Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eμένα αυτά παλιά μου τα έκανε το τροφοδοτικό (γκρί οθονη με γραμμές)

Γιά τέσταρέ το με κανά άλλο τροφοδοτικό

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως χρησιμοποιείς κάποιο live wallpaper? 

Πάντως τα πιό πολλά (αν όχι όλα) τα παρόμοια θέματα που έψαξα λίγο, είναι με AMD GPU και samsung monitor...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο μου εκανε το προγραμμα της AMD μολις εκανε αναβαθμιση.

Οταν το ξανα εγκαθιστω το προγραμμα της corcair ice icue δεν μου παρουσιασε προβληματα.

Το μονο που ειδα μεσα στα συμβατα ειναι οτι ειχα προβλημα στα bios  και αποτυχια στο λογισμικο της amd.

Τωρα δεν μου τα βγαζει αφου εκανα αναβαθμισει του bios και επαναεγκατασταση drivers της καρτα γραφικων.....Απλος περιμενω να περασει κανενα μηνας να δω αν το ξανακανει.Αλλα να εχετε προσοχη τις καρτες γραφικων γιατι παρατηρω μεγαλυτερη συχνοτητα στη gpu απο τη συνιστα η εταιρια και κανουν ζημια οχι αμεσα αλλα μελοντικα.Και ισχυει και στις δυο εταιριες.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!!

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ξανα μου το εκανε τελικα και ισως βρηκα τη λυση.Ανακαλυψα  εντελως τυχαια μεσα απο τα λογισμικο της amd μια ρυθμιση συχνοτητας ρολογιου της καρτας γραφικων ηταν ρυθμισμενο παραπανω απο τη δινει ο κατασκευαστης.Ηταν ρυθμισμενο στα 3000MHZ ενω επρεπε να δουλευει στα 2510MHZ νομιζω τελικα εφταιγε αυτο.Δουλευει αψογα και χαμηλες θερμοκρασιες.

Να ξερετε οταν κανει αναβαθμισει το λογισμικο καλο να το ελεγχεται γιατι μπορει να ξαναπαει οπως εμενα στα 3000mhz...Aυτο ισχυει και στην nvidia γιατι το επαθα και σε αυτη την εταιρια.

Ευχαριστω πολυ!!!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, storm13 είπε

Καλησπερα παιδια ξανα μου το εκανε τελικα και ισως βρηκα τη λυση.Ανακαλυψα  εντελως τυχαια μεσα απο τα λογισμικο της amd μια ρυθμιση συχνοτητας ρολογιου της καρτας γραφικων ηταν ρυθμισμενο παραπανω απο τη δινει ο κατασκευαστης.Ηταν ρυθμισμενο στα 3000MHZ ενω επρεπε να δουλευει στα 2510MHZ νομιζω τελικα εφταιγε αυτο.Δουλευει αψογα και χαμηλες θερμοκρασιες.

Να ξερετε οταν κανει αναβαθμισει το λογισμικο καλο να το ελεγχεται γιατι μπορει να ξαναπαει οπως εμενα στα 3000mhz...Aυτο ισχυει και στην nvidia γιατι το επαθα και σε αυτη την εταιρια.

Ευχαριστω πολυ!!!

Μόνη της αυτονομήθηκε και αποφάσισε να κάνει overclock ?

Δημοσ.

Από μόνη της η GPU δεν υπάρχει περίπτωση.

Ίσως να έχεις κάποιο πρόγραμμα σε conflict. Ας πούμε αυτά που βλέπεις

τα fps στα παιχνΊδια. Ή κανένα πρόγραμμα GPU Boost για παράδειγμα.

Ο κατασκευαστής μπορεί να λέει 2510 αλλά λέει επίσης Game Boost π.χ  2800 Mhz συνεπώς ανεβάζει τα ρολόγια.

Και εμένα η Asus Tuf 9070xt OC λέει game boost στα 3060 αλλά σε games φτάνει τα 3400Mhz.

Όλες οι AMD gpu θέλουν undervolt και πετάνε μιλάμε.

Δημοσ.

Δεν εχω κανενα προγμαμμα boost ή οτιδηποτε αλλο.

AMD το λογισμικο της adrenalin edition μεσα στη αποδοση και μετα στο συντονισμος σε εξελιξη η μεγιστη συχνοτητα απο μονο του ηταν ρυθμισμενο στα 2975mhz και το κατεβασα οσο λεει ο κατασκευαστης και σταματησε το προβλημα μεχρι αυτη τη στιγμη.Και το ξαναλεω μονο στα απαιτητικα παιχνιδια με FPS μου το εκανε γκρι οθονη με μπλε γραμμες.

Εγω το λεω για μην  παθετε και εσεις το ιδιο προβλημα με εμενα και ειδικα αυτη που εχουν μεγαλη αναλυση οθονης οπως 5k γιατι πραγματικα εκει τα δινει ολα.

amd.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με Προεπιλεγμένη ρύθμιση στην κάρτα γραφικών κάνει τα ίδια?

Γιατί βλέπω είσαι σε προσαρμογή (overclock).

Δοκίμασε με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της GPU να δεις. Αν δεν έχεις θέμα

παίξε με την προσαρμογή .

Τον συντονισμό ισχύος στο max εννοείται.

Κάνε το undervolt και πάει λέγοντας.

Αν παίζεις παιχνίδια σε Unreal Engine 5 να ξέρεις θα έχεις αρκετά θεματάκια αν δεν είσαι σε εργοστασιακή ρύθμιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...