tutuyo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 μην τρελαθουμε δεν εξισωνεται το εμποριο βρεφων με τα γυρισμενα χλμ Οπως ειπαν και οι πιο πανω, θα ισχυριστει κι αυτη οτι ετσι το πηρε δεν ηξερε τιποτα και θα κανεις μια τρυπα στο νερο 4
Giorgos241 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, yiannis97 said: Τα εσκεμμένα γυρισμένα χιλιόμετρα αν δεν κάνω λάθος είναι αδίκημα. Πέρα από αυτό όμως, θα βοηθούσε το να μην βρεθεί άλλος στη θέση μου ή στην θέση άλλων οι οποίοι ηδη αγόρασαν τέτοια αυτοκίνητα και επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Το να σπαταλήσω 1 ωρα να γράψω ένα κείμενο ή να πάω σε αρμόδιο φορέα δεν είναι τίποτα όταν ξέρεις ότι κάποιος θα καρπωθεί μερικές ή πολλές χιλιάδες €, που αποταμιεύονται με αίμα και ιδρώτα, ξεγελωντας τον κόσμο. Εσύ μπορεί να έχεις την άνεση να αγοράζεις καινούριο αυτοκίνητο, πολλοί όμως όχι. Αλήθεια, μπράβο που θέλεις να ασχοληθείς και ελπίζω να βρεθεί ένας τρόπος να τιμωρηθεί κανένας άνθρωπος επιτέλους. 10 hours ago, basilis_k6 said: η κυρια ειναι βιτρινα. μπορει να πουλαει 10 αμαξια το μηνα και ποτε να μην εχει οδηγησει κανενα απο αυτα. προσεχε που πας να μπλεξεις. Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν είναι απίστευτο να φοβάσαι να δράσεις ενώ βλέπεις κάτι παράνομο γιατί θα βρεις τον μπελά σου; Όποτε αφήνεις να την πατήσει ο επόμενος 10 hours ago, xsterg said: εδω βλεπεις οτι με το καλημερα σου λεει ψεμματα. εσυ εκει, θελεις να αγορασεις. δεν το καταλαβαινεις οτι εαν το παρεις θα βρεις χιλια δυο προβληματα? Έστω ότι δεν το αγοράσει, ας γίνει αναφορά της αγγελίας για παραπλανητική περιγραφή του οχήματος (γυρισμένα χλμ, υψηλότερη φθορά που δεν αναλογεί στην αξία / τιμή) 10 hours ago, xsterg said: δεν μπορεις να καταγγειλες κατι που δεν εχεις ηδη εξαπατηθεις. δεν αγορασες κατι απο αυτην. απλα μην αγοραζεις. Και πως ενημερώνεις τον δίπλα σου / άλλον ενδιαφερόμενο να μείνει μακριά; Εσυ δεν έκαψες την γούνα σου γιατί να μην ενημερώσεις τον άλλο που θα πάει βούρ και με τα μούτρα να το αγορά επειδή είναι «καλή ευκαιρία»? Ανάλογη περίπτωση με αμάξι μου είχε τύχει το 21 που είχα βρει σε γνωστή αλυσίδα / αντιπροσωπεία ένα αμάξι που μου άρεσε (για άλλο πήγαινα, απλά το βρήκα μπροστά μου). Ζήτησα να το δω το αμάξι και δέχθηκαν διστακτικά αλλά μου είπανε ότι το αμάξι έχει περάσει όλους τους 110 ελέγχους τους. Το αμάξι δεν είχε μπαταρία πάνω του, μέσα ήταν κατεστραμμένο το σαλόνι (είχε δέρμα, που είχε κοψίματα, καψίματα) αλλά δεν είχα τις γνώσεις για να κρίνω την μηχανική του κατάσταση. Στέλνω την spotmechanic να το δουν το αμάξι αφού έχω συνεννοηθεί με το κατάστημα. Ο μηχανικός με πήρε και μου λέει: μείνε μακριά. Η αναφορά έδειξε διαρροές από το μοτέρ και το σασμάν, φθορά στα φρένα, καμμένη οθόνη στο ταμπλό κλπ. Όταν πήγα να κάνω μια πολύ πιο χαμηλή προσφορά για το αμάξι μου είπανε ένα απλούστατο όχι και τελείωσε εκεί η ιστορία. Όμως, προφανώς, ποντάρουν οτι θα πάει κάποιος που δεν θα κάνει έλεγχο στο αμάξι και θα το πάρει γιατί έχει περάσει τους «ελέγχους τους» 6 minutes ago, tutuyo said: θα ισχυριστει κι αυτη οτι ετσι το πηρε δεν ηξερε τιποτα και θα κανεις μια τρυπα στο νερο Και αν εμφανιστούν άλλοι που έκαναν συναλλαγές με την κυρία; πως γίνεται να εμφανίζεται με άλλο όνομα κάθε φορά και τι όνομα έχουν τα χαρτιά των οχημάτων που πουλάει; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Giorgos241 2
Parolos4 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πώς γίνεται να είναι εισαγωγής το αυτοκίνητο και να το πασάρει ως ελληνικό? Εκτός αν δε φαίνεται πουθενά. Άρα έχει και πλαστή άδεια τί φάση? Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Parolos4 1
makis269 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) το αγοράζεις και αφού είσαι 100% σίγουρος ότι είναι γυρισμένα του κάνεις μήνυση και κερδίζεις το δικαστήριο εφόσον έχεις τρανταχτές αποδείξεις , δεν νομίζω να μπορείς πραγματικά και όχι ουτοπικά να κάνεις κάτι άλλο στην πραγματικότητα . *με την λογική σου θα ήταν ποινικό αδίκημα όποιος έχει βάλει αγγελία για το οτιδήποτε ακόμα και για κινητό, και χωρίς να το αγοράσει κανείς ,εφόσον γράφει η αγγελία ότι είναι του κουτιού και αυτό δεν είναι, να έχει ποινικές ευθύνες ο πωλητής για εξαπάτηση . Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από makis269 1 1
kostas_anes Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, tzotzo είπε Κοιταξε δεν θιγομαι αμεσα ειτε εμμεσα αν δω διπλα μου να γινεται αγοραπωλησια βρεφων(ειναι και επικαιρο) αλλα θα το καταγγειλω. Δεν χρειαζεται να θιγεσαι ή να εχεις συμφερον για να παρεις θεση. Ρε ανθρωπε μου, εξισωνεις εμποριο λευκης σαρκος, οργανων και δεν ξερω γω τι αλλ, με καταγγελια για γυρισμενα χιλιομετρα; Ειμαστε σοβαροι; Και εγω οτι κακως κειμενο βλεπω θα το καταγγειλω, αλλα λιγο ρεαλισμος και γνωση του που ζουμε δεν βλαπτει. Το ιδιο βλεπω και στο reddit να πω την αληθεια, μερικοι ζειτε λιγοι στην ουτοπια σας και οχι στο Ελληνικο κρατος. Και εγω το ξαναειπα στον OP. Που θα την κανει την καταγγελια, ως τι και με τι αξιωση. Να ξερουμε να αρχισουμε να κανουμε και οι υπολοιποι, γιατι και εμενα πχ μαντρας στην Αθηνα πηγε να με κοροϊδεψει πριν κανα 2μηνο που εψαχνα να παρω αμαξι (αυτο που τελικα πηρα την Δευτερα που ανεφερα). Και μετα ειναι ζητημα χρονου και τσεπης ετσι; Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω που ψαχνω μεταχειρισμενα, επειδη δεν εχω να παρω κουτατα, δεν μου βρισκονται 2-3 χρονια και αλλα 4-5 χιλιαρικα για να μπω σε δικαστικη διαμαχη με τον οποιοδηποτε, για να αποδειξω οτι ειναι απατεωνας. 41 λεπτά πριν, makis269 είπε με την λογική σου θα ήταν ποινικό αδίκημα όποιος έχει βάλει αγγελία για το οτιδήποτε ακόμα και για κινητό, και χωρίς να το αγοράσει κανείς ,εφόσον γράφει η αγγελία ότι είναι του κουτιού και αυτό δεν είναι, να έχει ποινικές ευθύνες ο πωλητής για εξαπάτηση . Εντωμεταξυ οπως σωστα αναφερεις, με την ιδια λογικη το μισο Insomnia πρεπει να ηταν πισω απο τα σιδερα, αλλα δεν βλεπω κανεναν να καθεται να ασχολειται νομικα, με το αμαξι ασχολουμαστε ομως. Καρτες γραφικων - αυτοκινητα - εμποριο βρεφων, μια νομοθετικη διαταξη αποσταση για μερικους υπερβολικους εδω μεσα... 2
Doubt Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, yiannis97 είπε Σε αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου βρήκα μια αγγελία στο car που με κάλυπτε κυρίως ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα χιλιόμετρα (57.000). Ήρθα σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια και αφού αρχικά μου αρνήθηκε έλεγχο πρωινές ώρες σε αντιπροσωπεία, με την δικαιολογία ότι δούλευε, αλλά τελικά δέχθηκε να ελεγχθεί από μηχανικό εταιρείας τύπου spotmechanic στις 12.00. Ο μηχανικός μου είπε ότι την κυρία την έχει ξαναδεί 99% σε έλεγχο άλλου οχήματος με άλλο όνομα και παρόμοια ιστορία, ο γιος σπουδάζει εξωτερικό και ότι πουλά το αυτοκίνητο γιατί έχει αγοράσει ένα BMW X1. Στον έλεγχο ο μηχανικός δεν μπορούσε να διαβάσει όλους τις μονάδες του αυτοκινήτου παρά μόνο τον βασικό εγκέφαλο. Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρήκα στον κινητήρα καρτελάκι από service το οποίο έγινε στην Γαλλία τον 7/2022 όταν το αυτοκίνητο είχε 57.000 χλμ!!! και στην ρεζέρβα επαγγελματική κάρτα Γάλλου εμπορικού αντιπροσώπου. Όταν ρωτήθηκε η κυρία για το service έδειξε απίστευτη νευρικότητα και πέταξε το χαρτί από το παράθυρο. Το βιβλίο service το οποίο ήταν στα αγγλικά φαινόταν σαν έγχρωμη φωτοτυπία, οι σφραγίδες έγραφαν απλώς την εταιρεία του αυτοκινήτου και την πόλη χωρίς επωνυμία διεύθυνση τηλέφωνο κλπ, και ο γραφικό χαρακτήρας ολόιδιος. Η ασχετοσύνη σε τέτοιο βαθμό που τσέκαρε ότι έγινε αλλαγή μπουζί σε όχημα diesel Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και της είπα ότι θα ξαναμιλήσουμε. Έλεγξα τον αριθμό πλαισίου στο carvertical και βρήκα ότι το αυτοκίνητο τελικά είχε 117.000 χλμ τον 8/2024. Ο τεχνίτης που έκανε το έλεγχο επικοινώνησε ξανά μαζί μου και μου είπε ότι σε συζήτηση που είχε σε μάντρα μεταχειρισμένων όπου πήγε για έλεγχο προέκυψε ότι η κυρία το κάνει συνεχώς. Βρέθηκα εκ νέου με την ιδιοκτήτρια και της έκανα προσφορά πολύ χαμηλότερη καθώς τα χιλιόμετρα δεν είναι πραγματικά παρόλο που στις τηλεφωνικές συνομιλίες μας με βεβαίωσε ότι το όχημα είναι ελληνικό και δεν έχει πειραγμένα χιλιόμετρα κλπ. Θέλω να κάνω καταγγελία αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Σε ποιον φορέα να απευθυνθώ; Έχει ασχοληθεί κάποιος με παρόμοια περίπτωση; Κάνε report την αγγελία στο car.gr και γράψε ότι επιβαρυντικό έχεις στη διάθεσή σου. 1
csontheline Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Ρώτα σε https://www.kepka.org/ https://inka.support/ Κάπως έτσι βγάζει νόημα η ετήσια συνδρομή σε τέτοιους φορείς/οργανώσεις.
ideal09 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, yiannis97 είπε Σε αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου βρήκα μια αγγελία στο car που με κάλυπτε κυρίως ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα χιλιόμετρα (57.000). Ήρθα σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια και αφού αρχικά μου αρνήθηκε έλεγχο πρωινές ώρες σε αντιπροσωπεία, με την δικαιολογία ότι δούλευε, αλλά τελικά δέχθηκε να ελεγχθεί από μηχανικό εταιρείας τύπου spotmechanic στις 12.00. Ο μηχανικός μου είπε ότι την κυρία την έχει ξαναδεί 99% σε έλεγχο άλλου οχήματος με άλλο όνομα και παρόμοια ιστορία, ο γιος σπουδάζει εξωτερικό και ότι πουλά το αυτοκίνητο γιατί έχει αγοράσει ένα BMW X1. Στον έλεγχο ο μηχανικός δεν μπορούσε να διαβάσει όλους τις μονάδες του αυτοκινήτου παρά μόνο τον βασικό εγκέφαλο. Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρήκα στον κινητήρα καρτελάκι από service το οποίο έγινε στην Γαλλία τον 7/2022 όταν το αυτοκίνητο είχε 57.000 χλμ!!! και στην ρεζέρβα επαγγελματική κάρτα Γάλλου εμπορικού αντιπροσώπου. Όταν ρωτήθηκε η κυρία για το service έδειξε απίστευτη νευρικότητα και πέταξε το χαρτί από το παράθυρο. Το βιβλίο service το οποίο ήταν στα αγγλικά φαινόταν σαν έγχρωμη φωτοτυπία, οι σφραγίδες έγραφαν απλώς την εταιρεία του αυτοκινήτου και την πόλη χωρίς επωνυμία διεύθυνση τηλέφωνο κλπ, και ο γραφικό χαρακτήρας ολόιδιος. Η ασχετοσύνη σε τέτοιο βαθμό που τσέκαρε ότι έγινε αλλαγή μπουζί σε όχημα diesel Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και της είπα ότι θα ξαναμιλήσουμε. Έλεγξα τον αριθμό πλαισίου στο carvertical και βρήκα ότι το αυτοκίνητο τελικά είχε 117.000 χλμ τον 8/2024. Ο τεχνίτης που έκανε το έλεγχο επικοινώνησε ξανά μαζί μου και μου είπε ότι σε συζήτηση που είχε σε μάντρα μεταχειρισμένων όπου πήγε για έλεγχο προέκυψε ότι η κυρία το κάνει συνεχώς. Βρέθηκα εκ νέου με την ιδιοκτήτρια και της έκανα προσφορά πολύ χαμηλότερη καθώς τα χιλιόμετρα δεν είναι πραγματικά παρόλο που στις τηλεφωνικές συνομιλίες μας με βεβαίωσε ότι το όχημα είναι ελληνικό και δεν έχει πειραγμένα χιλιόμετρα κλπ. Θέλω να κάνω καταγγελία αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Σε ποιον φορέα να απευθυνθώ; Έχει ασχοληθεί κάποιος με παρόμοια περίπτωση; Γνωστό στόρυ μου ακούγεται, Θεσσαλονίκη;
yiannis97 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Doubt είπε Κάνε report την αγγελία στο car.gr και γράψε ότι επιβαρυντικό έχεις στη διάθεσή σου. Αυτό το έχω κάνει ήδη και τους γνωστοποίησα ότι είναι στη διάθεση τους ότι έγγραφα και φωτογραφίες έχω. 1 ώρα πριν, ideal09 είπε Γνωστό στόρυ μου ακούγεται, Θεσσαλονίκη; Ναι Θεσσαλονίκη. 8 ώρες πριν, aionnou είπε Για αρχή βάζεις εδώ την αγγελία. https://www.car.gr/s/2uikcsro/ 3 ώρες πριν, Parolos4 είπε Πώς γίνεται να είναι εισαγωγής το αυτοκίνητο και να το πασάρει ως ελληνικό? Εκτός αν δε φαίνεται πουθενά. Άρα έχει και πλαστή άδεια τί φάση? Η άδεια κυκλοφορίας που έδειξε ήταν μια άθλια φωτοτυπία στην οποία δεν μπορούσες να δεις τις ημερομηνίες. Δεν θα εκπλαγώ αν έχει και πλαστογραφημένη άδεια κυκλοφορίας. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από yiannis97 2
ideal09 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, yiannis97 είπε Αυτό το έχω κάνει ήδη και τους γνωστοποίησα ότι είναι στη διάθεση τους ότι έγγραφα και φωτογραφίες έχω. Ναι Θεσσαλονίκη. https://www.car.gr/s/2uikcsro/ Η άδεια κυκλοφορίας που έδειξε ήταν μια άθλια φωτοτυπία στην οποία δεν μπορούσες να δεις τις ημερομηνίες. Δεν θα εκπλαγώ αν έχει και πλαστογραφημένη άδεια κυκλοφορίας. 'Εχω μιλήσει με την ίδια κυρία πιθανο. Μάλλον ειναι ζευγαρι που φερνουνε αμαξια απ εξω με καλο εξοπλισμο που φαινονται καλες περιπτωσεις και τα πουλανε σαν ιδιωτες και συνεχεια αλλαζουν ονομα και τηλεφωνο. Την ειχα κανει και μερικες ερωτησεις και αγριεψε. 5
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, ideal09 είπε 'Εχω μιλήσει με την ίδια κυρία πιθανο. Μάλλον ειναι ζευγαρι που φερνουνε αμαξια απ εξω με καλο εξοπλισμο που φαινονται καλες περιπτωσεις και τα πουλανε σαν ιδιωτες και συνεχεια αλλαζουν ονομα και τηλεφωνο. Την ειχα κανει και μερικες ερωτησεις και αγριεψε. ΞΕΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54655 Επιβεβαιωμένος χρήστης Από 03-06-2019 1
Parolos4 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εντάξει κλασσική αυτή την θυμάμαι όταν έψαχνα για τον πατέρα μου και έλεγε ότι να ναι για το αυτοκίνητο (ένα duster ήταν), και ναι έλεγε ότι είναι ελληνικό και σε μένα. Φίλε μακάρι να έχεις όρεξη να το τρέξεις. Μακάρι όλοι να έκαναν το ίδιο. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Parolos4 5
Ducatista Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε ΞΕΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54655 Επιβεβαιωμένος χρήστης Από 03-06-2019 Φωτογραφία εχουμε; 🤣 6
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε Φωτογραφία εχουμε; 🤣 τι θες ;Facebook?Insta?TikTok? 4
papoys1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, ideal09 είπε 'Εχω μιλήσει με την ίδια κυρία πιθανο. Μάλλον ειναι ζευγαρι που φερνουνε αμαξια απ εξω με καλο εξοπλισμο που φαινονται καλες περιπτωσεις και τα πουλανε σαν ιδιωτες και συνεχεια αλλαζουν ονομα και τηλεφωνο. Την ειχα κανει και μερικες ερωτησεις και αγριεψε. 118 ανεβασμένες φωτογραφίες είδα τις 40 μετά βαρέθηκα.🤣🤣 1 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα