Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/12/2024 στις 10:50 ΠΜ, ekkli είπε

Μια χαρά συνδυάζεται με το 39α, για όσους το δικαιούνται.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για αυτό στο πρόγραμμα και κανονικά δεν πρέπει να βάλουν κανένα εμπόδιο τα καταστήματα. Και δεν νομίζω να βάλουν γιατί έτσι και γίνει καταγγελία για τέτοιο λόγο, θα τους πετάξουν άμεσα έξω από το μητρώο προμηθευτών.

Σήμερα με πήραν από Public για να με ρωτήσουν αν έκανα την αίτηση μιας και είχα δηλώσει τα στοιχεία μου ότι ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα στην σελίδα που έχουν. Ρώτησα για το 39α και μου είπε ο υπάλληλος ότι επίδει γίνεται χρήση του Voucher δεν μπορεί να γίνει χρήση του a39 πρέπει να πληρωθεί κανονικά ο ΦΠΑ.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 minutes ago, nikosaek2121 said:

Σήμερα με πήραν από Public για να με ρωτήσουν αν έκανα την αίτηση μιας και είχα δηλώσει τα στοιχεία μου ότι ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα στην σελίδα που έχουν. Ρώτησα για το 39α και μου είπε ο υπάλληλος ότι επίδει γίνεται χρήση του Voucher δεν μπορεί να γίνει χρήση του a39 πρέπει να πληρωθεί κανονικά ο ΦΠΑ.

Το 39α δεν είναι εργαλείο για να το χρησιμοποιήσεις, είναι υποχρεωτικό και για τα 2 μέρη της συναλλαγής, δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση δυνατότητα επιλογής ή εξαίρεση εφόσον ο αγοραστής υπόκειται σε ΦΠΑ, και το voucher δεν το επηρεάζει. Το λογιστή σου να ρωτάς για τέτοια, οι υπάλληλοι λογικό είναι ενίοτε να λένε ότι ναναι.

• Like 4
Δημοσ.

Πριν φτασουμε στο 39Α , ας δουμε την πορεία των αιτήσεων 5 ώρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής:

Αριθμός Επιτυχώς Υποβεβλημένων Αιτήσεων:    411.925
Αριθμός Αιτήσεων σε επεξεργασία:    43.048

( https://digitalsme.gov.gr/στατιστικά-προόδου-p-i-b/ )

Λογικά μέχρι τις 00:00 που θα ξεπεράσουμε τις πεντακόσιες εκατόν τριαπέντε χιλιάδες αιτήσεις,  το λογικό συμπέρασμα είναι οτι η αναλογια δικαιούχων / σύνολο αιτήσεων θα ακουμπήσει τα 3,6 Ρεντγκεν.

Καλά πήγε και αυτό. 🤑

• Haha 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, g8777 είπε

Πριν φτασουμε στο 39Α , ας δουμε την πορεία των αιτήσεων 5 ώρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής:

Λογικά μέχρι τις 00:00 που θα ξεπεράσουμε τις πεντακόσιες εκατόν τριαπέντε χιλιάδες αιτήσεις,  το λογικό συμπέρασμα είναι οτι η αναλογια δικαιούχων / σύνολο αιτήσεων θα ακουμπήσει τα 3,6 Ρεντγκεν.

Καλά πήγε και αυτό. 🤑

17:00 κλεινουν οι αιτησεις, οχι 00:00. Δηλαδη δεν μπορεις να κανεις αιτηση πια

• Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, g8777 είπε

Καλά πήγε και αυτό. 🤑

Υποτίθεται έδειξε στης 5 η προθεσμία υποβολής δήλωσης? Πως θα φτάσουμε 500.000 έως τα μεσάνυχτα?

Δημοσ.
  • Υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης δικαιούχων: Από τη  Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 έως και την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 17:00.
Δημοσ.
4 minutes ago, s1mplement said:

17:00 κλεινουν οι αιτησεις, οχι 00:00. Δηλαδη δεν μπορεις να κανεις αιτηση πια

My bad, είχα δει μόνο την ημερομηνία και όχι την ώρα.  🤐

Και πάλι βέβαια η εικόνα παραμένει αποθαρρυντική.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα που έκλεισαν οι αιτήσεις μερικές παρατηρήσεις.

Οι συμβολαιογράφοι πραγματικά χρειάζονται ενίσχυση; Χωρίς να έχω κάτι προφανώς με το συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά δεν έχω βρει συμβολαιογράφο που να μην έχει δουλειά, ας έμπαιναν στην γενική κατηγορία να δούμε με τον τζίρο τι μόρια θα έπαιρναν και παίρνουν και αυξημένη χρηματοδότηση έως 1600 ευρώ ανά άτομο. 

Οι δικαστικοί επιμελητές επίσης δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να επιδοτούνται ξεχωριστά και μάλιστα με ποσό έως 1.200 ευρώ τι ανάγκες έχουν πέραν ενός υπολογιστή και ενός εκτυπωτή; Ίσως έχω χάσει κάτι για την εξέλιξη του επαγγέλματος.

Όχι δηλαδή ότι όλοι οι υπόλοιποι θα χρησιμοποιούσαμε τα voucher σωστά αλλά έτσι ως απορία ως προς το σκεπτικό του προγράμματος. 

Ακούστε και ωραία στοιχεία για το πόσο χαριστικό ήταν αυτό το πρόγραμμα προς τους συμβολαιογράφου, βρίσκω ότι το 2022 υπήρχαν 2.718 συμβολαιογράφοι https://www.statistics.gr/documents/20181/8ad07e73-e78e-ee90-ed4f-a47daab2579b

δεν ξέρω μπορεί να άνοιξαν και άλλες θέσεις και να είναι τώρα 3.000 (λέω τώρα), η δαπάνη για τους συμβολαιογράφους προβλέπεται στα 4.459.200 ευρώ με επιδότηση 1.600 ευρώ, κάντε την διαίρεση 2.787 κουπόνια αν εξαντλήσουν το σύνολο της δαπάνης! Πρακτικά θα πάρουν όλοι οι συμβολαιογράφοι που έχουν κάνει αίτηση κουπόνι!

Για τους δικαστικούς επιμελητές δεν βρίσκω άμεσα στοιχεία αλλα ο προυπολογισμός καλύπτει στο μέγιστο 1.200 κουπόνια και δεν πρέπει να είναι πάνω από τους διπλάσιους. 

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες μια ρεαλιστική αναλογία είναι ότι θα πάρει 1 στους 9, οπότε αν έχετε έναρξη πάνω από 5-6 χρόνια και έχετε ένα υποτυπώδη τζίρο όπως και δεν ανήκετε σε μειονεκτική ορεινή περιοχή ξεχάστε το. 

Επεξ/σία από Conan2046
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 hours ago, Conan2046 said:

Τώρα που έκλεισαν οι αιτήσεις μερικές παρατηρήσεις.

Οι συμβολαιογράφοι πραγματικά χρειάζονται ενίσχυση; Χωρίς να έχω κάτι προφανώς με το συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά δεν έχω βρει συμβολαιογράφο που να μην έχει δουλειά, ας έμπαιναν στην γενική κατηγορία να δούμε με τον τζίρο τι μόρια θα έπαιρναν και παίρνουν και αυξημένη χρηματοδότηση έως 1600 ευρώ ανά άτομο. 

Τους υποχρεωνουν πλεον για ηλεκτρονικά συμβολαια κτλ.

Καλο ειναι 1ον)γιατι ισως γλιτωσουμε απο τα επι πληρωμή "αρχεία" τους.... 2ον)ας παρουν και καμια ευθυνη...

Δημοσ.
Στις 3/1/2025 στις 2:40 ΜΜ, djnoizeteck είπε

Καλησπέρα! Βλέπω οτι αναφέρθηκε οτι μπορούμε να συμπληρώσουμε χρήματα για να αγοράσουμε κάτι πιο ακριβό, παιδιά είμαστε σίγουροι γι αυτό? 

630 ευρώ για μέγιστη δαπάνη 700 ευρώ γράφει, απο που προκύπτει οτι μπορούμε να συμπληρώσουμε και άλλα χρήματα? (πέρα απο τα +70 ευρώ που θα φτάσει στα 700)

Στο απάντησαν ήδη, να προσθέσω κάτι ακόμα.

Και σε αυτό το πρόγραμμα και σε όλα, η πρόσκληση λέει για μέγιστο επιλέξιμο προϋπολογισμό.

Σα να σου λένε, εμείς μέχρι εκεί επιδοτούμε με x%, αν θες παραπάνω, πήγαινε αλλά πιο πολλά λεφτά δεν σου δίνουμε.

Θα ήταν και τελείως παράλογο. Στο ανακαινίζω ενοικιάζω πχ, που ανοίγει τώρα, σου δίνουν 60% με μέγιστο επιλέξιμο π/υ τα 13500€, ήτοι 8100€. Κάνεις δεν ανακαινίζει με 13000€, θα φτάσει η ανακαίνιση τα 25000€ και θα πάρουν 8100€.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...