Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Έχεις τα δίκια σου. Κι εγώ απορώ πώς τα βγάζουν πέρα όσοι μένουν με ενοίκια 500 και βάλε και έχουν το βασικό μισθό. Προσωπικά μένω με γονείς και τα εισοδήματα είναι πάνω από το βασικό (ελ. επαγγελματίας). Ακόμα κι έτσι, τα προσωπικά μου έξοδα χωρίς σπατάλες είναι περίπου 400 το μήνα χωρίς να δίνω ούτε ευρώ σπίτι πλην δικών μου πραγμάτων απο σουπερ μαρκετ κλπ. Με δυο εξόδους τη βδομάδα καφέ-φαγητό. Ούτε καν ξενύχτια ή ταξίδια. Θεωρώ ότι όσοι είναι με μεγάλο ενοίκιο είτε έχουν έσοδα-βοήθεια από αλλού (γονείς ή δεύτερη δουλειά), είτε δουλεύουν και οι δύο (ζευγάρι) ή χρωστάνε ενοίκια πληρώνοντας έναντι. Το τελευταίο πιστεύω θα είναι πολύ σύνηθες για ενοίκια άνω των 600. 

Φιλε όσοι μένουν σε ενοίκια 500 ευρώ και άνω συνήθως είναι ζευγάρια και τα βγάζουν περα αφου τα μοιραζονται τα εξοδα εάν είσαι μόνος σου πολύ δύσκολα...

• Like 2
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Thukididis είπε

Φιλε όσοι μένουν σε ενοίκια 500 ευρώ και άνω συνήθως είναι ζευγάρια και τα βγάζουν περα αφου τα μοιραζονται τα εξοδα εάν είσαι μόνος σου πολύ δύσκολα...

Έχεις τα δίκια σου αλλά...

Το κακό είναι ότι οι μισθοί δεν ακολουθούν πληθωρισμό, ακρίβεια και έπεσες στην "στεγαστική κρίση".

Ο ιδιοκτήτης είναι σε πλεονεκτική θέση λόγω της αγοράς, εσύ δεν είσαι.

Όπως κι εσύ έτσι κι αυτός κοιτάει να βγάλει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Με ένα μισθό και ενοίκιο δεν βγαίνει, είναι το σύστημα τέτοιο, δε σου φταίει ο ιδιοκτήτης που κοιτάς να εκμεταλλευτείς τους νόμους και την επιείκεια του...

Καλή σου τύχη

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Δυστυχώς και νόμιμη είναι η αύξηση και να σε βγάλει έξω μπορεί,δυάρι στην Αθήνα κάτω απο 600 δύσκολα βρίσκεις,μάλλον θα πρέπει να δεχθείς και να κοιτάξεις και ταυτόχρονα για δεύτερη εργασία η κάτι που να προσφέρει έξτρα εισόδημα.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις χρόνο για να βρείς άλλο σπίτι.Τελευταία στιγμή σου το είπε;

Αν το σπίτι είναι 40-50 τ.μ. και ανακαινισμένο, καλύτερα να μείνεις, ειδικά αν είσαι και κοντά στην δουλειά και είναι ήσυχο το σημείο.

Γιατί με πλέον με 400, δεν βρίσκεις εύκολα σπίτι σε αυτά τα τ.μ., αλλά στα 25-35τ.μ.Οπότε Θα πρέπει πάλι να δώσεις 500€+.Μόνον αν είχες χρόνο για ψάξιμο θα έβρίσκες κάτι σωστό στα 400€ και πιθανότατα ισόγειο, όχι σε όροφο.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Thukididis είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας 

Ο μισθός που παίρνω είναι ο βασικός 

Και με τα 400€ που πληρώνω έως τώρα

Για μένα είναι too much 

.μέχρι τώρα δύσκολα τα βγάζω πέρα αλλά τα καταφέρνω οριακά

Ωστόσο, εάν αποδεχτώ την αύξηση που μου ζητάει θα πέσει πινα. 

500ευρω το ενοίκιο + 100 ευρώ οι λογαριασμοί κοινοχρήστων ρεύμα νερό ίντερνετ σύνολο 600 

Με 250 ευρώ χοντρικά που μου απομένουν μόνο για το φαγητό μου

Ζει κανείς στην Αθήνα με τέτοια δεδομένα?

Δεν νομίζω 

Ευτυχώς που παίρνουμε τα δώρα Χριστούγεννα και Πάσχα και παίρνουμε μια ανάσα....

To ερώτημα είναι αν αξίζει να δίνεις τα χρήματα σου σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Για μένα όχι δεν αξίζει, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πάνω από το 50% του μισθού σου!!! Τα «καλά σπίτια» δηλαδή με νορμάλ ιδιοκτήτες είναι τα 99 στα 100 πιασμένα, τα υπόλοιπα βγαίνουν στην αγορά γιατί σε 3 χρόνια από τα 500€ που σου ζητάει τώρα εσένα θα θέλει 600€ κοκ...

Για αυτό λέω να έχετε στην άκρη του μυαλού σας το εξωτερικό, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα, βασιλεύει ο παρασιτισμός και εξακολουθεί να δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Εκείνο που πρέπει να μας νοιάζει είναι η δική μας αξιοπρεπή διαβίωση, κι εφόσον αυτή η χώρα δεν μπορεί να μας την προσφέρει και δεν χρωστάμε στους μεγαλύτερους τίποτα παραπάνω από ένα μάτσο μούντζες, φεύγουμε το συντομότερο από εδώ, να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο γηροκομείο.

ΥΓ. Σου στέλνω πμ, κάνε ένα τηλέφωνο δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, Thukididis said:

Για μένα είναι too much 

500ευρω το ενοίκιο + 100 ευρώ οι λογαριασμοί κοινοχρήστων ρεύμα νερό ίντερνετ σύνολο 600 

Δεν νομίζω 

Ευτυχώς που παίρνουμε τα δώρα Χριστούγεννα και Πάσχα και παίρνουμε μια ανάσα....

καποιες φορες η συμβιωση ειτε.με ετερον ημισυ ειτε με αλλο ατομο ειναι δυστυχως μονοδρομος

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, poulinos είπε

καποιες φορες η συμβιωση ειτε.με ετερον ημισυ ειτε με αλλο ατομο ειναι δυστυχως μονοδρομος

….ή μια δεύτερη part time δουλειά έστω για λίγο, ώστε να μαζέψει ένα ποσό από το οποίο θα συμπληρώσει τα 100€ κάθε μήνα. Όλες οι υπόλοιπες ιδέες που έχει, θα κοστίσουν περισσότερο από 1200€ το χρόνο που είναι η αύξηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Basilhs1982 είπε

To πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα ενοίκια, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι μισθοί και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα που όσα πτυχία κι αν έχεις, όσες δεξιότητες κι αν έχεις δεν θα πληρωθείς όσα αξίζεις, εδώ βέβαια συζητάμε ότι δεν θα πάρεις καν όσα χρειάζονται για να μπορείς να μένεις σε μια... γκαρσονιέρα του 1960-70 με αξιοπρέπεια.

Σόρρυ αν θα ακουστώ κάπως και δεν το γράφω για πλάκα, μήπως αντί για σπίτι να κοίταζες καλύτερα για εργασία στο εξωτερικό; Και στο «καινούριο» σπίτι στα ίδια θα καταλήξεις μετά από 3 χρόνια στην καλύτερη, μπορούν να σου ζητήσουν όσα γουστάρουν γιατί απλά μπορούν και γιατί έτσι έχουν μάθει και εννοείται ότι δεν νοιάζονται για τίποτα και για κανέναν. Προσπαθούν να μεταγγίσουν το δίκαιο μας για να δώσουν ζωή στο παντεσπάνι τους, μας έχουν βάλει να παλεύουμε πλάι-πλάι εμείς για την επιβίωση μας κι εκείνοι για την καλοπέραση τους. Το γνωρίζω ότι η μετανάστευση δεν είναι για όλους, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι κακό να το έχεις στην άκρη του μυαλού σου.

Συμφωνώ εν μέρη στην 1η παραγραφο. Δεν θέλω να βγω εκτός θέματος, αλλά ούτε στο δημόσιο δεν παίρνεις όσα αξίζεις σε πολλές περιπτώσεις ειδικά για τους νεοεισερχομενους. Πληρώνεσαι στην ώρα σου όμως, όχι σε όλους πάλι αλλά στο 95% στην ώρα του. Οι μισθοί για όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα είναι χαμηλοί. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι εκτός τόπου και χρόνου. 

2 ώρες πριν, Thukididis είπε

Για μένα είναι too much 

Δεν νομίζω 

Ωραία, εφόσον υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, που σημαίνει ότι δεν τα βγάζεις πέρα. Κοιτάς για άλλο σπίτι και μην χάνεις χρόνο, το έγραψα και πριν άργησες να ψάξεις και τώρα που λήγει το μισθωτήριο θα έχεις θέμα. Πες του αν μπορεί να κάνει λίγη υπομονή μέχρι να βρεις νέο σπίτι, το οποίο θα σου πάρει μήνες. Ναι είναι πολύ δύσκολο να βρεις σπίτι πλέον με 400 ευρώ εκτός αν μιλάμε για κανένα υπόγειο, όχι πως δεν υπάρχουν τέτοια αξιόλογα σπιτια, αλλά εξαφανιζονται σε χρόνο dt από τις αγγελίες, οπότε αυτά που βλέπεις είναι τα ακριβά που και αυτά νοικιαζονται εντός λίγων μηνών από τότε που θα βγουν. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Haha 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...