Προς το περιεχόμενο

The Last of Us™ Part II Remastered [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, seithan είπε

DLSS Swapper και δεν ξαναασχολείσε με τις κρυπτογραφικές ρυθμίσεις των NVCP/ NVIDIA Inspector.

Για να δουλέψει το (dlss) dlss swapper πρέπει να το αλλάξεις και απ το NVIDIA inspector… μόνο το fg αλλάζει χωρίς παρέμβαση inspector 

• Thanks 1
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 minutes ago, Tambas91 said:

Για να δουλέψει το (dlss) dlss swapper πρέπει να το αλλάξεις και απ το NVIDIA inspector… μόνο το fg αλλάζει χωρίς παρέμβαση inspector 

Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Το NV Inspector το χρησιμοποιείς για ακριβώς την ίδια δουλειά που κάνει το DLSS Swapper ή το NVidia APP. Αυτά τα τρία λειτουργούν παράλληλα, αλλά μόνο το ένα από αυτά χρειάζεσαι για να αλλάξεις το DLSS version.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το dlss swapper δε το αλλάζει σίγουρα μονο του το upscaling αλλά αλλάζει το fg το δοκίμασα αυτές τις μέρες που έπαιζα tlous1… απ την άλλη το NVIDIA app σε πολλά παιχνίδια δεν αλλάζει το fg … γενικά είναι λίγο μπάχαλο μέχρι να το φτιάξει ο πέτσινος και να τα κάνει όλα σωστά το app . Εγώ έχω το app για το απλό dlss και το swapper για το fg 😆

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την δεδομένη στιγμή σε games που δεν έχουν πάρει το transformer και θέλουμε να το forcάρουμε με το DLSS swapper, δεν το αλλάζει όντως;  Υπάρχει ξεκάθαρη εξήγηση στο τι πρέπει να χρησιμοποιούμε και που; 

Παράδειγμα. Ας αφήσουμε τα games που το λειτουργούν στα in game settings τους όπως Cyberpunk και AW2. 
Σε games που θέλουμε να γίνει το override θα το κάνουμε από το nvidia app ή από το Swapper; Ποιο κυριαρχεί εν τέλει αν τα πειράξουμε και στα δυο πχ;  H λογικη΄λέει πως το Swapper επειδή κάνει replace ουσιαστικά τα .dll αυτό prevails. Σωστά; Αυτό με το Inspector, δεν το κατάλαβα γιατί να πρέπει να το πειράξεις από εκεί εφόσον αντικαθίσταται το .dll; 

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Thanks 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε The Last of Us™ Part II Remastered [PC]
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Την δεδομένη στιγμή σε games που δεν έχουν πάρει το transformer και θέλουμε να το forcάρουμε με το DLSS swapper, δεν το αλλάζει όντως;  Υπάρχει ξεκάθαρη εξήγηση στο τι πρέπει να χρησιμοποιούμε και που; 

Δε το αλλάζει μόνο του το swapper κάνε μια απλή αναζήτησή στο YouTube και δείχνει τη διαδικασία πως γίνεται σε συνδυασμό με το inspector

39 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Παράδειγμα. Ας αφήσουμε τα games που το λειτουργούν στα in game settings τους όπως Cyberpunk και AW2. 
Σε games που θέλουμε να γίνει το override θα το κάνουμε από το nvidia app ή από το Swapper; Ποιο κυριαρχεί εν τέλει αν τα πειράξουμε και στα δυο πχ;  

Για εμένα ο καλύτερος τρόπος αλλαγής είναι το app και να βάλεις στο setting latest … τώρα αν το αφήσεις εκεί default και το αλλάξεις απ το swapper θα αλλάξει κανονικά χωρίς πρόβλημα αν τα αλλάξεις και τα 2 φαντάζομαι υπερισχύει το app 

• Thanks 1
Δημοσ.

Και σε μένα σε 1440p τρέχει νεράκι, χρόνο δεν έχω βρει ακόμα να το πιάσω και να παίξω πάνω από 10 λεπτά

Δημοσ.
33 minutes ago, Tambas91 said:

Δε το αλλάζει μόνο του το swapper κάνε μια απλή αναζήτησή στο YouTube και δείχνει τη διαδικασία πως γίνεται σε συνδυασμό με το inspector

Για εμένα ο καλύτερος τρόπος αλλαγής είναι το app και να βάλεις στο setting latest … τώρα αν το αφήσεις εκεί default και το αλλάξεις απ το swapper θα αλλάξει κανονικά χωρίς πρόβλημα αν τα αλλάξεις και τα 2 φαντάζομαι υπερισχύει το app 

Έχεις δίκιο. Για να forcάρεις το Transformer θέλει το nvidia inspector. Αν κάνεις enable το on screen indicator από το swapper και βλέπεις ακριβώς τι γίνεται. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Tambas91 said:

Το dlss swapper δε το αλλάζει σίγουρα μονο του το upscaling αλλά αλλάζει το fg το δοκίμασα αυτές τις μέρες που έπαιζα tlous1… απ την άλλη το NVIDIA app σε πολλά παιχνίδια δεν αλλάζει το fg … γενικά είναι λίγο μπάχαλο μέχρι να το φτιάξει ο πέτσινος και να τα κάνει όλα σωστά το app . Εγώ έχω το app για το απλό dlss και το swapper για το fg 😆

Βάζοντας το registry που σου εμφανίζει πληροφορίες περί DLSS μπορείς να δείς ότι πράγματι δουλεύει πλήρως το Dlss Swapper. Δοκίμασέ το.

Εναλακτικά, έχοντας εγκατεστημένους τους 572.xx οδηγούς, ανοίγεις Nvidia Inspector, παραμένεις στο _Global_driver_profile και αλλάζεις τις παραμέτρους :

Spoiler

DLSS - Enable DLL Override -> On - DLSS overridden by latest available

DLSS - Forced Preset Letter -> Always use latest

DLSS-RR - Enable DLL Override -> On - DLSS-RR overridden by latest available

DLSS-RR - Forced Preset Letter -> Always use latest

For RTX 4000/5000 series only :

DLSS-FG - Enable DLL Override -> On - DLSS-FG overridden by latest available

DLSS-FG - Forced Preset Letter -> Always use latest

Κάνεις apply, και λογικά ακόμα και χωρίς επανεκκίνηση θα δουλέψει.

Επεξ/σία από seithan
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ απλώς μπήκα στο Inspector profiler έβαλα το Preset K που είναι και το τελευταίο και μετά DLSS Swapper. 

Το DLSS Swapper έχει δικό του indicator στα settings του για να βλέπεις το Preset και ποιο dlss λειτουργείς κτλ χωρίς να μπαίνεις στην διαδικασία με το registry.

Τέσπα με αυτά, έπαιξα και εγώ λίγο το πρόλογο.

4K με DLAA όλα τάπα δεξιά και πηγαίνει avg 90+fps.  Δεν πρόσεξα αν έχει πάρει κάποιο patch το game, αλλά νομίζω το πρόσεξαν αρκετά, καμία σχέση εν τέλει με τα τέρατα που είχαν γίνει στο Part 1 όσο αφορά το performance, τo stuttering κτλ.

Οk, σε κάποια σημεία φαίνεται ότι έχουν χώσει το shader compile στα cinematics διότι εκεί παρατήρησα μεγάλο cpu usage και όχι την ώρα που έπαιζα. 

Το FG είναι τίγκα στο ghosting, και της AMD και της Νvidia, φαντάζομαι θα το φτιάξουν στην πορεία. 
Αν και το έχω τελειώσει στο ps5 3 φορές, δεν θα διστάσω να το παίξω εννοείται και στο PC έτσι όπως του αξίζει.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πατησα στα τελευταια ποστ ευχαριστω γιατι οντως με βοηθησαν να βγαλω και εγω ακρη γιατι δεν εμπαινε το τελευταιο preset μονο με swapper.Εβαλα το Inspector κ τα ενεργοποιησα ολα εκει, ειχα το nvidia app διαλεξα εκει το latest, ανοιξα και το dlss swapper για να δω αν οντως δουλεψαν κ τελικα μου τα δειχνει οτι ενεργοποιηθηκαν.

Επειδη ομως τα εκανα τωρα με anydesk απο την δουλεια δεν μπορω ακομη να τσεκαρω διαφορες και κατα ποσο καλυτερο ειναι το τελευταιο preset.Θα επανελθω αργοτερα μεσα στην μερα ή νυχτα :P 

To dlss super resolution στο nvidia app τι το βαζουμε?Το αφηνουμε default και απλα βαζουμε οτι ρυθμιση θελουμε μονο απο ingame?

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.

Είχα το πρώτο crash αλλά όχι CTD, απλά έγινε minimize το παιχνίδι και βγήκε αυτό, μόλις πάτησα οκ τότε έκλεισε το παιχνίδι και έβγαλε το bug reporting tool. Και ότι ήταν έτοιμο να παιχτεί λίγο γκολφ....

image.png.5d1afb3ea82efd4da1bd9dee896a5250.png

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Είχα το πρώτο crash αλλά όχι CTD, απλά έγινε minimize το παιχνίδι και βγήκε αυτό, μόλις πάτησα οκ τότε έκλεισε το παιχνίδι και έβγαλε το bug reporting tool. Και ότι ήταν έτοιμο να παιχτεί λίγο γκολφ....

Ναι δυστυχώς το παθαίνω και γω αυτό κάθε 15 με 20 λεπτά ... Memory leak ??  Ποιος ξέρει ....

λίγο πριν το πετάξει παρατηρώ να τρεμοπαιζουν σκιές  αντανακλάσεις κλπ 

Με τελευταίους driver Nvidia είμαι 

Δημοσ.
1 hour ago, comfuzio said:

Πολύ κακό το τελευταίο. 😆 

• Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, Thanofski said:

Ναι δυστυχώς το παθαίνω και γω αυτό κάθε 15 με 20 λεπτά ... Memory leak ??  Ποιος ξέρει ....

λίγο πριν το πετάξει παρατηρώ να τρεμοπαιζουν σκιές  αντανακλάσεις κλπ 

Με τελευταίους driver Nvidia είμαι 

Και γω με τους τελευταίους είμαι, δεν νομίζω ότι είναι mem leak γιατί δεν βλέπω να μαξάρει ούτε την vram αλλά και από ram έχω 64gb δεν το βλέπω να φτάνω ούτε στην μέση.
Αλλά λένε εδώ τα παιδιά διάφορα για το 1, εγώ στο 1 είχα πρόβλημα μόνο προς το τέλος του παιχνιδιού...εδώ δεν είμαι καν 1 ώρα μέσα στο παιχνίδι

1 hour ago, Alex21121988 said:

Πολύ κακό το τελευταίο. 😆 

Δεν παίζω golf games...οπότε θα το πάρω εδώ όπως το δίνουν χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...