Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα εδώ https://prnt.sc/21jq73jIG-zn, υπάρχει μια κατακόρυφη γραμμή στην οθόνη αυτή που έχω.

Είχε εμφανιστεί εδώ και μήνες, αλλά σε πολύ πιο light έκδοση, η οποία - περιέργως - εμφανίζονταν μόνο στην επιφάνεια εργασίας.

Ξαφνικά από χθες-προχθές έγινε αρκετά πιο έντονη και ορατή σταθερά. Δοκίμασα την οθόνη και μέσω ενός laptop και πάλι εμφανίζεται, άλλα λογικά είναι θέμα της ίδιας της οθόνης και όχι από drivers κλπ.

Αν κάποιος ξέρει να μου πει αν διορθώνεται και αν διορθώνεται εύκολα, δηλαδή με λίγα λόγια αν αξίζει τον κόπο, γιατί έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα, αν και είναι 5 ετών.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά αποκλείουμε την gpu, καθώς στο κάνει και στο laptop.

Βεβαιώθηκες πως δεν είναι θέμα του καλωδίου που χρησιμοποιείς; Ανέφερες πως το δοκίμασες και στο laptop σου. Ήταν το ίδιο καλώδιο; Δοκίμασε επίσης hdmi αντί για vga ή τούμπαλιν, δεν γνωρίζω τι χρησιμοποιείς. 

Eπόμενο, άλλαξε πρίζα ή το καλώδιο τροφοδοσίας. Αν το έχεις πάνω σε UPS ή πολύπριζο, δοκίμασε να το βγάλεις και να το βάλεις ξερά σε μια άλλη πρίζα μόνο του.

Είσαι εκτός εγγύησης οπότε αν δεν σε νοιάζει να πειραματιστείς (και ενδεχομένως να το στείλεις αδιάβαστο)  μπορείς να δοκιμάσεις να το ανοίξεις, εφόσον πιάνουν τα χέρια σου ή κάποιου γνωστού/φίλου που δεν θα πληρώσεις προφανώς.  Κέρασε τον έναν καφέ να τα πείτε xD.

Αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω του έχει γίνει loose κάποια ένωση των εσωτερικών καλωδίων, μπορεί να φταίει και η ίδια η τροφοδοσία ή και το ίδιο το panel. 

Έχω δει να φτιάχνεται κάτι ανάλογο με αυτό που ανέφερα με τα loose cables, μιλάμε για 10 λεπτά διαδικασία, ξαναλέω από κάποιον που πιάνουν τα χέρια του.

Καλή τύχη. 

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...