Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου βρήκα μια αγγελία στο car που με κάλυπτε κυρίως ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα χιλιόμετρα (57.000).

Ήρθα σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια και αφού αρχικά μου αρνήθηκε έλεγχο πρωινές ώρες σε αντιπροσωπεία, με την δικαιολογία ότι δούλευε, αλλά τελικά δέχθηκε να ελεγχθεί από μηχανικό εταιρείας τύπου spotmechanic στις 12.00.

Ο μηχανικός μου είπε ότι την κυρία την έχει ξαναδεί 99% σε έλεγχο άλλου οχήματος με άλλο όνομα και παρόμοια ιστορία, ο γιος σπουδάζει εξωτερικό και ότι πουλά το αυτοκίνητο γιατί έχει αγοράσει ένα BMW X1.

Στον έλεγχο ο μηχανικός δεν μπορούσε να διαβάσει όλους τις μονάδες του αυτοκινήτου παρά μόνο τον βασικό εγκέφαλο.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρήκα στον κινητήρα καρτελάκι από service το οποίο έγινε στην Γαλλία τον 7/2022 όταν το αυτοκίνητο είχε 57.000 χλμ!!! και στην ρεζέρβα επαγγελματική κάρτα Γάλλου εμπορικού αντιπροσώπου.

Όταν ρωτήθηκε η κυρία για το service έδειξε απίστευτη νευρικότητα και πέταξε το χαρτί από το παράθυρο.
Το βιβλίο service το οποίο ήταν στα αγγλικά φαινόταν σαν έγχρωμη φωτοτυπία, οι σφραγίδες έγραφαν απλώς την εταιρεία του αυτοκινήτου και την πόλη χωρίς επωνυμία διεύθυνση τηλέφωνο κλπ, και ο γραφικό χαρακτήρας ολόιδιος. Η ασχετοσύνη σε τέτοιο βαθμό που τσέκαρε ότι έγινε αλλαγή μπουζί σε όχημα diesel  

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και της είπα ότι θα ξαναμιλήσουμε.

Έλεγξα τον αριθμό πλαισίου στο carvertical και βρήκα ότι το αυτοκίνητο τελικά είχε 117.000 χλμ τον 8/2024.

Ο τεχνίτης που έκανε το έλεγχο επικοινώνησε ξανά μαζί μου και μου είπε ότι σε συζήτηση που είχε σε μάντρα μεταχειρισμένων όπου πήγε για έλεγχο προέκυψε ότι η κυρία το κάνει συνεχώς.  

Βρέθηκα εκ νέου με την ιδιοκτήτρια και της έκανα προσφορά πολύ χαμηλότερη καθώς τα χιλιόμετρα δεν είναι πραγματικά παρόλο που στις τηλεφωνικές συνομιλίες μας με βεβαίωσε ότι το όχημα είναι ελληνικό και δεν έχει πειραγμένα χιλιόμετρα κλπ.

Θέλω να κάνω καταγγελία αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω.

Σε ποιον φορέα να απευθυνθώ;

Έχει ασχοληθεί κάποιος με παρόμοια περίπτωση;

• Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 5
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι ακριβως θες να καταγγειλεις που και ποιος νομιζεις οτι θα ασχοληθει; 

Οτι αλλα λεει στην αγγελια και αλλα ισχουν στην πραγματικοτητα; Οτι το κοντερ του αυτοκινητου δεν αναγραφει τα πραγματικα; Παραβιαζει καποιον νομο ή θιγεσαι εσυ κατα καποιον τροπο;

Αφου δεν το εχεις αγορασει, απο οτι καταλαβαινω τουλαχιστον, ως τι θα καταγγειλεις την κυρια, σε ποιον φορεα και για ποιον λογο;

• Like 6
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis97 είπε

Τα εσκεμμένα γυρισμένα χιλιόμετρα αν δεν κάνω λάθος είναι αδίκημα. Πέρα από αυτό όμως, θα βοηθούσε το να μην βρεθεί άλλος στη θέση μου ή στην θέση άλλων οι οποίοι ηδη αγόρασαν τέτοια αυτοκίνητα και επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Το να σπαταλήσω 1 ωρα να γράψω ένα κείμενο ή να πάω σε αρμόδιο φορέα δεν είναι τίποτα όταν ξέρεις ότι κάποιος θα καρπωθεί μερικές ή πολλές χιλιάδες €, που αποταμιεύονται με αίμα και ιδρώτα, ξεγελωντας τον κόσμο. Εσύ μπορεί να έχεις την άνεση να αγοράζεις καινούριο αυτοκίνητο, πολλοί όμως όχι.

Μπα με δυο μεταχειρισμενα ειμαι και το 2ο το πηρα την Δευτερα αυτη μαλιστα... 

Εγω μαζι σου για την προθεση και καλα κανεις που πιστευεις οτι μπορεις να κανεις κατι, αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις. Εδω αλλοι τα αγοραζουνε κι ολας και δεν βρισκουν μετα το δικιο τους και γι αυτο ειναι η πιο κλασικη απατεωνια που μπορει να σου κανει καποιος. 

Κανενας ποτε δεν προκειται να ασχοληθει, κανενας ποτε δεν προκειται να την κηνυγησει. Ακομα και να το κανει, η τυπισσα μπορει να αρνηθει τα παντα και να πει οτι εφοσον εχει περασει ΚΤΕΟ και τα βρηκαν ολα μια χαρα, ειναι νομιμη και θα εχει και δικιο. Αντιστοιχα μπορει να ισχυριστει οτι και αυτη εξαπατηθηκε. 

Ασε που δεν υπαρχει και καπου που μπορεις να κανεις καταγγελια. Αν εισαι θιγομενος εσυ, επειδη στο πουλησε πχ, μπορεις να της κανεις μηνυση για αστικη αξιωση. Εφοσον δεν εχετε καποια σχεση ή συναλλαγη, τι ακριβως θα κανεις; 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, yiannis97 είπε

Σε αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου βρήκα μια αγγελία στο car που με κάλυπτε κυρίως ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα χιλιόμετρα (57.000).

Ήρθα σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια και αφού αρχικά μου αρνήθηκε έλεγχο πρωινές ώρες σε αντιπροσωπεία, με την δικαιολογία ότι δούλευε, αλλά τελικά δέχθηκε να ελεγχθεί από μηχανικό εταιρείας τύπου spotmechanic στις 12.00.

Ο μηχανικός μου είπε ότι την κυρία την έχει ξαναδεί 99% σε έλεγχο άλλου οχήματος με άλλο όνομα και παρόμοια ιστορία, ο γιος σπουδάζει εξωτερικό και ότι πουλά το αυτοκίνητο γιατί έχει αγοράσει ένα BMW X1.

Στον έλεγχο ο μηχανικός δεν μπορούσε να διαβάσει όλους τις μονάδες του αυτοκινήτου παρά μόνο τον βασικό εγκέφαλο.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρήκα στον κινητήρα καρτελάκι από service το οποίο έγινε στην Γαλλία τον 7/2022 όταν το αυτοκίνητο είχε 57.000 χλμ!!! και στην ρεζέρβα επαγγελματική κάρτα Γάλλου εμπορικού αντιπροσώπου.

Όταν ρωτήθηκε η κυρία για το service έδειξε απίστευτη νευρικότητα και πέταξε το χαρτί από το παράθυρο.
Το βιβλίο service το οποίο ήταν στα αγγλικά φαινόταν σαν έγχρωμη φωτοτυπία, οι σφραγίδες έγραφαν απλώς την εταιρεία του αυτοκινήτου και την πόλη χωρίς επωνυμία διεύθυνση τηλέφωνο κλπ, και ο γραφικό χαρακτήρας ολόιδιος. Η ασχετοσύνη σε τέτοιο βαθμό που τσέκαρε ότι έγινε αλλαγή μπουζί σε όχημα diesel  

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και της είπα ότι θα ξαναμιλήσουμε.

Έλεγξα τον αριθμό πλαισίου στο carvertical και βρήκα ότι το αυτοκίνητο τελικά είχε 117.000 χλμ τον 8/2024.

Ο τεχνίτης που έκανε το έλεγχο επικοινώνησε ξανά μαζί μου και μου είπε ότι σε συζήτηση που είχε σε μάντρα μεταχειρισμένων όπου πήγε για έλεγχο προέκυψε ότι η κυρία το κάνει συνεχώς.  

Βρέθηκα εκ νέου με την ιδιοκτήτρια και της έκανα προσφορά πολύ χαμηλότερη καθώς τα χιλιόμετρα δεν είναι πραγματικά παρόλο που στις τηλεφωνικές συνομιλίες μας με βεβαίωσε ότι το όχημα είναι ελληνικό και δεν έχει πειραγμένα χιλιόμετρα κλπ.

Θέλω να κάνω καταγγελία αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω.

Σε ποιον φορέα να απευθυνθώ;

Έχει ασχοληθεί κάποιος με παρόμοια περίπτωση;

Ανέβασε στο car σαν αγγελία που να την κράζεις.

• Haha 6
Δημοσ.

δεν μπορεις να καταγγειλες κατι που δεν εχεις ηδη εξαπατηθεις. δεν αγορασες κατι απο αυτην. απλα μην αγοραζεις. 

• Like 2
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με νομολογία θεωρώ ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης και είναι κολάσιμο αδίκημα ακόμα και πριν αγοράσεις.

• Like 3
Δημοσ.

εδω βλεπεις οτι με το καλημερα σου λεει ψεμματα. εσυ εκει, θελεις να αγορασεις. δεν το καταλαβαινεις οτι εαν το παρεις θα βρεις χιλια δυο προβληματα?

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis97 είπε

Σύζυγος μαντρά που βρήκε αυτό το κολπάκι για να πουλάει δήθεν σαν ιδιώτης

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

η κυρια ειναι βιτρινα. μπορει να πουλαει 10 αμαξια το μηνα και ποτε να μην εχει οδηγησει κανενα απο αυτα. προσεχε που πας να μπλεξεις.

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, kostas_anes said:

Παραβιαζει καποιον νομο ή θιγεσαι εσυ κατα καποιον τροπο;

Κοιταξε δεν θιγομαι αμεσα ειτε εμμεσα αν δω διπλα μου να γινεται αγοραπωλησια βρεφων(ειναι και επικαιρο) αλλα θα το καταγγειλω.
Δεν χρειαζεται να θιγεσαι ή να εχεις συμφερον για να παρεις θεση.

• Like 20
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Κοιταξε δεν θιγομαι αμεσα ειτε εμμεσα αν δω διπλα μου να γινεται αγοραπωλησια βρεφων(ειναι και επικαιρο) αλλα θα το καταγγειλω.
Δεν χρειαζεται να θιγεσαι ή να εχεις συμφερον για να παρεις θεση.

Πολύ σωστό φίλε μου, μακάρι όλοι να είμαστε έτσι...

Όμως πραγματικά κ εγώ δεν ξέρω αν ασχοληθεί κάποιος με την καταγγελία του φίλου. 

Θεωρώ ότι μόνο εάν κάνει μήνυση για απόπειρα εξαπάτησης και διαθέσει χρόνο κ χρήμα μπορεί κάποιος να ασχοληθεί. Αλλά και πάλι , αφού η αξία του αυτοκινήτου είναι μερικες χιλιάδες ευρώ, από τη νομοθεσία θεωρείται πλημμέλημα με ότι συνεπάγεται αυτό.

Η συγκεκριμένη "κυρία" ούτε θα μπει φυλακή ούτε θα ιδρώσει τ'αυτι της.

Δυστυχώς στη χώρα επικρατεί ο νόμος του δυνατού.

Μακάρι εγώ, ο φίλος και γενικά ο κόσμος να είχε τα κοτσια να της κάψει το αμάξι βράδυ. Μόνο έτσι να υπήρχε δικαιοσύνη.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υφίσταται ειδική νομοθεσία για τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων οχημάτων αν και θα έπρεπε. Ούτε καν για τα γυρισμένα χλμ. Μπορεί  βέβαια να στοιχειοθετηθεί απάτη αλλά θα πρέπει να αποδειχθεί ότι έγινε με δόλο κλπ. Το κράτος που θα όφειλε να μεριμνήσει για το πρόβλημα, πετάει χαρταετό....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...