Luciddream Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 55 minutes ago, parlapipas25 said: Ξέρεις κάνεις που μπορώ να αγοράσω blue ray ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους; Έχω ανοίξει τοπικ εδώ δες εκεί μερικές προτάσεις. 1
Mythoplasths Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Ntinaras είπε 1.39MB για την ακριβεια. Γεγονός. εκανα εσωτερική @@ μεταφορά του 3.5 ίντσες σε 3.5 μεγα... 1
SeaLion Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Παιδιά όπως ένα CD ή LP έχει ανώτερο ήχο από ένα κατέβασμα τραγουδιού από Youtube, έτσι και τα bluray's είναι ανώτερα σε εικόνα και ήχο σε σχέση με Netflix και Disney+... Κι ένα flac αρχείο υψηλής δειγματοληψίας δίνει καλύτερο ήχο από όλα αυτά. Οπότε… Τι δισκάκι ως φυσικό μέσο για ψηφιακό περιεχόμενο είναι λίγο πολύ dead. Ελπίζω να μείνει βέβαια, για να έχουμε καλές πηγές 😎 Τα βινύλια (ή και η κασέτα - λολ) που λέτε πολλοί είναι αναλογικό μέσο, όποτε διαφοροποιείται εξ ορισμού (έχει άλλο mastering π.χ.) και κουβαλάει και διάφορους συναισθηματικούς συσχετισμούς ή μπορεί να εχει διαφοροποιημένο μάρκετινγκ (που να δικαιολογεί τις γελοίες τιμές που έχουν πλέον οι καινούργιοι δίσκοι)
sunlight2030 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 23 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε -θα μιλήσω με την επαγγελματική μου εμπειρία στο μοντάζ και την παραγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων εδώ και τριανταπέντε χρόνια: το blue ray ήταν ΠΑΤΑΓΩΔΗ αποτυχία ως μέσο αποθήκευσης και ειδικά τα επανεγγράψιμα δισκάκια. Το εξαιρετικά πυκνό ίχνος εγγραφής σε σχέση με του dvd, σε συνδυασμό με το ότι το δισκάκι ήταν εκτεθειμένο στα χέρια του χρήστη, είχε ως αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί το 80% περίπου των γάμων και βαπτίσεων του κόσμου μετά από μια περίπου δεκαετία. Συνεχώς μας φέρνουν blue ray τα οποία είναι πλέον άχρηστα. Κανονικά θα έπρεπε τo δισκάκι του blue ray να βρίσκεται μέσα σε ΜΗ αφαιρούμενη θήκη, η οποία να ανοίγει μόνο όταν μπαίνει το δισκάκι μέσα στο player, όπως συνέβαινε με τα flopy disk. Είχα πάει για μια επισκευή σε χρηματιστηριακή και τις ηχογραφήσεις των τηλεφωνικών εντολών τις αποθήκευαν σε δισκάκια τα οποία ήταν μέσα σε cartridges (θήκη) και έμπαινε μαζί με την θήκη στο drive εκεί είδα πρώτη φορά αυτό που περιγράφεις ονομάζονται UDO disk
Hacker?pcs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 13/12/2024 at 17:43, Fotoalexandros said: -θα μιλήσω με την επαγγελματική μου εμπειρία στο μοντάζ και την παραγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων εδώ και τριανταπέντε χρόνια: το blue ray ήταν ΠΑΤΑΓΩΔΗ αποτυχία ως μέσο αποθήκευσης και ειδικά τα επανεγγράψιμα δισκάκια. Το εξαιρετικά πυκνό ίχνος εγγραφής σε σχέση με του dvd, σε συνδυασμό με το ότι το δισκάκι ήταν εκτεθειμένο στα χέρια του χρήστη, είχε ως αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί το 80% περίπου των γάμων και βαπτίσεων του κόσμου μετά από μια περίπου δεκαετία. Συνεχώς μας φέρνουν blue ray τα οποία είναι πλέον άχρηστα. Κανονικά θα έπρεπε τo δισκάκι του blue ray να βρίσκεται μέσα σε ΜΗ αφαιρούμενη θήκη, η οποία να ανοίγει μόνο όταν μπαίνει το δισκάκι μέσα στο player, όπως συνέβαινε με τα flopy disk. Έχω δισκάκια καλής ποιότητας Verbatim BD 25αρια και 50αρια γραμμένα με writer από το 2009 και μετά μέχρι το 2016-17 περίπου, κάποια στιγμή θα δοκιμάσω κανένα όταν τα βρω στο υπόγειο να δω αν όντως ισχύει αυτό. Εννοείται όχι με γρατσουνιές και ελάχιστα χρησιμοποιημένα για backup Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από Hacker?pcs 1
Fotoalexandros Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 16 minutes ago, Hacker?pcs said: Έχω δισκάκια καλής ποιότητας Verbatim BD 25αρια και 50αρια γραμμένα με writer από το 2009 και μετά μέχρι το 2016-17 περίπου, κάποια στιγμή θα δοκιμάσω κανένα όταν τα βρω στο υπόγειο να δω αν όντως ισχύει αυτό. Εννοείται όχι με γρατσουνιές και ελάχιστα χρησιμοποιημένα για backup Εσύ κι εγώ που ξέρουμε από τεχνολογία και τα όριά της, θα προσέξουμε τον χειρισμό τους. Τα δικά μου blu-ray δισκάκια δεν έχουν χαλάσει εκτός από ένα - δυο. Το θέμα είναι τι γίνεται με τον μέσο χρήστη. Για παράδειγμα, τα παιδάκια που βάζουν στα player τα δισκάκια να δουν τις βαπτίσεις τους ξανά και ξανά, τα έχουν καταστρέψει με τα χεράκια τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους παππούδες κλπ. Το blu-ray είναι σαν να ανοίγεις το περίβλημα ενός σκληρού δίσκου και να παίρνεις στο χέρι το plater.. Πόσο θα αντέξει με τις γρατσουνιές και τις μουτζούρες. 2
Luciddream Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Hacker?pcs said: Έχω δισκάκια καλής ποιότητας Verbatim BD 25αρια και 50αρια γραμμένα με writer από το 2009 και μετά μέχρι το 2016-17 περίπου, κάποια στιγμή θα δοκιμάσω κανένα όταν τα βρω στο υπόγειο να δω αν όντως ισχύει αυτό. Εννοείται όχι με γρατσουνιές και ελάχιστα χρησιμοποιημένα για backup Άσχετο με Blu-ray αλλά βρήκα πρόσφατα καμια 20άρα DVD και CD στην αποθήκη από το 2000-2005 με γρατζουνιές απο κάτω χωρίς θήκες πεταμένα μέσα σε κουτιά και τα διάβασε σχεδόν όλα (το LG Blu-ray drive μου). Ίσως με Blu-ray δισκάκια να μην γίνεται κάτι τέτοιο αλλά δεν περίμενα 20 χρόνια μετά να τα διαβάζει έτσι άνετα. 1
evark Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μη ξεχνάτε και το καπέλο που επέβαλαν οι εταιρίες στα bd (συσκευές και μέσα, πλήρωνες προκαταβολικά τα δικαιώματα για τις ταινίες που θα αντέγραφες), που ήταν (και είναι) ιδιαίτερα βαρύ. Τον καιρό που έκαναν τα dvd γραφτήρια 20-25 ευρώ, τα blueray πήγαιναν 100+ ακατεύατα και τα δισκάκια ήταν σχεδόν πιο ακριβά από usb flash ίδιας χωρητικότητας (πέρα από το πρόβλημα αξιοπιστίας). Μη κοιτάτε που τα dvd πούλησαν τρελά, ήταν μια εποχή που οι δίσκοι ήταν 20-30 GB και το δισκάκι χώραγε 4.7GB, πρακτικά έπαιρνες backup τα αρχεία σου με αποτελεσματικό τρόπο, το blueray ήρθε σε μια εποχή που είχαμε εκατοντάδες GB σκληρούς και ήταν ανεπαρκές για backup και archiving, στην ουσία δεν κέρδισε ποτέ σοβαρό μερίδιο σαν αποθηκευτικό μέσο data. Επίσης, κάποια στιγμή χάσαμε και όλα τα video club, οπότε δεν βρίσκαμε μέσα να αντιγράψουμε.... τι να τα κάνουμε τα γραφτήρια χωρίς δισκάκια.... ΥΓ: Σε θέματα αξιοπιστίας τι να λέμε, έχω κάπου καταχωνιασμένα κάτι CD Mitsui Gold (γραμμένα σε Plextor), από τη δεκαετία του 90, όποιο και να δοκιμάσω, διαβάζεται χαλαρά ..... τα επόμενα, κάτι CMC και τέτοια, έχει ξεφτίσει η επίστρωση, έχουν γίνει διαφανα..... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από evark 1
Hacker?pcs Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 13 hours ago, Fotoalexandros said: Εσύ κι εγώ που ξέρουμε από τεχνολογία και τα όριά της, θα προσέξουμε τον χειρισμό τους. Τα δικά μου blu-ray δισκάκια δεν έχουν χαλάσει εκτός από ένα - δυο. Το θέμα είναι τι γίνεται με τον μέσο χρήστη. Για παράδειγμα, τα παιδάκια που βάζουν στα player τα δισκάκια να δουν τις βαπτίσεις τους ξανά και ξανά, τα έχουν καταστρέψει με τα χεράκια τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους παππούδες κλπ. Το blu-ray είναι σαν να ανοίγεις το περίβλημα ενός σκληρού δίσκου και να παίρνεις στο χέρι το plater.. Πόσο θα αντέξει με τις γρατσουνιές και τις μουτζούρες. Νόμιζα εννοούσες κάποιο πρόβλημα μακροβιότητας με την ίδια την τεχνολογία και να πω την αλήθεια με έζωσαν τα φίδια. Αν είναι πιο ευαίσθητα στις γρατσουνιές και την κακή μεταχείριση προσωπικά ευτυχώς για τη χρήση που τα έχω δεν με επηρεάζει
Mythoplasths Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, evark είπε Μη ξεχνάτε και το καπέλο που επέβαλαν οι εταιρίες στα bd (συσκευές και μέσα, πλήρωνες προκαταβολικά τα δικαιώματα για τις ταινίες που θα αντέγραφες), που ήταν (και είναι) ιδιαίτερα βαρύ. Τον καιρό που έκαναν τα dvd γραφτήρια 20-25 ευρώ, τα blueray πήγαιναν 100+ ακατεύατα και τα δισκάκια ήταν σχεδόν πιο ακριβά από usb flash ίδιας χωρητικότητας (πέρα από το πρόβλημα αξιοπιστίας). Μη κοιτάτε που τα dvd πούλησαν τρελά, ήταν μια εποχή που οι δίσκοι ήταν 20-30 GB και το δισκάκι χώραγε 4.7GB, πρακτικά έπαιρνες backup τα αρχεία σου με αποτελεσματικό τρόπο, το blueray ήρθε σε μια εποχή που είχαμε εκατοντάδες GB σκληρούς και ήταν ανεπαρκές για backup και archiving, στην ουσία δεν κέρδισε ποτέ σοβαρό μερίδιο σαν αποθηκευτικό μέσο data. Επίσης, κάποια στιγμή χάσαμε και όλα τα video club, οπότε δεν βρίσκαμε μέσα να αντιγράψουμε.... τι να τα κάνουμε τα γραφτήρια χωρίς δισκάκια.... ΥΓ: Σε θέματα αξιοπιστίας τι να λέμε, έχω κάπου καταχωνιασμένα κάτι CD Mitsui Gold (γραμμένα σε Plextor), από τη δεκαετία του 90, όποιο και να δοκιμάσω, διαβάζεται χαλαρά ..... τα επόμενα, κάτι CMC και τέτοια, έχει ξεφτίσει η επίστρωση, έχουν γίνει διαφανα..... Plextor ..mitsui ..πω πω .. περάσαμε..αν έβαζες και το nero στο κάδρο..θα μας έπαιρνε το κλάμα .. 14 ώρες πριν, Luciddream είπε Άσχετο με Blu-ray αλλά βρήκα πρόσφατα καμια 20άρα DVD και CD στην αποθήκη από το 2000-2005 με γρατζουνιές απο κάτω χωρίς θήκες πεταμένα μέσα σε κουτιά και τα διάβασε σχεδόν όλα (το LG Blu-ray drive μου). Ίσως με Blu-ray δισκάκια να μην γίνεται κάτι τέτοιο αλλά δεν περίμενα 20 χρόνια μετά να τα διαβάζει έτσι άνετα. Λογικό.αν δεις την πυκνότητα σε cd και μπλου ρευ ...μια μικρή γρατζουνιά στο cd ίσως να μην είναι και κάτι ...στο μπλου ρευ ίσως είναι αρκετά γιγα δεδομένων
toyo73 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Sony Optiarc 5300s.Aκομη υπαρχει στον σταθερο.Εχει γραψει απειρα δισκακια BD, κυριως Sony-Verbatim.Στην χαμηλωτερη ταχυτητα παντα και παιζουν ολα τελεια.Κυριως Home Video και backup φωτογραφιων μετα που την πατησα με σκληρο και εκλαιγα φωτο 5ετιας.Ακριβωπληρωμενο, απο οταν πρωτο βγηκε. https://www.e-shop.gr/sony-optiarc-bd-5300s-blu-ray-writer-black-p-PER.333224 1 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 15/12/2024 στις 11:00 ΠΜ, Hacker?pcs είπε Νόμιζα εννοούσες κάποιο πρόβλημα μακροβιότητας με την ίδια την τεχνολογία και να πω την αλήθεια με έζωσαν τα φίδια. Αν είναι πιο ευαίσθητα στις γρατσουνιές και την κακή μεταχείριση προσωπικά ευτυχώς για τη χρήση που τα έχω δεν με επηρεάζει Δεν εχουν κανενα προβλημα μακροβιοτητας ουτε ειναι επιρρεπεις σε γρατζουνιες. Συγκριτικα με τα cd και τα Dvd ειναι 100 φορες καλυτερα, το προβλημα ειναι με τα player αυτα εχουν βγει παθητικα και χαλανε μονα τους ακομα και με ελαχιστη χρηση. Εχω πανω απο 500 ταινιες bluray, καποιες απο αυτες ειναι απο video club που περασαν απο 500 χερια γιατι ηταν blockbusters. Αν θα τα δεις θα νομιζεις οτι δεν εχουν παιξει ποτε. Για να γδαρεις Bluray σε σημειο που δεν θα παιζει θα πρεπει να το πεταξεις σε χωματοδρομο και να το κλωτσας. Αντιθετως εχω πολλα cd και dvd που χρησιμοποιηθηκαν με τεραστια προσοχη και ελαχιστη χρηση(πχ games που εγιναν install 2 φορες και μπηκαν στο κουτι τους) και εχουν γρατζουνιες. Καποια παιζουν καποια δεν παιζουν. Τωρα για αυτους που λενε οτι μια συνδεση internet μπορει να τα αντικαταστησει,μαλλον βλεπουν ταινιες με τα ακουστικα η τα ηχεια της τηλεορασης... Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από BlurayMoviesGreece 1
Hacker?pcs Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 12 hours ago, BlurayMoviesGreece said: Εχω πανω απο 500 ταινιες bluray, Μιλάμε για εγγράψιμα BD-R, όχι εμπορικά Bluray που δεν "καίγονται" αλλά γίνονται "press", τελείως άλλη τεχνική εγγραφής 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Μιλάμε για εγγράψιμα BD-R, όχι εμπορικά Bluray που δεν "καίγονται" αλλά γίνονται "press", τελείως άλλη τεχνική εγγραφής Tα 4/5 χαλασμενα που εχω ειναι LG BD-Rw. Tα δισκακια που εγραψα ακομα παιζουν ολα. H συσκευη εχει σοβαροτερα θεματα απο τα δισκακια. Πολυ πιθανον για αυτο το λογο να τα σταματαει και οχι για τις πωλησεις και τη ζητηση. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από BlurayMoviesGreece
mariosCS Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 On 14/12/2024 at 18:51, SeaLion said: Κι ένα flac αρχείο υψηλής δειγματοληψίας δίνει καλύτερο ήχο από όλα αυτά. Οπότε😎 Το flac δίνει ακριβώς τον ίδιο ήχο με το audio CD που ήταν η πηγή του για να παραχθεί. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Είναι 1:1 τα ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα