smpt Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μου αρέσει το ξίδι και το χρησιμοποιώ σε πάρα πολλά πιάτα. Δυστυχώς, το ξίδι που έπαιρνα δεν υπάρχει πλέον και ψάχνω να βρω αντικαταστάτη της προκοπής χωρίς να χρειαστεί να δώσω ένα νεφρό. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το ιταλικό PONTI, αλλά εδώ και 1,5 χρόνο έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των καταστημάτων. Είχα βρει επίσης το πολύ καλό "Dadalinas Ξίδι Από Κρασί Ποικιλίας Ξινόμαυρο, Κυρ-Γιάννη", αλλά προφανώς ήταν σε περιορισμένη ποσότητα. Αν γνωρίζει κανείς καλό ξίδι, με γεύση και άρωμα ξιδιού, ας το γράψει. Θα προτιμούσα να το βρω στα καταστήματα ή σε κάβα της Αθήνας, καθώς δεν εμπιστεύομαι να έρθει με courier. +Ότι το κόστος αποστολής είναι μεγαλύτερο από το κόστος του προϊόντος. Αναφέρομαι σε ξίδι από κόκκινο σταφύλι και όχι σε οποιοδήποτε είδους βαλσαμικό.
alefther Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 εγω αυτο παιρνω, το προλημα με το θανοπουλο βεβαια ειναι οτι αν μενεις πχ Γλυφαδα τον ηπιες 1
smpt Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Ευχαριστώ. Βλέπω ότι ο θανοπουλος έχει 2~3 ενδιαφέρουσες επιλογές. Μάλλον θα θέλει κάτι από εκεί η γυναίκα μου και θα το συνδυάσω.
fitsoulas2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, smpt είπε Μου αρέσει το ξίδι και το χρησιμοποιώ σε πάρα πολλά πιάτα. Δυστυχώς, το ξίδι που έπαιρνα δεν υπάρχει πλέον και ψάχνω να βρω αντικαταστάτη της προκοπής χωρίς να χρειαστεί να δώσω ένα νεφρό. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το ιταλικό PONTI, αλλά εδώ και 1,5 χρόνο έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των καταστημάτων. Είχα βρει επίσης το πολύ καλό "Dadalinas Ξίδι Από Κρασί Ποικιλίας Ξινόμαυρο, Κυρ-Γιάννη", αλλά προφανώς ήταν σε περιορισμένη ποσότητα. Αν γνωρίζει κανείς καλό ξίδι, με γεύση και άρωμα ξιδιού, ας το γράψει. Θα προτιμούσα να το βρω στα καταστήματα ή σε κάβα της Αθήνας, καθώς δεν εμπιστεύομαι να έρθει με courier. +Ότι το κόστος αποστολής είναι μεγαλύτερο από το κόστος του προϊόντος. Αναφέρομαι σε ξίδι από κόκκινο σταφύλι και όχι σε οποιοδήποτε είδους βαλσαμικό. Δηλαδη το ξυδι ΤΟΠ που παιρνει ο περισσοτερος κοσμος δε σου κανει?
Dante80 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, fitsoulas2024 said: Δηλαδη το ξυδι ΤΟΠ που παιρνει ο περισσοτερος κοσμος δε σου κανει? Δεν είναι όλα τα ξύδια ίδια, με τον ίδιο (σχεδόν) τρόπο που δεν είναι όλα τα κρασιά ίδια. Αν σου αρέσει το ξύδι και το χρησιμοποιείς συχνά, η διαφορά είναι έκδηλη. 😉 Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Dante80 1
dimitrismito Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δεν καλύπτω το ερωτημά σου αλλά εφόσον κάποιος θα μπει στην διαδικασία να διαβάσει το thread , θα πρότεινα για τους λάτρεις του βαλσάμικου το παρακάτω.. https://www.domaine-lazaridi.gr/proion/botanico-red-seal/ 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, Dante80 είπε Δεν είναι όλα τα ξύδια ίδια σε τι διαφερουν?
tasoe Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 On 13/12/2024 at 03:30, fitsoulas2024 said: Δηλαδη το ξυδι ΤΟΠ που παιρνει ο περισσοτερος κοσμος δε σου κανει? Αυτό στο σούπερ μάρκετ πρέπει να πουλιέται στα ράφια με τα καθαριστικά. 3 2
papoys1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε σε τι διαφερουν? Στην τιμή 😁 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, fitsoulas2024 said: σε τι διαφερουν? Με την ίδια λογική που διαφέρουν και μεταξύ τους τα κρασιά. Ένα καλό παλαιωμένο ξύδι από οινοποιείο, κοστίζει περίπου όσο ένα καλό μπουκάλι κρασί (10-12 ευρώ τα 500ml). Προφανώς όμως ένα τέτοιο ξύδι δεν συμφέρει για καθημερινή χρήση και το έχεις για πολύ συγκεκριμένες συνταγές κλπ. Ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ήταν αυτό της Γαίας οινοποιητικής από Ασύρτικο. 4
fitsoulas2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Στην τιμή 😁 δε νομιζω οτι ειναι η τιμη που ενδιαφερει το φιλο μας 2 ώρες πριν, tasoe είπε Αυτό στο σούπερ μάρκετ πρέπει να πουλιέται στα ράφια με τα καθαριστικά. Ειναι τοσα τα σκουπιδια που παιρνεις και καταναλωνεις απο το σουπερ μαρκετ, ωστε το ξυδι ειναι το τελευταιο που θα σε απασχολουσε. 1 ώρα πριν, billdanos είπε Με την ίδια λογική που διαφέρουν και μεταξύ τους τα κρασιά. Ένα καλό παλαιωμένο ξύδι από οινοποιείο, κοστίζει περίπου όσο ένα καλό μπουκάλι κρασί (10-12 ευρώ τα 500ml). Προφανώς όμως ένα τέτοιο ξύδι δεν συμφέρει για καθημερινή χρήση και το έχεις για πολύ συγκεκριμένες συνταγές κλπ. Ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ήταν αυτό της Γαίας οινοποιητικής από Ασύρτικο. Καλα τα κρασια, για ξυδια μιλαμε. Παλαιωμενο ξυδι πρωτη φορα ακουω, οσοι ενδιαφερεστε για τετοια τοτε εχετε παει σε αλλο επιπεδο. 1
papoys1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Μερικές φορές υπάρχουν και κάποιοι που εκμεταλεύονται τη μανία αγοράς ακριβού προιόντος καταναλωτών θεωρώντας πως ετσι αγοράζουν ανώτερη ποιότητα. Μπορεί να είναι και ετσι αλλά σκέφτομαι ποιος θα χαλάσει ένα καλό κρασί ώστε να δημιουργήσει ξύδι. Μου θυμίζει τη μανία των καταναλωτών τους προηγούμενες μήνες να αγοράσουν αγνό παρθένο ελαιόδαλο την οποία εκμεταλεύθηκαν κάποιοι έμποροι και έβλεπες στα ράφια s/m ελαιόλαδο σε γιάλινα μπουκαλάκια των 250 ml π.χ. να πωλούνται στη τιμή των 8 και 10 ευρώ. Κάποιοι τα αγόραζαν. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά ξύδια ή καλά και κακά λάδια , αλλά να βλέπω τώρα ξύδι σε γιάλινο μπουκαλάκι 250 ml να πωλείται προς 4,10 ευρώ το θεωρώ υπερβολικό.
sdikr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, papoys1 said: Μερικές φορές υπάρχουν και κάποιοι που εκμεταλεύονται τη μανία αγοράς ακριβού προιόντος καταναλωτών θεωρώντας πως ετσι αγοράζουν ανώτερη ποιότητα. Μπορεί να είναι και ετσι αλλά σκέφτομαι ποιος θα χαλάσει ένα καλό κρασί ώστε να δημιουργήσει ξύδι. Μου θυμίζει τη μανία των καταναλωτών τους προηγούμενες μήνες να αγοράσουν αγνό παρθένο ελαιόδαλο την οποία εκμεταλεύθηκαν κάποιοι έμποροι και έβλεπες στα ράφια s/m ελαιόλαδο σε γιάλινα μπουκαλάκια των 250 ml π.χ. να πωλούνται στη τιμή των 8 και 10 ευρώ. Κάποιοι τα αγόραζαν. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά ξύδια ή καλά και κακά λάδια , αλλά να βλέπω τώρα ξύδι σε γιάλινο μπουκαλάκι 250 ml να πωλείται προς 4,10 ευρώ το θεωρώ υπερβολικό. Πληρώνει κάποιος την διαδικάσια Πχ υπάρχει ουίσκι με 8 ευρώ και υπάρχει και με πολλά πολλά μηδενικά μέτα το 8. Ακόμα και ίδια μάρκα πχ πληρώνεις διαφορετικά ανάλογα με την παλαίωση που του κάνουν Που να δεις Balsamico (όχι το modena) να πουλιέται 300 ευρώ το μπουκαλάκι Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από sdikr
smpt Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Κοιτώντας το παλαιωμένο ξίδι της Γαίας που ανέβασε ο @billdanos, αλλά και από το ποστ του @dimitrismito, είδα ότι και ο Λαζαρίδης έχει δικό του ξίδι σε πιο προσιτή τιμή. Είναι ακόμα ακριβό, αλλά πιο προσιτό. https://www.anthidis.gr/el/products/palaiomeno-ksidi-2-eton-aceto-ktima-k-lazaridis-250ml 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα