Bakxos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα. Είμαι σε διαδικασία στεγαστικού δανείου και έχω ξεκινήσει σε κάποιες τράπεζες με προεγκριση δανείου. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ολοένα και περισσότεροι μου λένε να απευθυνθώ σε συμβούλους και εταιρείες που ψάχνουν τις τράπεζες και επιτυγχάνουν για εμάς καλύτερο επιτόκιο. Ισχύει κάτι τέτοιο; αξίζει το κόπο να ασχοληθώ ή ότι δουλειά κάνω μόνος μου θα μου τη κάνουν και αυτοί; Έχετε εμπειρία; Ευχαριστώ
ekkli Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 32 λεπτά πριν, geomrk είπε που βρίσκω τέτοιους συμβούλους; γκούγκλαρε το μεσίτες δανείων
vagos789 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Εξαρταται ποσο στοιχιζουν...γενικα ειναι μια καλη ιδεα για τον περισσοτερο κοσμο γιατι ειναι πολυ ασχετοι και υπογραφουν οτι να ναι για υποθηκες,συνεγγυητες,για δανεια σε ελβετικο κτλ. Αλλα αν ειναι να σου παρουν ποσοστο επι του δανειου ειναι σημαντικα λεφτα.
panostza Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 1. Δεν πληρώνονται από εσένα αλλά παίρνουν προμήθεια από τις τράπεζες που συνεργάζονται (οι περισσότεροι τουλάχιστον) 2. Δεν μπορούν να επιτύχουν καλύτερο επιτόκιο από αυτό που θα σου έδινε ούτως ή άλλως η τράπεζα. Επίσης δεν μπορούν να "εγκρίνουν" δάνειο ή όρους που δεν θα ενέκρινε ούτως ή άλλως η τράπεζα. 3. Από τη στιγμή που πληρώνονται από την τράπεζα (και όχι ίδιο ποσό από όλες, και δεν έχουν όλοι συνεργασία με όλες τις τράπεζες), είσαι σίγουρος ότι θα σε "συμβουλέψουν/κατευθύνουν" εκεί που συμφέρει εσένα και όχι εκεί που έχουν οι ίδιοι την καλύτερη αμοιβή; 4. Από γραφειοκρατία κλπ ελάχιστα πράγματα γλιτώνεις αν τα κάνουν οι ίδιοι (κυρίως συγκέντρωση δικαιολογητικών κτλ) 5. Μπορούν ενδεχομένως να σε "συμβουλεύσουν" για κάποια πράγματα αλλά γιατί να είναι πιο αντικειμενικοί από έναν τραπεζοϋπάλληλο;
Bakxos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Πάντα είχα απορία αν είναι να κάνω τη δουλειά μόνος μου τι τον χρειάζομαι τον σύμβουλο. Και από ότι φαίνεται από τις απαντήσεις αλλά και από ψάξιμο που έκανα βλέπω ότι όντως κάποιοι παίρνουν ποσοστό επί του δανείου άλλοι πληρώνονται από τράπεζες με προμήθεια κλπ. Επομένως δύσκολο το βλέπω για αντικειμενικοτητα. Επίσης αυτό που θα ήθελα είναι να μου εξηγήσει τις κακοτοπιές πχ υποθήκης ρίσκα κλπ κλπ ώστε να ξέρω τι με περιμένει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Άνθρωποι είμαστε κάτι μπορεί να τύχει στη ζωή μας τσπ θα κάνω μια συνάντηση με μια από αυτές και θα επανέλθω
johnieXoX Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 εμένα με βοήθησε η IMS για το στεγαστικό μου δεν τους έδωσα τίποτα 1
vagos789 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Bakxos είπε . Επίσης αυτό που θα ήθελα είναι να μου εξηγήσει τις κακοτοπιές πχ υποθήκης ρίσκα κλπ κλπ ώστε να ξέρω τι με περιμένει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά Πολυ χονδρικα,αν εσυ παρεις ενα καταναλωτικο δανειο 10.000€ και βαλεις υποθηκη το σπιτι σου,θα εχεις καλυτερο επιτοκιο αλλα αν δεν αποπληρωνεις στην ωρα σου μπορει να βρεθεις χωρις σπιτι.Σε στεγαστικα βεβαια δεν παιζει να μην ειναι υποθηκη το σπιτι. Οπως ειπα και πριν,για μενα δεν ειναι κακη ιδεα καποιος που δεν γνωριζει χρηματοοικονομικα να παει σε ενα συμβουλο εφοσον το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο. Η ιδεα οτι τα ξερουμε ολα ή αν δεν τα ξερουμε τα μαθαινουμε με ενα google, ειναι πηγη πολλων δεινων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα