triffid_80 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Έψαξα να δω πού μπορώ να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό το θέμα και είπα να το κάνω εδώ. Αν είναι για αλλού, πείτε μου να το αφαιρέσω. Έχω ένα μικρόφωνο rode και ένας φίλος μού έφερε ένα κοντάρι (boom). Το πρόβλημα είναι ότι το καλωδιάκι του μικροφώνου είναι (από τη μάνα του - μου κάνει εντύπωση) κοντό με αποτέλεσμα η συσκευή εγγραφής να πρέπει να βρίσκεται ψηλά μαζί με το μικρόφωνο. Εγώ ήξερα ότι τη συσκευή εγγραφής χειρίζεται ο ηχολήπτης στο "έδαφος". Τι μπορώ να κάνω; Να πάρω καλώδιο επέκτασης; Μιλάω τώρα για σχολικά ταινιάκια με τους μαθητές μου.
thodorisarch Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Ποιο μικρόφωνο Rode έχεις; Είναι με βύσμα 3.5mm ή με XLR; Οι ηχολήπτες έχουν μικρόφωνα με βύσματα XLR, και τα καλώδιά τους "αντέχουν" να είναι αρκετά μέτρα.
triffid_80 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 3,5mm Rode VideoMic Rycote Χτες κάναμε ένα γυρισματάκι στο σχολείο και όντως ήταν πολύ δύσκολος ο χειρισμός όταν χρειάστηκε να μεγαλώσουμε το boom στα τρία μέτρα.
thodorisarch Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, triffid_80 είπε 3,5mm Rode VideoMic Rycote Τα μικρόφωνα αυτά είναι φτιαγμένα για να μένουν πάνω στην κάμερα, εξ ου και το 3.5mm jack. Και τα καλώδια 3.5mm δεν έχουν το απαραίτητο πάχος για να τραβιούνται σε οπτικοακουστικές παραγωγές και σε δύσκολες συνθήκες. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις ένα μεγάλο 3.5mm καλώδιο (πχ 5 μέτρα), και να ελπίσεις ότι δεν θα τσακίσει κάπου στη διαδρομή. Απλά προσοχή για να δεις αν χρειάζεσαι καλώδιο TRS ή TRRS (θα το βρεις στα specs του μικρόφωνου και του recorder). Σε κάθε περίπτωση η "σωστή" λύση, εφόσον θες να πας με boom και εξωτερικό εγγραφέα, είναι να προμηθευτείς ένα μικρόφωνο XLR και να έχεις την αντίστοιχη συνδεσμολογία.
triffid_80 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Shotgun Microphone For Camcorder / video recorder Real condenser microphone Power supply via 9V battery Elastic suspension of Rycote and hot shoe adapter for the camera Robust ABS housing Foam windscreen (removable) Directional characteristic: Super-cardioid Frequency range: 40 / 20,000 Hz Noise ratio: 20 dB (A) SPL Max. SPL: 134 dB SPL Dynamics: 114 dB Weight: 176 g without battery Port: 3.5 mm stereo jack (mini jack) Βλέπω στο διαδίκτυο ότι υπάρχουν επεκτάσεις καλωδίων jack 3,5mm...δεν θα κάνουν;
thodorisarch Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 19 ώρες πριν, triffid_80 είπε Βλέπω στο διαδίκτυο ότι υπάρχουν επεκτάσεις καλωδίων jack 3,5mm...δεν θα κάνουν; Υποθετικά, ναι. You'll never know until you try. Εγώ απλά ανέφερα ότι υπάρχουν καλώδια TRS & TRRS, και θα ήταν καλό η επέκταση να είναι ίδια με το αρχικό καλώδιο. ----------- What is the difference between TS, TRS and TRRS? TS, TRS and TRRS are abbreviations for Tip/Sleeve, Tip/Ring/Sleeve and Tip/Ring/Ring/Sleeve. These often refer to the amount of contacts on the end of an Auxiliary cable or Quarter Inch cable. A TS cable is often thought of as mono, as it only has one contact and is only going to give one solid sound signal. A TRS is often though of as stereo, as the addition of the ring gives us two contacts allowing us a left and right audio channel. Finally, a TRRS cable is usually going to include both a left and right channel as well as a microphone channel. These TRRS cable are often found at the end of headset or earbud sets that include an inline controller and allow You to speak using a small built in microphone. The easiest way to identify the three of these is to count the number of black rings on the head of the cable. One ring for TS, two for TRS and three for TRRS. -----------
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα