Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, 1comment είπε

Θα έρθει ειδοποίηση στο μεηλ μας αν εγκρίθηκε η αίτηση και για τα επόμενα βήματα ή πρέπει να τσεκάρουμε τη σελίδα που την υποβάλλαμε; 

θα σου έρθει email.

Η απόφαση αναρτάται στο δικτυακό τόπο του Προγράμματος. Με την έκδοση της ως άνω απόφασης, οι δικαιούχοι ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

https://digitalsme.gov.gr/programma-i-psifiaka-ergaleia-mme-b/

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, σίγουρα θα προστεθούν και άλλα προϊόντα

Πχ η istorm συμμετέχει, αλλά δεν έχει μπει κανένα προϊόν apple ακόμα. Αν ήταν να μην βάλει, δεν θα συμμετείχε.

Επεξ/σία από Mikeynf
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, HardwareZone είπε

Κανονικά τα αποτελέσματα πρέπει να έχουν βγει πριν τις 20 του μήνα πάντως...

Ναι αυτήν την εβδομάδα κανονικά πρέπει να βγουν

• Moderators
Δημοσ.
On 13/01/2025 at 10:15, laxanoulis said:

Έχουν σκοπό να ανεβάσουν κι άλλα προϊόντα στην κατηγορία Α.06 ή με αυτά τα ψηλά θα πορευτεί η κατάσταση? 

Ποια είναι η κατηγορία Α.06 και που την βλέπουμε;

Στην πλατφόρμα και στην πρόσκληση έχει Α.01, Α.02, Α.03, Α.04 και Β.00. Δεν βλέπω κάπου Α.06.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Ποια είναι η κατηγορία Α.06 και που την βλέπουμε;

Στην πλατφόρμα και στην πρόσκληση έχει Α.01, Α.02, Α.03, Α.04 και Β.00. Δεν βλέπω κάπου Α.06.

μήπως βλέπεις τον οδηγό του 'Α κύκλου;

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
27 minutes ago, johnieXoX said:

μήπως βλέπεις τον οδηγό του 'Α κύκλου;

Κοίταζα στο Πρόγραμμα Ι, είναι λίγο ότι να 'ναι η οργάνωση της πλατφόρμας.

6 minutes ago, batikiotis said:

Σαράντα λάπτοπς έχει όλα κι όλα; Είναι κάποιου είδους αστείο αυτό;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κοίταζα στο Πρόγραμμα Ι, είναι λίγο ότι να 'ναι η οργάνωση της πλατφόρμας.

Σαράντα λάπτοπς έχει όλα κι όλα; Είναι κάποιου είδους αστείο αυτό;

Με πρόλαβαν οι προλαλήσαντες. 

Κ εγώ για αυτό έκανα την ερώτηση, γιατί οι αιτήσεις έκλεισαν στις 10 του μήνα, οι άλλες κατηγορίες έχουν χιλιάδες προϊόντα software και στο hardware (κατηγορία Α.06) δεν έχει κυριολεκτικά τίποτα.

• Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, laxanoulis said:

Με πρόλαβαν οι προλαλήσαντες. 

Κ εγώ για αυτό έκανα την ερώτηση, γιατί οι αιτήσεις έκλεισαν στις 10 του μήνα, οι άλλες κατηγορίες έχουν χιλιάδες προϊόντα software και στο hardware (κατηγορία Α.06) δεν έχει κυριολεκτικά τίποτα.

Δεν έχω καταλάβει κάτι: τα προϊόντα τα ανεβάζουν τα καταστήματα στην πλατφόρμα ή τα αποφασίζει το κράτος;

Γιατί στην πλατφόρμα δίνει το λινκ του κάθε καταστήματος με το κάθε προϊόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα καταστήματα έχουν ανεβάσει τα προϊόντα. Όμως, το Πλαίσιο για παράδειγμα, αναγράφει σχετικά:

«Εξαργύρωσε το voucher σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες

Α. Τεχνολογικός εξοπλισμός*

* Τα εγκεκριμένα προϊόντα για το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθούν από τον κυβερνητικό φορέα

Από την άλλη στο Α.06.02 στην πρόσκληση της ενέργειας (στο σημείο 5.2, σελίδα 32) αναφέρει:

«Φορητοί υπολογιστές (laptops, notebooks, 2in1) με τα ακόλουθα ελάχιστα χαρακτηριστικά:

• Μέγεθος οθόνης (ίντσες) ≥ 13.3 FHD
  • Πυρήνες CPU ≥ 4, έκδοσης του 2022 ή μεταγενέστερος
  • Ram (GB) ≥ 8
  • Αποθηκευτικός χώρος (GB) ≥ 256 SSD
  • Προεγκατεστημένο Λειτουργικό Σύστημα με υποστήριξη της Ελληνικής Γλώσσας
  • Τύπος Λειτουργικού Συστήματος: Windows / Chrome / MAC OS / Linux»

Πού είναι τα MacBooks λοιπόν, όπως προβλέπει η ενέργεια; Δεν το κατανοώ. Αν το κράτος αποφασίζει τα μηχανήματα, γιατί μιλάει για MacOS χωρίς να συμπεριλαμβάνει αντίστοιχα προϊόντα, ενώ αν τα καταστήματα αποφασίζουν για τα μηχανήματα, γιατί να μην βάλουν όλο τον κατάλογό τους μέσα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν έχω καταλάβει κάτι: τα προϊόντα τα ανεβάζουν τα καταστήματα στην πλατφόρμα ή τα αποφασίζει το κράτος;

Γιατί στην πλατφόρμα δίνει το λινκ του κάθε καταστήματος με το κάθε προϊόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα καταστήματα έχουν ανεβάσει τα προϊόντα. Όμως, το Πλαίσιο για παράδειγμα, αναγράφει σχετικά:

«Εξαργύρωσε το voucher σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες

Α. Τεχνολογικός εξοπλισμός*

* Τα εγκεκριμένα προϊόντα για το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθούν από τον κυβερνητικό φορέα

Από την άλλη στο Α.06.02 στην πρόσκληση της ενέργειας (στο σημείο 5.2, σελίδα 32) αναφέρει:

«Φορητοί υπολογιστές (laptops, notebooks, 2in1) με τα ακόλουθα ελάχιστα χαρακτηριστικά:

• Μέγεθος οθόνης (ίντσες) ≥ 13.3 FHD
  • Πυρήνες CPU ≥ 4, έκδοσης του 2022 ή μεταγενέστερος
  • Ram (GB) ≥ 8
  • Αποθηκευτικός χώρος (GB) ≥ 256 SSD
  • Προεγκατεστημένο Λειτουργικό Σύστημα με υποστήριξη της Ελληνικής Γλώσσας
  • Τύπος Λειτουργικού Συστήματος: Windows / Chrome / MAC OS / Linux»

Πού είναι τα MacBooks λοιπόν, όπως προβλέπει η ενέργεια; Δεν το κατανοώ. Αν το κράτος αποφασίζει τα μηχανήματα, γιατί μιλάει για MacOS χωρίς να συμπεριλαμβάνει αντίστοιχα προϊόντα, ενώ αν τα καταστήματα αποφασίζουν για τα μηχανήματα, γιατί να μην βάλουν όλο τον κατάλογό τους μέσα;

Για το πρώτο σου ερώτημα, θεωρώ πως ο προμηθευτής δίνει μια λίστα με τα προϊόντα που θέλει να ανέβουν στην πλατφόρμα και μετά ίσως περνούν κάποια έγκριση και κάποια ίσως κοπούνε λόγω των χαρακτηριστικών που έχουν οριστεί.

Τώρα, για τα MacBooks, δεν το είχα συνδυάσει έτσι. Και έχεις δίκιο. Ακρυώνει όλα τα 13άρια Air. Υπάρχουν όμως 14άρια Pro και φυσικά 16άρια Pro. Άρα ορθώς αναφέρει το Mac OS ώς χαρακτηριστικό, αλλά με το 13,3 ακυρώνει ένα μεγάλο κομμάτι της γκάμας των MacBook.

12 λεπτά πριν, batikiotis είπε

update: από 95 πλέον 509 στην κατηγορία Α06

Κάτι γίνεται. Άντε να δούμε. 

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Edit: Με μια γρήγορη ματιά, το Πλάισιο πρόσθεσε κάποια ακόμα laptops, καμιά 15αριά σελίδες είναι Epson, άλλες τόσες είναι Dell και από εκεί και πέρα προστέθηκαν κάποια Samsung, MSI & Logitech προϊόντα. Για αυτούς που ψάχνουν για 2in1 ή τύπου Optiplex desktops και laptops, κάτι γίνεται. Θέλω να πιστεύω πως θα προστεθούν κι άλλα.

ΥΓ. Δεν υπάρχει τίποτα σε Mac ακόμα...

Επεξ/σία από laxanoulis
  • Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, laxanoulis said:

ΥΓ. Δεν υπάρχει τίποτα σε Mac ακόμα...

Αν δεν βγάλουν MacBooks, για μένα δεν έχει νόημα η ενέργεια. Σε Mac δουλεύω και αυτό θέλω να αντικαταστήσω, θα αναγκαστώ να πάρω κάτι χωρίς να το χρειάζομαι στο τέλος.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί τα καταστήματα δεν ανεβάζουν στην πλατφόρμα όλη τους την γκάμα που να πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν θέλουν να πουλήσουν; Εντυπωσιακό, το λιγότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι γιατί τα βούρλα μας θέλουν πάντα να περιορίζουν τις επιλογές.
Εγω θέλω laptop με 4GB RAM και δίχως λειτουργικό.

Γιατί σώνει και καλά να πάρω με 8GB RAM και με OS ?

Γιατί να μην μπορώ να πάρω έναν παλμογράφο π.χ.
Αυτό είναι πολύ πιο χρήσιμο στην δουλειά μου από ένα tablet ή ένα laptop.

Πάλι καλά να λέμε που δεν έβγαλαν και απευθείας ανάθεση "Παίρνετε το τάδε προϊόν" :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...