achilles_g_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Το εντυπωσιακό είναι πάντως πως η γκρίνια του Έλληνα είναι πως σε (επίσημους) μισθούς μας έχουν περάσει οι περισσότερες χώρες του Ανατολικού Μπλοκ αλλά ταυτόχρονα αν του προτείνεις αυτή την πολιτική που οδήγησε αυτές τις χώρες σε μια (σχετική) ευημερία, βγάζει σπυριά. Θέλει να ανταγωνιστεί την ελεύθερη αγορά, τη βιομηχανική παραγωγή και το επιχειρείν με προσλήψεις στο δημόσιο, κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την ευρώπη των λαών κι όχι των τραπεζών, και σισάχθεια. Αν είχαμε κοινωνικό κράτος, έλεγχο των τραπεζών κτλ να κάναμε αυτή τη συζήτηση, και να είχαμε χαμηλούς μισθούς μα λέγαμε ότι φταίνε αυτά. Τώρα όμως?
cpc464 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Οταν το δημόσιο παραχώρησε την αττική οδό στην ΤΕΡΝΑ δεν μίλησε κανείς, όταν πέρασαν νόμο που επέτρεπε στον διαχειριστή της αττικής όδου να κάνει αλχημείες βάσει της κίνησης πάλι δεν μίλησε κανείς,αν κάνεις πάνω απο 47 περάσματα το μήνα δεν έχεις bonus και πληρώνεις 27,9€ παραπάνω,εχει πάψει να με νοιάζει ποια,είμαστε σαν πλειοψηφία αυτο που ρίξαμε στην κάλπη,άρα παίρνουμε ότι μας αξίζει. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από cpc464 4 1
bill999r Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, cpc464 είπε Οταν το δημόσιο παραχώρησε την αττική οδό στην ΤΕΡΝΑ δεν μίλησε κανείς, όταν πέρασαν νόμο που επέτρεπε στον διαχειριστή της αττικής όδου να κάνει αλχημείες βάσει της κίνησης πάλι δεν μίλησε κανείς,αν κάνεις πάνω απο 47 περάσματα το μήνα δέν έχεις bonus και πληρώνεις 27,9€ παραπάνω,εχει πάψει να με νοιάζει ποια,είμαστε σαν πλειοψηφεία αυτο που ρίξαμε στην κάλπη,άρα παίρνουμε ότι μας αξίζει. Εγώ δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία είναι έτσι. Καθαρά ποσοστιαία η πλειοψηφία δεν ψήφισε την σημερινή κυβέρνηση . Πέρα από τα ποσοστά ο μέσος Έλληνας, έστω ότι δεν τον νοιάζει τίποτα πέρα από την τσέπη του, με αυτά που γίνονται στη χώρα δεν θίγεται; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καθημερινά οι τιμές ανεβαίνουν άρα επηρεάζεται η τσέπη του. Αν η υγεία γίνει αποκλειστικά ιδιωτική πάλι θα πονέσει η τσέπη του. Το ίδιο και η παιδεία που εν μέρει όσοι έχουμε παιδιά νιώθουμε στην τσέπη μας το κόστος της. Η βενζίνη, το ρεύμα, τα ενοίκια,η θέρμανση. Έχουμε φτάσει σε σημείο να αναρωτιόμαστε αν θα καταφέρουμε να ζεσταθούμε κ με τι κόστος. Ακτοπλοϊκά και διακοπές γενικά που πλέον απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς. Δηλαδή πόσο λίπος μπορεί να έχει κάποιος, όσο αναίσθητος κ αν είναι, για να μην τον επηρεάζει τίποτα από αυτά. Πολύ σωστη η παρατήρηση με τις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων. Τώρα είναι η σειρά της Εγνατίας που θα παραχωρηθεί στην ΤΕΡΝΑ. Ενας αυτοκινητόδρομος που εξυπηρετει μεταφορά αγαθών μεταξύ 3 χωρών, με άπειρα φορτηγά καθημερινά καί με τρέλα έσοδα. Παρόλα αυτά έχει εγκαταληφθεί στην τύχη του, ώστε η κυβέρνηση να επικαλεστει την ακριβή συντήρηση κ να τον χαρίσει. Η ανωτέρω συνταγή είναι πάντα η ίδια. Το ίδιο έγινε σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΉ , Αεροδρόμια, λιμάνι Πειραιά και άλλα τόσα. Το ίδιο πάει να γίνει σε νοσοκομεία. Εχτές διάβαζα ένα άρθρο που έλεγε ότι το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο χρωστάει 18 εκατομμύρια κ ότι πρέπει να μαζευτεί το χρέος με κάποιον τρόπο. Επειδή μου έκανε τρελή εντύπωση έψαξα λίγο παραπάνω τον "τρόπο" που προτείνουν για να μαζευτεί το χρέος. Ο τρόπος λοιπόν είναι το νοσοκομείο να συνάψει συμβάσεις με ασφαλιστικές εταιρείες τους πελάτες των οποίων θα εξυπηρετεί σε απογευματινά ιατρεία. Δηλαδή μια ασφαλιστική θα βρεθεί από το πουθενά με κτηριακές υποδομές και ιατρονοσηλευτικο προσωπικό επειδή το κράτος χρέωσε ( κατά λάθος) ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Είμαι 37 χρόνων και το έχω μάθει το παραμύθι. Οι υπόλοιποι που είναι μεγαλύτεροι από μένα και έχουν δει πιο πολλά πράγματα γτ δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι όλο αυτό θα φτάσει στην πόρτα τους; 9
cpc464 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, bill999r said: Καθαρά ποσοστιαία η πλειοψηφία δεν ψήφισε την σημερινή κυβέρνηση . Δεν έχει σημασία, ήταν αδιάφοροι και δεν ψήφισαν, εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω ρεμούλα και κλεψιά, η ΤΕΡΝΑ πχ ανήκει στον πεθερό του Γεραπετρίτη,κτήρια δημόσιων υπηρεσιών κάθονται αχρησιμοποίητα και νοικιάζουμε απο ιδιώτες με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, και άλλα πολλά που θα μπορούσα να γράφω ώρες,έρχεται όμως και η στιγμή που θα κοπεί και το πολύ λίπος γιατι σύντομα βγαίνουμε απο το ταμείο στήριξης,να δω τι θα κάνει ο Έλληνας τότε. 2
dtk-386 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Το πρόβλημα της ακρίβειας σίγουρα απασχολεί τον Έλληνα πάντως γιατί με τους στάσιμους μισθούς πιέζεται αφόρητα. Δημοσκόπηση: Διαμαρτύρεται το 90% για την ακρίβεια https://www.kathimerini.gr/politics/563367088/dimoskopisi-diamartyretai-to-90-gia-tin-akriveia/
moure Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Το ελληνικό κράτος είναι παντελώς άχρηστο στο να κάνει τον επιχειρηματία,καλά κάνει και τα δίνει,όχι όμως να τα ξεπουλάει,αλλιώς οι κρατικές επιχειρήσεις γίνονται πηγή ελλειμμάτων.Δεν υπάρχει ούτε μια κρατική επιχείρηση που να παράγει κέρδη,εδώ πήγαν να χρεοκοπήσουν τη ΔΕΗ που ήταν μονοπώλιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για δεκαετίες. Η αττική οδός αγοράστηκε με 3,3 δις και θα πληρώνει κάθε χρόνο το 9,3 του ετήσιου κύκλου εργασιών στο κράτος.
dtk-386 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Ο ετήσιος τζίρος της Αττικής Οδού εκτιμάται στα περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το chatgpt άρα μιλάμε για σχεδόν 16 εκ. ετησίως.... 1
1600 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Ωραιο το παραμυθακι με την ατακα..."το κρατος δεν επιτρεπεται να κανει τον επιχειρηματια" Η ΔΕΗ, που αναφερεται διαρκως απο τον καθε αλλεργικό στο ακουσμα της εννοιας Κοινωνικός, εχει ψαξει να δει τι σημαινουν τα αρχικα της? πως περιγραφεται στην πραξη ιδρυσης της ως εταιρεια? Δεν μπορει τα παντα να παραγουν κερδος ρε μαγκες! δεν αγοραζονται και πωλουνται τα παντα! υπαρχουν και ορια, υπαρχουν εξαιρεσεις. Αλλα μαλλον θα πρεπει να ξαναγυρισουμε πισω στην δευτερη-τριτη δημοτικου και να ξανα-ανακαλυψουμε τις βασικες εννοιες του Κρατους, Κοινωνιας. Λαων. Ειναι φανερο οτι εχουμε αποκοπει απο οτιδηποτε συλλογικο κι εχουμε ξεχασει πως οι θεσμοι, οι δομες (κρατικες, δημοτικες. κτλ) βρισκονται εκει για να προστατευουν την ευρυθμη λειτουργια του Συνόλου. Ειναι υποχρεωση μας να φροντιζουμε τον πιο αδυναμο, τον πιο φτωχο, τον λιγοτερο μορφωμενο. Αυτο μας κανει ανθρωπους κι οχι άτομα.- Πρεπει να γινουν διορθωσεις-βελτιωσεις? σε ολο το φασμα των δραστηριοτητων, των λειτουργιων του Ελληνικου κρατοτς? Αδιαμφισβητητα.- Ομως δεν μπορει ολοι σας -σχεδον- να αναγνωριζετε το μοτιβο ..."εγκαταλειψη, υποβαθμιση, απαξιωση, διαλυση, πωληση"...και να το δεχεστε ως φυσιολογικο! Η απαντηση στην ερωτηση "ποναει το κεφαλι μου, τι κανω?"...δεν μπορει να ειναι "αποκεφαλισμος"! Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε πια? Καποια πραγματα -εκ των ων ουκ ανευ- οφειλουν να χρηματοδοτουνται, να στηριζονται και φυσικά να "εχουνε ζημιες" στην αγαπημενη σας γλωσσα της εμπορικης πιατσας. Τα σχολεία, τα νοσοκομεια και οι λοιπες απαραιτητες δομες για την προστασια ολων αυτων που δεν Μπορουνε, που δεν Εχουνε, που δεν Ξερουνε, δεν ειναι επιχειρησεις με σκοπο το κερδος, αλλα ειναι συνταγματικη υποχρεωση ολων των κρατων που ορκιζονται στον γαμημενο χαρτη των ξεχασμενων Πανανθρωπινων Δικαιωματων του ΟΗΕ, της σωστης πλευρας της ιστοριας που λεει και μια ψυχη... Γινεται μια ανεπανορθωτη ζημια στη χωρα, σε πολλαπλα επιπεδα και καποιοι επιχαιρουν επειδη...εχουμε ψηφιακη -πλεον- γραφειοκρατια στην Ελλαδα 2.0 κι επειδη...οι αλλοι (οι πασόκο_ζαίοι) δεν εχουνε ομαδα, ειναι για τεσσερα γκολ. Αντιμετωπιζουμε πλεον την ιδια μας τη ζωη με ποδοσφαιρικους ορους, οπως σε εναν αγωνα. Παιρνουμε μικρες δοσεις ικανοποιησης απο την ατελειωτη καθημερινη μας μιζερια, χειροκροτωντας ως θεατες τον σκηνοθετημενο θανατο μας ως εθνος, ως χωρα, ως λαος. Και να θυμαστε... ."ωφελούνται περισσότερο οι πολίτες, όταν η πόλη ευημερεί συνολικά παρά όταν ευτυχεί κάθε πολίτης χωριστά, ενώ συνολικά η πόλη δυστυχεί".... οχι, αυτο δεν το ειπε ο Μαρξ ουτε ο Κουτσουμπας...ο Θουκυδιδης το ειπε Καλημερα 13 6 1
bill999r Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 42 λεπτά πριν, 1600 είπε Ωραιο το παραμυθακι με την ατακα..."το κρατος δεν επιτρεπεται να κανει τον επιχειρηματια" Η ΔΕΗ, που αναφερεται διαρκως απο τον καθε αλλεργικό στο ακουσμα της εννοιας Κοινωνικός, εχει ψαξει να δει τι σημαινουν τα αρχικα της? πως περιγραφεται στην πραξη ιδρυσης της ως εταιρεια? Δεν μπορει τα παντα να παραγουν κερδος ρε μαγκες! δεν αγοραζονται και πωλουνται τα παντα! υπαρχουν και ορια, υπαρχουν εξαιρεσεις. Αλλα μαλλον θα πρεπει να ξαναγυρισουμε πισω στην δευτερη-τριτη δημοτικου και να ξανα-ανακαλυψουμε τις βασικες εννοιες του Κρατους, Κοινωνιας. Λαων. Ειναι φανερο οτι εχουμε αποκοπει απο οτιδηποτε συλλογικο κι εχουμε ξεχασει πως οι θεσμοι, οι δομες (κρατικες, δημοτικες. κτλ) βρισκονται εκει για να προστατευουν την ευρυθμη λειτουργια του Συνόλου. Ειναι υποχρεωση μας να φροντιζουμε τον πιο αδυναμο, τον πιο φτωχο, τον λιγοτερο μορφωμενο. Αυτο μας κανει ανθρωπους κι οχι άτομα.- Πρεπει να γινουν διορθωσεις-βελτιωσεις? σε ολο το φασμα των δραστηριοτητων, των λειτουργιων του Ελληνικου κρατοτς? Αδιαμφισβητητα.- Ομως δεν μπορει ολοι σας -σχεδον- να αναγνωριζετε το μοτιβο ..."εγκαταλειψη, υποβαθμιση, απαξιωση, διαλυση, πωληση"...και να το δεχεστε ως φυσιολογικο! Η απαντηση στην ερωτηση "ποναει το κεφαλι μου, τι κανω?"...δεν μπορει να ειναι "αποκεφαλισμος"! Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε πια? Καποια πραγματα -εκ των ων ουκ ανευ- οφειλουν να χρηματοδοτουνται, να στηριζονται και φυσικά να "εχουνε ζημιες" στην αγαπημενη σας γλωσσα της εμπορικης πιατσας. Τα σχολεία, τα νοσοκομεια και οι λοιπες απαραιτητες δομες για την προστασια ολων αυτων που δεν Μπορουνε, που δεν Εχουνε, που δεν Ξερουνε, δεν ειναι επιχειρησεις με σκοπο το κερδος, αλλα ειναι συνταγματικη υποχρεωση ολων των κρατων που ορκιζονται στον γαμημενο χαρτη των ξεχασμενων Πανανθρωπινων Δικαιωματων του ΟΗΕ, της σωστης πλευρας της ιστοριας που λεει και μια ψυχη... Γινεται μια ανεπανορθωτη ζημια στη χωρα, σε πολλαπλα επιπεδα και καποιοι επιχαιρουν επειδη...εχουμε ψηφιακη -πλεον- γραφειοκρατια στην Ελλαδα 2.0 κι επειδη...οι αλλοι (οι πασόκο_ζαίοι) δεν εχουνε ομαδα, ειναι για τεσσερα γκολ. Αντιμετωπιζουμε πλεον την ιδια μας τη ζωη με ποδοσφαιρικους ορους, οπως σε εναν αγωνα. Παιρνουμε μικρες δοσεις ικανοποιησης απο την ατελειωτη καθημερινη μας μιζερια, χειροκροτωντας ως θεατες τον σκηνοθετημενο θανατο μας ως εθνος, ως χωρα, ως λαος. Και να θυμαστε... ."ωφελούνται περισσότερο οι πολίτες, όταν η πόλη ευημερεί συνολικά παρά όταν ευτυχεί κάθε πολίτης χωριστά, ενώ συνολικά η πόλη δυστυχεί".... οχι, αυτο δεν το ειπε ο Μαρξ ουτε ο Κουτσουμπας...ο Θουκυδιδης το ειπε Καλημερα Μπράβο φίλε μου! Τα είπες όλα! 1
aionnou Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, 1600 είπε Ωραιο το παραμυθακι με την ατακα..."το κρατος δεν επιτρεπεται να κανει τον επιχειρηματια" Η ΔΕΗ, που αναφερεται διαρκως απο τον καθε αλλεργικό στο ακουσμα της εννοιας Κοινωνικός, εχει ψαξει να δει τι σημαινουν τα αρχικα της? πως περιγραφεται στην πραξη ιδρυσης της ως εταιρεια? Δεν μπορει τα παντα να παραγουν κερδος ρε μαγκες! δεν αγοραζονται και πωλουνται τα παντα! υπαρχουν και ορια, υπαρχουν εξαιρεσεις. Αλλα μαλλον θα πρεπει να ξαναγυρισουμε πισω στην δευτερη-τριτη δημοτικου και να ξανα-ανακαλυψουμε τις βασικες εννοιες του Κρατους, Κοινωνιας. Λαων. Ειναι φανερο οτι εχουμε αποκοπει απο οτιδηποτε συλλογικο κι εχουμε ξεχασει πως οι θεσμοι, οι δομες (κρατικες, δημοτικες. κτλ) βρισκονται εκει για να προστατευουν την ευρυθμη λειτουργια του Συνόλου. Ειναι υποχρεωση μας να φροντιζουμε τον πιο αδυναμο, τον πιο φτωχο, τον λιγοτερο μορφωμενο. Αυτο μας κανει ανθρωπους κι οχι άτομα.- Πρεπει να γινουν διορθωσεις-βελτιωσεις? σε ολο το φασμα των δραστηριοτητων, των λειτουργιων του Ελληνικου κρατοτς? Αδιαμφισβητητα.- Ομως δεν μπορει ολοι σας -σχεδον- να αναγνωριζετε το μοτιβο ..."εγκαταλειψη, υποβαθμιση, απαξιωση, διαλυση, πωληση"...και να το δεχεστε ως φυσιολογικο! Η απαντηση στην ερωτηση "ποναει το κεφαλι μου, τι κανω?"...δεν μπορει να ειναι "αποκεφαλισμος"! Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε πια? Καποια πραγματα -εκ των ων ουκ ανευ- οφειλουν να χρηματοδοτουνται, να στηριζονται και φυσικά να "εχουνε ζημιες" στην αγαπημενη σας γλωσσα της εμπορικης πιατσας. Τα σχολεία, τα νοσοκομεια και οι λοιπες απαραιτητες δομες για την προστασια ολων αυτων που δεν Μπορουνε, που δεν Εχουνε, που δεν Ξερουνε, δεν ειναι επιχειρησεις με σκοπο το κερδος, αλλα ειναι συνταγματικη υποχρεωση ολων των κρατων που ορκιζονται στον γαμημενο χαρτη των ξεχασμενων Πανανθρωπινων Δικαιωματων του ΟΗΕ, της σωστης πλευρας της ιστοριας που λεει και μια ψυχη... Γινεται μια ανεπανορθωτη ζημια στη χωρα, σε πολλαπλα επιπεδα και καποιοι επιχαιρουν επειδη...εχουμε ψηφιακη -πλεον- γραφειοκρατια στην Ελλαδα 2.0 κι επειδη...οι αλλοι (οι πασόκο_ζαίοι) δεν εχουνε ομαδα, ειναι για τεσσερα γκολ. Αντιμετωπιζουμε πλεον την ιδια μας τη ζωη με ποδοσφαιρικους ορους, οπως σε εναν αγωνα. Παιρνουμε μικρες δοσεις ικανοποιησης απο την ατελειωτη καθημερινη μας μιζερια, χειροκροτωντας ως θεατες τον σκηνοθετημενο θανατο μας ως εθνος, ως χωρα, ως λαος. Και να θυμαστε... ."ωφελούνται περισσότερο οι πολίτες, όταν η πόλη ευημερεί συνολικά παρά όταν ευτυχεί κάθε πολίτης χωριστά, ενώ συνολικά η πόλη δυστυχεί".... οχι, αυτο δεν το ειπε ο Μαρξ ουτε ο Κουτσουμπας...ο Θουκυδιδης το ειπε Καλημερα Συμφωνώ σε όλα και θέλω να προσθέσω μονο το ότι έχουμε κάνει τα παιδιά μας επαγγελματίες τεμπέληδες. Κρίνοντας από τα δικά μου και τους φίλους τους το μεγαλύτερο ποσοστό εκτός του ότι είναι ευνουχισμένο πολιτικά και κοινωνικά έχει φτάσει να μην το ενδιαφέρει να σπουδάσει και να δουλέψει μετά. Με τον ένα ή άλλο τρόπο βρίσκουν χρήματα/ φαγητό/ ρούχα οπότε είναι ευχαριστημένοι. Παράλληλα εχουν την εσφαλμενη εντύπωση ότι το influencing, τα cryptos, τα streams και το passive income από net worth θα τους λύσουν τα οικονομικά τους. Για αυτό μαζί με τα παραπάνω έχουμε χάσει ήδη την εκπαίδευση (ιδιωτικά σε κάθε βαθμίδα) , την ενέργεια και παμε άμεσα να χάσουμε την υγεία και να αποκτήσουμε ακριβή ιδιωτική ασφάλιση. Δυστυχώς στα μάτια μου τα παραπάνω είναι μη αναστρέψιμα, μονο ενα πολύ μικρό ποσοστό της επόμενης γενιάς είναι πραγματικά βολεμένο ή μορφωμένο σωστα. Καλά ξεμπερδέματα. 9
jimmy213 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, aionnou said: Κρίνοντας από τα δικά μου και τους φίλους τους το μεγαλύτερο ποσοστό εκτός του ότι είναι ευνουχισμένο πολιτικά και κοινωνικά έχει φτάσει να μην το ενδιαφέρει να σπουδάσει και να δουλέψει μετά. Με τον ένα ή άλλο τρόπο βρίσκουν χρήματα/ φαγητό/ ρούχα οπότε είναι ευχαριστημένοι. Παράλληλα εχουν την εσφαλμενη εντύπωση ότι το influencing, τα cryptos, τα streams και το passive income από net worth θα τους λύσουν τα οικονομικά τους. Ποιοι, κατά κύριο λόγο, τα έχουν ευνουχίσει πολιτικά και κοινωνικά; Ποιοι τους προσφέρουν τα πάντα* για να μην κουραστούν; Η απάντηση είναι μία και λέγεται γονείς. Στα 31 μου πλέον, έχω βαρεθεί όλη αυτή την κατάσταση και την μιζέρια παντού γύρω μου και πιστεύω αρκετός κόσμος. Όποιον και να ρωτήσετε πώς τα πάει, θα πει "εδώ στον αγώνα". Ποιον αγώνα ακριβώς; Το να ψηφίζουν για να χαρεί ο κώλος τους βραχυπρόθεσμα αδιαφορώντας για το γενικό σύνολο; Το να ψηφίζουν τον Α που εντάξει μωρέ δεν τα κάνει όλα καλά, μόνο και μόνο για να μη βγει ο Β ή ο Γ; Λεπτομέρειες αυτά. Κάτσε να δούμε αν παίρνουμε το Χ επίδομα κι όλα καλά. Τα έκαναν σκατά οι προηγούμενες γενιές κι αντί να το βουλώσουν και να κάτσουν στην άκρη, συνεχίζουν τα ίδια και μαθαίνουν και στα παιδιά τους την ίδια νοοτροπία. Άρπαξε να φας και κλέψε να 'χεις. *προφανώς και ο κάθε γονιός θέλει να προσφέρει ό,τι μπορεί ή ό,τι στερήθηκε ο ίδιος στα παιδιά του. Όμως υπάρχουν κι όρια που δυστυχώς δεν τηρούνται και αρκετά παιδιά είναι μέσα σε μια φούσκα πάνω σε ένα συννεφάκι. 2 2
bill999r Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, aionnou είπε να μην το ενδιαφέρει να σπουδάσει και να δουλέψει μετά. Φίλε μου δεν συμφωνώ. Συμφωνώ ότι παίρνουν λάθος πρότυπα αλλά αν η οικογένεια έχει γερές βάσεις κ προσανατολισμό το παιδί θα κατευθυνθεί προς το δικαιο και το σωστό. Τώρα τι είναι δίκαιο κ σωστό, στην δική μου ιδιοσυγκρασία είναι η άσκηση ενός αξιοπρεπους επαγγέλματος και μια αμερόληπτη στάση ζωής. Εμένα τα παιδιά μου είναι μικρά ακόμα και επομένως αρκετά διαχειρισιμα, βρίσκονται στην προ εφηβεία οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Όμως βλέποντας τα μπορώ να πω ότι είναι πολύ υπεύθυνα και γενικά αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους και το δίκαιο απέναντι στους άλλους. Όμως αν θυμηθώ τα δικά μου χρόνια, αντιστοιχα κ εγώ στην εφηβεία ενώ είχα άπειρους περισπασμούς, από παρέες, από κοπέλες από βίντεο γκειμς από pc κτλ πάντοτε ήξερα τις υποχρεώσεις μου και τις προτεραιότητες μου. Θεωρώ πώς η οικογένεια μου και η γενικότερη στάση απέναντι στα πράγματα με βοήθησαν να γίνω κ υπομονετικός αλλά κ ισχυρός χαρακτήρας. Όχι ισχυρογνώμων αλλά ευέλικτος και ευπροσάρμοστος. Στο πανεπιστήμιο τα ίδια και γενικά έως κ σήμερα πάντοτε υπάρχει ιεραρχιση των αναγκών μου. Στη δουλειά μου έχουμε πολλά νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επαγγελματικό τομέα και τουλάχιστον εγώ βλέπω πως όλοι έχουν όρεξη να μάθουν και να βελτιωθούν. Σίγουρα όταν οι απολαβές είναι χαμηλές και η προοπτική ανύπαρκτη χάνεις κ εσύ το ενδιαφέρον σταδιακά αλλά γενικά οι νέοι έχουν όρεξη. Πάντοτε θα υπάρχουν και οι βλάκες της παρέας που θα προτιμήσουν να φάνε την σύνταξη της μάνας τους, να ασχοληθούν με ναρκωτικά ή να εκπορνευτουν για ένα iphone αλλά κ αυτοι είναι αποτέλεσμα της οικογένειας. Αν όμως υπήρχε κίνητρο κ αυτοί θα απορροφούνταν. Τεσπά μεγάλη κουβέντα κ ο καθένας έχει το δικα του επιχειρήματα κ εμπειρίες . Εγώ θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση απουσιάζει το κίνητρο και η προοπτική και αυτό κάνει την μεγαλύτερη ζημιά. 1 1
NovaLacertae Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Στις 14/12/2024 στις 11:30 ΠΜ, grinder_ είπε Όταν ζήσεις μερικές δεκαετίες της ζωής σου σε τούτη την χώρα... 1 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις