technology_guy Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, έχω ένα MBP του 2020, το τελευταίο που βγήκε ποτέ με touchbar (ανάθεμα). Έχει το γνωστό πρόβλημα με το flashing touchbar που πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και απλώς αχρηστεύει το mac αν δεν το καλύπτω με ένα πανί ή κάποιο χαρτί, που κι αυτό είναι ενοχλητικό. Το επόμενο διάστημα θα του βάλω οριστικά electrical tape για να μην ξανασχοληθώ. Σαν τελευταία ευκαιρία ρωτάω εδώ, μήπως έχει πάθει κανείς το ίδιο και το 'χει επισκευάσει, να μου πειτε πού, πώς και πόσο. Βίντεο για να συνεννοηθούμε καλύτερα ως προς το τι συμβαίνει: https://youtu.be/De6YqXGmHB4?si=Ndw0Xnjy_LifdoNd (Φανταστείτε το αυτό σε όλο το μήκος του touchbar ασταμάτητα...) Έχω κάνει όλα τα restart που θα μπορούσα από άποψη software, sudo pkill κτλ και επαναφορα στις εργοστασιακες το chip τροφοδοσίας, το πρόβλημα εμμένει και χειροτερεύει, πρόκειται καθαρά για hardware πρόβλημα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από technology_guy
M A T R I X Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Το είχα πάθει και εγώ σε αντίστοιχο μοντέλο mbp. Γνωστό πρόβλημα το flickering. Το είχα πάει για επισκευή στην iSystem και έγινε αλλαγή σε όλο το top case/battery. Προφανώς ήταν σε εγγύηση, αλλιώς δεν αξίζει. Αν δεν κάνω λάθος το κόστος είναι γύρω στα 600-1000€, ανάλογα το μοντέλο και το πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι η ταινία.
enlightened Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, technology_guy said: Καλημέρα, έχω ένα MBP του 2020, το τελευταίο που βγήκε ποτέ με touchbar (ανάθεμα). Το τελευταίο Macbook Pro με touchbar βγήκε τον Ιούνιο του 2022 και καταργήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 οπότε και έκλεισε οριστικά τον κύκλο του το φιάσκο του touchbar με τα butterfly κουμπιά.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, enlightened said: Το τελευταίο Macbook Pro με touchbar βγήκε τον Ιούνιο του 2022 και καταργήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 οπότε και έκλεισε οριστικά τον κύκλο του το φιάσκο του touchbar με τα butterfly κουμπιά. Φιάσκο σύμφωνα με επιστημονικά στοιχειά και αναλύσεις ; 😛 3 hours ago, technology_guy said: Καλημέρα, έχω ένα MBP του 2020, το τελευταίο που βγήκε ποτέ με touchbar (ανάθεμα). Έχει το γνωστό πρόβλημα με το flashing touchbar που πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και απλώς αχρηστεύει το mac αν δεν το καλύπτω με ένα πανί ή κάποιο χαρτί, που κι αυτό είναι ενοχλητικό. Το επόμενο διάστημα θα του βάλω οριστικά electrical tape για να μην ξανασχοληθώ. Σαν τελευταία ευκαιρία ρωτάω εδώ, μήπως έχει πάθει κανείς το ίδιο και το 'χει επισκευάσει, να μου πειτε πού, πώς και πόσο. Βίντεο για να συνεννοηθούμε καλύτερα ως προς το τι συμβαίνει: https://youtu.be/De6YqXGmHB4?si=Ndw0Xnjy_LifdoNd (Φανταστείτε το αυτό σε όλο το μήκος του touchbar ασταμάτητα...) Έχω κάνει όλα τα restart που θα μπορούσα από άποψη software, sudo pkill κτλ και επαναφορα στις εργοστασιακες το chip τροφοδοσίας, το πρόβλημα εμμένει και χειροτερεύει, πρόκειται καθαρά για hardware πρόβλημα. Αρχικά πρέπει να βεβαιωθείς αν είναι software ή hardware πρόβλημα (στη δεύτερη περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εκτός από service). Από ότι διαβάζω πολλές φορές συμβαίνει από πρόβλημα με τον αισθητήρα φωτός που βρίσκεται στην κάμερα του MacBook. Το τσεκάρεις αν την ώρα που τρεμοπαίζει η touchbar ρίξεις έντονο φως στην κάμερα (με το flash του κινητού πχ) και παρατηρείς αν αλλάξει συμπεριφορά. Επίσης διαβάζω πως υπάρχει και μια ρύθμιση στο accessibility settings «Touch Bar zoom» που μπορείς να δοκιμάσεις να την απενεργοποιήσεις.
technology_guy Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, billdanos είπε Από ότι διαβάζω πολλές φορές συμβαίνει από πρόβλημα με τον αισθητήρα φωτός που βρίσκεται στην κάμερα του MacBook. Το τσεκάρεις αν την ώρα που τρεμοπαίζει η touchbar ρίξεις έντονο φως στην κάμερα (με το flash του κινητού πχ) και παρατηρείς αν αλλάξει συμπεριφορά. Μόλις το δοκίμασα, έριξα φως ακριβώς πάνω στον αισθητήρα φωτός, σταμάτησε ακαριαία να τρεμοπαίζει... Η πρώτη φορά που το δοκιμάζω και το παρατηρώ. Έχουμε άλλες πληροφορίες γι' αυτό; Με αυτό σαν δεδομένο, πώς να κινηθώ για να το λύσω μόνιμα, ακόμα και χωρίς να χω φωτισμό μόνιμο από πάνω; Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από technology_guy
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 54 minutes ago, technology_guy said: Μόλις το δοκίμασα, έριξα φως ακριβώς πάνω στον αισθητήρα φωτός, σταμάτησε ακαριαία να τρεμοπαίζει... Η πρώτη φορά που το δοκιμάζω και το παρατηρώ. Έχουμε άλλες πληροφορίες γι' αυτό; Με αυτό σαν δεδομένο, πώς να κινηθώ για να το λύσω μόνιμα, ακόμα και χωρίς να χω φωτισμό μόνιμο από πάνω; Χμ, άρα έχεις πολλές πιθανότητες να είναι software θέμα. Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις και το auto brightness στις ρυθμίσεις της οθόνης για να δεις αν αλλάζει συμπεριφορά η Touch Bar? Επίσης υπάρχει και αυτό: https://clemstation.com/apps/hide-my-bar/ που υποτίθεται πως την απενεργοποιεί προσωρινά και την επαναφέρεις όποτε θες με ένα shortcut. Είναι paid app αλλά νομίζω πως σε αφήνει να το δοκιμάσεις για κάποιες ημέρες.
enlightened Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, billdanos said: Φιάσκο σύμφωνα με επιστημονικά στοιχειά και αναλύσεις ; 😛 Φιάσκο = πλήρης αποτυχία δε χρειάζονται επιστημονικά στοιχεία και αναλύσεις όταν άρχισε να μοιράζει δωρεάν σέρβις για τα προβληματικά κουμπιά σε 30 διαφορετικά μοντέλα σε βάθος 5ετίας και πολλές φορές να χρειάζονται δεύτερο σέρβις ήδη επισκευασμένες συσκευές.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 20 minutes ago, enlightened said: Φιάσκο = πλήρης αποτυχία δε χρειάζονται επιστημονικά στοιχεία και αναλύσεις όταν άρχισε να μοιράζει δωρεάν σέρβις για τα προβληματικά κουμπιά σε 30 διαφορετικά μοντέλα σε βάθος 5ετίας και πολλές φορές να χρειάζονται δεύτερο σέρβις ήδη επισκευασμένες συσκευές. Αναφέρομαι στην touchbar.
enlightened Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 9 minutes ago, billdanos said: Αναφέρομαι στην touchbar. Καλά και το touchbar αποτυχία ήταν, ίσως όχι πλήρης αλλά σίγουρα αποτυχία όταν πέθανε σε μια 6ετία κι αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα