poulinos Δημοσ. Παρασκευή στις 04:55 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:55 μμ On 03/01/2025 at 15:51, Mr_Terror said: Περιεργο που βρισκουν τον δισκο μια χαρα.Επέμενε να βαλουν τον δισκο πανω σε καποιο διαγνωστικο για σκληρους δισκους.Και να τον δοκιμασουν με μεταφορα αρχειων. Σιγουρα θα δουν το προβλημα. μαλλον ειδαν οτι κανει spin ο δισκοςκαι τον αναγνωριζει το λειτουργικο και σου λενε οκ. nexttttt On 12/01/2025 at 17:48, dsi44 said: δηλαδη τωρα εχεις και τους δυο δισκους fail? ο πρωτος ο wd και τωρα ο αλλος ο toshiba? μηπως κατι παιζει στο συστημα? γιατι ειναι μεγαλη συμπτωση δυο διαφορετικοι δισκοι να πεθανουν ετσι. πχ προβληματικο τροφοδοτικο 1
thelos257 Δημοσ. χθες στις 12:33 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 12:33 μμ (επεξεργασμένο) Στις 12/1/2025 στις 5:48 ΜΜ, dsi44 είπε δηλαδη τωρα εχεις και τους δυο δισκους fail? ο πρωτος ο wd και τωρα ο αλλος ο toshiba? μηπως κατι παιζει στο συστημα? γιατι ειναι μεγαλη συμπτωση δυο διαφορετικοι δισκοι να πεθανουν ετσι. Καλησπερα και καλο μεσημερι ευχομαι. Τον Toshiba μου τον αντικαταστησανε με ενα νεο σκληρο δισκο. Μολις τον παρελαβα τωρα. Ναι ειχα δυο σκληρους δισκους δεν ξερω τι να παιξει με το συστημα μου δηλαδη και τι μπορει να εχει αυτο με το οτι πεθαινουν ; Στις 17/1/2025 στις 4:55 ΜΜ, poulinos είπε μαλλον ειδαν οτι κανει spin ο δισκοςκαι τον αναγνωριζει το λειτουργικο και σου λενε οκ. nexttttt πχ προβληματικο τροφοδοτικο Εννοεις το τροφοδοτικο του υπολογιστη μου ; Ειναι και αυτα αλλαγμενα προσφατα. Επεξ/σία χθες στις 12:34 μμ από thelos257
suboy99 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Και οι δύο δίσκοι είναι εξωτερικοί σωστά; Μήπως χωρίς να το καταλάβεις τους τράνταξες απότομα? παράδειγμα το να τους έχεις πάνω στο PC και να το χτυπήσεις κατά λάθος. Ακόμα και τον αφήσεις απότομα από 2-3 εκατοστά μπορεί να πάθει ζημιά. 1
thelos257 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 22 ώρες 1 ώρα πριν, suboy99 είπε Και οι δύο δίσκοι είναι εξωτερικοί σωστά; Μήπως χωρίς να το καταλάβεις τους τράνταξες απότομα? παράδειγμα το να τους έχεις πάνω στο PC και να το χτυπήσεις κατά λάθος. Ακόμα και τον αφήσεις απότομα από 2-3 εκατοστά μπορεί να πάθει ζημιά. Καλησπερα καλο μεσημερι ευχομαι. Ειναι εξωτερικοι με USB ναι πολυ σωστα το ειπες. Εννοεις αν τους τραβηξα αποτωμα το usb απο την θυρα του υπολογιστη οταν τους εβγαλα και τους ξανα συνδεσα μετα πισω ;
poulinos Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 5 hours ago, thelos257 said: Καλησπερα και καλο μεσημερι ευχομαι. Τον Toshiba μου τον αντικαταστησανε με ενα νεο σκληρο δισκο. Μολις τον παρελαβα τωρα. Ναι ειχα δυο σκληρους δισκους δεν ξερω τι να παιξει με το συστημα μου δηλαδη και τι μπορει να εχει αυτο με το οτι πεθαινουν ; Εννοεις το τροφοδοτικο του υπολογιστη μου ; Ειναι και αυτα αλλαγμενα προσφατα. ναι το τροφοδοτικο του Pc. μην ειναι κανα Noname και δεν βγαζει σωστα ρευματα ή να εχει καποιο θεμα. 3 hours ago, thelos257 said: Καλησπερα καλο μεσημερι ευχομαι. Ειναι εξωτερικοι με USB ναι πολυ σωστα το ειπες. Εννοεις αν τους τραβηξα αποτωμα το usb απο την θυρα του υπολογιστη οταν τους εβγαλα και τους ξανα συνδεσα μετα πισω ; εννοει να τους εριξες /επεσαν απο χ υψος εστω και αν αυτο το χ υψος ειναι 10 εκατοστα. η να εγινε καποιος αποτομος κραδασμος
@topos Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Εαν τους χρησιμοποιεις και για μεταφορα δισκων απο σημειο α σε σημειο β σε ενα back pack μπορει εαν το αφησεις καπως "ατσουμπαλα" στο πατωμα και ο δισκος ειναι στον πατο μπορει να την ακουσει. Δεν χρειαζετε δλδη να πεσει απο τον "τριτο" για να χαλασει. (Εμενα μου χαλασε ενας σχετικα προσφατα επειδη απλα εκλεισα ενα συρταρι με δυναμη-ειχα τα διαολια μου εκεινη την μερα ) Και εαν βρισκετε σε λειτουργια ειναι ακομα πιο ευαισθητος. Spoiler Γενικα εαν τους εχετε για μεταφορα απο σημειο α σε σημειο β και αρκουν 1-2tb παρτε ssd/nvme + εξωτερικη θηκη, δεν βγαινουν τρομακτικα πιο ακριβα και δεν εχουν προβλημα με τυχαια πεσιματα(οχι και να παιζεις και ποδοσφαιρο με δαυτους ομως..) Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από @topos
poulinos Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 5 hours ago, @topos said: Και εαν βρισκετε σε λειτουργια ειναι ακομα πιο ευαισθητος. ειδικα αυτο. μπορει να αντεχει πολλα g αν ειναι κλειστος/σβηστος αλλα αν ειναι ανοιχτος μπορει να χτυπησει για πλακα και με το παραμικρο. ακομα και να πιεσεις δυνατα το πλαστικο του δισκου μπορει απο μεσα να πιεσει το "καπακι" του δισκου και να ακουμπησει platters κεφαλες κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα