Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το προιόν το πήρε το αγγλικό αμαζον απο την γερμανική αποθήκη,οπότε το έστελνες κατευθείαν Ελλάδα απο το γερμανικό χωρίς τελωνείο.

Μα το θέμα ειναι ότι καταλάθος το έστειλα στην αμερικάνικη διεύθυνση (έχω 1 λογαριασμό amazon και αποθηκευμένες διευθύνσεις σε 3 χώρες κάτι φαίνεται είχα αγοράσει απο αμερική και είχε μείνει η αμερικάνικη σαν προτεινόμενη; δεν θυμάμαι πάντως κατα λάθος πήγε εκει)  δεν το έκανα για να γλιτώσω τελωνείο. 

Απλά κατάλαβα το λάθος όταν ήδη είχε φτάσει οπότε είπα να το στείλω σαν προσωπικό αντικείμενο απο ΗΠΑ εδώ και έγινε και 2ο λάθος γιατί εγώ ήξερα τι πιτσικουλιές γίνονται στο τελωνείο και είπα στον μεσάζοντα που μου το έστειλε να στείλει με USPS για να ερθει σε εμένα μέσω ελτα αλλά το έστειλε με UPS νομίζω γιατί καλό γατάκι ήταν και αυτός και φτάσαμε στο σημείο να περιμένει η κ. νικολέτα να κάνει Χριστούγεννα εις βάρους μου :P γιατί κάτι τέτοια περιμένουν, ανυποψίαστους κτλ που αγοράζουν απο ΗΠΑ διαμέσου κούριερ  και σου λένε "εδώ τους έχουμε τώρα στην γωνία δεν μπορούν να ξεφύγουν θα φάνε δάγκωμα άγριο"  και κάνουν πάρτι σαν την Βουγιουκλάκη που παίρνει τηλέφωνο και λέει στον μπακάλη να βάλει το ένα και το άλλο :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tyxeros said:

Παραγγειλα απο Amazon US , η αποστολη της παραγγελιας εγινε 4 Δεκεμβρη με DHL Express, εφτασε Ελλαδα 9 του μηνος... εβγαζε στο tracking , οτι ετρωγε καθυστερηση ο εκτελωνισμος και οτι η DHL επρεπε να επικοινωνησει με τον Αποστολεα. Τελικα προχωρησε και παρελαβα σημερα. Τα μονα εξοδα που πληρωσα ειναι αυτα στην φωτογραφια.

amazon.png

Σε αυτή την περίπτωση έχεις προπληρώσει κατά την αγορά όλα τα έξοδα ΦΠΑ/τελωνείου.

Η DHL δεν εκτελωνίζει εκ μέρους σου δλδ, αλλά εκ μέρους της Amazon. Με τον ίδιο τρόπο φέρνω προϊόντα από Ιαπωνία (Amazon.jp) και η DHL μου τα παραδίδει σπίτι χωρίς κόστος. Έχω πληρώσει τα έξοδα κατά την αγορά.

Δυστυχώς δεν έχουν όλα τα προϊόντα ή οι έμποροι στα Amazon εκτός ΕΕ αυτή την δυνατότητα.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Ωραία αν ειναι η δουλειά σου αυτή τότε λες ψέματα ή δεν ξέρεις τι γίνεται εκτός ελλάδας γιατί αντίστοιχες χρεώσεις δεν έχει καμία μεταφορική στην γερμανία ειδικά για δέματα χαμηλής αξίας πληρώνεις μονο ΦΠΑ 

Σου απανταω για τελευταια φορα γιατι σε βλεπω να εχεις αγωνια και παλι χαρακτηριζεις.

Ελπιζω να μη μπερδευεις την DHL-Deutsche Post με τις Express υπηρεσιες οσον αφορα την Γερμανια.

Η DHL χρεωνει στανταρ κοστη για καθε εκτελωνισμο ειτε αφορα εισαγωγη ειτε εξαγωγη και στην Γερμανια, ανεξαρτητως αξιας του προιοντος.

Παμε παρακατω με τις ζωες μας.

Προς τον OP, δεν σε κλεβει κανεις, δεν υπαρχει καμια απατη. Πληρωνεις τα κοστη και το παιρνεις η βαζεις δικο σου εκτελωνιστη, η το αφηνεις να γυρισει πισω.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε 3 σελίδες.. για δέματα κάτω των 150€ το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πληρώσετε ΦΠΑ κατά την αγορά και να υπάρχει ο αριθμός IOSS στο δέμα.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν πληρώνετε έξτρα γιατί πολύ απλά δεν περνάει τελωνείο..

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πληρώσετε έξοδα εκτελωνισμου, τα οποία είναι αναρτημένα στο σάιτ της κάθε κούριερ.

Επίσης υπάρχει επιλογή να εκτελωνισει δικός σας άνθρωπος η και εσείς. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.. ενημερωθείτε σωστά πριν κάνετε αγορές εκτός ΕΕ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Σου απανταω για τελευταια φορα γιατι σε βλεπω να εχεις αγωνια και παλι χαρακτηριζεις.

Ελπιζω να μη μπερδευεις την DHL-Deutsche Post με τις Express υπηρεσιες οσον αφορα την Γερμανια.

Η DHL χρεωνει στανταρ κοστη για καθε εκτελωνισμο ειτε αφορα εισαγωγη ειτε εξαγωγη και στην Γερμανια, ανεξαρτητως αξιας του προιοντος.

Παμε παρακατω με τις ζωες μας.

Προς τον OP, δεν σε κλεβει κανεις, δεν υπαρχει καμια απατη. Πληρωνεις τα κοστη και το παιρνεις η βαζεις δικο σου εκτελωνιστη, η το αφηνεις να γυρισει πισω.

Δεν μπερδεύω τίποτα στην Γερμανία δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μεταφορική που να σε χρεώνει για επεξεργασία δέματος (ήτοι να το πάρει απο το inbox και να το μεταφέρει σε ένα γραφείο με αποθηκούλα λίγο πιο κάτω και να βάλει τζίφρα σε ένα χαρτί ότι το μετέφερε) 

Οι όποιες χρεώσεις υφίστανται είτε DHL express είτε UPS είτε DPD κτλ κτλ ειναι 1) ο ΦΠΑ 2) ο ειδικός φόρος απο το κράτος για συγκεκριμένα εμπορικά προϊόντα (zoll, συνήθως 7% ) 3) κάποιες μικροχρεώσεις για την αποστολή και την διαχείριση των χρημάτων που θα τους στείλεις για να πληρωθεί το zoll και ο ΦΠΑ.  παντα και σε καμία περίπτωση αυτές οι χρεώσεις δεν ειναι πάνω απο περίπου 20 ευρώ και συνήθως αρκετά πιο κάτω απο 10

Για εμπορικές κάτω απο 180 ευρώ ή κάπου εκει πληρώνεις ΜΟΝΟ ΦΠΑ τίποτα παραπάνω. 

Εδώ οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ (και οχι τα ελτα) σου ζητάνε να τους δώσεις φιλοδώρημα αρκετές δεκάδες ευρώ ΦΛΑΤ (στον OP 75 σε άλλον που απάντησε εδώ 50 σε εμένα 135) και σε μη εμπορικά για να κάνουν την δουλειά τους αλλιώς χαιρέτα το πακέτο. 

EDIT: Επίσης αν πεις (για να γλυτώσεις το χαράτσι τους) να το εκτελωνίσεις εσύ θα σε βάλουν στο περίμενε επίτηδες για να μετανιώσεις και να μην το ξανακάνεις και εμένα μου έχει τύχει να με χρεώσουν πάραυτα (σε άλλη υπόθεση όχι σε αυτή που έδειξα πριν)! 

Όλα αυτά μονο στο αεροδρόμιο αθηνών  αν εσύ πχ είσαι καστοριά δεν στα προοθούν στο τελωνείο καστοριάς ή έστω σε αυτό της θεσσαλονίκης ή έστω να παρακρατήσουν το δέμα στην αθήνα και να σε αφήσουν να κάνεις την διαδικασία στο τελωνείο της περιοχής σου . 

Ουσιαστικά εκβιασμός χαρτζιλίκωσε με να βάλω τζίφρα (ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΡΑ όχι το δημόσιο που και εκει αν γινόταν θα ήταν μεμπτό ) αλλιώς το πακέτο επιστρέφει και θα σε χρεώσουμε κιόλας για την επιστροφή. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν μπερδεύω τίποτα στην Γερμανία δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μεταφορική που να σε χρεώνει για επεξεργασία δέματος (ήτοι να το πάρει απο το inbox και να το μεταφέρει σε ένα γραφείο με αποθηκούλα λίγο πιο κάτω και να βάλει τζίφρα σε ένα χαρτί ότι το μετέφερε) 

Οι όποιες χρεώσεις υφίστανται είτε DHL express είτε UPS είτε DPD κτλ κτλ ειναι 1) ο ΦΠΑ 2) ο ειδικός φόρος απο το κράτος για συγκεκριμένα εμπορικά προϊόντα (zoll, συνήθως 7% ) 3) κάποιες μικροχρεώσεις για την αποστολή και την διαχείριση των χρημάτων που θα τους στείλεις για να πληρωθεί το zoll και ο ΦΠΑ.  παντα και σε καμία περίπτωση αυτές οι χρεώσεις δεν ειναι πάνω απο περίπου 20 ευρώ και συνήθως αρκετά πιο κάτω απο 10

Για εμπορικές κάτω απο 180 ευρώ ή κάπου εκει πληρώνεις ΜΟΝΟ ΦΠΑ τίποτα παραπάνω. 

Εδώ οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ (και οχι τα ελτα) σου ζητάνε να τους δώσεις φιλοδώρημα αρκετές δεκάδες ευρώ ΦΛΑΤ (στον OP 75 σε άλλον που απάντησε εδώ 50 σε εμένα 135) και σε μη εμπορικά για να κάνουν την δουλειά τους αλλιώς χαιρέτα το πακέτο. 

EDIT: Επίσης αν πεις (για να γλυτώσεις το χαράτσι τους) να το εκτελωνίσεις εσύ θα σε βάλουν στο περίμενε επίτηδες για να μετανιώσεις και να μην το ξανακάνεις και εμένα μου έχει τύχει να με χρεώσουν πάραυτα (σε άλλη υπόθεση όχι σε αυτή που έδειξα πριν)! 

Όλα αυτά μονο στο αεροδρόμιο αθηνών  αν εσύ πχ είσαι καστοριά δεν στα προοθούν στο τελωνείο καστοριάς ή έστω σε αυτό της θεσσαλονίκης ή έστω να παρακρατήσουν το δέμα στην αθήνα και να σε αφήσουν να κάνεις την διαδικασία στο τελωνείο της περιοχής σου . 

Ουσιαστικά εκβιασμός χαρτζιλίκωσε με να βάλω τζίφρα (ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΡΑ όχι το δημόσιο που και εκει αν γινόταν θα ήταν μεμπτό ) αλλιώς το πακέτο επιστρέφει και θα σε χρεώσουμε κιόλας για την επιστροφή. 

Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά, η DHL express (κούριερ) θα σε χρεώσει κανονικοτατα είτε είσαι στην Ελλάδα είτε οπουδήποτε.

Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος Ελλάδας και εδω της Γερμανίας. Ίδιες τιμές.

Για αγορές κάτω από 150€ ούτε στην Ελλάδα δε θα δώσεις κάτι στην DHL, αρκεί να έχει δηλωθεί το ΦΠΑ.. (παρέλαβα πριν λίγες μέρες με 0€)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, drunkdonkey είπε

Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά,

"Τίποτα" τίποτα; ούτε η παραμικρή λεξούλα;  είσαι και απόλυτος που το ξέρεις; έχεις πάει ποτέ γερμανία ; 

Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος Ελλάδας και εδω της Γερμανίας. Ίδιες τιμές.

Ναι εδώ 2 τιμοκατάλογοι με κάποιες υπηρεσίες (και δεν ειναι ίδιες οι τιμές αλλά τεσπα) τι σχέση έχει αυτό;  

Δείξε μου που γράφει στον γερμανικό κατάλογο 70 ευρώ χρέωση για 60 ευρώ αξία προιόντως όπως στην περίπτωση του OP; 

Για αγορές κάτω από 150€ ούτε στην Ελλάδα δε θα δώσεις κάτι στην DHL, αρκεί να έχει δηλωθεί το ΦΠΑ..

Ναι γιατί την διαδικασία την αναλαμβάνει το κατάστημα πχ αμαζον που το κάνει αυτό για εσένα και έτσι δεν χρειάζεται να πληρώσεις τον DHL (η τον οποιοδήποτε άλλο ιδιώτη κούριερ στην ελλάδα) και αυτό τι σχέση έχει; 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Δείξε μου που γράφει στον γερμανικό κατάλογο 70 ευρώ χρέωση για 60 ευρώ αξία προιόντως όπως στην περίπτωση του OP; 

Παντού. Ολες οι χρεώσεις που αναφέρει είναι per shipment. Δεν έχει σημασία το κόστος του πακέτου, δεν την ενδιαφέρει τη μεταφορική. Η μεταφορική χρεώνει τη διαδικασία.

1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Ναι γιατί την διαδικασία την αναλαμβάνει το κατάστημα πχ αμαζον που το κάνει αυτό για εσένα και έτσι δεν χρειάζεται να πληρώσεις τον DHL (η τον οποιοδήποτε άλλο ιδιώτη κούριερ στην ελλάδα) και αυτό τι σχέση έχει; 

Όχι, καμία διαδικασία δεν αναλαμβάνει το κατάστημα. Απλά χρεώνει αυτόματα το ΦΠΑ της χώρας που καταλήγει το πακέτο, και δηλώνει την αποστολή μέσω IOSS, όπως είναι υποχρεωμένο δηλαδή, οπότε δε γίνεται εκτελωνισμός, για αυτό και δεν υπάρχει καμία χρέωση απο τη μεταφορική. Αν γίνει διαδικασία στην χρεώνουν. Αν δε γίνει, τι να χρεώσουν;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, papp0us είπε

Όχι, καμία διαδικασία δεν αναλαμβάνει το κατάστημα

17 λεπτά πριν, papp0us είπε

Απλά χρεώνει αυτόματα το ΦΠΑ της χώρας που καταλήγει το πακέτο, και δηλώνει την αποστολή μέσω IOSS,

Αυτό ειναι το "καμιά διαδικασία" xD

μην είστε απόλυτοι ειδικά όταν δεν καταλαβαίνετε ούτε τι λέτε όταν τα γράφετε θα μου πείτε τώρα ότι χρόνια τώρα  χρεωνόμουν 70άρια και 100 άρια απο τους γερμανούς κουριερ και δεν το έπαιρνα χαμπάρι επειδή τώρα ντε και καλά θέτε να πατε κοντρα και ψάχνετε στον γουγλι μπας και βρείτε κατι που να σας βοηθήσει 

Δημοσ.

53 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Αυτό ειναι το "καμιά διαδικασία" xD

Ναι. Αυτό ειναι "καμία διαδικασία", γιατι είναι σαν να λες οτι είναι "διαδικασία" για το κατάστημα να κόβει απόδειξη ή να πληρώνει ΦΠΑ. Το να χρεώνει ΦΠΑ της χώρας του παραλήπτη, και η δήλωση στο IOSS δεν είναι διαδικασία που κάνει το κατάστημα "για να μην την κάνεις εσύ", αλλα επειδή είναι αυτονόητο να γίνει, αν θέλει να πουλάει σε χώρες της Ευρωπαικής Έωνσης.

Άσε το λάβαρο κάτω, υπηρεσία σου ζητάνε να πληρώσεις. Αν δεν ξέρεις τις υποχρεώσεις σου, ή επιλέγεις καταστήματα που δεν ξέρουν τις δικές τους υποχρεώσεις, τότε δε σου φταίει η κάθε DHL.

Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφορά ανάμεσα στο να γίνεται σωστά η χρέωση του ΦΠΑ , και τη διαδικασία εκτελωνισμού, επειδή "και τα δύο είναι διαδικασίες", τότε δε μπορώ να σε βοηθήσω και να θέλω.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, papp0us είπε

και η δήλωση στο IOSS δεν είναι διαδικασία που κάνει το κατάστημα "για να μην την κάνεις εσύ", αλλα επειδή είναι αυτονόητο να γίνει, αν θέλει να πουλάει σε χώρες της Ευρωπαικής Έωνσης.

Γιατί γίνεται μόνο σε αγορές έως 150 ευρώ κύριε σχετικέ αφού ειναι αυτονότητο ; 
Επίσης γιατί δεν βγάζουν όλα τα μαγαζιά IOSS αφού ειναι αυτονόητο;

Σταμάτα να πλάθεις ιστορίες με το μυαλό σου ή βασικά δεν με νοιάζει αλλά σταμάτα να είσαι απόλυτος όταν μου μιλάς και τους χαρακτηρισμούς. 

49 λεπτά πριν, papp0us είπε

Άσε το λάβαρο κάτω, υπηρεσία σου ζητάνε να πληρώσεις.

Ναι με 70 ευρώ και η υπηρεσία τι θα κάνει; εσύ που είσαι σχετικός ; 

Θα πάρει το proforma και θα συμπληρώσει το CN23 για να πληρώσει τον ΦΠΑ 

Αυτή ειναι η τεράστια διαδικασία που θα κάνει.. το ίδιο δηλαδή με την διαδικασία έκδοσης IOSS σε πολυπλοκότητα και βήματα απλά έχει διαφορετικό όνομα κύριε σχετικέ.

Εχεις πάει ποτε τελωνείο στο αεροδρόμιο ; έχεις εισάγει ποτε κάτι στην γερμανία; έχεις πατήσει το πόδι σου ποτέ εκει ; 

Δημοσ.

Με είχαν δαγκώσει πριν χρόνια την πάτησα και έμαθα. Εντομεταξυ θυμάμαι πως για να σου δώσουν την συνοδευτική χαρτουρα για να κάνεις μόνος σου εκτελωνισμό πάλι σε χρεωναν. Όσο για τις τιμές που ζητάνε ναι τυπικά μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν αλλά για προϊόν αξίας 50 ευρώ να ζητάνε αλλά τόσα το λες και απατεωνια 

• Thanks 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...