Προς το περιεχόμενο

AKASA κουτί

angelob7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή πρόκειται να δώσω το κουτί μου σε ένα φίλο,λέω να αγοράσω το διάφανο κουτί της ΑΚΑΣΑ με τροφοδοτικό Tagan 480W και όλα τα καλούδια με καλώδια,λάμπες κ.τ.λ.Από ανεμηστήρες λέω να βάλω 3 με ρυθμιζόμενες στροφές από 2000 εως 2500.Το βασικότερο πράγμα που με απασχολεί,είναι ο θόρυβος να είναι όσον το δυνατόν λιγότερος.Εχει κανένας να προτείνει κάτι σε τροφοδοτικό και ανεμηστήρες?Τέλος έχει κάποιος αγοράσει το κουτί ώστε να μας πεί αν αξίζει η αγορά του?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αθόρυβα τροφοδοτικά είναι τα παθητικά, όσο για ανεμιστήρες απλά θέλεις silencer...

και τα δυο έχουν τιμή σχεδόν διπλάσια από τις κανονικές...

Δημοσ.

Τώρα που κοιτούσα το AKASA να σου πω ότι αυτά τα κουτιά έχουν πρόβλημα με τον στατικό ηλεκτρισμό... επειδή δεν έχουν μεταλλικά μέρη δεν έχουν τρόπο να εξουδετερώσουν τα στατικά φορτία εκφορτίζοντάς τα και αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα γιατί μπορεί να φορτία να εκφορτιστούν μέσω του τροφοδοτικού ή μερών του pc με αποτέλεσμα να προκληθούν τάσεις από στατικά φορτία... να πω ότι ένα πολύ μικρό στατικό ρεύμα μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά γιατί ανάλογα με την αντίσταση που θα βρει στην εκφόρτιση μπορεί να προκληθούν και τάσεις αρκετών δεκάδων volts...

Δημοσ.

Αυτό με τον στατικό ηλεκτρισμό το είχα σκεφτεί και εγώ.Το τροφοδοτικό Tagan έχει (λέει) καλώδιο γείωσης,θα είναι αρκετό αυτό? Αλλή λύση μήπως θα είναι με κάποιο καλώδιο να γειώσω την μητρική? π.χ. όπως το σκεφτομαι(μπορεί να είναι και βλακεία :D ) με ένα καλώδιο που θα το έχω σε μία από τις υποδοχές που μπαίνουν οι βίδες που κρατούν την μητρική στο κουτί,να μην βάλω μια βίδα και στην τρύπα να περάσω το καλώδιο και από εκεί έξω σαν γείωση.Εχει βάση αυτό?

Δημοσ.

Η γείωση του τροφοδοτικού πρέπει να ακουμπά ένα μεταλικό μέρος του case... απλά σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει μεταλικό μέρος πάνω στο case... :D

Δημοσ.

Γιατί η γείωση να ακουμπά πάνω στο κουτί ? Αυτό νομίζω δεν έχει νόημα :?: Το καλώδιο της γείωσης πρέπει να ακουμπά κάπου εκτός του κουτιού.Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.Αλλές γνώμες σχετικά με την γείωση και τον στατικό ηλεκτρισμό..

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό σου γειώνεται το ίδιο μέσω του 3ου πόλου της πρίζας που βάζεις στα 220 αν αυτό εννοείς με το εκτός κουτιού. Απλά ο Jaco σου αναφέρει τα μείον των μη μεταλλικών κουτιών στον στατικό τα οποία συμφωνούν με ότι/όσους έχω διαβάσει. Από εμφάνιση δες το pc σου όπως είναι τώρα κ σκέψου το σε διάφανο ακρυλικό κουτί.

water_mark_ak_chc.jpg

Απλά σου επισήμανε ότι δεν είναι το πιο σωστό κουτί από τεχνικής άποψης. Η εμφάνιση είναι υποκειμενικό, αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις το παίρνεις.

Για τον θόρυβο μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαστιχένιες ροδέλες (ή σαμπρέλα) σε ότι κινείται (hd-cd/dvd-psu-fans) για να μειώσεις κραδασμούς/θόρυβο.

/sc

Δημοσ.

Το προβλημα με τα κουτια του συγκεκριμενου ειδους δεν ειναι το προβλημα της γης αλλα το προβλημα της ηλεκτρομαγνιτικης ακτινοβολιας που παραγεται απο τα εξαρτηματα μεσα στον κουτι. Το μεταλλικο κουτι λογω του υλικου κατασκευης του, ανακλα τα ηλεκτρομαγνητικα κυματα με αποτελεσμα να εξασθενουν και να ειναι εντελως αβλαβη. Το προβλημα της γης λυνεται οπως αναφερθηκε και παραπανω μεσω της πριζας του τροφοδοτικου σου. Funky κουτια αλλα μονο για showroom

Δημοσ.

TyR, αυτό με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα με παραξένεψε. Γιατί είναι πρόβλημα να μην ανακλωνται από το κουτί ? Να ενισχύονται από το κουτί δεν γίνεται. Εξασθενούν έτσι κιαλλιώς με την απόσταση (και το υλικό). Τώρα αν εξασθενούν ανακλώμενα μέσα στο κουτί ή κατά την κίνησή τους έξω από το κουτί ποιο το πρόβλημα? Ίσα ίσα πιστεύω ότι αν ανακλώνται μέσα είναι χειρότερα γιατί ίσως επηρεάσουν κάποιο ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Εκτός βέβαια αν μιλάς από θέμα υγείας που πάλι λόγω CE και FCC δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Δημοσ.
Γιατί η γείωση να ακουμπά πάνω στο κουτί ? Αυτό νομίζω δεν έχει νόημα :?: Το καλώδιο της γείωσης πρέπει να ακουμπά κάπου εκτός του κουτιού.Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.Αλλές γνώμες σχετικά με την γείωση και τον στατικό ηλεκτρισμό..

Στο μεταλλικό κουτί τα φορτία στατικού ηλεκτρισμού που τείνουν να σχηματιστούν εκφορτίζονται μέσω του μεταλλικού περιβλήματος στην

γείωση.

Αντίθετα στο ακρυλικό κουτί τα φορτία αυτά αναγκάζονται να περάσουν απο τον μόνο αγώγιμο δρόμο προς την γείωση που είναι συνήθως η πολύτιμη μητρική μας.

Δημοσ.

xaotikos: Η ανακλαση των ηλεκτρομαγνητικων κυματων τα εξασθενει. Το να μην εχεις λοιπον ανακλαση των ηλεκτρομαγνητικων κυματων σημαινει οτι ολα διαχεονται διχως εμποδια στο δωματιο. Το EMF που δημιουργειται ειναι αρκετα ισχυρο και μπορει να δημιουργει αρκετα προβληματα υγειας. Οσον αφορα το CE και το FCC δεν αφορουν στην προστασια απο την ηλεκτρομαγνητικη ακρινοβολια

Δημοσ.

Δηλαδή TyR τώρα έχουμε και νέο πρόβλημα,αυτό της υγείας από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα? Αν αυτό ισχύει τότε το κουτί απορρίπτεται δίχως άλλη σκέψη.

Δημοσ.

angelob7, τρώς τέτοια ακτινοβολία κάθε μέρα που δεν σε σώζει ένα κουτάκι...

κινητά, τηλεοράσεις, ψυγεία, οθόνες, τηλεοράσεις... αρκούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα από μόνα τους... για να ζει κανείς φυσιολογικά μέσα στο σπίτι του πρέπει να μένει σε ένα κλωβό Faraday...

Δημοσ.

Σωστός ο Jaco.Ας καταργήσουμε πρώτα το κινητό και μετά βλέπουμε :shock: Αυτό που έχω γράψει παραπάνω,να περάσω ένα καλώδιο στην μητρική και έξω σαν γείωση στέκει ή είναι μαλ....?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...