Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση για 4K Rendering

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nickol-us,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Διαθέτω ένα pc με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά 

CPU: Intel I5 9400f

GPU: 1660 super 

Ram: 2x8gb

Mobo: B350M-K

Επειδή έχω ξεκινήσει να κάνω καταγραφη παιχνιδιών στο xbox σε 4κ και θέλω να τα επεξεργαζομαι για να τα ανεβάσω στο youtube, θα ήθελα να μου πείτε σε τι budget λύση μπορώ να πάω. Δεν είναι άμεση η ανάγκη απλά θέλω να έχω μια επίγνωση του ποσού που θα πρέπει να αφιερώσω.

Σας ευχαριστώ 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To pc που διαθέτεις, θεωρητικά δεν κάνει ή τουλάχιστον θα είναι πάντα αρκετά αργό συγκριτικά με ένα σύγχρονο σύστημα, ακόμη και am4 3ετίας...

Η αναβάθμιση του πρακτικά δεν υφίσταται, αφού η αδύναμη σου μητρική (b360m-k φαντάζομαι και όχι b350m-k που είναι για am4) δεν επιτρέπει σημαντικές αναβαθμίσεις cpu χωρίς throttle, ενώ τα δυνατά cpu της γενιάς που έχεις θα τα πληρώσεις χρυσό (σε τιμή πιο υψηλή απ'οτι πιο δυνατά σύγχρονα cpu).

Πρακτικά λοιπόν μιλάμε για ολική αναβάθμιση.

Όσο αφορά το budget, τότε δεν υπάρχει όριο...

Κοιτάς πόσα μπορείς να διαθέσεις και προσπαθείς να βγάλεις το καλύτερο "σενάριο" σε αυτό το budget.

Για επεξεργασία 4k χρειάζεσαι γενικά ένα καλό σύνολο hardware:

1. ένα καλό επεξεργαστή που θα ζευγαρώσει με μια αντίστοιχα καλή μητρική ώστε να μην έχεις προβλήματα throttle - θερμοκρασιών
  2. μπόλικη ram (min 32gb)
  3. μια κάπως σχετικά δυνατή κάρτα γραφικών

Θεωρώ το πιο budget σενάριο να πας σε κάποιον 5700x/b550/32gb/3060 12gb, αν μαζέψεις τα κομμάτια και το φτιάξεις μόνος σου θα σου βγει περίπου 800€

Εφόσον διαλέξεις τον budget δρόμο (am4/ddr4), θα μπορούσες ενδεχομένως να αναβαθμίσεις στο παρόν ram και gpu που είναι κομμάτια όπου μπορείς να μεταφέρεις σε άλλο σύστημα σε δεύτερο χρόνο

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

To pc που διαθέτεις, θεωρητικά δεν κάνει ή τουλάχιστον θα είναι πάντα αρκετά αργό συγκριτικά με ένα σύγχρονο σύστημα, ακόμη και am4 3ετίας...

Η αναβάθμιση του πρακτικά δεν υφίσταται, αφού η αδύναμη σου μητρική (b360m-k φαντάζομαι και όχι b350m-k που είναι για am4) δεν επιτρέπει σημαντικές αναβαθμίσεις cpu χωρίς throttle, ενώ τα δυνατά cpu της γενιάς που έχεις θα τα πληρώσεις χρυσό (σε τιμή πιο υψηλή απ'οτι πιο δυνατά σύγχρονα cpu).

Πρακτικά λοιπόν μιλάμε για ολική αναβάθμιση.

Όσο αφορά το budget, τότε δεν υπάρχει όριο...

Κοιτάς πόσα μπορείς να διαθέσεις και προσπαθείς να βγάλεις το καλύτερο "σενάριο" σε αυτό το budget.

Για επεξεργασία 4k χρειάζεσαι γενικά ένα καλό σύνολο hardware:

1. ένα καλό επεξεργαστή που θα ζευγαρώσει με μια αντίστοιχα καλή μητρική ώστε να μην έχεις προβλήματα throttle - θερμοκρασιών
  2. μπόλικη ram (min 32gb)
  3. μια κάπως σχετικά δυνατή κάρτα γραφικών

Θεωρώ το πιο budget σενάριο να πας σε κάποιον 5700x/b550/32gb/3060 12gb, αν μαζέψεις τα κομμάτια και το φτιάξεις μόνος σου θα σου βγει περίπου 800€

Εφόσον διαλέξεις τον budget δρόμο (am4/ddr4), θα μπορούσες ενδεχομένως να αναβαθμίσεις στο παρόν ram και gpu που είναι κομμάτια όπου μπορείς να μεταφέρεις σε άλλο σύστημα σε δεύτερο χρόνο

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για την βοήθεια και ανάλυση σου

• Like 1
Δημοσ.

Μια σημείωση.

Αν οι υπάρχουσες μνήμες (2x8GB) είναι κάποιες 2400-2666Mhz (δεν αποκλείεται μιας και έχεις B360 μητρική με 9400F), καλύτερα να πάρεις νέο σετ (εφόσον μιλάμε για ΑΜ4 σύστημα) 32GB στα 3200-3600Mhz.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...