Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Είναι καιρός να περάσουμε σε 8Κ ταινίες σιγά σιγά.. 1
for4 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 μάλλον είμαι από τους λίγους που το προτιμούν σε σχέση με το DP. 1
Abudi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Ναι είμαστε σε τεχνολογικό φορουμ και θα φάω κράξιμο αλλά ειλικρινά έχω παραιτηθεί από την κατανόηση των προτύπων USB, HDMI κοκ 2
whiteman7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, for4 είπε μάλλον είμαι από τους λίγους που το προτιμούν σε σχέση με το DP. οπου βρισκω μονιτορ καρφωνω DP 1.4 μονο στο X series εχω στην TV HDMI 2.1 1
for4 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, whiteman7 είπε οπου βρισκω μονιτορ καρφωνω DP 1.4 μονο στο X series εχω στην TV HDMI 2.1 δεν μ'αρέσει γιατί για να το βγάλεις θέλει βουντού με αυτό το υποτιθέμενο κουμπάκι και επίσης (ίσως έφταιγαν και τα καλώδια) είχα πολλές αποτυχίες, ενώ με το hdmi πάντα δούλευαν όλα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 31 minutes ago, Psycho_Warhead said: Είναι καιρός να περάσουμε σε 8Κ ταινίες σιγά σιγά.. Γιατί σκοπεύεις να πας σε 80-100 ίντσες? 😛 1
Diavolos666 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Το Display Port είναι καλύτερη τεχνολογία αλλά δεν υιοθετήθηκε όσο το hdmi. Ακόμα και παλιές συσκευές, βιντεοκάμερες κτλ έχουν ένα hdmi. Μεγάλες συσκευές που βγαίνουν τώρα θα έπρεπε να έχουν όλες και DP και HDMI. Κάποτε έλεγαν ότι το usb-C θα τα αντικαταστήσει όλα αλλά δεν γίνονται έτσι εύκολα οι αλλαγές. 1
klamia71 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Υπάρχει εδώ και αιώνες το cat που περνάει τα πάντα και εμείς ακόμα ταλαιπωρουμαστε με το hdmi 1 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, TaxiarhisGR είπε Αντε να βγει η RTX 5090 με το 2.2 να βγει και το gta 6 να ριξουμε την ΔΕΗ μαγκες. Αμα παρεις 5090 θα σου κανει η ΔΕΗ το καλωδιο δωρο. 😂 1
Arkin Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, klamia71 είπε Μη χάσουνε και δεν αλλάξουμε για ακόμη μια φορά την χειρότερη σύνδεση συσκευών που έχει εφευρεθεί ποτέ,!! Περισσότερες ασυμβατότητες, περισσότερα κλειδώματα. Τυφλα να εχει το scart ετσι. 1 ώρα πριν, Thresh είπε Γιατί σκοπεύεις να πας σε 80-100 ίντσες? 😛 Καλα το 8Κ αργει παρα πολυ δεν υπαρχει πρακτικα περιεχομενο. Νοημα εχει σε 70" και πανω μην πω απο τις 60 εφοσον καθομαστε αρκετα κοντα. Οσον αφορα τα προτυπα σαν το display port δεν υπαρχει. Και τελος δεν ειναι μονο το 8Κ υπαρχει και το 5Κ σε υπολογιστες με 240/360hz που ειναι πιο απαιτητικα σε ευρος απο το 8k60p. Στα θετικα οτι ολα τα προτυπα δινουν συμβατοτητα με τις παλιοτερες εκδοσεις στο δρομο που χαραξε και το USB και στην ευκολια του.
Seaside Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Οτι πληρώνεις παίρνεις. Εχει HDMI καλώδια οπτικής ίνας εδω και καιρό που είναι ακριβά αλλά λειτουργούν στα πολλά μέτρα, εχουν μικρότερο delay και signal lag (αναλόγως τις συσκευές) δεν κάνουν disconnect και είναι άκρως απαραίτητα για projector. Τωρα τα 2-3-5 ευρώ HDMI ας μην τα σχολιάσουμε καλύτερα. 8Κ,10Κ και 500Ηz, και ότι άλλο σκευτούν για να πουλήσουν νομίζω είναι υπερβολές. Για να πουλάνε κάρτες, δίσκους και γρήγορο internet. Μιλάνε για τέτοιο bandwidth και αναλύσεις ενω οι τηλεοράσεις ακόμα και οι OLED εχουν 100άρια lan (ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ) και σε ασυμπίεστα MKV κλάνουν με μόνη λύση HTPC η DUNE. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από Seaside 7
georgiosmag Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Φανταστείτε 2ΧRTX5090Ti να βγάζουν όντως 8Κ 120hz η κάθε μία και να οδηγούν 2 οθόνες 8Κ μια για κάθε μάτι (OLED κιόλας ) για κάθε μάτι στο μελλοντικό meta quest 4-5 παίζοντας το gta6... Σε κάνα 2 χρόνια θα τα δούμε όλα αυτά. Αν και με κάποιο μελλοντικό wifi πρότυπο (8-9) πιστεύω ότι θα γίνεται και ασύρματα με 2 τέτοια θηρία να μην έχουμε καλώδια αλλά λέμε τώρα. Και αρκετά μπροστά στο χρόνο πιστεύω ότι το streaming θα γίνεται με ηλεκτρόδια απευθείας στον εγκέφαλο δίχως οθόνες και σαχλαμάρες. Η τεχνολογία προχωρά δυνατά. Θα θυμόμαστε αυτές τις μέρες με τα καλώδια και θα γελάμε όπως γελάμε τώρα με τα VGA... Όνειρα θερινής νυκτός προς το παρόν... 2 ώρες πριν, Seaside είπε Οτι πληρώνεις παίρνεις. Εχει HDMI καλώδια οπτικής ίνας εδω και καιρό που είναι ακριβά αλλά λειτουργούν στα πολλά μέτρα, εχουν μικρότερο delay και signal lag (αναλόγως τις συσκευές) δεν κάνουν disconnect και είναι άκρως απαραίτητα για projector. Τωρα τα 2-3-5 ευρώ HDMI ας μην τα σχολιάσουμε καλύτερα. 8Κ,10Κ και 500Ηz, και ότι άλλο σκευτούν για να πουλήσουν νομίζω είναι υπερβολές. Για να πουλάνε κάρτες, δίσκους και γρήγορο internet. Μιλάνε για τέτοιο bandwidth και αναλύσεις ενω οι τηλεοράσεις ακόμα και οι OLED εχουν 100άρια lan (ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ) και σε ασυμπίεστα MKV κλάνουν με μόνη λύση HTPC η DUNE. Να δοκιμάσεις USB στικάκι 1000αρι αν η τηλεόραση σου έχει usb3 ... Αν όχι ίσως μέσω wifi που λογικά και παλιά να έχεις τουλάχιστον 5 θα έχει. Οπότε 60-70 (έως) αρχεία θα τα παίζεις μέσω δικτύου. Αλλά και αυτά τα βλέπω υπερβολικά γιατί μερικά releases είναι 10-20 γιγα με ίδια ποιότητα σχεδόν με τα ασυμπιεστα (δες Flux) ... Έχω τρελό φίλο με LG CX 5ετιας που μια χαρά παίζει το στικάκι στα 1000 ενώ εγώ με την c9 παίζω μόνο wifi με δίπλα καλό repeater και ποτέ πρόβλημα μέσω Synology streaming και αποκωδικοποίηση με τον player της τηλεόρασης που για μένα είναι ο καλύτερος από οτιδήποτε άλλο. 1
Seaside Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, georgiosmag said: Φανταστείτε 2ΧRTX5090Ti να βγάζουν όντως 8Κ 120hz η κάθε μία και να οδηγούν 2 οθόνες 8Κ μια για κάθε μάτι (OLED κιόλας ) για κάθε μάτι στο μελλοντικό meta quest 4-5 παίζοντας το gta6... Σε κάνα 2 χρόνια θα τα δούμε όλα αυτά. Αν και με κάποιο μελλοντικό wifi πρότυπο (8-9) πιστεύω ότι θα γίνεται και ασύρματα με 2 τέτοια θηρία να μην έχουμε καλώδια αλλά λέμε τώρα. Και αρκετά μπροστά στο χρόνο πιστεύω ότι το streaming θα γίνεται με ηλεκτρόδια απευθείας στον εγκέφαλο δίχως οθόνες και σαχλαμάρες. Η τεχνολογία προχωρά δυνατά. Θα θυμόμαστε αυτές τις μέρες με τα καλώδια και θα γελάμε όπως γελάμε τώρα με τα VGA... Όνειρα θερινής νυκτός προς το παρόν... Να δοκιμάσεις USB στικάκι 1000αρι αν η τηλεόραση σου έχει usb3 ... Αν όχι ίσως μέσω wifi που λογικά και παλιά να έχεις τουλάχιστον 5 θα έχει. Οπότε 60-70 (έως) αρχεία θα τα παίζεις μέσω δικτύου. Αλλά και αυτά τα βλέπω υπερβολικά γιατί μερικά releases είναι 10-20 γιγα με ίδια ποιότητα σχεδόν με τα ασυμπιεστα (δες Flux) ... Έχω τρελό φίλο με LG CX 5ετιας που μια χαρά παίζει το στικάκι στα 1000 ενώ εγώ με την c9 παίζω μόνο wifi με δίπλα καλό repeater και ποτέ πρόβλημα μέσω Synology streaming και αποκωδικοποίηση με τον player της τηλεόρασης που για μένα είναι ο καλύτερος από οτιδήποτε άλλο. Το στικάκι μια δουλευει μια οχι (αυτο έχει να κάνει με το στικάκι) και οι εφαρμογες (πχ Plex, Emby) ΔΕΝ βλεπουν το lan απο USB παρα μόνο ο ενσωματωμένος media player της τηλεόρασης οπως έγραψες πιο πάνω. Το θέμα είναι οτι δίνεις 1500-2-3 χιλιάρικα για τηλεόραση και εχει 100άρι LAN (ενω αρκετές δεν παίζουν και τα codec του ήχου) που εμένα με νοιάζει για τα ασυμπίεστα. Το πρόβλημα λύνεται μονο με HTPC η με DUNE. Μόνο. Ναι, ολα LAN τα έχω με 2.5άρια switch. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από Seaside
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, Seaside said: ακόμα και οι OLED εχουν 100άρια lan (ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ) Άλλο τραγικό, η LG C2 (2022) είχε WiFi 6, LG C3 (2023) και C4 (2024) γύρισαν πίσω σε WiFi 5. WiFi 6 μονο G Series κι άνω στις OLED. 2
Chocobo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Οτι και να γίνει προς θεού ας μην πειράξουν το σχήμα. Θέλω πάντα να μην μπορώ τυφλά να το κουμπώσω. Θέλω να ψάχνομαι εκεί 1-2 λεπτά μέχρι να το βρω. Εχω απογοητευτεί πάρα πολύ που σιγά σιγά εξαφανίστηκαν τα micro - mini usb και τώρα πολεμάνε και το usb A για χαρην του type C. Πολύ βολεμένοι γίναμε μεγάλη κατάντια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα