laios23 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπερα σας, εχω ενα προβλημα με το ιντερνετ στο σπιτι μου (Ειναι μια μονοκατοικία δύο ορόφων 240 τ.μ συνολικα). Εχω γραμμή Cosmote 50αρα και το router (το μαύρο που δινει η Cosmote) βρίσκεται στον πάνω οροφο. Το wifi στον πανω οροφο ειναι ικανοποιητικο (σε γενικες γραμμες) αλλα στον κατω οροφο ειναι σχεδον ανύπαρκτο. Πως μπορω να ενισχυσω το σημα για να πιανει απροβληματιστα και ο κατω οροφος; Ενας φιλος μου, μου συστησε ενα ΤP-Link TL-WA860RE v5 WiFi Extender το οποιοκ εγκατεστησα, ομως απο τα 30gb που συγχρονιζει η γραμμη μπορει και αναπαραγει μονο τα 2!!!Με αλλα λογια σερνετε.Απογοητευση... Εχετε να προτεινετε κατι;Καπου διαβασα για κατι Mesh κτλ. Ειμαι ασχετος εντελως οποτε ακουω τις αποψεις σας για οτι καλυτερο μπορει να γινει. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
achilles_g_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Όντως χρειάζεσαι σύστημα mesh αλλά τς χρήματα που πρέπει να δαπανήσεις είναι αρκετά περισσότερα από αυτά που έχεις δώσει. Αν υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις καλώδιο τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. 1
laios23 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Το κόστος δεν με απασχολει.Επισης καλωδιο δεν μπορει να κατεβει.Οποτε αν μπορεις σε παρακαλω πες μου τι και πως...
achilles_g_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Η πιο καλή και ακριβή λύση είναι να πας σε ένα σύστημα tri-band. Τι εννοούμε triband... πέρα από την μπάντα 2.4 Ghz και 5 Ghz έχει και μια τρίτη ώστε να μπορεί να είναι πιο αποδοτικό. Στην ουσία τη μία τη χρησιμοποιεί για την επικοινωνία μεταξύ των δορυφόρων. Τέτοιο σύστημα είναι πχ το tp link deco xe75. Aν δεν σε νοιάζει το μέγιστο των επιδόσεων μπορείς να δεις αυτό: https://www.skroutz.gr/s/39794436/Mercusys-Halo-H80X-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html?product_id=150220718&sponsored=shelf Ιδανικά θα έπαιρνα το τριπλό κιτ (συμφέρει περισσότερο τιμή/δορυφορο). Ο ένας δορυφόρος μπαίνει στο ρουτερ σου με καλώδιο και ο άλλος- άλλοι στον χώρο πχ ένας στον κάτω όροφο κ έναν μπορείς να βάλεις στον πάνω από την άλλη πλευρά.
laios23 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Η πιο καλή και ακριβή λύση είναι να πας σε ένα σύστημα tri-band. Τι εννοούμε triband... πέρα από την μπάντα 2.4 Ghz και 5 Ghz έχει και μια τρίτη ώστε να μπορεί να είναι πιο αποδοτικό. Στην ουσία τη μία τη χρησιμοποιεί για την επικοινωνία μεταξύ των δορυφόρων. Τέτοιο σύστημα είναι πχ το tp link deco xe75. Aν δεν σε νοιάζει το μέγιστο των επιδόσεων μπορείς να δεις αυτό: https://www.skroutz.gr/s/39794436/Mercusys-Halo-H80X-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html?product_id=150220718&sponsored=shelf Ιδανικά θα έπαιρνα το τριπλό κιτ (συμφέρει περισσότερο τιμή/δορυφορο). Ο ένας δορυφόρος μπαίνει στο ρουτερ σου με καλώδιο και ο άλλος- άλλοι στον χώρο πχ ένας στον κάτω όροφο κ έναν μπορείς να βάλεις στον πάνω από την άλλη πλευρά. Θα μπορουσες σε παρακαλω να μου πεις πως λειτουργει το tp link deco xe75??? Αποτι ειδα στοιχιζει 170e.Δεν ειναι κ κανενα τρελο ποσο.Αν ειναι και μου κανει την δουλεια μου να το παρω.
achilles_g_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Θέλεις διπλό κιτ. 170 νομίζω κοστίζει το μονό κιτ. Ο ένας δορυφόρος μπαίνει δίπλα στο ρουτερ σου και συνδέεται με καλώδιο ethernet. Το wifi του modem που εχεις τώρα θα το απενεργοποιήσεις. O άλλος δορυφόρος θα μπει στον κάτω όροφο σε σημείο που πιάνει αρκετά καλό σήμα από τον πάνω. Το δίκτυο που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα ενιαίο δίκτυο mesh.
dpolal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, laios23 είπε Θα μπορουσες σε παρακαλω να μου πεις πως λειτουργει το tp link deco xe75??? Αποτι ειδα στοιχιζει 170e.Δεν ειναι κ κανενα τρελο ποσο.Αν ειναι και μου κανει την δουλεια μου να το παρω. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 2πλό και ακόμα καλύτερα 3πλό σετ για διπλοκατοικία όπως την περιέγραψες οπότε το ΧΕ75 εκτοξεύεται. (εκτός και αν δε σε νοιάζει το ποσό ) Οι προτάσεις στην αγορά που υποστηρίζουν wifi 6E είναι ακόμα πανάκριβες. Αν μείνεις με την 50άρα γραμμή ή ακόμα και αν πας με οπτική 100αρα-300αρα θα σε βολέψει μια χαρά για ικιακή χρήση το Wifi 6 και έχεις περισσότερες επιλογές. Σε TPlink καλά είναι τα Χ20, Χ50, Χ60 ενώ η Mercusys είναι θυγατρική της Tplink με ποιό φθηνά προϊόντα. Η πρώτη μονάδα θα μπεί με καλώδιο δίπλα στο ρούτερ και ανάλογα την διαρύθμιση του σπιτιού η 2η στον πάνω όροφο περίπου στην μέση, ιδανικά κοντά στην εσωτερική σκάλα και η 3η κοντά στην βάση της σκάλας στο ισόγειο για να έχει καλύτερη λήψη με την 2η. Ενδεχωμένος να χρειαστεί να τα μετακινήσεις λίγο μέχρι να πετύχεις καλύτερη λήψη παντού. Η εγκατάσταση είναι εύκολη, κατεβάζεις την εφαρμογή της TPLink στο κινητό σου, προσθέτεις την πρώτη κεραία, στήνεις το ασύρματο δίκτυο, ssid+pass και μετά βάζεις τις υπόλοιπες κεραίες μία μία, τις ψάχνει μόνη της η εφαρμογή και τις προσθέτει, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο. Μετά, είτε το αφήνεις όπως είναι, είτε αρχίζεις να πειράζεις τις ρυθμίσεις της εφαρμογής για ασφάλεια, qos κλπ. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από dpolal
laios23 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Παιδια εισαστε τελειοι....Σας ευχαριστω πολυ!!!Θα το δοκιμασω κ θα επανελθω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα