Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Εφτιαξα προχθες το παρακατω συστημα:

Spoiler

cpu: amd ryzen 7 7800x3d

cooler: masterliquid pl 360 Flux 

Mobo: gigabyte b650 eagle ax

ram: 2x16 Corsair Vengeance 32Go (2x16Go) DDR5 6000 CL36 RGB XMP

Gpu: rtx 4070 SUPER 

psu: corsair rm850e

case: antec (c3 η c5 δεν ειμαι σιγουρος για το μοντελο).

nvme m2 kingston 1tb

Εχω δυο οθονες. Η πρωτη βασικη dell alienware συνδεθηκε με HDMI και η δευτερη μια παλια dell (που εχει μονο vga και display port),συνδεθηκε με dp.

Μολις ξεκινησε το συστημα δουλευαν και οι 2 κανονικα. Μετα απο 2 λεπτα η δευτερη που ηταν συνδεδεμενη με dp εσβησε.

Δεν ασχοληθηκα αμεσως καθως εκει την στιγμη ηθελα να κανω φορματ.

Τωρα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει. Παω στο display, κανω detect screen και δεν την βρισκει. Παω στο control panel της nvidia και παλι βρισκω μονο την μια.

Εχω δοκιμασει τα εξης:

1) Εσβησα τους drivers την gpu και τους ξανακατεβασα.

2)Εβγαλα και ξαναεβαλα το καλωδιο τροφοδοσιας στην καρτα.

3)εβγαλα και ξαναεβαλα ραμ.

4) εκανα ολα τα updates στα windows

5)δοκιμασα το dp στην πρωτη οθονη και δεν δουλευε!εχω δοκιμασει το dp και στις 3 θυρες καθως και σε αυτην της μητρικης, και στις δυο οθονες,χωρις αποτελεσμα, ενω το ιδιο καλωδιο δουλευει απο το λαπτοπ στην οθονη.

6)καποιες καρτες εχουν ενα διακοπτη gaming-silent. Σε πολλους η επιλογη silent ελυσε το προβλημα,εγω δεν εχω αυτον τον διακοπτη.

7) απο το device manager εκανα disable τα onboard γραφικα της cpu

8)Συνδεσα την οθονη στο λαπτοπ και δουελευει κανονικα 

Πιθανο να πρεπει να γινει update το bios απλα προσπαθω να εξαντλησω τις επιλογες πρωτα.

Καμια ιδεα?

Επεξ/σία από LabrakisG1992
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξέρω οτι είναι  ηλίθιο και κατα πάσα πιθανότητα δεν θα είναι αυτό, αλλά μήπως δεν έχεις το input της οθόνης στο display port και έχει γυρίσει στο vga πχ? 😅

Δημοσ.

Θα πω κι εγώ την βλακεία μου και ας είναι βλακεία 😅😅

Μπορείς να ξεσυνδέσεις κάρτα από την pci (και το τροφοδοτικό προφανώς) και να δοκιμάσεις με την onboard αν βλέπεις οθόνη?

Αν βλέπεις περιορίζεται το θέμα στην κάρτα και τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι firmware update. Το σούπερ βέβαια θα ήταν να μπορείς να δοκιμάσεις και την κάρτα σε άλλο πισι με pci, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό πάντα..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nik2go είπε

Ξέρω οτι είναι  ηλίθιο και κατα πάσα πιθανότητα δεν θα είναι αυτό, αλλά μήπως δεν έχεις το input της οθόνης στο display port και έχει γυρίσει στο vga πχ? 😅

Όχι εντάξει το τσέκαρα αλλά δεν το έγραψα 😂

33 λεπτά πριν, Qyraxos είπε

Update firmware for dp? 

21 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Θα πω κι εγώ την βλακεία μου και ας είναι βλακεία 😅😅

Μπορείς να ξεσυνδέσεις κάρτα από την pci (και το τροφοδοτικό προφανώς) και να δοκιμάσεις με την onboard αν βλέπεις οθόνη?

Αν βλέπεις περιορίζεται το θέμα στην κάρτα και τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι firmware update. Το σούπερ βέβαια θα ήταν να μπορείς να δοκιμάσεις και την κάρτα σε άλλο πισι με pci, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό πάντα..

Firmware update ? Τα φώτα σας 😂 άλλο πς δεν υπάρχει δυστυχώς . Βασικα υπάρχει αλλά δεν μπορώ να βάλω την γραφικών εκεί 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Νυσταγμένος είπε

Βασικά δοκίμασε ότι σου είπα αν μπορείς σε παρακαλώ και κατεβάζεις το GeForce experience για να σου περάσει drivers και αν υπάρχει κάποιο firmware update. https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/geforce-experience/download/

θα το δοκιμασω μολις παω σπιτι. το εχω κατεβασει αυτο, και λεει up to date.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Νυσταγμένος είπε

Βασικά δοκίμασε ότι σου είπα αν μπορείς σε παρακαλώ και κατεβάζεις το GeForce experience για να σου περάσει drivers και αν υπάρχει κάποιο firmware update. https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/geforce-experience/download/

Το δοκίμασα , δεν ανοίγει καν το πς κι έχω κόκκινο φωτακι στην μητρική στην επιλογή boot

δοκιμασα επισης να αλλαξω θεση την καρτα γραφικων. Το πς δουλευει κανονικα αλλα εχει αναμμενο το κοκκινο φωτακι στην επιλογη μπουτ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Μάλιστα.. συνδεσες και τις 2 οθόνες στη μητρική πάνω και δεν ανάβει καμία?

Όχι είμαι στόκος . Τις άφησα συνδεδεμένες πάνω στην κάρτα . Ξανά δοκιμάσω αμέσως σορρυ δέκα ώρες δουλειά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Χαχαχ, έλα ρε συ, δεν είσαι, μια χαρά είσαι, ο καθένας μπορεί να το πάθει αυτό! 

Το δοκιμάσα μόλις . Ανοίγει ο υπολογιστής, έχω ήχο δεν έχω εικόνα , κόκκινο λαμπάκι στην μητρική vga

Πιο πολύ εντύπωση μου κάνει που όταν έστεισα το πς δούλεψαν και οι δυο οθόνες για λίγο. 

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.

Δε δουλεύει καμία οθόνη απ' τις 2 και είναι συνδεμένες στην μητρική? Χμμμμ, περίεργη φάση...

Άλλη οθόνη υπάρχει για τεστ? Να έβαζες στην μητρική στην άλλη οθόνη σε πρώτη φάση, να δώσει, και να έβαζες και την δεύτερη μετά που δεν άναβε. 

Τεσπά αλλαγή σχεδίου πλεύσης.. έχεις κανέναν φίλο γνωστό να μπορεί να σου δώσει κουτί να δοκιμάσεις την κάρτα σου σε άλλη μητρική?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Δε δουλεύει καμία οθόνη απ' τις 2 και είναι συνδεμένες στην μητρική? Χμμμμ, περίεργη φάση...

Άλλη οθόνη υπάρχει για τεστ? Να έβαζες στην μητρική στην άλλη οθόνη σε πρώτη φάση, να δώσει, και να έβαζες και την δεύτερη μετά που δεν άναβε. 

Τεσπά αλλαγή σχεδίου πλεύσης.. έχεις κανέναν φίλο γνωστό να μπορεί να σου δώσει κουτί να δοκιμάσεις την κάρτα σου σε άλλη μητρική?

Δυστυχως εδω που ειμαι κανεναν. Ειμαι 1000% σιγουρος οτι δεν ειναι τεχνικο το προβλημα. Οταν εστησα το πς δουλεψαν και οι δυο οθονες κανονικα,μετα εκανα το φορματ και εγινε αυτο. εκανα ριστορ τα μπαιος σετινγκς και δεν δουλεψε. Υπαρχει μια επιλογη στο μπαιος που λεγετε csm αυτο απο default ηταν οφ, αλλα για να διαλεξεις απο που μπουταρει το πς, πρεπει να το βαλεις ον(δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...