Προς το περιεχόμενο

The Last of Us™ Part II Remastered [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 3/4/2025 στις 11:35 ΠΜ, ilos είπε

Ελπίζω να έχεις την ίδια διάθεση να της εξηγήσεις και ότι θα διαδραματίζεται στο story. Ειδικά από seattle Day 2 και μετά.🤣

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μεγαλώσει απότομα με πλήρη woke agenda ευγενικής χορηγίας Drunkman.

Οχι ρε ειναι μικρουλα δεν καταλαβαινει τι σημαινουν πολλα πραγματα γενικοτερα ποσο μαλλον περι woke .Την βαζω απλα να κουναει τον χαρακτηρα με το αλογο να κολυμπαει αυτα τις αρεσουν.Τουλαχιστον αυτα εκανε στο πρωτο μερος.Και εννοειται δεν καθομαι να τις δειξω τα πολυ βιαια κομματια στα cutscenes.Πιο πολυ gameplay walking simulator και αντε πεταει μολοτοφ στα κλικερ η παταει την σκανδαλη ενω στοχευω εγω.

Αν και ειμαι της αποψης το παιδι να ζει πραγματα ακομη και σε μικρη ηλικια, πχ δηλητηριασαν μια γατα της γιαγια της και δεν την εκρυψα της εξηγησα τι γινεται και οτι υπαρχει κακος κοσμος που κανει τετοια πραγματα κ σημερα εγινε κατι αναλογο στο σχολειο της που βρηκαν μια γατουλα δηλητηριασμενη και ζωγραφησαν ολα τα παιδια απο κατι πανω σε αυτο το θεμα.

Μεγαλη κουβεντα το συγκεκριμενο θεμα(woke) καλυτερα να μην το ανοιξουμε.

• Like 4
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιας και έληξε το embargo, ας πω και τη εγώ τη δικιά μου γνώμη. Το παιχνίδι είναι σχετικά βαρύ για αυτά που προσφέρει. Ωστόσο, δεν έχει το χάλι του launch του Part 1. Με ένα ικανό PC θα μπορείτε να έχετε μια σχεδόν απροβλημάτιστη εμπειρία. Αναφορικά, στο δικό μου σύστημα, με DLSS Quality και τις υψηλότερες ρυθμίσεις είχα επιδόσεις 80-100 fps, ανάλογα τη περιοχή. Με ανοιχτό το DLSS Frame Gen, είχα σχεδόν πάντα καρφωμένα 138 (τόσο σε 144Hz monitor λόγω Reflex), με κάποιες πτώσεις στα 110-120 fps, κυρίως λόγω CPU.

Είναι δυστυχώς ιδιαίτερα βαρύ σε CPU, οπότε δεν ξέρω πόσο εύκολα ή με τι συμβιβασμούς θα μπορεί αν φτάνει ένας 3600 ή ενας 5600 τα 60 fps.  Το Steam Deck με το αντίστοιχο preset του και dynamic resolution στα 30 fps, πρόσφερε σχετικά μια ομαλή εμπειρία. Δεν θα επέλεγα να το παίξω σε αυτή τη πλατφόρμα ωστόσο, εκτός αν ήταν η έσχατη λύση.

Επιπλέον, το FSR Frame Gen μου φάνηκε broken λίγο που το δοκίμασα. Γενικώς η τεχνολογία αυτή από τις δικές μου δοκιμές είναι λίγο hit or miss όταν συνδυάζεται σε με VRR. Αντίθετα, το DLSS Frame Gen (που υπάρχει κανονικά στο παιχνίδι) δουλεύει μια χαρά.

Note: Κάντε inject το DLSS 4, γιατί το παιχνίδι έρχεται δυστυχώς με θεματάκια στην 3.7 έκδοση που περιλαμβάνει.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηρθε η ωρα να το ξαναπαιξω αυτη τη  φορα στο PC.. LGBT blah blah αλλα ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ.. Ελπιζω να μην γινει εδω μεσα οτι εγινε παλια στο παλιο thread..

Σχετικα με την αποδοση οκ 5090 ειναι, καρφωμενα / κλειδωμενα 120fps σε 4k native / DLAA very high

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως όντως είναι πολύ σκατά ακόμα και το dlaa αν δεν βάλεις από μόνος σου το transformer dll.

Το ίδιο και στο πρώτο ίσχυε.

Όσον αφορά την απόδοση σε CPU, πρακτικά κάνει παράλληλα shader compilation στο background, αλλά και πάλι όντως είναι περισσότερο βαρύ από ότι θα έπρεπε και σε CPU και GPU.

Δημοσ.
  Στις 3/4/2025 στις 6:55 ΜΜ, just getting started είπε

Πάντως όντως είναι πολύ σκατά ακόμα και το dlaa αν δεν βάλεις από μόνος σου το transformer dll.

Το ίδιο και στο πρώτο ίσχυε.

Όσον αφορά την απόδοση σε CPU, πρακτικά κάνει παράλληλα shader compilation στο background, αλλά και πάλι όντως είναι περισσότερο βαρύ από ότι θα έπρεπε και σε CPU και GPU.

Για ριχτε και εδω ενα guide πως το κανουμε αυτο..Αν και το παιζω native γιατι με χαλασε πολυ το dlss quality.

Εν τω μεταξυ παρατηρω ghosting παλι τι στο καλο συμβαινει με αυτο παιχνιδι.

Δημοσ.

Είμαι λίγο πάνω από τα recommended με ryzen 5 3600 rtx 3060ti και 32gb ram.Το παίζω στα high με dlss quality και έχω 80-100 fps.Μια χάρα μου φένεται οπτικά και από απόδοση ,αλλα και από τα σχόλια που έχω δει στο steam μέχρι στιγμής  λένε για optimised port.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ειμαι ολα τερμα δεξια 1440p κλειστο το Motion blur..native dlaa μονο.

Αυτο το ghosting λεω.. στα μαλλια του σανταολα δειτε.

Κατα τα αλλα ειναι πολυ νωρις εδω στην πολη παιζει κομπλε στην αρχη στο δασος τα βρηκε λιγο σκουρα ειδα μεχρι 65 καρε.

Για ριχτε τι ακριβως εχετε βαλει απο dlss?

Εχω βαλει με το dlss swapper απο το 3.7 στο 310.2.1

Ειμαι νουμπας στο συγκεκριμενο τομεα οποιαδηποτε συμβουλη δωστε την με λεπτομερεια step by step.

Screenshot 2025-04-03 222927.jpeg

Screenshot 2025-04-03 223128.jpeg

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 3/4/2025 στις 7:36 ΜΜ, icenex είπε

Εγω ειμαι ολα τερμα δεξια 1440p κλειστο το Motion blur..native dlaa μονο.

Αυτο το ghosting λεω.. στα μαλλια του

Κατα τα αλλα ειναι πολυ νωρις εδω στην πολη παιζει κομπλε στην αρχη στο δασος τα βρηκε λιγο σκουρα ειδα μεχρι 65 καρε.

Για ριχτε τι ακριβως εχετε βαλει απο dlss?

Εχω βαλει με το dlss swapper απο το 3.7 στο 310.2.1

Ειμαι νουμπας στο συγκεκριμενο τομεα οποιαδηποτε συμβουλη δωστε την με λεπτομερεια step by step.

Επέκταση  

Kαι εγώ το έχω παρατήρησει το ghosting αλλά δεν με ενοχλεί.Λογικά θα βγει patch.

Από ότι είδα στο Youtube τα very high settings γονατίζουν λίγο την κάρτα γραφικών

Επεξ/σία από kritikos28
Δημοσ.

Επιτέλους κυκλοφόρησε!
Αν και το είχα preordered, δε βιάζομαι, ας βγούνε patches και τα λέμε αφού τελειώσω και το 1ο.

Για όσους btw έχουν amd να ξέρετε έχουν βγει από 20/3 drivers 25.3.2 Optional που είναι optimised για το παιχνίδι.

Δημοσ.

Στο Part 1 τους πήρε 10 patches να το στρώσουν πάντως. Φαντάζομαι πως δεν θα συμβεί το ίδιο και με αυτό.

DLSS 4 να φανταστώ πως δεν γίνεται override για την ώρα; Στο Part 1 με το που μπει το dlss 4, δεν υπάρχει το παραμικρό ghosting. Το τέσταρα χθες αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 4/4/2025 στις 12:30 ΠΜ, Alex21121988 είπε

Στο Part 1 τους πήρε 10 patches να το στρώσουν πάντως. Φαντάζομαι πως δεν θα συμβεί το ίδιο και με αυτό.

DLSS 4 να φανταστώ πως δεν γίνεται override για την ώρα; Στο Part 1 με το που μπει το dlss 4, δεν υπάρχει το παραμικρό ghosting. Το τέσταρα χθες αυτό. 

Γινεται κανονικα να μπει dlss 4. Και η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη απο το cnn. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 3/4/2025 στις 7:12 ΜΜ, icenex είπε

Για ριχτε και εδω ενα guide πως το κανουμε αυτο..Αν και το παιζω native γιατι με χαλασε πολυ το dlss quality.

Εν τω μεταξυ παρατηρω ghosting παλι τι στο καλο συμβαινει με αυτο παιχνιδι.

Από το Nvidia app > graphics > tlou2 > σχεδόν τέρμα κάτω πρέπει να γράφει κάτι για dlss preset override > model j/k είναι το transformer. 

Το θέμα είναι ότι παίζει να έχει και κάποιο sharpening ακόμα και με την ρύθμιση στο 0.

Πέρα από το όποιο ghosting δλδ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα μιλήσω για performance γιατί πάει σφαίρα με πολύ όμορφα γραφικά αλλά για να είμαι ειλικρινής, την προσήλωση που ένιωσα με το TLOU1, από το εισαγωγικό κομμάτι που ξεσπάει ο ιός, μετά στην πόλη που ξεκινάνε να συνοδεύσουν την Έλι κτλπ, δεν το ένιωσα με το "2". 

Έπαιξα 1:30 ώρα και μου έκανε καλή εντύπωση, ΔΕΝ εντυπωσιάστηκα όμως. Υπόψιν, πέρα από μερικά σπόϊλερ για την πλοκή του, δεν ξέρω τι θα παίξει (αν κ παιχνίδι του 2020, επιμελώς απέφυγα όσο περισόττερες πληροφορίες όσο μπορούσα). Αλλά σίγουρα περίμενα ότι θα ξεκινούσα να παίζω με τον Τζόελ. Ήταν αρνητικό σόκ που σε βάζει στα παπούτσια των θυληκών. 😆

Edit: Από περιέργεια, ζήτησα στην αναζήτηση "TLoU1 vs TLoU2" και παρότι το "1" είναι για τους περισόττερους ένα "σπεσιαλ" παιχνίδι, το "2" καταφέρνει να ανέβει πολλά επίπεδα σε σχέση με το "1". 

Εύχομαι η συνέχεια να μου αλλάξει την γνώμη λοιπόν!

Στις 4/4/2025 στις 4:42 ΠΜ, just getting started είπε

Από το Nvidia app > graphics > tlou2 > σχεδόν τέρμα κάτω πρέπει να γράφει κάτι για dlss preset override > model j/k είναι το transformer. 

Το θέμα είναι ότι παίζει να έχει και κάποιο sharpening ακόμα και με την ρύθμιση στο 0.

Πέρα από το όποιο ghosting δλδ.

έχει σίγουρα sharpening ακόμη και ρυθμισμένο στο 0 εντός του παιχνιδιού. Επίσης αφαίρεσα το Film Grain.

Στις 4/4/2025 στις 12:30 ΠΜ, Alex21121988 είπε

έλα τα έχουμε ξαναπεί, DLSS Swapper και δεν ξαναασχολείσε με τις κρυπτογραφικές ρυθμίσεις των NVCP/ NVIDIA Inspector.

Τρέχω το παιχνίδι με τους 566 του Δεκέμβρη.

Επεξ/σία από seithan
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...