Thukididis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε ολους, μπαίνω κατ ευθειαν στο θεμα Ο ιδιοκτητης του σπιτιου στο οποιο μου ενοικιάζει μου ζήτησε αύξηση στο ενοικιο το συμβολαιο ληγει τωρα τον Δεκεμβριο οποτε απο 1/1/2025 θα πληρωνω ενοικιο με αυξηση το ερωτημα μου ειναι αμα του πω οτι δεν μπορω να καταβαλω το ενοικιο που μου ζητας με την αυξηση αλλα δεν φυγω απο το σπιτι αλλα παραμεινω και συνεχίζω να του πληρωνω το ενοικιο οπως του το πληρωνα τοσα χρονια με βαση τη νομου τι μπορει να μου κανει? μπορει να μου κανει εξωση? ενημερωνω οτι μενω στο σπιτι αυτο 4 χρονια το πρωτο συμβολαιο το εκανα για 2 χρονια λκαι μετα το περας των 2 ετων ανανεωσα για αλλα δυο στην ιδια τιμη τωρα μπαινω στον 5 χρονο και μου ζητησε αυξηση επειδη ειναι δυσκολο να ξεσπιτωθω τωρα και να ψαξω να βρω αλλο σπιτι ασε που δεν θα βρω στα χρηματα που πληρωνω τωρα γιατι τα ενοικια σημερα εχουν παρει φωτια το κυριο ερωτημα μου ειναι τι μπορει να μου κανει αυτος εαν δεν φυγω ας απαντησουν οι πιο εμπειροι Ευχαριστω!! 3 9
gx2 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Θα σου κάνει έξωση. Δεν έχεις καμία προστασία μετά την πάροδο 3 ετών από το πρώτο συμβόλαιο. Πόση αύξηση σου ζητάει; Μήπως είναι λογική μετά από 4 χρόνια; Αν φύγεις με τι ενοίκιο θα βρεις νέο σπίτι; Μήπως να διαπραγματευθείς το ύψος της αύξησης, όσο μπορείς, και να παραμείνεις;
jimakos00 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 28 λεπτά πριν, Thukididis είπε ασε που δεν θα βρω στα χρηματα που πληρωνω τωρα γιατι τα ενοικια σημερα εχουν παρει φωτια Απάντησες μόνος στα ερωτήματά σου. Εκτός εάν θέλεις να στα φάνε οι δικηγόροι. 1
BigBlack Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, Thukididis said: Καλησπέρα σε ολους, μπαίνω κατ ευθειαν στο θεμα Ο ιδιοκτητης του σπιτιου στο οποιο μου ενοικιάζει μου ζήτησε αύξηση στο ενοικιο το συμβολαιο ληγει τωρα τον Δεκεμβριο οποτε απο 1/1/2025 θα πληρωνω ενοικιο με αυξηση το ερωτημα μου ειναι αμα του πω οτι δεν μπορω να καταβαλω το ενοικιο που μου ζητας με την αυξηση αλλα δεν φυγω απο το σπιτι αλλα παραμεινω και συνεχίζω να του πληρωνω το ενοικιο οπως του το πληρωνα τοσα χρονια με βαση τη νομου τι μπορει να μου κανει? μπορει να μου κανει εξωση? ενημερωνω οτι μενω στο σπιτι αυτο 4 χρονια το πρωτο συμβολαιο το εκανα για 2 χρονια λκαι μετα το περας των 2 ετων ανανεωσα για αλλα δυο στην ιδια τιμη τωρα μπαινω στον 5 χρονο και μου ζητησε αυξηση επειδη ειναι δυσκολο να ξεσπιτωθω τωρα και να ψαξω να βρω αλλο σπιτι ασε που δεν θα βρω στα χρηματα που πληρωνω τωρα γιατι τα ενοικια σημερα εχουν παρει φωτια το κυριο ερωτημα μου ειναι τι μπορει να μου κανει αυτος εαν δεν φυγω ας απαντησουν οι πιο εμπειροι Ευχαριστω!! Η ανανέωση με ποιό τρόπο έγινε; Αν έχει καταχωρηθεί ως συνέχεια της προηγούμενης μίσθωσης ή νέα μίσθωση και έχει καταχωρηθεί στην ΑΑΔΕ, ο νόμος σε προστατεύει για έναν ακόμα χρόνο, με τους όρους της ισχύουσας μίσθωσης και άρα έξωση δεν μπορεί να γίνει εφόσον τηρείς κατα γράμμα τους όρους. Ωστόσο, αν θέλεις να μείνεις και μετά το πέρας της τριετίας σου συνιστώ να τα βρεις μαζί του, ιδίως αν είχατε καλή σχέση μέχρι τώρα και το σπίτι σε βολεύει. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από BigBlack
xsterg Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 σε καθε περιπτωση δεν εχεις δικιο. η πρωτη τριετια ειναι που δεσμευει τον ιδιοκτητη ΕΑΝ δεν εχει βαλει ορο αυξησης του μισθωματος. εαν εχει βαλει ακολουθεις τα προβλεπομενα. μετα την πρωτη τριετια το μισθωμα διαμορφωνεται ελευθερα.
Dante80 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τελευταία στιγμή τον τελευταίο μήνα ήρθε και σου είπε ο ιδιοκτήτης για την αύξηση στο νέο συμβόλαιο; Γιατί δεν καθίσατε κάτω να συνεννοηθείτε νωρίτερα; Θα πρότεινα να ξεκινούσες να ψάχνεις για σπίτι. Ακόμα και να μην έχεις άμεση έξωση, η έξωση είναι σίγουρη την στιγμή που λήγει η σύμβασή σου και θες να τα σπάσεις με τον ιδιοκτήτη. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από Dante80
BigBlack Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 12 minutes ago, xsterg said: σε καθε περιπτωση δεν εχεις δικιο. η πρωτη τριετια ειναι που δεσμευει τον ιδιοκτητη ΕΑΝ δεν εχει βαλει ορο αυξησης του μισθωματος. εαν εχει βαλει ακολουθεις τα προβλεπομενα. μετα την πρωτη τριετια το μισθωμα διαμορφωνεται ελευθερα. Αν έχει καταχωρήσει νέα σύμβαση κανονικά στην ΑΑΔΕ ή έστω ως συνέχεια προηγούμενης, η τριετία ισχύει. Το θέμα είναι πως θα τα σπάσει με τον ιδιοκτήτη αν επιμείνει στα νόμιμα, καθώς υπήρχε προφανώς άλλη συνεννόηση.
Thukididis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Η σχέση μου με τον ιδιοκτήτη ήταν άριστη ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι του. Από κει και ύστερα αυτός για τους δικούς του λόγους ζήτησε αύξηση Αναμενομενο: ηταν... Επειδή η αύξηση που μου ζήτησε είναι ένα +30% παραπάνω από αυτό που πληρώνω τωρα Απ ότι ξέρω έξωση κάνουν όταν χρωστάει κάποιος ενοίκια πολλά και δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Από κει και πέρα από την στιγμή που δεν αποδεκτών τους όρους του νέου συμφωνητικού μπορεί με το έτσι θέλω την επόμενη μέρα να με πετάξει έξω? Και έστω ότι το κάνει αυτό νομικά πως καλύπτεται? Εννοω μονο με τα λόγια επειδή και καλά δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στην οικονομική αύξηση που μου ζητάει αυτος? Θα έχει αυτός στα χέρια του καμία δικαστική απόφαση πως θα με πετάξει έξω? 3
Vstromrider Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Thukididis είπε τι μπορει να μου κανει αυτος εαν δεν φυγω να σε διωξει με συνοπτικες διαδικασιες. 2 λεπτά πριν, Thukididis είπε Θα έχει αυτός στα χέρια του καμία δικαστική απόφαση πως θα με πετάξει έξω? φυσικα. Θα σου κάνει αγωγη εξωσης, και θα την κερδισει. Θα παρει την αποφαση και θα εκτελέσει.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Thukididis είπε Η σχέση μου με τον ιδιοκτήτη ήταν άριστη ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι του. Από κει και ύστερα αυτός για τους δικούς του λόγους ζήτησε αύξηση Αναμενομενο: ηταν... Επειδή η αύξηση που μου ζήτησε είναι ένα +30% παραπάνω από αυτό που πληρώνω τωρα Απ ότι ξέρω έξωση κάνουν όταν χρωστάει κάποιος ενοίκια πολλά και δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Από κει και πέρα από την στιγμή που δεν αποδεκτών τους όρους του νέου συμφωνητικού μπορεί με το έτσι θέλω την επόμενη μέρα να με πετάξει έξω? Και έστω ότι το κάνει αυτό νομικά πως καλύπτεται? Εννοω μονο με τα λόγια επειδή και καλά δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στην οικονομική αύξηση που μου ζητάει αυτος? Θα έχει αυτός στα χέρια του καμία δικαστική απόφαση πως θα με πετάξει έξω? Mε άλλα λόγια σου λέει να φύγεις.Αυτό σημαίνει το +30%. Μίλα μαζί του να σε αφήσει μερικούς μήνες μέχρι να βρεις άλλο,τελείωσε το συμβόλαιο σου οπότε δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις.
Dante80 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, Thukididis said: Η σχέση μου με τον ιδιοκτήτη ήταν άριστη ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι του. Από κει και ύστερα αυτός για τους δικούς του λόγους ζήτησε αύξηση Αναμενομενο: ηταν... Επειδή η αύξηση που μου ζήτησε είναι ένα +30% παραπάνω από αυτό που πληρώνω τωρα Απ ότι ξέρω έξωση κάνουν όταν χρωστάει κάποιος ενοίκια πολλά και δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Από κει και πέρα από την στιγμή που δεν αποδεκτών τους όρους του νέου συμφωνητικού μπορεί με το έτσι θέλω την επόμενη μέρα να με πετάξει έξω? Και έστω ότι το κάνει αυτό νομικά πως καλύπτεται? Εννοω μονο με τα λόγια επειδή και καλά δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στην οικονομική αύξηση που μου ζητάει αυτος? Θα έχει αυτός στα χέρια του καμία δικαστική απόφαση πως θα με πετάξει έξω? ΄Έξωση θα σου κάνει καθώς θα λήξει το διετές συμβόλαιό σου και ο ιδιοκτήτης θα θέλει το σπίτι. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο νομικά για να ξεκινήσει αυτός την διαδικασία, μετά το πέρας μένεις παράνομα μέσα ΑΦΟΥ δεν σε θέλει (δλδ δεν υπάρχει η περίπτωση της σιωπηρής ανανέωσης). Είναι προφανές πως θα την κερδίσει, δεν έχεις κάποιο έρεισμα. Και δεν είναι "με το έτσι θέλω", ή "την επόμενη μέρα". Έχε υπόψιν σου πως αυτό μπορεί να πάρει χρόνο, μήνες, αλλά θα είναι σίγουρο το ότι θα χάσεις (και θα πληρώσεις και εσύ και αυτός έξτρα έξοδα). Την τελευταία στιγμή σου ζήτησε 30% αύξηση; Δεν σκέφτηκε πως ενδέχεται να μην μπορείς να την καλύψεις; Δεν σκέφτηκες να τον πιάσεις να μιλήσετε για την ανανέωση αφού ξέρεις πότε έληγε το συμβόλαιό σου; Έπρεπε να βρεθείς προ τετελεσμένων Δεκέμβρη μήνα; Ξεκίνα να ψάχνεις για σπίτι άμεσα! Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από Dante80
mariosnik_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Ψάξε να βρεις νέο σπίτι και πάρα πολύ άργησες. Θα μπλέξεις τώρα. Να συνεχίσεις να μένεις με το ίδιο νοίκι μόνο αν έχεις ειδοποιήσει γραπτώς και σου έχει απαντήσει γραπτώς ότι είναι σύμφωνος ο ιδιοκτήτης. Επίσης, ακομα και να θες να μείνεις λίγο παραπάνω για να βρεις νέο σπίτι, μόνο αν είχες ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη ότι θα χρειαστεί λίγο παραπάνω να μείνεις και συμφωνούσε εγγράφως η προφορικά. Ξεκινά το ψάξιμο από αύριο κιόλας. Τώρα άμα θες να ρισκάρεις με κινήσεις του στυλ τι θα μου κάνει, μπορεί να βγάλει διαταγή απόδοσης μισθιου και άλλες νομικές ενέργειες, καλή τύχη στο τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα.
kostasbm Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 30% αύξηση = μάζεψε τα και φύγε......αυτό είναι το μυνημα του ιδιοκτήτη.....
geo9419 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Εφόσον δεν μπορεις να ανταπεξέλθεις στο νεο ενοίκιο ενημερώνεις τον ιδιοκτητη οτι θα το ξενοικιάσεις και του ζητας δυο μήνες διορια για να βρεις καινουργιο σπίτι. Θα τον βολεψει και αυτον για να βρει καινουργιους ενοικιαστές μη χανοντας κανενα ενοικιο. Θα δεις και τις αντιδρασεις του εαν σου μειωσει την αυξηση για να μεινεις.
Basilhs1982 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Το 30% αύξηση είναι σχετικό, αν το ενοίκιο που πληρώνεις τώρα πχ είναι 200€ τότε σε συμφέρει να δεχτείς την αύξηση λόγο της υπάρχουσας κατάστασης. Αν όμως έχεις ενοίκιο πχ 350+ ευρώ τότε εμμέσως πλην σαφώς όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε σου ζητάει να φύγεις, ειδικά αν είσαι μόνος σου με μόνη πηγή εσόδων τον μισθό σου. Δυστυχώς φίλε μου η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τους μισθούς και την αναλογία των ενοικίων (και όχι μόνο) είναι δραματική... Προσωπική άποψη κάτσε μίλα του εφόσον έχετε καλή σχέση και ήσουν τυπικός, αν δεν τα βρείτε ζήτησε του μια παράταση για λίγους μήνες μέχρι να βρεις άλλο σπίτι, δεν νομίζω ότι δε θα το δεχθεί. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις