Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Γενικά τα dp είναι προβληματικά, θα μπορούσες να κάνεις τεστ με άλλη οθόνη ή καλώδιο;

Μου εχει συμβει με καλωδιο απο hdmi σε DP , σε υπολογιστη φιλου που ειχε συνδεσει Hp υπολογιστη σε τηλεοραση και ξαφνικα χανοταν το σημα ειτε αμεσως ειτε μετα απο ωρα.Του αντικατεστησαν τον υπολογιστη και εκανε το ιδιο , τελικα εκει βαλαμε αλλο υπολογιστη με απευθειας hdmi συνδεση και το καλωδιο το πηρα και το δοκιμασα και εγω στον υπολογιστη μου και στην τηλεοραση και προλαβα να δω εικονα για 5 δευτερολεπτα.

Το καλωδιο ηταν καινουργιο και αγορασμενο 10 μερες πριν το συμβαν.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Δυστυχως εδω που ειμαι κανεναν. Ειμαι 1000% σιγουρος οτι δεν ειναι τεχνικο το προβλημα. Οταν εστησα το πς δουλεψαν και οι δυο οθονες κανονικα,μετα εκανα το φορματ και εγινε αυτο. εκανα ριστορ τα μπαιος σετινγκς και δεν δουλεψε. Υπαρχει μια επιλογη στο μπαιος που λεγετε csm αυτο απο default ηταν οφ, αλλα για να διαλεξεις απο που μπουταρει το πς, πρεπει να το βαλεις ον(δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο).

Csm είναι άλλη φάση για να μπορείς να μπουταρεις και κάποιο legacy bios λειτουργικό. Νταξει λογικά δε χρειαζόταν να το ενεργοποιήσεις αλλά δεν κάνει και κανένα θέμα στις οθόνες, είναι της μητρικής μαγκιά για να μπορείς να τρέξεις non-uefi λειτουργικά.

Κάτι με drivers μυρίζει η δουλειά αφού μετά το format άρχισε να στο κάνει.. αλλά είπες έχεις το GeForce experience και έχεις τους τελευταίους drivers περασμένους... Η κουλή ερώτηση: μητρική ποια έχεις?

Σκέφτομαι μήπως είχε τίποτα drivers για την ίδια την μητρική (που τα windows τα βρίσκουν και τα περνάνε αυτά) για να δίνει σε πολλαπλές οθόνες....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Γενικά τα dp είναι προβληματικά, θα μπορούσες να κάνεις τεστ με άλλη οθόνη ή καλώδιο;

47 λεπτά πριν, leolipop είπε

Μου εχει συμβει με καλωδιο απο hdmi σε DP , σε υπολογιστη φιλου που ειχε συνδεσει Hp υπολογιστη σε τηλεοραση και ξαφνικα χανοταν το σημα ειτε αμεσως ειτε μετα απο ωρα.Του αντικατεστησαν τον υπολογιστη και εκανε το ιδιο , τελικα εκει βαλαμε αλλο υπολογιστη με απευθειας hdmi συνδεση και το καλωδιο το πηρα και το δοκιμασα και εγω στον υπολογιστη μου και στην τηλεοραση και προλαβα να δω εικονα για 5 δευτερολεπτα.

Το καλωδιο ηταν καινουργιο και αγορασμενο 10 μερες πριν το συμβαν.

Δοκιμασα αλλη οθονη με το ιδιο dp, δεν δουλεψε. θα παω σημερα να παρω ενα καινουργιο.

24 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Csm είναι άλλη φάση για να μπορείς να μπουταρεις και κάποιο legacy bios λειτουργικό. Νταξει λογικά δε χρειαζόταν να το ενεργοποιήσεις αλλά δεν κάνει και κανένα θέμα στις οθόνες, είναι της μητρικής μαγκιά για να μπορείς να τρέξεις non-uefi λειτουργικά.

Κάτι με drivers μυρίζει η δουλειά αφού μετά το format άρχισε να στο κάνει.. αλλά είπες έχεις το GeForce experience και έχεις τους τελευταίους drivers περασμένους... Η κουλή ερώτηση: μητρική ποια έχεις?

Σκέφτομαι μήπως είχε τίποτα drivers για την ίδια την μητρική (που τα windows τα βρίσκουν και τα περνάνε αυτά) για να δίνει σε πολλαπλές οθόνες....

Αν δεν το εβαζα ον δεν με αφηνε να διαλεξω απο που να μπουταρει το πς 😕 

Να σου πω την αληθεια αυτο με τους drivers της μητρικης θα ηταν μια εξηγηση. Εχω την Gigabyte b650 eagle ax.

Σημερα φευγωντας απο δουλεια θα παω να παρω ενα καινουργιο καλωδιο dp, να ξαναδοκιμασω.

Θα τσεκαρω drivers μητρικης. Εαν δεν δουλεψουν και αυτα μαλλον παμε για bios update (τωρα εχω 31f εκδοση).

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.

Ωχ συγνώμη, το είχες γράψει ποια μητρική έχεις αλλά εγώ ο χαζός το ξέχασα. 

https://www.gigabyte.com/Motherboard/B650-EAGLE-AX/support#support-dl

Πέρνα σίγουρα για chipset driver και αν θες και μπορείς καλύτερα να κάνεις και ένα bios update. Σε πρώτη φάση όμως όταν γυρίσεις σπίτι δοκίμασε να το ξεσυνδέσεις από ρεύμα, και να βγάλεις μπαταρία bios. Άστο κάνα 2 λεπτά (και παραπάνω άμα θες 😅) και βάλε μετά μπαταρία και ρεύμα και δες. Ρισέτ είναι καλό να κάνει που και που το bios. Νταξ μετά θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στο bios αλλά γενικά θα βοηθήσει το όλο εγχείρημα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Ωχ συγνώμη, το είχες γράψει ποια μητρική έχεις αλλά εγώ ο χαζός το ξέχασα. 

https://www.gigabyte.com/Motherboard/B650-EAGLE-AX/support#support-dl

Πέρνα σίγουρα για chipset driver και αν θες και μπορείς καλύτερα να κάνεις και ένα bios update. Σε πρώτη φάση όμως όταν γυρίσεις σπίτι δοκίμασε να το ξεσυνδέσεις από ρεύμα, και να βγάλεις μπαταρία bios. Άστο κάνα 2 λεπτά (και παραπάνω άμα θες 😅) και βάλε μετά μπαταρία και ρεύμα και δες. Ρισέτ είναι καλό να κάνει που και που το bios. Νταξ μετά θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στο bios αλλά γενικά θα βοηθήσει το όλο εγχείρημα.

Για να καταλαβεις τι εκανα χθες βραδυ, εκανα ρισετ το βιος, εβγαλα ολο το πς απο το κουτι και αρχισα να συνδεω ενα ενα πραγματα. Εβγαλα μπαταρια για δεκα λεπτα (2 φορες μεσα στις 3 ωρες που παλευα). Εν τελει κατεληξα στο ιδιο σημειο απλα με το πς συνδεδεμενο εκτος κουτιου 😥 Θα δοκιμασω το καινουργιο dp, drivers μητρικης. μετα παω για bios update.

Δυο φλασιες που εφαγα τωρα. Λες να φταιει το καλωδιο της τροφοδοσιας?Δεν εχει το κλασσικο που εχω συνηθισει αλλα εχει ενα με 12-πιν πιο μικρα απο τα συνηθισμενα σαν αυτο.  Επισης τωρα που κοιταω ενα βιντεο στο yt βλεπω οτι στην καρτα κανονικα αναβει το σημα με rgb  ενω σε μενα ειναι κλειστο(αν δεν κανω τραγικο λαθος) 😕 εκτος αν πρεπει να το ενεργοποιησω καπως

Δημοσ.

Λογικά δε φταίει το 12-πινο. Επίσης λογικά στο πρώτο power on χωρίς ρυθμίσεις από bios κλπ, θα πρέπει να ανάβει η κάρτα τα rgb της. Δες αυτά που είπες και πες μας αν γίνει κάτι καλό. Μακάρι να γίνει με κανένα driver ή με bios update... 

• Thanks 1
Δημοσ.

Γενικα βλεπω στο reddit οτι πολυ ειχαν αυτο το θεμα με καρτες 40ΧΧ ,αλλα η λυση διαφερει. Σε καποιους λυθηκε με bios update, σε καποιους με τον διακοπτη που εχουν καποιες καρτες γραφικων, σε αλλους με drivers, σε αλλους δεν λυθηκε και αλλαξαν καρτα. Θα δοκιμασω τα παραπανω και θα σας κραταω ενημερους.

• Like 1
Δημοσ.

Φτου... Να πάρει περίεργη φάση να πάρει η ευχή... Για δοκίμασε bios update και ξαναελα να μας πεις τι παίζει. Μακάρι να γίνει τι να πω...

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Φτου... Να πάρει περίεργη φάση να πάρει η ευχή... Για δοκίμασε bios update και ξαναελα να μας πεις τι παίζει. Μακάρι να γίνει τι να πω...

Από το κακό στο χειρότερο . Έκανα το απντειτ και τώρα το πς ανοίγει ατην παρακάτω οθόνη που δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Έβγαλα την μπαταρια από την μητρική και περιμένω λίγο .

Spoiler

IMG_9696.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γυρνά τα bios σε default settings. συν οτι δεν είναι φυσιολογικό να σου ζητάει να ενεργοποιήσεις το csm με τα πράγματα που έχεις στον υπολογιστή. οταν τι είχες κλειστό τι μήνυμα σου έβγαζε??

Επεξ/σία από teohokage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, teohokage είπε

και γυρνά τα bios σε default settings. συν οτι δεν είναι φυσιολογικό να σου ζητάει να ενεργοποιήσεις το csm με τα πράγματα που έχεις στον υπολογιστή. οταν τι είχες κλειστό τι μήνυμα σου έβγαζε??

Τίποτα απλά δεν Με άφηνε να διαλέξω από που θα μπουταρει και δεν Μπουταρε από τον σωστό δίσκο. Αν ξανά φτάσω εκεί απλά θα βγάλω όλους τους έξτρα δίσκους να δω τι θα γινει

Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε

Όλα αυτά με το csm enabled ; 

Ναι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LabrakisG1992 είπε

Τίποτα απλά δεν Με άφηνε να διαλέξω από που θα μπουταρει και δεν Μπουταρε από τον σωστό δίσκο. Αν ξανά φτάσω εκεί απλά θα βγάλω όλους τους έξτρα δίσκους να δω τι θα γινει

Ναι

Γύρνα το bios σε default , και βγάλε το στικάκι που έχεις πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Γύρνα το bios σε default , και βγάλε το στικάκι που έχεις πάνω.

Το έκανα το PC άνοιξε κατευθείαν στα μπιος έβγαλα τους άλλους δίσκους από πάνω ενεργοποίησα το XMP έκανα ρισταρτ ξαναμπαίνει στα μπαιος. Κάνω enable cms κάνω ρισταρτ μπαίνει windows 

Η δεύτερη οθόνη ακόμα δεν δουλεύει 

Επίσης αργεί τραγικά το boot 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...