποτα πέρα από το grid size και το background. Έχει ένα άβολο search bar κάτω κάτω που θέλω να αλλάξει θέση και δε γίνεται. Άρα με το καλημέρα θέλω launcher για να με βολεύει η αρχική του. (Μπορείς βέβαια να κάνεις δίκα σου wallpapers με AI)

Δεν υπάρχουν φουλ απλά πραγματάκια που έχω βολευτεί σε όλα μου τα τελευταία κινητά, όπως double tap to lock, uninstall επιλογή όταν κρατήσεις πατημένο το εικονίδιο μιας εφαρμογής. Επίσης στα quick settings στο slide down bar, έχει το wifi και τα data σε 1 επιλογή Internet. Όσοι έχουμε dual sim δεν μπορούμε να αλλάξουμε ποια sim να χρησιμοποιούμε για δεδομένα από το slide down bar, αλλά πρέπει να πηγαίνουμε κάθε φορά στα settings και να το αλλάζουμε από εκεί. Όλα αυτά είναι απλά πραγματάκι που δεν υπάρχουν. Θα έβαζα και το clear all apps από τα recents, αλλά θέλουν πλέον να μη σβήνουμε τα cached apps από τα recents, οπότε έχουν κρύψει το clear all τέρμα αρίστερα.

Πάμε μετά σε features που δεν υπάρχουν για Ελλάδα, αν και μάλλον αχρειάστα τα πιο πολλά, όπως Car Crash Detention, Satellite SOS, Proofreading κείμενο από το GBoard, μαζί με αρκετά άλλα AI extensions. Θα μου πει κανείς τα πιο πολλά είναι αχρείαστα και gimmicks, αλλά είναι υποτίθεται τα features που έχει ένα pixel και ξεχωρίζει και δεν υπάρχουν σε εμάς.

Τέλος για το κομμάτι του AI, τα περισσότερα μπορείς να τα έχεις σε κάθε συσκεύη κατεβάζοντας αντίστοιχα Gemini AI, GCam apks, κτλ. Ωστόσο δε βρήκα κάτι πολύ λειτουργικό ως τώρα. Η "add me" λειτουργία της κάμερας που τραβάς φωτογραφία με κόσμο και μετά μπαίνεις στο πλάνο και σε προσθέτει στην αρχική φωτογραφία, έχει πλάκα μεν, το αποτέλεσμα δεν είναι σχεδόν ποτέ καλό.  Το magic editor στο photos (ίσως υπάρχει και σε όλες τις συσκεύες, όχι μόνο Pixel), πιο πολύ χαλάει μια εικόνα με το edit, παρά τη βελτιώνει. Γενικά αν και το focus points της Google είναι το AI, δεν έχω βρει κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο που θα ήθελα να χρησιμοποιώ συχνά. Όλα μοιάζουν περισσότερα με "παιχνίδια". (Επίσης μου έχει crashάρει 2 φορές το Android System Intelligence όσο έπαιζα με AI features, και τις 2 φορές έκανε μετά από λίγο μόνο του restart το κινητό).

Εδώ να πω, μη με παρεξηγήσετε, ο καθένας έχει τις δικές του προσδοκίες και απαιτήσεις και ο καθένας κάνει διαφορετική χρήση σε μια συσκευή. Προσωπικά πάντως έχοντας μάθει με Android skins από Oneplus, Motorola που είναι αρκετά lightweight αλλά έχουν πολλές επιλογές customization, το Pixel μου φαίνεται απλά φτωχό. Σίγουρα αξίζει η κάμερα του, σίγουρα θα προσαρμοστώ και θα αρχίσω να χρησιμοποιώ λειτουργίες του Pixel, και θα ανακαλύψω και καινουργίες. Είναι πάντως η πρώτη φορά που λειτουργώ νέο κινητό και δεν έχω ενθουσιαστεί, μετά από πολύ καιρό. 

Edit: Να προσθέσω που ξέχασα, ότι 27W φόρτιση σε συσκευή με MSRP 1000€, είναι απλά αστείο. Αυτό βέβαια το γνώριζα πριν πάρω τη συσκευή.

Μια χαρά έχει να κάνεις απεγκατάσταση εφαρμογής με κρατημένο το εικονίδιο.

Είτε από την αρχική επιφάνεια, είτε από το menu κράτα το και θα το κουνήσεις προς την επάνω πλευρά του κινητού όπου θα έχει "Απεγκατάσταση".

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, Grim Ripper said:

Μια χαρά έχει να κάνεις απεγκατάσταση εφαρμογής με κρατημένο το εικονίδιο.

Είτε από την αρχική επιφάνεια, είτε από το menu κράτα το και θα το κουνήσεις προς την επάνω πλευρά του κινητού όπου θα έχει "Απεγκατάσταση".

ααα έχεις δίκιο σε αυτό, δεν το είχα προσέξει. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

Να πω επίσης οτι έγραψα πάνω κυρίως τα παράπονα μου, για να τα έχουν υπόψην τους όσοι σκέφτονται να προβούν σε αγορά. Σε καμία περίπτωση μισή μέρα χρήσης δεν είναι αντιπροσωπευτική για μια νέα συσκευή και σίγουρα πολλά από τα "παράπονα" μου είναι λόγω συνήθειας από προηγούμενες συσκευές. Εγώ εξαρχής είχα τις αμφιβολίες μου, αλλά είπα να βιώσω μια φορά την εμπειρία με κινητό της ίδιας της google, με τα συχνά updates, 3μηνιαία feature updates, κτλ. (Είμαι άτομο που κάθε νέο feature που θα βγει, θα κάτσω να παίξω μαζί του και θα χαίρομαι σαν μικρό παιδάκι χαχαχα).  Δεν έχω μετανιώσει την αγορά, απλά δεν ενθουσιάστηκα με το out of the box experience, όπως έχει συμβεί με πολλές άλλες συσκευές στο παρελθόν.

• Like 3
Δημοσ.
20 hours ago, carolosjk said:

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την πρώτη εμπειρία σου! Πολύ χρήσιμη. 

Μια ερώτηση γιατί και εγώ το σκέφτομαι. Έβαλες 2 κάρτες; Αν ναι, ποιον πάροχο σε esim? 

Θέλω να δω υποστηρίζεται η Vodafone esim. 

Τα 600 ευρώ είναι μια καλή τιμή με τα δεδομένα της αγοράς. Θεωρώ πως εκεί έπρεπε να είναι η τιμή του μιας και δεν πληρώνεις ναυαρχίδα. τα 800-1000 ευρώ αρχικής τιμής είναι σχεδόν αστεία!

• Like 1
Δημοσ.

Το πηρα με πιστωτική eurobank σε 2 δόσης. Μόλις πλήρωσα την πρώτη δόση 299.5€. Γιατί μπήκαν 5.99€ σε πόντους και όχι 29.95€;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, therion13 είπε

Το πηρα με πιστωτική eurobank σε 2 δόσης. Μόλις πλήρωσα την πρώτη δόση 299.5€. Γιατί μπήκαν 5.99€ σε πόντους και όχι 29.95€;

Συμφωνα με τους όρους :

• Ειδικότερα, κατά τον χρόνο της συναλλαγής σας, σε περίπτωση αγοράς στα καταστήματα Πλαίσιο, ή εντός 3 έως 4 εργάσιμων ημερών, σε περίπτωση αγοράς στο plaisio.gr ή τηλεφωνικά στο 2102895000, κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της ενέργειας, κερδίζετε 1% €πιστροφή, που είναι το μόνιμο ποσοστό €πιστροφή με το οποίο συμμετέχει το Πλαίσιο στο Πρόγραμμα.
  • Το υπόλοιπο ποσοστό (μέχρι το 10% με πιστωτικές ή 3% με χρεωστικές της ενέργειας), δηλαδή τα ευρώ €πιστροφή που αντιστοιχούν σε ποσοστό 9% επί της αξίας των αγορών σας με πιστωτικές και σε ποσοστό 2% επί της αξίας των αγορών σας με χρεωστικές κάρτες (συνολικής αξίας, ανά συναλλαγή, από 399€ και πάνω), σύμφωνα με τους παρόντες όρους, θα ενεργοποιηθούν σε ενεργή κάρτα σας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα έως και 31.01.2025.

Οπότε σε εσένα μπήκε το 1% και το άλλο 9% θα ενεργοποιηθεί μέχρι 31/1.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...