csontheline Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Αν το αγόρασες από Amazon, υπάρχει επιλογή κατά την πληρωμή για να προπληρώσεις φόρους, δασμούς και εκτελωνισμό. Έχεις και εγγύηση ότι αν πληρώσεις κάτι περισσότερο, σου τα δίνουν πίσω. Αν αγόρασες από αλλού, έπρεπε να βρεις μεταφορέα που θα στα υπολόγιζε εξαρχής. Τελικά, από ότι φαίνεται, όλοι την έχουμε πατήσει με την 1η μας παραγγελία από ΗΠΑ.
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, ritualistic είπε Η απατη που ειναι ? Διάβασε το ποστ αμα συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις τότε άστο.
ritualistic Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Διάβασε το ποστ αμα συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις τότε άστο. Μαλλον εσυ δεν αντιλαμβανεσαι. Αν αντιλαμβανεσαι κ μου απαντας με αυτο τον τροπο μαλλον εχουμε διαφορετικη αντιληψη της πραγματικοτητας και θα το αφησω οπως ζητησες. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από ritualistic 1
ritualistic Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Ετσι για την ιστορια, σε παγκοσμιο επιπεδο, η DHL εχει αυτη την χρεωση. Πεταξαμε και ενα κρατος δικαιου μεσα στο κειμενο κ επαναστατησαμε για σημερα. Προχωραμε. Υ.Γ: Κρατος δικαιου δεν υπαρχει αλλα αυτο ειναι τελειως ασχετο με το θεμα μας. 1
KeepRollingBaby Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ήταν λάθος εμπόρου να διαλέξει express shipping μέσο DHL ενώ διάλεξα flat rate international shipping που θα γινόταν μέσο FedEx όπως και την προηγούμενη φορά, έκανα αμφισβήτηση πληρωμής, δικό τους λάθος, γράφει και στο shipping policy International Shipping Policy We currently ship Worldwide via Fedex International Standard and express shipping via DHL Worldwide Express Δεν είναι πρώτη φορά που παραγγέλνω από ΗΠΑ, απλά περίμενα FedEx ότι θα πλήρωνα ένα 30ρι Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από KeepRollingBaby
Stratosnis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 τα 50 είναι το κόστος που χρεώνει η DHL για να κάνει εκείνη την διαδικασία του εκτελωνισμού. Στο τελωνείο πληρώνεις ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Συνήθως υπολογίζεις ένα 24% στην αξία αγοράς μαζί με τα μεταφορικά. Λύσεις: 1. τα πληρώνεις και έρχεται σπίτι σου. 2. Δεν τα πληρώνεις και επικοινωνείς για επιστροφή χρημάτων από το κατάστημα. 3. Κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό για να γλιτώσεις αυτά τα 50 ευρώ. Εμένα μου είχε φάει περίπου 3-4 ώρες.
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, ritualistic είπε Ετσι για την ιστορια, σε παγκοσμιο επιπεδο, η DHL εχει αυτη την χρεωση. Πεταξαμε και ενα κρατος δικαιου μεσα στο κειμενο κ επαναστατησαμε για σημερα. Προχωραμε. Υ.Γ: Κρατος δικαιου δεν υπαρχει αλλα αυτο ειναι τελειως ασχετο με το θεμα μας. Εφόσον δεν έχεις ιδέα γιατί επιμένεις και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο; δεν έχει καμία τέτοια χρέωση η DHL στην Γερμανία δεν έχω πληρώσει ΠΟΤΕ πάνω απο ~ 20 ευρώ σε εξτρά χρεώσεις με ΚΑΜΙΑ εταιρεία απο εισαγωγή απο ΗΠΑ ειναι 7% σε ΚΑΠΟΙΑ εμπορικά πακέτα και μετά 19% ΦΠΑ ή όσο ειναι ο ΦΠΑ (πχ για βιβλιά ειναι λιγότερο) και αυτό για προϊόντα άνω των 1000 ευρώ για φθηνά προϊόντα γύρω στο 19% πληρώνω σύνολο μαζί με τις εξτρά χρεώσεις . Το κόλπο να χρεώνουν 70-150 ++ ευρω FLAT (το αλλάζουν όποτε γουστάρουν πάντα ειναι FLAT όμως ασχέτα πόσο κάνει το προιόν δηλαδή ) για να "επεξεργαστούν" την εισαγωγή (κυριλεκτικά να πάνε ένα χαρτί απο ένα γραφείο σε ένα άλλο, το έχω κάνει και μόνος μου ξέρω τι κάνουν μην επιμένεις ) ειναι ελληνική πατέντα. Και την κάνουν μόνο οι κούριερ ΟΧΙ τα ελτα (χρεώνει κάτι και τα ελτά αλλά ειναι αναλογικό του κόστους εκει όχι φλατ και είναι ένα μικρό ποσό και αυτό το γλιτώνεις ανάλογα το κόστος του προιόντος) . Το πιο αστείο (ή μάλλον στενάχωρο απολα) ειναι ότι και δίκαιο να είχες που δεν έχεις πάλι θα έπρεπε να αντιληφθείς ότι αυτός ο εκβιασμός ειναι απάτη. 17 λεπτά πριν, Stratosnis είπε τα 50 είναι το κόστος που χρεώνει η DHL για να κάνει εκείνη την διαδικασία του εκτελωνισμού. Στο τελωνείο πληρώνεις ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος. Συνήθως υπολογίζεις ένα 24% στην αξία αγοράς μαζί με τα μεταφορικά. Λύσεις: 1. τα πληρώνεις και έρχεται σπίτι σου. 2. Δεν τα πληρώνεις και επικοινωνείς για επιστροφή χρημάτων από το κατάστημα. 3. Κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό για να γλιτώσεις αυτά τα 50 ευρώ. Εμένα μου είχε φάει περίπου 3-4 ώρες. Το 2 δεν νομίζω να γίνεται γιατί νομίζω θα σε χρεώσουν για την επιστροφή θυμάμαι κάτι τέτοια να μου λέει μια αλλά δεν ήταν με DHL. το 3 να ξέρεις επίτηδες σε βάζουν να περιμένεις για να μην το ξαναπροσπαθήσεις και εμένα έτυχε να με χρεώσουν πάλι και ας πήγα εγώ και το είδα μετά Επίσης πολύ τυχερός ήσουν που σου είπαν 50 ευρώ ειναι το χαμηλότερο που έχω ακούσει γενικά βαράνε ανάλογα την εταιρεία και τις περιστάσεις να δώσεις τιπ στον άνθρωπο που θα μεταφέρει το πακέτο απο το γραφείο Α στο γραφείο Β πιο βυσματική θέση σίγουρα θα τα μοιράζονται με τις εταιρείες όμως δεν παίζει να τους αφήνουν να βγάζουν τόσα πολλά μόνοι τους . Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
ritualistic Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Εφόσον δεν έχεις ιδέα γιατί επιμένεις και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο; δεν έχει καμία τέτοια χρέωση η DHL στην Γερμανία δεν έχω πληρώσει ΠΟΤΕ πάνω απο ~ 20 ευρώ σε εξτρά χρεώσεις με ΚΑΜΙΑ εταιρεία απο εισαγωγή απο ΗΠΑ ειναι 7% σε ΚΑΠΟΙΑ εμπορικά πακέτα και μετά 19% ΦΠΑ ή όσο ειναι ο ΦΠΑ (πχ για βιβλιά ειναι λιγότερο) και αυτό για προϊόντα άνω των 1000 ευρώ για φθηνά προϊόντα γύρω στο 19% πληρώνω σύνολο μαζί με τις εξτρά χρεώσεις . Το κόλπο να χρεώνουν 70-150 ++ ευρω FLAT (το αλλάζουν όποτε γουστάρουν πάντα ειναι FLAT όμως ασχέτα πόσο κάνει το προιόν δηλαδή ) για να "επεξεργαστούν" την εισαγωγή (κυριλεκτικά να πάνε ένα χαρτί απο ένα γραφείο σε ένα άλλο, το έχω κάνει και μόνος μου ξέρω τι κάνουν μην επιμένεις ) ειναι ελληνική πατέντα. Και την κάνουν μόνο οι κούριερ ΟΧΙ τα ελτα (χρεώνει κάτι και τα ελτά αλλά ειναι αναλογικό του κόστους εκει όχι φλατ και είναι ένα μικρό ποσό και αυτό το γλιτώνεις ανάλογα το κόστος του προιόντος) . Το πιο αστείο (ή μάλλον στενάχωρο απολα) ειναι ότι και δίκαιο να είχες που δεν έχεις πάλι θα έπρεπε να αντιληφθείς ότι αυτός ο εκβιασμός ειναι απάτη. Δεν σε ειρωνευτηκα εγώ πρωτος, απλως σε ακολουθησα. Anyway, συνεχιζοντας να απαντω στις προσβολες σου, θα σου πω απλως οτι ειναι η δουλεια μου αυτη οποτε αν εχω ιδεα η οχι το εχουν κρινει αλλοι πριν απο εσενα. Εχουμε τελειως διαφορετικη αντιληψη, γυρω απο τους ορους εκβιασμος - απατη, οποτε ας το αφησουμε.
Silverage Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν το θέλεις πληρώσε τα, δεν αξίζει να πας να το εκτελωνίσεις μόνος σου. Το έχω κάνει και εκτός του ότι έφαγα 3-4 ώρες να πηγαινοέρχομαι απο κτίριο σε κτίριο, το όφελος ήταν περίπου 20€. Γλυτώνεις τα 50€ που χρεώνει ο εκτελωνιστής αλλά σε χρεώνουν 30€ για να σου παραδώσουν το πακέτο. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Silverage
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, ritualistic είπε Anyway, συνεχιζοντας να απαντω στις προσβολες σου, θα σου πω απλως οτι ειναι η δουλεια μου αυτη οποτε αν εχω ιδεα η οχι το εχουν κρινει αλλοι πριν απο εσενα. Ωραία αν ειναι η δουλειά σου αυτή τότε λες ψέματα ή δεν ξέρεις τι γίνεται εκτός ελλάδας γιατί αντίστοιχες χρεώσεις δεν έχει καμία μεταφορική στην γερμανία ειδικά για δέματα χαμηλής αξίας πληρώνεις μονο ΦΠΑ ==== Τώρα μιας και με έκανε το thread να θυμηθώ την ιστοριά την δική μου εδώ τι μου ζητούσαν (αυτό μονο δασμοί κτλ χωρίς το κόστος των ακουστηκών που ήδη πλήρωσα) Για ακουστικά 140 λίρες που είχα αγοράσει Και τα μετέφερα απο ΗΠΑ στην ελλάδα σαν προσωπικά αντικείμενα. Υπόψιν ότι 141 ευρώ ειναι το συνολικό κόστος με μεταφορικά με ισοτιμία του 2020 και για 141 ευρώ εμπόρευμα- που δεν ήταν και εμπόρευμα σαν προσωπικά αντικείμενα το δήλωσα (απλά ναι ήταν του κουτιού με την συσκευασία και όλα και φαίνεται το είδαν... ) ζητούσαν +170 ευρώ λολ τα περισσότερα δικά τους @#@#σιάτικα να πάνε το πακέτο απο το ένα γραφείο στο άλλο και να υπογράψουν το χαρτί . Και μου λεει η κ. νικολέτα πιο πάνω ότι θα με χρεώσουν αν τα γυρίσουν πίσω φάγανε μια αμφισβήτηση συναλλαγής και άντε γειά. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
tyxeros Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Παραγγειλα απο Amazon US , η αποστολη της παραγγελιας εγινε 4 Δεκεμβρη με DHL Express, εφτασε Ελλαδα 9 του μηνος... εβγαζε στο tracking , οτι ετρωγε καθυστερηση ο εκτελωνισμος και οτι η DHL επρεπε να επικοινωνησει με τον Αποστολεα. Τελικα προχωρησε και παρελαβα σημερα. Τα μονα εξοδα που πληρωσα ειναι αυτα στην φωτογραφια.
Stratosnis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Dr_Pepper said: το 3 να ξέρεις επίτηδες σε βάζουν να περιμένεις για να μην το ξαναπροσπαθήσεις και εμένα έτυχε να με χρεώσουν πάλι και ας πήγα εγώ και το είδα μετά Ήμουν πιο νέος και με αρκετό ελεύθερο χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι να περιμένω και πάρα πολύ, απλά είχε τρελό πήγαινε-έλα στα κτήρια-γραφεία. 1 hour ago, Dr_Pepper said: Επίσης πολύ τυχερός ήσουν που σου είπαν 50 ευρώ ειναι το χαμηλότερο που έχω ακούσει τελείως ενδεικτικό είναι το 50, σε εμένα αν θυμάμαι καλά ήταν 70 χωρίς να θυμάμαι την εταιρία, θα πω Fedex αλλά μικρή σημασία έχει. Έχουν όλοι το δικό τους κοστολόγιο. Spoiler μία κυρία προς το τέλος μου έκανε και παρατήρηση που ψώνισα από "έξω" και όχι από την ελληνική αγορά. Άλλο που το προϊόν δεν είχε εισαχθεί στην Ελλάδα και ούτε ήρθε και ποτέ επίσημα. Το κόστος επίσης στο μισό περίπου από όλες τις Ευρωπαϊκές αποθήκες.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 42 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Ωραία αν ειναι η δουλειά σου αυτή τότε λες ψέματα ή δεν ξέρεις τι γίνεται εκτός ελλάδας γιατί αντίστοιχες χρεώσεις δεν έχει καμία μεταφορική στην γερμανία ειδικά για δέματα χαμηλής αξίας πληρώνεις μονο ΦΠΑ ==== Τώρα μιας και με έκανε το thread να θυμηθώ την ιστοριά την δική μου εδώ τι μου ζητούσαν (αυτό μονο δασμοί κτλ χωρίς το κόστος των ακουστηκών που ήδη πλήρωσα) Για ακουστικά 140 λίρες που είχα αγοράσει Και τα μετέφερα απο ΗΠΑ στην ελλάδα σαν προσωπικά αντικείμενα. Υπόψιν ότι 141 ευρώ ειναι το συνολικό κόστος με μεταφορικά με ισοτιμία του 2020 και για 141 ευρώ εμπόρευμα- που δεν ήταν και εμπόρευμα σαν προσωπικά αντικείμενα το δήλωσα (απλά ναι ήταν του κουτιού με την συσκευασία και όλα και φαίνεται το είδαν... ) ζητούσαν +170 ευρώ λολ τα περισσότερα δικά τους @#@#σιάτικα να πάνε το πακέτο απο το ένα γραφείο στο άλλο και να υπογράψουν το χαρτί . Και μου λεει η κ. νικολέτα πιο πάνω ότι θα με χρεώσουν αν τα γυρίσουν πίσω φάγανε μια αμφισβήτηση συναλλαγής και άντε γειά. Απο αγγλικο Αμαζον αγόρασες ακουστικά που στάλθηκαν απο το γερμανικό Αμαζον στην Αμερική και μετά τα έφερες Ελλάδα ;
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Απο αγγλικο Αμαζον αγόρασες ακουστικά που στάλθηκαν απο το γερμανικό Αμαζον στην Αμερική και μετά τα έφερες Ελλάδα ; λολ Όχι απο αγγλικό άμαζον έστειλα σε διεύθυνση στην αμερική (που χρησιμοποιώ για το αμερικάνικο άμαζον) κατα λάθος και μετά τα έστειλα σε εμένα απο εκεινη την διεύθυνση πίσω στην ελλάδα.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε λολ Όχι απο αγγλικό άμαζον έστειλα σε διεύθυνση στην αμερική (που χρησιμοποιώ για το αμερικάνικο άμαζον) κατα λάθος και μετά τα έστειλα σε εμένα απο εκεινη την διεύθυνση πίσω στην ελλάδα. Το προιόν το πήρε το αγγλικό αμαζον απο την γερμανική αποθήκη,οπότε το έστελνες κατευθείαν Ελλάδα απο το γερμανικό χωρίς τελωνείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις