Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, smpt είπε

Κοιτώντας το παλαιωμένο ξίδι της Γαίας που ανέβασε ο @billdanos, αλλά και από το ποστ του @dimitrismito, είδα ότι και ο Λαζαρίδης έχει δικό του ξίδι σε πιο προσιτή τιμή. Είναι ακόμα ακριβό, αλλά πιο προσιτό.
https://www.anthidis.gr/el/products/palaiomeno-ksidi-2-eton-aceto-ktima-k-lazaridis-250ml

αυτο παντως ειναι βαλσαμικο, που ειπες δε σε ενδιαφερει

Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Με την ίδια λογική που διαφέρουν και μεταξύ τους τα κρασιά. 
 

 Ένα καλό παλαιωμένο ξύδι από οινοποιείο, κοστίζει περίπου όσο ένα καλό μπουκάλι κρασί (10-12 ευρώ τα 500ml). Προφανώς όμως ένα τέτοιο ξύδι δεν συμφέρει για καθημερινή χρήση και το έχεις για πολύ συγκεκριμένες συνταγές κλπ. 
 

Ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ήταν αυτό της Γαίας οινοποιητικής από Ασύρτικο. 

IMG_0125.jpeg

Δε θα αμφισβητησω την ποιοτητα του ή τη γευση του, αλλα μου φαινεται λιγο τηλεοπτικο, για να το κοτσαρει στον παγκο ο μαστερσεφ. Σα να εχει μεγαλυτερο κοστος η συσκευασια απο το περιεχομενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, smpt said:

Κοιτώντας το παλαιωμένο ξίδι της Γαίας που ανέβασε ο @billdanos, αλλά και από το ποστ του @dimitrismito, είδα ότι και ο Λαζαρίδης έχει δικό του ξίδι σε πιο προσιτή τιμή. Είναι ακόμα ακριβό, αλλά πιο προσιτό.
https://www.anthidis.gr/el/products/palaiomeno-ksidi-2-eton-aceto-ktima-k-lazaridis-250ml

Και αυτό είναι balsamico  modena

Επεξ/σία από sdikr
προσθήκη Modena
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, lector said:

Δε θα αμφισβητησω την ποιοτητα του ή τη γευση του, αλλα μου φαινεται λιγο τηλεοπτικο, για να το κοτσαρει στον παγκο ο μαστερσεφ. Σα να εχει μεγαλυτερο κοστος η συσκευασια απο το περιεχομενο.

Δεν είναι ξύδια αυτά για καθημερινή χρήση ή για να βάψεις αβγά ή για να καθαρίσεις το φούρνο μαζί με σόδα… 😛 

Τα χρησιμοποιείς σε πολύ συγκεκριμένες συνταγές και σε ελάχιστη ποσότητα. 

4 hours ago, sdikr said:

Και αυτό είναι balsamico

Είναι διαφορετικές κατηγορίες τα βαλσάμικα και τα παλαιωμένα.

Το βαλσαμικο είναι πιο συμπυκνωμένο και χρειάζεται αρκετά χρόνια σε βαρέλια (τα φθηνά βαλσαμικα έχουν απλά καραμελωμένη ζάχαρη).

  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, billdanos said:

Δεν είναι ξύδια αυτά για καθημερινή χρήση ή για να βάψεις αβγά ή για να καθαρίσεις το φούρνο μαζί με σόδα… 😛 

Τα χρησιμοποιείς σε πολύ συγκεκριμένες συνταγές και σε ελάχιστη ποσότητα. 

Είναι διαφορετικές κατηγορίες τα βαλσάμικα και τα παλαιωμένα.

Το βαλσαμικο είναι πιο συμπυκνωμένο και χρειάζεται αρκετά χρόνια σε βαρέλια (τα φθηνά βαλσαμικα έχουν απλά καραμελωμένη ζάχαρη).

Ναι σωστά,  απλά υπάρχει το βαλσάμικο Modena (μούστος και ξύδι)   που συνήθως είναι 6 μήνες με 1 χρόνο παλαίωση και μετά υπάρχει το κανονικό βαλσαμικο (απο μούστο μόνο)  που ξεκινάει απο τα 6 χρόνια και πάνω

  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, sdikr είπε

Ναι σωστά,  απλά υπάρχει το βαλσάμικο Modena (μούστος και ξύδι)   που συνήθως είναι 6 μήνες με 1 χρόνο παλαίωση και μετά υπάρχει το κανονικό βαλσαμικο (απο μούστο μόνο)  που ξεκινάει απο τα 6 χρόνια και πάνω

το τελευταιο καιρο αγορασα 2 διαφορετικα βαλσαμικα ελληνικων εταιρειων... και τα 2 ειχαν κοκκινο ανοιχτο χρωμα. 

Αλλη φορα μονο ιταλικα θα αγοραζω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...