storm13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Γεια σας παιδια! Μετα απο καιρο ηθελα να πω ενα προβλημα που το οποιο δεν μου το βγαζει συχνα αλλα τωρα οσο παει το κανει συχνοτερα. Την ωρα που παιζω ξαφνικα μου βγαζει η οθονη γκρι χρωμα με μπλε καθετες γραμμες. Εχω κανει τα παντα και το προβλημα δεν λυνεται και αν λυθει θα ειναι για κανενα μηνα και μετα ξανα παλι. Οταν γκριζαρι η οθονη ακουγεται ο σαν κολλημενος ηχος και μετα κανει επανακκινηση.Αυτο γινεται μονο στο παιχνιδι.Εχω κανει τεστ στον επεξεργαστη και στη καρτα γραφικων θερμοκρασιες σωστες και δεν μου κανει τιποτα...... hardware: 5950x asus black hero x570 nitro+ 7900xtx 64gb gskill neo 3600mhz m2 gen4 kingston corsair ax1200i οθονη samsung g9 240hz. Θελω να μου πειτε αν σας εχει συμβει και πως λυθηκε το θεμα. Ευχαριστω!
ZELOMOTH Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Κάνε και κανα memtest. Στην επανεκκίνηση δεν εχει bod εστω στιγμιαία; 1
tasvar Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Φαίνεται από διάφορες αναφορές, πώς είναι ίσως κάποιο πρόβλημα με τις καρτες γραφικών, ή με τους drivers αυτών, ή με monitors HDR samsung 240Hz. Κάνε μια δοκιμή για αρχή με το monitor ρυθμισμένο κάτω από τα 240Hz. https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/1caeojf/an_important_update_regarding_grey_screen_with/?rdt=38025 https://www.reddit.com/r/pchelp/comments/1cvwlcx/grey_screen_with_blue_lines/ https://community.amd.com/t5/pc-graphics/the-grey-screen-blue-lines-issue-is-100-gpu-related/td-p/691289 Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από tasvar 1
tasvar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, storm13 είπε Nαι ειναι τοποθετημενος εκει. Δοκίμασες να κατεβάσεις το monitor κάτω από τα 240 Hz? 2
storm13 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 To κατεβασα το ιδιο πραγμα κανει. Κοιτα εκανα το εξης ,αναθαθμιση στη μητρικη(bios) , διεγραψα το προγραμμα της amd και και το ξανα εγκατεστησα και εβαλα καινουργια παστα στη cpu. Aυτη τη στιγμη λειτουργει κανονικα. Απλος παρατηρησα στο προγραμμα της amd adrenalin edition για καποιο λογο δεν μου κρατουσε της ρυθμισης που εκανα και εβγαζε σφαλμα.Tο αλλο που ειδα μου εδειχνε μία προεπιλεγμενη ρυθμιση και μία υπερχρονισμος cpu και αντιστοιχα και στη gpu σε δευτερολεπτα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν γινεται αναβαθμιση της εφαρμογης βγαζει παντα σφαλματα. Ας ελπισουμε να μην ξαναβγαλει. 2
tasvar Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Κάποιοι που έχουν AMD σύστημα, μήπως μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν, να κάνεις κάποιες ενέργειες. Υπάρχει άλλο monitor να συνδέσεις για δοκιμές; Δοκίμασες με ddu να καθαρίσεις τελείως τους drivers και να δοκιμάσεις να περάσεις μόνο τους drivers χωρίς το adrenaline? (Υποθέσεις κάνω ,επειδή όταν είχα πέρισυ AMD GPU μου έκαναν αρκετά θεματάκια οι drivers). 1
manolis940 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Στις 20/12/2024 στις 12:09 ΠΜ, storm13 είπε Nαι ειναι τοποθετημενος εκει. Έχω μια υποψία ότι ζεσταίνεται η κάρτα και λόγο του heatsink μεταφέρει την θερμοκρασία και στον δίσκο όταν παίζεις games με αποτέλεσμα να απενεργοποιείται. Νομίζω ότι έχει άλλη μια θέση λίγο πιο κάτω. Μπορείς να τον βάλεις εκεί; 2
storm13 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Σε αυτο εχεις δικιο αλλα η καρτα γραφικων σε εμενα βρισκεται καθετα δηλαδη στο πλα'ι" του κουτιου φαινονται η ανεμιστηρες του..
manolis940 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Στις 28/12/2024 στις 5:18 ΜΜ, storm13 είπε Σε αυτο εχεις δικιο αλλα η καρτα γραφικων σε εμενα βρισκεται καθετα δηλαδη στο πλα'ι" του κουτιου φαινονται η ανεμιστηρες του.. Οκ. Πάμε να ξεκινήσουμε απ' τα βασικά και με ότι έχεις στο σπίτι. Το πρόβλημα μπορεί να εμφανίζεται στην οθόνη αλλά δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα εκεί. Ξεκίνα να βγάζεις εκτός τους παράγοντες που είναι εύκολο. Ram έλεγχος με memtest και δες και την υγεία του δίσκου πχ με HD Sentinel. Πολλές φορές όταν κάτι δεν φορτθεί σωστά απ' την RAM και απ' τον δίσκο το σύστημα μπορεί να παγώσει ακαριαία. Ακόμη επειδή κάνει επανεκκίνηση δεν είναι περίεργο να βγάζει κάποιο BSOD αλλά λόγο της Γκρι οθόνης να μην φαίνεται. Κατέβασε ένα BSOD Report να το ελέγξεις και αν υπάρχει κάτι κοινοποίησε το και σε εμάς. 1
storm13 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ολα αυτα που μου ειπες τα εχω κανει.Εχω τσεκαρει τις μνημες ξεχωριστα και μαζι , σφαλματα δεν βγαζει .Υγεια του m.2. 100% και χαμηλες θερμοκρασιες το πολυ 45 βαθμους.Αυτο που παρατηρησα τωρα και αλλη μια φορα παλια που εκανα αναβαθμιση του λογισμικου της AMD και τα windows ενα απο τα δυο μου σβηνει το προγραμμα ice icue της corsair (που βλεπω τις τιμες του τροφοδοτικου) και επισης σβηστηκαν μερικα αρχεια που ειχα στην επιφανεια εργασιας κυριως pdf αρχεια. Αυτο που φοβαμε ειναι συμβατοτητα των λογισμικων γι' αυτο μου σβηνει το προγραμμα της corcair. Περιμενω να κανει παλι η AMD αναβαθμιση λογισμικου να δω αν το ξανακανει....Γιατι βλεπω και σε αλλα φορουμ κυριως ξενα εχουν το ιδιο προβλημα και με κανενα αποτελεσμα και βεβαια εχουν οθονη σαν δικια μου ιδιου μεγεθους. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από storm13 1
manolis940 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, storm13 είπε και επισης σβηστηκαν μερικα αρχεια που ειχα στην επιφανεια εργασιας κυριως pdf αρχεια Αυτό μοιάζει πάρα πολύ δύσκολα με συμβατότητα drivers της κάρτας γραφικών. Για BSOD reports τσέκαρες; 1
filipprin Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) χωρις το το προγραμμα ice icue της corsaiρ δοκιμασες???Διοτι κατι τετοια προγραμματακια μα@@κιζονται συχνα... Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από filipprin 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα