Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LabrakisG1992 είπε

Το έκανα το PC άνοιξε κατευθείαν στα μπιος έβγαλα τους άλλους δίσκους από πάνω ενεργοποίησα το XMP έκανα ρισταρτ ξαναμπαίνει στα μπαιος. Κάνω enable cms κάνω ρισταρτ μπαίνει windows 

Λοιπόν για να καταλάβεις ενεργοποιώντας το csm μπουτάρεις με δίσκο που έχει legacy εγκατάσταση ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ , φτιάχνεις bootable usb stick windows 11 , με το F12 boot menu κατά εκκίνηση θα σου βγάλει το usb stick (uefi) , μπουτάρεις από εκεί και περνάς τα windows με uefi εγκατάσταση σωστά και όπως πρέπει , και μετά βάζεις δεύτερη οθόνη και τρίτη και τέταρτη και κάνεις τις δοκιμές.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Λοιπόν για να καταλάβεις ενεργοποιώντας το csm μπουτάρεις με δίσκο που έχει legacy εγκατάσταση ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ , φτιάχνεις bootable usb stick windows 11 , με το F12 boot menu κατά εκκίνηση θα σου βγάλει το usb stick (uefi) , μπουτάρεις από εκεί και περνάς τα windows με uefi εγκατάσταση σωστά και όπως πρέπει , και μετά βάζεις δεύτερη οθόνη και τρίτη και τέταρτη και κάνεις τις δοκιμές.

Μπορώ να πέρασω τα 10; Η αλλάζει κάτι ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Δεν έχει σημασία για δοκιμή το κάνουμε βάλε ότι θες.

Δεν ξέρω γιατί με τα 11 μπουταρε στα windows για να ξεκινήσει η εγκατάσταση και μου έβγαζε αυτό το μήνυμα : install driver to show hardware και δεν προχωρούσε . Έβαλα τα 10 τελικά τώρα γίνονται εγκατάσταση 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Δεν ξέρω γιατί με τα 11 μπουταρε στα windows για να ξεκινήσει η εγκατάσταση και μου έβγαζε αυτό το μήνυμα : install driver to show hardware και δεν προχωρούσε . Έβαλα τα 10 τελικά τώρα γίνονται εγκατάσταση 

Αγνόησέ το για την ώρα , πάμε με τα 10 και βλέπουμε.

Δημοσ.

Άνοιξε , δεύτερη οθόνη ακόμα δεν δουλεύει , ξεκίνησα να κατεβάζω drives για mobo,gpu

Ξανά το cms enabled . Το pc δεν μπουταρει αν είναι κλειστό με πετάει στα bios ενώ έχω μόνο ένα δικό πάνω αυτόν με τα windows 

Τα windows έγιναν install σε MBR. Θα κλάψω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LabrakisG1992 είπε

Ξανά το cms enabled . Το pc δεν μπουταρει αν είναι κλειστό με πετάει στα bios ενώ έχω μόνο ένα δικό πάνω αυτόν με τα windows 

Πρέπει να καταλάβεις κάτι. Αν κάνεις εγκατάσταση με το csm ενεργοποιημένο (enabled) τότε τα windows θα ξεκινάνε  μόνο με csm enabled. Αν κάνεις την εγκατάσταση με το csm disabled τότε τα Windows θα ξεκινάνε μόνο με csm disabled!

Πρέπει να κάνεις την εγκατάσταση με το csm απενεργοποιημένο (disabled) και επίσης το USB stick θα πρέπει να είναι φτιαγμένο για εγκατάσταση UEFI και όχι legacy. Αν τυχόν το USB δεν είναι φτιαγμένο για να κάνει εγκατάσταση σε UEFI mode (= csm disabled) τότε δεν "θα το βλέπει" το BIOS (με csm disabled) σαν μέσο εκκίνησης για να ξεκινήσεις την εγκατάσταση.

• Thanks 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Τα windows έγιναν install σε MBR. Θα κλάψω 

Σε πετάει στο bios γιατί δεν έκανες uefi εγκατάσταση 🤦‍♂️Είπαμε φτιάχνουμε usb stick με το media creation tool της microsoft , επιλέγουμε 10 η 11 , μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και στο restart με boot menu F12 θα μας εμφανίσει το usb stick που φτιάξαμε ως "uefi kingston XXXXX" (εφόσον το φτιάξαμε σωστά) , όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στο bios θα φαίνεται πλέον το windows boot manager με τα στοιχεία του δίσκου στο οποίο είναι εγκατεστημένο και θα μπουτάρει από εκεί πλέον η εγκατάσταση (uefi).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Σε πετάει στο bios γιατί δεν έκανες uefi εγκατάσταση 🤦‍♂️Είπαμε φτιάχνουμε usb stick με το media creation tool της microsoft , επιλέγουμε 10 η 11 , μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και στο restart με boot menu F12 θα μας εμφανίσει το usb stick που φτιάξαμε ως "uefi kingston XXXXX" (εφόσον το φτιάξαμε σωστά) , όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στο bios θα φαίνεται πλέον το windows boot manager με τα στοιχεία του δίσκου στο οποίο είναι εγκατεστημένο και θα μπουτάρει από εκεί πλέον η εγκατάσταση (uefi).

ακουλουθησα την παρακατω διαδικασια 

Spoiler

Ειλικρινα δεν ξερω τι εκανα λαθος. Οπως και να εχει θα το ξανακανω απο την αρχη αυριο,σημερα δεν θα προλαβω. 

Κατεβασα το diskgenius και μετετρεψα τον δισκο απο mbr σε gpt αλλα δεν αλλαξε κατι. 

Γενικα το συστημα δεν με αφηνει να μπουταρω χωρις το cms enabled. Αυριο θα ξανακανω απο την αρχη την διαδικασια μηπως εκανα κατι λαθος.

Να πω σε αυτο το σημειο οτι η καρτα μεσα σε ολα αυτα, συνεχιζει να μην εχει αναμμενο το λογοτυπο οτι και αν κανω(δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο).

Δημοσ.

Εγώ να πω την βλακεία μου γιατί πάντα αυτό κάνω 😅

Κατέβασε windows από δω: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO

Και όταν με το καλό κατέβουν κάνε το bootable USB με το αγαπημένο μας Rufus: https://rufus.ie/en/

Είναι πολύ τούμπανο πρόγραμμα και σπάνια έως πότε θα έχεις θέμα με αυτό. Προφανώς επιλέγεις τι θα κάνεις αν είναι mbr κτλ κτλ

• Thanks 1
Δημοσ.

Τρωω φλασιες οσο ψαχνω εντωμεταξυ. Πηγα στην αρχη να βαλω τα 11 και δεν με αφηνε. Τωρα βλεπω οτι τα 11 δεν υποστηριζουν cms οποτε μαλλον προσπαθησα να τα κανω εγκατασταση σε mbr και γιαυτο δεν προχωραγε. Θα κανω την διαδικασια με το rufus αλλα με τα 11. Θεωρω οτι αν καταφερω να βαλω τα 11 θα λυθουν ολα τα θεματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...