Dark_Nightfall Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, LabrakisG1992 είπε Το έκανα το PC άνοιξε κατευθείαν στα μπιος έβγαλα τους άλλους δίσκους από πάνω ενεργοποίησα το XMP έκανα ρισταρτ ξαναμπαίνει στα μπαιος. Κάνω enable cms κάνω ρισταρτ μπαίνει windows Λοιπόν για να καταλάβεις ενεργοποιώντας το csm μπουτάρεις με δίσκο που έχει legacy εγκατάσταση ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ , φτιάχνεις bootable usb stick windows 11 , με το F12 boot menu κατά εκκίνηση θα σου βγάλει το usb stick (uefi) , μπουτάρεις από εκεί και περνάς τα windows με uefi εγκατάσταση σωστά και όπως πρέπει , και μετά βάζεις δεύτερη οθόνη και τρίτη και τέταρτη και κάνεις τις δοκιμές.
LabrakisG1992 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Λοιπόν για να καταλάβεις ενεργοποιώντας το csm μπουτάρεις με δίσκο που έχει legacy εγκατάσταση ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ , φτιάχνεις bootable usb stick windows 11 , με το F12 boot menu κατά εκκίνηση θα σου βγάλει το usb stick (uefi) , μπουτάρεις από εκεί και περνάς τα windows με uefi εγκατάσταση σωστά και όπως πρέπει , και μετά βάζεις δεύτερη οθόνη και τρίτη και τέταρτη και κάνεις τις δοκιμές. Μπορώ να πέρασω τα 10; Η αλλάζει κάτι ;
Dark_Nightfall Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, LabrakisG1992 είπε Μπορώ να πέρασω τα 10; Η αλλάζει κάτι ; Πέρνα τα 10 δεν υπάρχει πρόβλημα. Καινούργιο μηχάνημα πήρες θεώρησα ότι δουλεύεις τα 11.
Dark_Nightfall Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δεν έχει σημασία για δοκιμή το κάνουμε βάλε ότι θες.
LabrakisG1992 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν έχει σημασία για δοκιμή το κάνουμε βάλε ότι θες. Δεν ξέρω γιατί με τα 11 μπουταρε στα windows για να ξεκινήσει η εγκατάσταση και μου έβγαζε αυτό το μήνυμα : install driver to show hardware και δεν προχωρούσε . Έβαλα τα 10 τελικά τώρα γίνονται εγκατάσταση
Dark_Nightfall Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Δεν ξέρω γιατί με τα 11 μπουταρε στα windows για να ξεκινήσει η εγκατάσταση και μου έβγαζε αυτό το μήνυμα : install driver to show hardware και δεν προχωρούσε . Έβαλα τα 10 τελικά τώρα γίνονται εγκατάσταση Αγνόησέ το για την ώρα , πάμε με τα 10 και βλέπουμε.
LabrakisG1992 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Άνοιξε , δεύτερη οθόνη ακόμα δεν δουλεύει , ξεκίνησα να κατεβάζω drives για mobo,gpu Ξανά το cms enabled . Το pc δεν μπουταρει αν είναι κλειστό με πετάει στα bios ενώ έχω μόνο ένα δικό πάνω αυτόν με τα windows Τα windows έγιναν install σε MBR. Θα κλάψω
TopCLR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, LabrakisG1992 είπε Ξανά το cms enabled . Το pc δεν μπουταρει αν είναι κλειστό με πετάει στα bios ενώ έχω μόνο ένα δικό πάνω αυτόν με τα windows Πρέπει να καταλάβεις κάτι. Αν κάνεις εγκατάσταση με το csm ενεργοποιημένο (enabled) τότε τα windows θα ξεκινάνε μόνο με csm enabled. Αν κάνεις την εγκατάσταση με το csm disabled τότε τα Windows θα ξεκινάνε μόνο με csm disabled! Πρέπει να κάνεις την εγκατάσταση με το csm απενεργοποιημένο (disabled) και επίσης το USB stick θα πρέπει να είναι φτιαγμένο για εγκατάσταση UEFI και όχι legacy. Αν τυχόν το USB δεν είναι φτιαγμένο για να κάνει εγκατάσταση σε UEFI mode (= csm disabled) τότε δεν "θα το βλέπει" το BIOS (με csm disabled) σαν μέσο εκκίνησης για να ξεκινήσεις την εγκατάσταση. 2
teohokage Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 και αν ήταν σωστά φτιαγμένο το usb θα έκανε install σε GPT και όχι σε MBR 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε Ξανά το cms enabled . Το pc δεν μπουταρει αν είναι κλειστό με πετάει στα bios ενώ έχω μόνο ένα δικό πάνω αυτόν με τα windows Τα windows έγιναν install σε MBR. Θα κλάψω Σε πετάει στο bios γιατί δεν έκανες uefi εγκατάσταση 🤦♂️Είπαμε φτιάχνουμε usb stick με το media creation tool της microsoft , επιλέγουμε 10 η 11 , μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και στο restart με boot menu F12 θα μας εμφανίσει το usb stick που φτιάξαμε ως "uefi kingston XXXXX" (εφόσον το φτιάξαμε σωστά) , όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στο bios θα φαίνεται πλέον το windows boot manager με τα στοιχεία του δίσκου στο οποίο είναι εγκατεστημένο και θα μπουτάρει από εκεί πλέον η εγκατάσταση (uefi).
LabrakisG1992 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Σε πετάει στο bios γιατί δεν έκανες uefi εγκατάσταση 🤦♂️Είπαμε φτιάχνουμε usb stick με το media creation tool της microsoft , επιλέγουμε 10 η 11 , μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και στο restart με boot menu F12 θα μας εμφανίσει το usb stick που φτιάξαμε ως "uefi kingston XXXXX" (εφόσον το φτιάξαμε σωστά) , όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στο bios θα φαίνεται πλέον το windows boot manager με τα στοιχεία του δίσκου στο οποίο είναι εγκατεστημένο και θα μπουτάρει από εκεί πλέον η εγκατάσταση (uefi). ακουλουθησα την παρακατω διαδικασια Spoiler Ειλικρινα δεν ξερω τι εκανα λαθος. Οπως και να εχει θα το ξανακανω απο την αρχη αυριο,σημερα δεν θα προλαβω. Κατεβασα το diskgenius και μετετρεψα τον δισκο απο mbr σε gpt αλλα δεν αλλαξε κατι. Γενικα το συστημα δεν με αφηνει να μπουταρω χωρις το cms enabled. Αυριο θα ξανακανω απο την αρχη την διαδικασια μηπως εκανα κατι λαθος. Να πω σε αυτο το σημειο οτι η καρτα μεσα σε ολα αυτα, συνεχιζει να μην εχει αναμμενο το λογοτυπο οτι και αν κανω(δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο).
Pstathece Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ να πω την βλακεία μου γιατί πάντα αυτό κάνω 😅 Κατέβασε windows από δω: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO Και όταν με το καλό κατέβουν κάνε το bootable USB με το αγαπημένο μας Rufus: https://rufus.ie/en/ Είναι πολύ τούμπανο πρόγραμμα και σπάνια έως πότε θα έχεις θέμα με αυτό. Προφανώς επιλέγεις τι θα κάνεις αν είναι mbr κτλ κτλ 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Τρωω φλασιες οσο ψαχνω εντωμεταξυ. Πηγα στην αρχη να βαλω τα 11 και δεν με αφηνε. Τωρα βλεπω οτι τα 11 δεν υποστηριζουν cms οποτε μαλλον προσπαθησα να τα κανω εγκατασταση σε mbr και γιαυτο δεν προχωραγε. Θα κανω την διαδικασια με το rufus αλλα με τα 11. Θεωρω οτι αν καταφερω να βαλω τα 11 θα λυθουν ολα τα θεματα.
Pstathece Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μπορεί και μακάρι να λυθούν. Δοκίμασε με Rufus και το official iso από Microsoft και ελπίζω να γίνει! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα