Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης, θα πρέπει να ειπωθεί πως από το 25% που ζητάει ο ιδιοκτήτης μετά από 4 χρόνια, το 18% περίπου είναι πληθωρισμός. 

400€ τον Δεκέμβριο του 2020 ισοδυναμεί με 470€ σήμερα. Ο ιδιοκτήτης μετά από 4 χρόνια ζητάει αύξηση σε 500€. 

3 minutes ago, BigBlack said:

Διαταγή απόδοσης μισθίου λέγεται η διαδικασία, αν κινηθεί γρήγορα ο ιδιοκτήτης σε 50 μέρες ο νοικάρης είναι στο δρόμο.

Σωστά. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είσαι τυπικός στις πληρωμές σου; Από οτι λες και δεν έχουμε λόγο να μην σε πιστέψουμε ναι. Συζήτησε μαζί του να σου κόψει 30-40 ευρώ για να είναι και αυτός καλυμμένος (γιατί τόσα χρόνια σε κράταγε μέσα με σταθερό ενοίκιο ενώ όλα ανέβαιναν), συν πως τα ενοίκια έχουν ανέβει και ίσως βλέπει πως μπορεί να το ενοικιάσει παραπάνω. Θα έχεις το πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον που δεν τον ξέρει γιατί καλύτερα να χάσεις 40 ευρώ αλλά να ξέρεις πως θα μπουνε, παρά να τρέχεις για 40 ευρώ παραπάνω.

Δημοσ.
5 hours ago, Thukididis said:

η αυξηση που μου ζηταει ειναι +100 ευρω (30% αυξηση) μεχρι τωρα πληρωνα 400 ευρω και απο τον επομενο μηνα θα πληρωνω 500 εαν μεινω φυσικα

ε δεν ειναι πολλα?

Το πολλά είναι σχετικό. Με την αύξηση που πήραν τα ενοίκια την τελευταία 4ετία, το 400 να γίνει 500 μπορεί να είναι και λίγα. Μιλάμε πάντα συγκριτικά με την αγορά και όχι τι θεωρεί κανείς δίκαιο ή όχι. Η αγορά είδε τρελές αυξήσεις τα τελευταία 4 χρόνια

• Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Thukididis είπε

η αυξηση που μου ζηταει ειναι +100 ευρω (30% αυξηση) μεχρι τωρα πληρωνα 400 ευρω και απο τον επομενο μηνα θα πληρωνω 500 εαν μεινω φυσικα

ε δεν ειναι πολλα?

ναι αλλα μεχρι να βγει η δικαστικη αποφαση δεν θα αρει καποιο χρονο?

δεν βγαινει απο την μια μερα στην αλλη...

100 ευρώ αύξηση το θεωρώ από λίγο έως σύνηθες στις περισσότερες περιπτωσεις που ζητάνε αύξηση στο ενοίκιο. Σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις η αύξηση που ζητάνε είναι 200 και 300 ευρώ. Αν τα έχεις και δεν σε ζορίζουν τρελά να δίνεις συν 100 ευρώ το μήνα, θα έλεγα να τα δώσεις και να υπογράψεις για τριετές συμβόλαιο, αν δεν μπορείς, ψάχνεις για άλλο σπίτι, όλες οι υπόλοιπες σκέψεις είναι ατελεσφορες. Σε τρία χρόνια από τώρα θα πάει αλλά συν 100 ευρώ. Στο μεταξύ η μέση τιμή ενοικίων σε μεγάλο μέρος όλης της Αθήνας κυμαίνεται από 9 - 10 ευρώ το τμ ανά μήνα με αποκλισεις.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζοντας τα μηνύματα, το πρώτο που ήθελα να αναφέρω οτι 30% αύξηση μπορεί και να μην είναι παράλογη, αν το ενοίκιο είναι χαμηλό (εώς 400€), πάντα βάσει των σημερινών δεδομένων.

25% αύξηση λοιπόν, απο τα 400€ στα 500€ είναι πολύ φυσιολογική αύξηση για σήμερα.

Η "στεγαστική κρίση" όπως αρέσει να λέγεται, έχει οδηγήσει εκεί την αγορά ενοικίων.

Τα έσοδα του του ιδιοκτήτη πρέπει να ανέβουν λόγω της ακρίβειας και της αγοράς, το ίδιο θα έπρεπε και για τα δικά σου που μάλλον δεν έχει γίνει αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημά του...

Πρέπει να το χωνέψεις και να παρακαλέσεις για συμβιβασμό με διόρθωση τιμής (και 30€ κάτω είναι καλά κατά τη γνώμη μου). Εφόσον όπως είπες είσαι συνεπής (η αλήθεια είναι οτι μου δημιούργησες αμφιβολίες με τον τρόπο σκέψης σου), ο ιδιοκτήτης προκειμένου να μπει σε περιπέτειες (καθάρισμα, βάψιμο, πιθανό μπαταχτσή κλπ)  θα το δεχτεί.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
  • Haha 2
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αύξηση ενοικίου
Δημοσ.

Αν πριν 4 χρόνια που το νοίκιασες, τα 400€ ήταν λογική τιμή και ήσουν οκ με αυτό, 

τα 500€ φέτος, ειναι καταπλητκική τιμή και μου φαίνεται οτι πάλι χάρη σου κάνει. 

Ασε που αυτό είναι 25% και όχι 30%. 

• Sad 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Τα είπαν και άλλοι πριν από εμένα. 

Εγώ θα εστιάσω στα εξής, έστω ότι βρίσκεις ΑΛΛΟ σπίτι με τα ίδια λεφτά που δίνεις τώρα.

100% θα είναι χειρότερο, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί, αυτό που μας απασχολεί είναι ότι θες να δίνεις 400€ οπότε υποθέτουμε ότι θα δεχτείς να μένεις σε χειρότερο.

Κάνε υπολογισμό και δες πόσο θα σου κοστίσει σε ταλαιπωρία και έξοδα να μεταβείς σε νέο σπίτι.

Είναι και αυτό κριτήριο για να επιλέξεις αν θα μείνεις με την αύξηση ή θα φύγεις!

Δημοσ.

Εγώ θα έπιανα τον ιδιοκτήτη και θα του έλεγα : Καταλαβαίνω τους λόγους που θέλεις να γίνει αύξηση στο ενοίκιο που πληρώνω αλλά επειδή είμαι τόσο καιρό στο σπίτι και δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα μεταξύ μας να κάνουμε κάτι καλύτερο ; Αυτά τα 100 ευρώ τα έχω υπολογίσει σε άλλα έξοδα και θα ζοριστώ πολύ μετά.

Δημοσ.
16 hours ago, Thukididis said:

Καλησπέρα σε ολους,

μπαίνω κατ ευθειαν στο θεμα

Ο ιδιοκτητης του σπιτιου στο οποιο μου ενοικιάζει μου ζήτησε αύξηση στο ενοικιο

το συμβολαιο ληγει τωρα τον Δεκεμβριο

οποτε απο 1/1/2025 θα πληρωνω ενοικιο με αυξηση

το ερωτημα μου ειναι

αμα του πω οτι δεν μπορω να καταβαλω το ενοικιο που μου ζητας με την αυξηση

αλλα δεν φυγω απο το σπιτι αλλα παραμεινω και συνεχίζω να του πληρωνω το ενοικιο οπως του το πληρωνα

τοσα χρονια με βαση τη  νομου τι μπορει να μου κανει?

μπορει να μου κανει εξωση?

ενημερωνω οτι μενω στο σπιτι αυτο 4 χρονια το πρωτο συμβολαιο το εκανα για 2 χρονια λκαι μετα το περας των 2 ετων ανανεωσα

για αλλα δυο στην ιδια τιμη

τωρα μπαινω στον 5 χρονο και μου ζητησε αυξηση

επειδη ειναι δυσκολο να ξεσπιτωθω τωρα και να ψαξω να βρω αλλο σπιτι

ασε που δεν θα βρω στα χρηματα που πληρωνω τωρα γιατι  τα ενοικια σημερα εχουν παρει φωτια

το κυριο ερωτημα μου ειναι

τι μπορει να μου κανει αυτος εαν δεν φυγω

ας απαντησουν οι πιο εμπειροι

Ευχαριστω!!

Το συμβόλαιο έληξε μπορεί να ζητήσει όσα θέλει εσείς είστε έκθετος….εαν το παίζετε μαγκιές, μπορεί να σας τρέχει και στα δικαστήρια για το χρέος των ενοικίων.

15 hours ago, BigBlack said:

Η ανανέωση με ποιό τρόπο έγινε; Αν έχει καταχωρηθεί ως συνέχεια της προηγούμενης μίσθωσης ή νέα μίσθωση και έχει καταχωρηθεί στην ΑΑΔΕ, ο νόμος σε προστατεύει για έναν ακόμα χρόνο, με τους όρους της ισχύουσας μίσθωσης και άρα έξωση δεν μπορεί να γίνει εφόσον τηρείς κατα γράμμα τους όρους.

Ωστόσο, αν θέλεις να μείνεις και μετά το πέρας της τριετίας σου συνιστώ να τα βρεις μαζί του, ιδίως αν είχατε καλή σχέση μέχρι τώρα και το σπίτι σε βολεύει.

Αναφέρει ότι λήγει το συμβόλαιο τον Δεκέμβριο…..επιτέλους διαβάστε και κατανοήστε τι γράφει κάποιος…

Δημοσ.

To πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα ενοίκια, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι μισθοί και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα που όσα πτυχία κι αν έχεις, όσες δεξιότητες κι αν έχεις δεν θα πληρωθείς όσα αξίζεις, εδώ βέβαια συζητάμε ότι δεν θα πάρεις καν όσα χρειάζονται για να μπορείς να μένεις σε μια... γκαρσονιέρα του 1960-70 με αξιοπρέπεια.

Σόρρυ αν θα ακουστώ κάπως και δεν το γράφω για πλάκα, μήπως αντί για σπίτι να κοίταζες καλύτερα για εργασία στο εξωτερικό; Και στο «καινούριο» σπίτι στα ίδια θα καταλήξεις μετά από 3 χρόνια στην καλύτερη, μπορούν να σου ζητήσουν όσα γουστάρουν γιατί απλά μπορούν και γιατί έτσι έχουν μάθει και εννοείται ότι δεν νοιάζονται για τίποτα και για κανέναν. Προσπαθούν να μεταγγίσουν το δίκαιο μας για να δώσουν ζωή στο παντεσπάνι τους, μας έχουν βάλει να παλεύουμε πλάι-πλάι εμείς για την επιβίωση μας κι εκείνοι για την καλοπέραση τους. Το γνωρίζω ότι η μετανάστευση δεν είναι για όλους, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι κακό να το έχεις στην άκρη του μυαλού σου.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Dinos1973 said:

Αναφέρει ότι λήγει το συμβόλαιο τον Δεκέμβριο…..επιτέλους διαβάστε και κατανοήστε τι γράφει κάποιος…

Ο τόνος σου είναι επιθετικός και δε σου το επιτρέπω.

• Haha 3
Δημοσ.

Πολλά παρόμοια θέματα. Η ουσία είναι ότι για να σε διώξει θα πρέπει να κινήσει νομικές διαδικασίες και δικαστήρια, εφόσον δεν χρωστάς χρήματα. Ναι,  μπορεί να σε διώξει αλλά θα πάρει μήνες και χρήμα και από τη δική του πλευρά και τη δική σου (θα πρέπει να βάλεις δικηγόρο αν σου κάνει αγωγή). Οπότε ή δίνεις την αύξηση ή του λες δεν φεύγω τώρα, θα φύγω σε 5 μήνες μέχρι να βρω νέο σπίτι και αυτός κινεί διαδικασίες με δικηγόρο. Αρχικά θα σου στείλει (υποθέτω) εξώδικο το οποίο είναι προειδοποίηση. Αν το αγνοήσεις, θα σου κάνει αγωγή. Αν βάλεις δικηγόρο, μπορείς να διεκδικήσεις έξτρα χρόνο παραμονής παίρνοντας αναβολές. Μπορεί να τραβήξει και πάνω από χρόνο η ιστορία. Αλλά κάτι μου λέει ότι ο δικηγόρος θα σου κοστίσει πάνω από τα 100 το μήνα που σου ζητάει!

• Like 1
Δημοσ.

Τι διαβάζω ρε φίλε, μήπως να σας βάλουμε και συνδικαιούχους στο ακίνητο ξερωγώ ? Είστε οι ίδιοι που λέτε το λάδι είναι ακριβό και αν σας φωνάξει κανείς να πάτε χωράφι να μαζέψετε αλλάζετε πόλη μη και σας βρεί. Θεωρίες του καναπέ της τεμπελιάς και της φράπας βερεσέ.

Φίλος, αν τα 400€ σου φάνηκαν ένα λογικό ποσό ενοικίου τότε, 4 χρόνια μετά αναλογίσου αν τα 400€ έχουν την ίδια αξία σε όλα στην κοινωνία και σύγκρινε. Προφανώς και όχι. Το αν τα 500€ είναι το σωστό ποσό θα το συζητήσετε μαζί, πιστεύω μία μέση λύση στα 450€ ίσως να σας καλύψει και τους δύο. Αλλά και στα 100€ να επιμείνει νορμάλ δείχνει εκεί που έχουν πάει τα πράγματα. Αν μπορεί να σου δώσει ένα αβάντζο κάνα μήνα να βρεις αλλού, το συζητάς μαζί του, αν είσαι οκ δε νομίζω να πει όχι. 
Το που βρήκε ο καθένας το σπίτι του δεν ενδιαφέρει κανέναν, κουμάντο στην τσέπη του κάνει ο καθένας στη δική του, όχι στου αλλουνού, μην τρελαθούμε με τις θεωρίες της βούρτσας.

• Like 7
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας 

Ο μισθός που παίρνω είναι ο βασικός 

Και με τα 400€ που πληρώνω έως τώρα

Για μένα είναι too much 

.μέχρι τώρα δύσκολα τα βγάζω πέρα αλλά τα καταφέρνω οριακά

Ωστόσο, εάν αποδεχτώ την αύξηση που μου ζητάει θα πέσει πινα. 

500ευρω το ενοίκιο + 100 ευρώ οι λογαριασμοί κοινοχρήστων ρεύμα νερό ίντερνετ σύνολο 600 

Με 250 ευρώ χοντρικά που μου απομένουν μόνο για το φαγητό μου

Ζει κανείς στην Αθήνα με τέτοια δεδομένα?

Δεν νομίζω 

Ευτυχώς που παίρνουμε τα δώρα Χριστούγεννα και Πάσχα και παίρνουμε μια ανάσα....

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thukididis είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας 

Ο μισθός που παίρνω είναι ο βασικός 

Και με τα 400€ που πληρώνω έως τώρα

Για μένα είναι too much 

.μέχρι τώρα δύσκολα τα βγάζω πέρα αλλά τα καταφέρνω οριακά

Ωστόσο, εάν αποδεχτώ την αύξηση που μου ζητάει θα πέσει πινα. 

500ευρω το ενοίκιο + 100 ευρώ οι λογαριασμοί κοινοχρήστων ρεύμα νερό ίντερνετ σύνολο 600 

Με 250 ευρώ χοντρικά που μου απομένουν μόνο για το φαγητό μου

Ζει κανείς στην Αθήνα με τέτοια δεδομένα?

Δεν νομίζω 

Ευτυχώς που παίρνουμε τα δώρα Χριστούγεννα και Πάσχα και παίρνουμε μια ανάσα....

Έχεις τα δίκια σου. Κι εγώ απορώ πώς τα βγάζουν πέρα όσοι μένουν με ενοίκια 500 και βάλε και έχουν το βασικό μισθό. Προσωπικά μένω με γονείς και τα εισοδήματα είναι πάνω από το βασικό (ελ. επαγγελματίας). Ακόμα κι έτσι, τα προσωπικά μου έξοδα χωρίς σπατάλες είναι περίπου 400 το μήνα χωρίς να δίνω ούτε ευρώ σπίτι πλην δικών μου πραγμάτων απο σουπερ μαρκετ κλπ. Με δυο εξόδους τη βδομάδα καφέ-φαγητό. Ούτε καν ξενύχτια ή ταξίδια. Θεωρώ ότι όσοι είναι με μεγάλο ενοίκιο είτε έχουν έσοδα-βοήθεια από αλλού (γονείς ή δεύτερη δουλειά), είτε δουλεύουν και οι δύο (ζευγάρι) ή χρωστάνε ενοίκια πληρώνοντας έναντι. Το τελευταίο πιστεύω θα είναι πολύ σύνηθες για ενοίκια άνω των 600. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...