administrator Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα! Λοιπόν ένας από τους λόγους που θα προχωρήσω σε αναβάθμιση είναι η παρακάτω M/B .. έχει το known issue που κάνει boot όποτε θέλει με την πρώτη.. συνήθως μου κάνει reset το BIOS πρώτα... anyway Και μιας και ο αδερφός μου πρέπει σιγά σιγά να αλλάξει PC γιατί δεν υποστηρίζει Windows 11 σκεφτόμουν να του δώσω CPU, M/B (θα πάρει άλλη),Υδρόψυξη και RAM. Το τωρινό μου build είναι: Case: Cooler Master MasterCase Pro5 CPU: AMD Ryzen 7 3700X Cpu Cooler: CoolerMaster MasterLiquid ML240R M/B: Gigabyte X570 Aorus Elite (rev. 1.0) RAM: G.Skill Trident Z RGB 32Gb DDR4 (4x8GB) @ 3200Ghz GPU: AMD Red Devil RX 7800XT PSU: Corsair RM1000 Και σκέφτομαι να πάρω τα παρακάτω: CPU: AMD Ryzen 7 9700X (μου περνάει απο το μυαλό και ο Ryzen 9 9900x) αλλά θα ανέβει η τιμή ..βέβαια υπάρχει και η ενδιάμεση λύση ο AMD Ryzen 9 7900X.. αλλά δεν θα ήθελα να πάω σε Zen4 CPU Cooler: Δεν έχω βρει κάποια συγκεκριμένη, αλλά σκέφτομαι για υδρόψυξη πάλι - Δέχομαι προτάσεις M/B: Asus TUF Gaming X670E-Plus RAM: Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 @ 5600 (είναι στο QVL της M/B) NVMe: Samsung 990 EVO Plus 1TB M.2 PCI-E 5.0 Η παραπάνω αναβάθμιση κοστίζει περίπου στα 1000ευρώ.. Η ερώτηση μου είναι, σε αυτά τα λεφτά περίπου, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? π.χ. σε CPU...M/B... RAM .. whatever.. μιας κι έχω καιρό να ασχοληθώ με PC Build.. benchmarks .. κλπ κλπ.. P.S.: Το PC είναι κυρίως για Gaming χρήση (σε 2K) .. και σύντομα θα πάρω και το adapter για να βάλω και το PSVR2 πάνω. Ευχαριστώ για το χρόνο σας! Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από administrator
niko13 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, administrator είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Λοιπόν ένας από τους λόγους που θα προχωρήσω σε αναβάθμιση είναι η παρακάτω M/B .. έχει το known issue που κάνει boot όποτε θέλει με την πρώτη.. συνήθως μου κάνει reset το BIOS πρώτα... anyway Και μιας και ο αδερφός μου πρέπει σιγά σιγά να αλλάξει PC γιατί δεν υποστηρίζει Windows 11 σκεφτόμουν να του δώσω CPU, M/B (θα πάρει άλλη),Υδρόψυξη και RAM. Το τωρινό μου build είναι: Case: Cooler Master MasterCase Pro5 CPU: AMD Ryzen 7 3700X Cpu Cooler: CoolerMaster MasterLiquid ML240R M/B: Gigabyte X570 Aorus Elite (rev. 1.0) RAM: G.Skill Trident Z RGB 32Gb DDR4 (4x8GB) @ 3200Ghz GPU: AMD Red Devil RX 7800XT PSU: Corsair RM1000 Και σκέφτομαι να πάρω τα παρακάτω: CPU: AMD Ryzen 7 9700X (μου περνάει απο το μυαλό και ο Ryzen 9 9900x) αλλά θα ανέβει η τιμή ..βέβαια υπάρχει και η ενδιάμεση λύση ο AMD Ryzen 9 7900X.. αλλά δεν θα ήθελα να πάω σε Zen4 CPU Cooler: Δεν έχω βρει κάποια συγκεκριμένη, αλλά σκέφτομαι για υδρόψυξη πάλι - Δέχομαι προτάσεις M/B: Asus TUF Gaming X670E-Plus RAM: Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 @ 5600 (είναι στο QVL της M/B) NVMe: 1TB M.2 PCI-E 5.0 Η παραπάνω αναβάθμιση κοστίζει περίπου στα 1000ευρώ.. Η ερώτηση μου είναι, σε αυτά τα λεφτά περίπου, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? π.χ. σε CPU...M/B... RAM .. whatever.. μιας κι έχω καιρό να ασχοληθώ με PC Build.. benchmarks .. κλπ κλπ.. P.S.: Το PC είναι κυρίως για Gaming χρήση (σε 2K) .. και σύντομα θα πάρω και το adapter για να βάλω και το PSVR2 πάνω. Ευχαριστώ για το χρόνο σας! Εμένα δεν μου φαίνεται λογικό να αποκλείσεις zen4.Δεν είχε κανένα άλμα επιδόσεων το zen5 και βάση τιμής τωρα μη σου πω εγώ εκεί θα πήγαινα.Σε σχέση με τον 9700x και ενας 7700 (70 ευρο κάτω),τα ίδια θα έκαναν με την 7800xt σε 2κ.Χρειαζεσαι παραπάνω πυρήνες για κάποιο άλλο λόγο εκτός gaming?Επίσης σε ραμ θα κοιταγα κάτι σε 6000 cl30 από το qvl της μητρικής αν αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής.Αν τελικά πας σε υδροψυξη κοίτα στην αrctic που έχει καλές προσφορές τώρα https://www.arctic.de/en/23YearsARCTIC#cpuWaterCooler (+6ευρο μεταφορικά υπολογιζε).Παρομοιες τιμές θα βρεις κάποιες κ εδώ ,δες τι σε συμφερει..Απλα έχε υπόψην πως το ψυγείο τους είναι λίγο πιο χοντρό από τις υπόλοιπες μάρκες και σε μερικές περιπτώσεις βρίσκουν στα vrm κάποιων μητρικών αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος.Βεβαια ο ίδιος λόγος τις κάνει πολύ καλές σε απόδοση. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από niko13
dsi44 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 δεν αξιζει με την 7800ΧΤ να ριξεις τοσο χρημα στην υπολοιπη πλατφορμα.
@topos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Και εγώ θα έλεγα πως εφοσων λύσεις το θέμα με την μητρική(δεν έχει εγγύηση?), απλά να του έβαζες έναν 5700x3d και να τελειωνες με ένα ~200ευρω Με x3d + την 7800xt εκτιμώ ότι θα έβγαζες στην πλειονότητα των παιχνιδιών περισσότερα fps από ότι με ~7700.
administrator Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, dsi44 είπε δεν αξιζει με την 7800ΧΤ να ριξεις τοσο χρημα στην υπολοιπη πλατφορμα. Καλά δεν είναι και low end κάρτα...Αλλά μελλοντικά θα γίνει αναβάθμιση κι στην GPU .. προς το παρόν με καλύπτει. 7 ώρες πριν, @topos είπε Και εγώ θα έλεγα πως εφόσον λύσεις το θέμα με την μητρική(δεν έχει εγγύηση?), απλά να του έβαζες έναν 5700x3d και να τελείωνες με ένα ~200ευρω Με x3d + την 7800xt εκτιμώ ότι θα έβγαζες στην πλειονότητα των παιχνιδιών περισσότερα fps από ότι με ~7700. Όχι είναι εκτός εγγύησης, αλλά ούτως ή άλλως το τωρινό μου build θα το δώσω στον αδερφό μου.. Σήμερα που το κοίταγα πάλι λίγο τελικά μάλλον έχω καταλήξει στον Ryzen 9 9900x μαζί με την Arctic Liquid Freezer III 360
dsi44 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 αν σε καλυπτει μια 7800ΧΤ τοτε σε καλυπτει και ενας 7600Χ δε στεκει συνδυασμος 9900Χ με 7800Χ ουτε τωρα ουτε με την μακρινη προοπτικη αναβαθμισης,οπως λεει και ο φιλος καλυτερα ενας ryzen3d.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα