Προς το περιεχόμενο

Asrock a320m-hdv and ryzen 3 3200g with radeon vega 8 graphics

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.εχω μια μητρική asrock a320m-hdv v.4.02 και έναν ryzen 3 3200g with radeon vega 8 graphics.ξερει κάνεις πιο είναι το τελευταίο συμβατό bios?

Δημοσ.

AM4Ryzen 3  3200G (YD320GC5M4MFH)   65W  Picasso  3.6GHz  2MB  B1     P3.30

AM4Ryzen 3  3200G (YD3200C5M4MFH)  65W  Picasso  3.6GHz  2MB  B1    P2.30

AM4Ryzen 3  3200GE (YD3200C6M4MFH)   35W  Picasso  3.3GHz  2M  BB1     P2.30

https://www.asrock.com/mb/amd/a320m-hdv r4.0/index.asp#CPU 

τσεκαρε στην επισημη σελιδα το revision και τα watt

• Thanks 1
Δημοσ.

Οι περιορισμοί που αναφέρονται στις νεότερες εκδόσεις BIOS λένε πως δεν υπάρχει υποστήριξη για τους Bristol Ridge και δεν προτείνονται για επεξεργαστές Pinnacle, Raven και Summit Ridge. Ο Ryzen 3 3200G που έχεις είναι Picasso οπότε μάλλον δεν ισχύουν οι περιορισμοί γι' αυτόν. Αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις το BIOS διάβασε πρώτα τις οδηγίες που δίνονται (παράδειγμα για να βάλεις κάποιο νεότερο του 7.00 πρέπει να βάλεις πρώτα το 7.00).

"*This BIOS doesn't support Bristol Ridge CPU, do NOT update this BIOS if Bristol Ridge CPU is being used.
**It requires to update BIOS to 7.00 before updating this version.
***ASRock do NOT recommend updating this BIOS if you are going to use Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU on your system."

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ και τους 2 για την απάντηση σας.εκανα αναβάθμιση στο bios το τελευταίο κανονικά.το θέμα είναι ότι το έλεγα γιατί ο υπολογιστής λαγκαρει παντού.ειτε στην επιφάνεια εργασίας είτε σε youtube είτε στο kodi.ειναι λες και δεν έχει μνήμη η καλή κάρτα γραφικών.(Δεν έχω κάρτα γραφικών μόνο του επεξεργαστή).έχω 8g ram ssd και 450 watt τροφοδοτικό.εχω κάνει 3 φορές clean install windows.μηπως έχει κάποια ρύθμιση στην motherboard?πάντως στα βίντεο όταν κουνάω το ποντίκι κολλάει πολύ περισσότερο.

Επεξ/σία από Spyoner
Δημοσ.
47 minutes ago, Spyoner said:

Ευχαριστώ πολύ και τους 2 για την απάντηση σας.εκανα αναβάθμιση στο bios το τελευταίο κανονικά.το θέμα είναι ότι το έλεγα γιατί ο υπολογιστής λαγκαρει παντού.ειτε στην επιφάνεια εργασίας είτε σε youtube είτε στο kodi.ειναι λες και δεν έχει μνήμη η καλή κάρτα γραφικών.(Δεν έχω κάρτα γραφικών μόνο του επεξεργαστή).έχω 8g ram ssd και 450 watt τροφοδοτικό.εχω κάνει 3 φορές clean install windows.μηπως έχει κάποια ρύθμιση στην motherboard?πάντως στα βίντεο όταν κουνάω το ποντίκι κολλάει πολύ περισσότερο.

Απο ποτε αρχισε να κολλαει ο υπολογιστης?

Δημοσ.

Απ' τότε που έκανα clean install τα windows 11.ηταν το ξαδέρφου μου και μου τον έδωσε.εβαλα τον σκληρό και πέρασα τα windows.τωρα δεν ξέρω αν είναι αυτά η η αναβάθμιση του bios.(Μου έκανε μόνο του μέσω ίντερνετ flash αλλά μετά χάθηκε και γι'αυτό πέρασα μόνος μου το τελευταίο-κολαγε και με την πρώτη αναβάθμιση bios που μου έκανε αυτόματα)επίσης να πω ότι χρησιμοποιω για οθόνη την smart tv 4k που έχω.δεν έχω δοκιμάσει άλλη οθόνη pc η μία fullhd tv.

Δημοσ.

Δυο ερωτήσεις:

α) Λες 8GB μνήμη. Μήπως είναι μονή (ένα dimm των 8GB) και πιθανόν με μικρή ταχύτητα (2133-2400Mhz); Αν ναι είναι ένας λόγος να χάνει επιδόσεις και σαν επεξεργαστής και σαν κάρτα γραφικών (αφού λειτουργεί με τα ενσωματωμένα γραφικά).

β) Στην 4K smart TV έχεις εικόνα σε 4Κ ανάλυση (3840x2160) ή απλά FullHD (1920x1080); Αν είσαι στα 4Κ τότε ίσως και ο 3200G και τα γραφικά του να ζορίζονται (ειδικά αν ισχύει και το α παράλληλα). Εννοείται πως σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει να έχεις εγκαταστήσει τους drivers για τα γραφικά (τους τελευταίους αν είναι δυνατόν).

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Spyoner είπε

Θερμοκρασιες εχεις κοιταξει?

Μηπως εχει κολλησει σε low power state?

Δημοσ.

Μονή είναι στα 2666 θα δοκιμάσω και στα 1080p να δω.ολοι οι drivers είναι εγκατεστημένοι.τωρα για low power state δεν ξέρω.δεν έχω δει κάτι.

Δημοσ.

Αυτό που ανέφερα πιο πάνω. Μονή μνήμη (= single channel) και στα 2666Mhz σου "κόβει" τις επιδόσεις (και σαν επεξεργαστή και σαν κάρτα γραφικών). Αν "έτρεχε" και σε 4Κ ανάλυση μάλλον γι' αυτό καθυστερεί. Επόμενος "υπεύθυνος" θα μπορούσε να είναι πολύ αργός δίσκος (HDD ίσως) ή προβληματικός δίσκος.

Αν είχες κάποιον Athlon 2xxG μια χαρά συχνότητα είναι τα 2666Mhz, δεν πάει παραπάνω (έχει περάσει από τα χέρια μου συνδυασμός 220G + A320). Θα έβαζες άλλη μια 8αρα για περισσότερη μνήμη και dual channel.

Με τον 3200G προτείνω να δοκιμάσεις πρώτα αν είναι εφικτό, κάποιο σετ 2x8GB στα 3200Mhz. Στην περίπτωση που δεις βελτίωση μπορείς να αγοράσεις ένα σετ με λιγότερα από 30€.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φίλε μου συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.δυστηχως δεν έχω να δοκιμάσω κάποια μνήμη στα 3200.οσο για τον σκληρό δίσκο έχω έναν Kingston ssd.

Επίσης δεν ξέρω αν έχει σχέση η μητρική είναι η a320m hdv r4.02 και είδα ότι είναι windows 10. Ενώ η r4.03 γράφει window11.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην σε απασχολεί το αν γράφει ότι υποστηρίζει Windows 10 ή Windows 11. Από την στιγμή που ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών πληρούν τις προδιαγραφές των Windows 11, μια χαρά κάνει και η μητρική.

Κάνε ένα κόπο και τσέκαρε την υγεία του Kingston SSD (υπάρχει το πρόγραμμα της Kingston ανάλογα με το ποιος ακριβώς είναι ο δίσκος σου). Επίσης κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις την ανάλυση σε 1080p (πιθανόν θα φαίνεται πιο χάλια) για να δεις αν έχεις την ίδια καθυστέρηση (λαγκάρισμα). Επαναλαμβάνω πρέπει να έχεις ενημερωμένους όλους τους drivers και κυρίως των γραφικών. Δεν ξέρω πόσο καλούς drivers βάζουν τα Windows 11 αλλά κάνε τον κόπο και βάλε από την AMD για σίγουρα!

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα έχω δοκιμάσει όλα.εχω και τους drivers από amd.τωρα μάλλον επειδή είναι πιο βαριά τα 11 ίσως να θέλει και περισσότερο ram.θα δειξει.ευχαριστω πάντως παιδιά για την βοήθεια σας.εγω να πω καλά Χριστούγεννα σε όλους σας καλή χρονιά να έχουμε και με υγεία.καλα να περάσουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...