giannis808 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 59 minutes ago, nikosaek2121 said: Παιδιά να κάνω μια ερώτηση, αν έχω καταλάβει σωστά στην Κατηγορία 4 που είναι και πλειονότητα του κόσμου για να πάρει κάποιος τα συνολικά 630 ευρώ πρέπει να κάνει δαπάνη 868 ευρώ Software + Hardware ? 868 / 1,24 = 700 Συνολικά θα πληρώσει για υποθετική δαπάνη ακριβώς 868, 238 από την τσέπη του σωστά? 168 φπα και 70 για τα αγαθά. Δεν θα κοπεί τιμολόγιο όμως οπότε τα λαπτοπ πχ είναι στο 39Α και δεν το πληρώνεις ούτε το ΦΠΑ; 1
nikosaek2121 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, giannis808 είπε Δεν θα κοπεί τιμολόγιο όμως οπότε τα λαπτοπ πχ είναι στο 39Α και δεν το πληρώνεις ούτε το ΦΠΑ; Αυτό θα ήταν η επόμενη ερώτηση μου, εφόσον σαν ελεύθεροι επαγγελματίες το δικαιούμαστε. Μπορεί να συνδυαστεί η παρούσα δράση με το 39Α ?
ilias.2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 εκανα κι εγω την αίτηση χθες (κατηγορία 4). Επειδή δεν ηξερα που να δω τα ποσά των κυκλων εργασιών, πηρα το λογιστή και μου ειπε αμέσως απο το τηλ τα ποσά για τις αντίστοιχες χρονιές.... ήταν κατι πολύ ευκολο γι αυτόν απ ό,τι καταλαβα γιατι μου τα ειπε αμέσως! Εγω ειμαι σε καθεστώς μη απόδοσης ΦΠΑ, κάτω δηλαδη των 10.000 ευρω, οπότε για μενα δεν ισχύει πλέον ο 39α....
ekkli Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μια χαρά συνδυάζεται με το 39α, για όσους το δικαιούνται. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για αυτό στο πρόγραμμα και κανονικά δεν πρέπει να βάλουν κανένα εμπόδιο τα καταστήματα. Και δεν νομίζω να βάλουν γιατί έτσι και γίνει καταγγελία για τέτοιο λόγο, θα τους πετάξουν άμεσα έξω από το μητρώο προμηθευτών. 1
1comment Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, nikosaek2121 είπε Στην ενότητα δήλωση στοιχείων πραγματικού δικαιούχου και εκέι εφόσον είμαι ελεύθερος επαγγελματίας δεν βάζω κάτι σωστά ? Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Βλέπω δεν έχει απαντηθεί. Επίσης εκεί που ρωτάει για ενισχύσεις. Πιάνεται ως ενίσχυση η επιδότηση του ρεύματος που είχαμε πάρει στους λογ. ρεύματος; Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από 1comment 1
nikosaek2121 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, 1comment είπε Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Βλέπω δεν έχει απαντηθεί. Εγώ εχθές ρώτησα τον λογιστή μου και μου είπε να μην βάλω κάτι και το προχώρησα χωρίς να βάλω κάτι. Θα ήθελα & την γνώμη αν κάποιος γνωρίζει, αν και βάση λογικής εφόσον λέει μετοχές πρέπει να αφορά επιχειρήσεις. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από nikosaek2121
1comment Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, nikosaek2121 είπε Εγώ εχθές ρώτησα τον λογιστή μου και μου είπε να μην βάλω κάτι και το προχώρησα χωρίς να βάλω κάτι. Θα ήθελα & την γνώμη αν κάποιος γνωρίζει, αν και βάση λογικής εφόσον λέει μετοχές πρέπει να αφορά επιχειρήσεις. Λογικά έτσι είναι. Για τις ενισχύσεις να μας απαντήσει κάποιος. Εκεί είναι το ζουμί. Γιατί αν εννοεί την επιδότηση ρεύματος ή ενισχύεις απο κοβιντ και το αφήσουμε κενό, μάλλον θα έχουμε πρόβλημα. 2
kax54638 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, nikosaek2121 said: Εγώ εχθές ρώτησα τον λογιστή μου και μου είπε να μην βάλω κάτι και το προχώρησα χωρίς να βάλω κάτι. Θα ήθελα & την γνώμη αν κάποιος γνωρίζει, αν και βάση λογικής εφόσον λέει μετοχές πρέπει να αφορά επιχειρήσεις. Και εγώ κενό το άφησα. Και την προηγούμενη φορά που έδειναν voucher για αγορά POS η αίτηση ήταν ακτιβώς ίδια και έτσι την συμπλήρωσα χωρίς πρόβλημα. 1
nikosaek2121 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 17/12/2024 στις 12:20 ΜΜ, alex_n80 είπε Καλησπέρα παίδες Το έκανε κανεις; Πηρα το λογιστή και μου είπε οτι δεν το κανει αυτος αλλα θα μου συστήσει ένα σύμβουλο που τα αναλαμβάνει με extra αμοιβή. Είναι τοσο μπίζιλο η μου λεει ο,τι ναναι; Δεν αξίζει να πληρώσεις..... αν δεν είσαι σίγουρος σου δίνω αυτό το Link, αύριο έχει Live στο zoom και θα εξηγήσει αναλυτικά πως γίνεται η αίτηση. https://espa.epsilonnet.gr/2024/12/16/xekinisan-oi-aitiseis-sto-programma-psifiaka-ergaleia-mme-v-epidotisi-eos-90/ Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από nikosaek2121 1
1comment Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Κι εγώ την έκανα την αίτηση. Για ελ. επ. χωρίς προσωπικό είναι πολύ εύκολη. Μόνο τον κύκλο εργασιών συμπληρώνεις και τον βρίσκεις στο ταξις στο Ε3. Για το αποτέλεσμα θα μας στείλουν μεηλ ή πρέπει να τσεκάρουμε τη σελίδα που κάναμε την αίτηση;
Mr_Terror Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Λογικά θα υπάρχει ενημέρωση στο μέιλ μας όπως έγινε περισυ με τα pos
pmpakos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Σαν ατομική επιχείρηση (μπλοκάκι), στο πεδίο ΕΜΕ συμπληρώνουμε 0 ή 1? Μετράει ο εαυτός μας σαν εργαζόμενος? :Ρ Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από pmpakos
ekkli Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Οι ατομικές επιχειρήσεις δεν αναγράφουν τα στοιχεία πραγματικού δικαιούχου. Επίσης, η ατομική επιχείρηση χωρίς εργαζόμενο βάζει ΕΜΕ 0. Για τις επιδοτήσεις που έχετε ήδη πάρει, πάτε εδώ, βάζετε απλά το ΑΦΜ σας στο κουτάκι δεξιά που γράφει "ανοιχτά δεδομένα" και από το csv που θα κατέβει θα δείτε τι γράφει de minimis. Καλά είναι τα ενημερωτικά της epsilonet, προσοχή μην σας παρασύρουν σε δικά τους προϊόντα/υπηρεσίες. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από ekkli Επίσης, η ατομική επιχείρηση χωρίς μπλοκάκι βάζει ΕΜΕ 0.;;;; Σόρρυ, δουλεύω παράλληλα και μπερδεύομαι! 6
ekrepali Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, 1comment said: Γιατί αν εννοεί την επιδότηση ρεύματος ή ενισχύεις απο κοβιντ και το αφήσουμε κενό, μάλλον θα έχουμε πρόβλημα. Βάζεις μόνο τις ενισχύσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ekkli, ό,τι φαίνεται στο excel. To ρεύμα όχι, διότι: Spoiler ήταν Προσωρινό Πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας (Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας (2022/C 131 I/01), όπως τροποποιήθηκε με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής C/2022/5342 και C/2022/426/01 (εφεξής «Προσωρινό Πλαίσιο») και στην αίτηση για το voucher λέει ξεκάθαρα στις οδηγίες: Μη συμπληρώνετε τυχόν ενισχύσεις που εντάσσονται στο Προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης (ενισχύσεις που σωρεύουν στις 300.000€ και δε συνδυάζονται με ενισχύσεις βάσει του Κανονισμού 2831/2023 (νέος de minimis)). (με επιφύλαξη αυτό που γράφω γιατί κι εγώ βάσει λογικής πάω)
rakeesh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, ekkli είπε Οι ατομικές επιχειρήσεις δεν αναγράφουν τα στοιχεία πραγματικού δικαιούχου. Επίσης, η ατομική επιχείρηση χωρίς μπλοκάκι βάζει ΕΜΕ 0. Για τις επιδοτήσεις που έχετε ήδη πάρει, πάτε εδώ, βάζετε απλά το ΑΦΜ σας στο κουτάκι δεξιά που γράφει "ανοιχτά δεδομένα" και από το csv που θα κατέβει θα δείτε τι γράφει de minimis. Καλά είναι τα ενημερωτικά της epsilonet, προσοχή μην σας παρασύρουν σε δικά τους προϊόντα/υπηρεσίες. Ατομική επιχείρηση που είναι μπλοκακι ΕΜΕ είναι 1?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα