alefther Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, smpt είπε Κοιτώντας το παλαιωμένο ξίδι της Γαίας που ανέβασε ο @billdanos, αλλά και από το ποστ του @dimitrismito, είδα ότι και ο Λαζαρίδης έχει δικό του ξίδι σε πιο προσιτή τιμή. Είναι ακόμα ακριβό, αλλά πιο προσιτό. https://www.anthidis.gr/el/products/palaiomeno-ksidi-2-eton-aceto-ktima-k-lazaridis-250ml αυτο παντως ειναι βαλσαμικο, που ειπες δε σε ενδιαφερει
lector Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, billdanos είπε Με την ίδια λογική που διαφέρουν και μεταξύ τους τα κρασιά. Ένα καλό παλαιωμένο ξύδι από οινοποιείο, κοστίζει περίπου όσο ένα καλό μπουκάλι κρασί (10-12 ευρώ τα 500ml). Προφανώς όμως ένα τέτοιο ξύδι δεν συμφέρει για καθημερινή χρήση και το έχεις για πολύ συγκεκριμένες συνταγές κλπ. Ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ήταν αυτό της Γαίας οινοποιητικής από Ασύρτικο. Δε θα αμφισβητησω την ποιοτητα του ή τη γευση του, αλλα μου φαινεται λιγο τηλεοπτικο, για να το κοτσαρει στον παγκο ο μαστερσεφ. Σα να εχει μεγαλυτερο κοστος η συσκευασια απο το περιεχομενο.
sdikr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, smpt said: Κοιτώντας το παλαιωμένο ξίδι της Γαίας που ανέβασε ο @billdanos, αλλά και από το ποστ του @dimitrismito, είδα ότι και ο Λαζαρίδης έχει δικό του ξίδι σε πιο προσιτή τιμή. Είναι ακόμα ακριβό, αλλά πιο προσιτό. https://www.anthidis.gr/el/products/palaiomeno-ksidi-2-eton-aceto-ktima-k-lazaridis-250ml Και αυτό είναι balsamico modena Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από sdikr προσθήκη Modena
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, lector said: Δε θα αμφισβητησω την ποιοτητα του ή τη γευση του, αλλα μου φαινεται λιγο τηλεοπτικο, για να το κοτσαρει στον παγκο ο μαστερσεφ. Σα να εχει μεγαλυτερο κοστος η συσκευασια απο το περιεχομενο. Δεν είναι ξύδια αυτά για καθημερινή χρήση ή για να βάψεις αβγά ή για να καθαρίσεις το φούρνο μαζί με σόδα… 😛 Τα χρησιμοποιείς σε πολύ συγκεκριμένες συνταγές και σε ελάχιστη ποσότητα. 4 hours ago, sdikr said: Και αυτό είναι balsamico Είναι διαφορετικές κατηγορίες τα βαλσάμικα και τα παλαιωμένα. Το βαλσαμικο είναι πιο συμπυκνωμένο και χρειάζεται αρκετά χρόνια σε βαρέλια (τα φθηνά βαλσαμικα έχουν απλά καραμελωμένη ζάχαρη). 1
sdikr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, billdanos said: Δεν είναι ξύδια αυτά για καθημερινή χρήση ή για να βάψεις αβγά ή για να καθαρίσεις το φούρνο μαζί με σόδα… 😛 Τα χρησιμοποιείς σε πολύ συγκεκριμένες συνταγές και σε ελάχιστη ποσότητα. Είναι διαφορετικές κατηγορίες τα βαλσάμικα και τα παλαιωμένα. Το βαλσαμικο είναι πιο συμπυκνωμένο και χρειάζεται αρκετά χρόνια σε βαρέλια (τα φθηνά βαλσαμικα έχουν απλά καραμελωμένη ζάχαρη). Ναι σωστά, απλά υπάρχει το βαλσάμικο Modena (μούστος και ξύδι) που συνήθως είναι 6 μήνες με 1 χρόνο παλαίωση και μετά υπάρχει το κανονικό βαλσαμικο (απο μούστο μόνο) που ξεκινάει απο τα 6 χρόνια και πάνω 1
The_Judas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, sdikr είπε Ναι σωστά, απλά υπάρχει το βαλσάμικο Modena (μούστος και ξύδι) που συνήθως είναι 6 μήνες με 1 χρόνο παλαίωση και μετά υπάρχει το κανονικό βαλσαμικο (απο μούστο μόνο) που ξεκινάει απο τα 6 χρόνια και πάνω το τελευταιο καιρο αγορασα 2 διαφορετικα βαλσαμικα ελληνικων εταιρειων... και τα 2 ειχαν κοκκινο ανοιχτο χρωμα. Αλλη φορα μονο ιταλικα θα αγοραζω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα