Προς το περιεχόμενο

Προβλημα ήχου με Realtek σε Windows 11 απο το πουθενα.

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Dolkin,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την καλημέρα μου

Τις τελευταίες 4 μέρες έχω θεματάκια με το audio. Κάθε τοσο το audio κοβεται ειτε ακουω μουσικη ειτε παιζω παιχνιδι ειτε βλεπω κατι στο youtube. 
Παρατηρησα το προβλημα όταν επαιζα GTA V συγκεκριμένα το οποιο εγκατέστησα 5-6 μέρες νωρίτερα και έχοντας παίξει κάμποσες ώρες. Απο εκεινη την στιγμή και μετά γίνεται συχνά πυκνά και κάποιες φορές η διακοπή ειναι 2 δευτερόλεπτα και κάποιες άλλες μέχρι και 20-25. 
Έκανα troubleshooting όπου μου βρήκε κάποιο θέμα και προσπαθησε να το διορθώσει αλλα δεν μπόρεσε. 
Έκανα Uninstall driver re install, update. το προβλημα διορθωθηκε για λιγο αλλα μετα ξεκινησε πάλι. 
Προσπαθησα απο την μητρική να κατεβάσω drivers αλλα η εκδοση που ειχε ήταν αρχαιότερη της δικής μου αλλα την δοκίμασα χτες έτσι κ αλλιως. Το προβλημα εξαφανίστηκε μέχρι σήμερα το πρωί Γενικα ειναι λιγο random προβλημα δεν έχει σταθερή συχνόιτητα. Όσο έγραφα τις πρωτες γραμμές ειχα διακοπες audio ανα 3-5 δευτερολεπτα και τώρα εδώ κ 2 λεπτά παίζει κανονικά χωρίς διακοπή. 
το προβλημα παρουσιάζεται και στις 2 εξδους ηχου. 
για ηχεία χρησιμοποθεί τα Creative T50 με καλώδιο για να αποφύγω το latency του bluetooth.  

Σκεφτηκα το ενδεχόμενο να ειναι τα ηχεία το προβλημα αλλα ειναι λιγο δυσκολο να το εντοπίσω λόγω της μη σταθερής εμφάνισης του προβλήματος. Δοκίμασα με τα ακουστηκά μου και τουλάχιστον σε εκεινη την φάση δεν ειχα κανενα προβλημα για 1 ώρα και. 
Updates σε Windows και drivers κάνω τακτικά μέσω των Updates και της GPU μέσω του experience. 
Πριν εμφανιστεί το προβλημα 1-2 μέρες δλδ τα windows μ έκαναν αυτο το update "2024-12 Cumulative Update for Windows 11 Version 23H2 for x64-based Systems (KB5048685)"

Έχει κανείς καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαινει ή τι θα έπρεπε να κάνω ? 

motherboard Gigabyte B460M_DS3H
intel(R) Core(TM) i5-10400 CPU @ 2.90GHz
RAM 24GB
NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER 

Επεξ/σία από Dolkin
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Μήπως είναι κάτι τέτοιο ενεργό;

spacer.png

spacer.png

Όχι. Ειναι επιλεγμένο το μείωση κατα 80% αλλα δεν εχω παρατηρήσει ποτέ να μειώνονται κ οι ηχοι οταν ειμαι σε καποια κληση 

Συμπληρώνω επειδή κατάφερα να βρω κάποια έξτρα ηχεία άμεσα, φαινομενικά πιθανοτατα ήταν προβλημα των ηχείων. Αλλά θα ενημερώσω εάν εμφανιστεί πάλι τελικά. 

Επεξ/σία από Dolkin
Δημοσ.
Στις 16/12/2024 στις 10:15 ΠΜ, Dolkin είπε

Την καλημέρα μου

Τις τελευταίες 4 μέρες έχω θεματάκια με το audio. Κάθε τοσο το audio κοβεται ειτε ακουω μουσικη ειτε παιζω παιχνιδι ειτε βλεπω κατι στο youtube. 
Παρατηρησα το προβλημα όταν επαιζα GTA V συγκεκριμένα το οποιο εγκατέστησα 5-6 μέρες νωρίτερα και έχοντας παίξει κάμποσες ώρες. Απο εκεινη την στιγμή και μετά γίνεται συχνά πυκνά και κάποιες φορές η διακοπή ειναι 2 δευτερόλεπτα και κάποιες άλλες μέχρι και 20-25. 
Έκανα troubleshooting όπου μου βρήκε κάποιο θέμα και προσπαθησε να το διορθώσει αλλα δεν μπόρεσε. 
Έκανα Uninstall driver re install, update. το προβλημα διορθωθηκε για λιγο αλλα μετα ξεκινησε πάλι. 
Προσπαθησα απο την μητρική να κατεβάσω drivers αλλα η εκδοση που ειχε ήταν αρχαιότερη της δικής μου αλλα την δοκίμασα χτες έτσι κ αλλιως. Το προβλημα εξαφανίστηκε μέχρι σήμερα το πρωί Γενικα ειναι λιγο random προβλημα δεν έχει σταθερή συχνόιτητα. Όσο έγραφα τις πρωτες γραμμές ειχα διακοπες audio ανα 3-5 δευτερολεπτα και τώρα εδώ κ 2 λεπτά παίζει κανονικά χωρίς διακοπή. 
το προβλημα παρουσιάζεται και στις 2 εξδους ηχου. 
για ηχεία χρησιμοποθεί τα Creative T50 με καλώδιο για να αποφύγω το latency του bluetooth.  

Σκεφτηκα το ενδεχόμενο να ειναι τα ηχεία το προβλημα αλλα ειναι λιγο δυσκολο να το εντοπίσω λόγω της μη σταθερής εμφάνισης του προβλήματος. Δοκίμασα με τα ακουστηκά μου και τουλάχιστον σε εκεινη την φάση δεν ειχα κανενα προβλημα για 1 ώρα και. 
Updates σε Windows και drivers κάνω τακτικά μέσω των Updates και της GPU μέσω του experience. 
Πριν εμφανιστεί το προβλημα 1-2 μέρες δλδ τα windows μ έκαναν αυτο το update "2024-12 Cumulative Update for Windows 11 Version 23H2 for x64-based Systems (KB5048685)"

Έχει κανείς καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαινει ή τι θα έπρεπε να κάνω ? 

motherboard Gigabyte B460M_DS3H
intel(R) Core(TM) i5-10400 CPU @ 2.90GHz
RAM 24GB
NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER 

Εγώ το παρατήρησα μετά την αναβάθμιση σε 24Η.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...