CorsarioJoao Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Έχει πλάκα το ότι πάντα σε αυτά τα thread ισχύει το Ελλάδα=Αθήνα. 1
Bigi444444 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε Εχετε δει κίνηση στις ΕΟ πλην εορτών? Δεν κυκλοφορεί κανείς. Γιατί άραγε? Πού δεν έχει κίνηση; Εγώ στην Αθηνών-Κορίνθου και Πατρών-Κορίνθου που κινούμαι συχνά πάντως, έχει τουλάχιστον κουραστική κίνηση οποιαδήποτε ώρα και ημέρα. Αργίες, γιορτές κλπ είναι απλά ανυπόφορα. Οτιδήποτε ξεκινάει ή καταλήγει Αθήνα σε ακτίνα 200-300 χλμ, δεν νομίζω ότι έχει διαφορετική εικόνα. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Bigi444444
korakios Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Στις 12/12/2024 στις 6:46 ΜΜ, basilis_k6 είπε προς έκπληξην κανενός, κλασσικα απο πρωτη του χρόνου οπως γινετε τα τελευταια χρονια, εχουμε αυξηση στα διοδια ολης της χωρας https://www.bikeit.gr/reportaz/item/40355-sto-idio-ergo-theates-ayksisi-ton-diodion-apo-tin-1i-ianouariou-2025 σιγά τα ωά , μικρή η ανάπτυξη & χαζομάρα κάνανε αφού τους παίρνει πολύ παραπάνω . 1
stathisp Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πήραμε αύξηση! Κλασικό clickbait😄😄😄 Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από stathisp 7
kage Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, aionnou είπε Έχουν αλλάξει τα πράγματα εδώ και μερικά χρόνια. Εμείς είμαστε οι φτωχότεροι. Το γιατί όλοι το ξέρουμε. Αναλογα ... πως θελει η καθε πλευρα να το παρουσιάσει Economist: H Ελλάδα 3η οικονομία ανάμεσα σε 37 χώρες του κόσμου με ισχυρή ανάκαμψη το 2024 Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από kage 1 3
grinder_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Στις 12/12/2024 στις 7:04 ΜΜ, bill999r είπε Εγώ πάντως απορώ ρε παιδια.... Γτ δεν αντιδράει κανένας...;;; Όπως σωστά λέει ο φίλος από πάνω τέτοιες ειδήσεις δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη. Πλέον το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει κ εμείς απλά παρακολουθούμε. Τέτοια στάνη δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού. Κ για να προλάβω κάποιους που θα συγκρίνουν Αφρική κ Ασία, να θυμίσω ότι στην δική μας την στάνη έχουμε δωρεάν παιδεία κ ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε πληροφορία. Γτ ρε γαμωτο τέτοια κατάντια; Όταν ζήσεις μερικές δεκαετίες της ζωής σου σε τούτη την χώρα, συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν μερικές "ιερές αγελάδες" που διαχρονικά δεν τους αγγίζει κανείς. Το παρασιτικό κεφάλαιο (εφοπλιστές, "εθνικοί" εργολάβοι, τραπεζίτες) έχει ριζώσει στο ελληνικό κράτος και ελέγχει πλήρως το πολιτικό σύστημα. Εκ φύσεως, η αντιδραστικότητα του νεοέλληνα περιορίζεται στο να δώσει 2 χαστούκια στην γυναίκα του και να γκαρίζει στον έφηβο γιο/κόρη του. Όλους τους παραπάνω τους θαυμάζει και τους έχει ως πρότυπα στο μικροαστικό μυαλουδάκι του. Και μιας και ανέφερες την Σουηδία, εκεί υπάρχει το "Jantelagen" όπου άτυπα είναι κοινωνικά μη αποδεκτό να μιλάς για τον μισθό σου και να καυχιέσαι για την επιτυχία σου στους άλλους. Είναι θέμα νοοτροπίας λοιπόν. Εδώ ζήσαμε την πρόσφατη κρίση στο πετσί μας και φαίνεται η πλειοψηφία να μην πήρε μυρωδιά τι συνέβη. Θα διαφωνήσω όμως στο ότι δεν είναι ενεργός. Μια χαρά ενεργός είναι ο νεοέλληνας με ειδήσεις τύπου "woke αντζέντας" που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα απασχολημένος αυτήν τη περίοδο. Θυμήσου τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με λοιπούς καρτελο-λάγνους. Για να είμαστε δίκαιοι, η προπαγάνδα του TINA (there is no alternative) δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Όμως ενώ στις άλλες χώρες καταβάλλεται τρομερή προσπάθεια για να επικρατεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, εδώ φαίνεται να την κάνουν την δουλειά δωρεάν διάφοροι εθελοντές-πολίτες αυθόρμητα... Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όπου Έλληνας εμιγκρέ αναρωτιόταν στο reddit γιατί ο "περίεργος" Ολλανδός συνάδερφός του "γκρίνιαζε" επειδή το γιαούρτι αυξήθηκε 20 λεπτά ενώ πληρώνεται τόσα λεφτά. Δεν σκέφτηκε καν το δικό μας μπουμπούκι ότι ο Ολλανδός που έχει, μπορεί να σκέφτεται και εκείνους που δεν έχουν... Ας αλλοιώσουμε λοιπόν και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό με αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε. Lycka till στην προσπάθειά σου! 10 1
Dinos1973 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, grinder_ said: Όταν ζήσεις μερικές δεκαετίες της ζωής σου σε τούτη την χώρα, συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν μερικές "ιερές αγελάδες" που διαχρονικά δεν τους αγγίζει κανείς. Το παρασιτικό κεφάλαιο (εφοπλιστές, "εθνικοί" εργολάβοι, τραπεζίτες) έχει ριζώσει στο ελληνικό κράτος και ελέγχει πλήρως το πολιτικό σύστημα. Εκ φύσεως, η αντιδραστικότητα του νεοέλληνα περιορίζεται στο να δώσει 2 χαστούκια στην γυναίκα του και να γκαρίζει στον έφηβο γιο/κόρη του. Όλους τους παραπάνω τους θαυμάζει και τους έχει ως πρότυπα στο μικροαστικό μυαλουδάκι του. Και μιας και ανέφερες την Σουηδία, εκεί υπάρχει το "Jantelagen" όπου άτυπα είναι κοινωνικά μη αποδεκτό να μιλάς για τον μισθό σου και να καυχιέσαι για την επιτυχία σου στους άλλους. Είναι θέμα νοοτροπίας λοιπόν. Εδώ ζήσαμε την πρόσφατη κρίση στο πετσί μας και φαίνεται η πλειοψηφία να μην πήρε μυρωδιά τι συνέβη. Θα διαφωνήσω όμως στο ότι δεν είναι ενεργός. Μια χαρά ενεργός είναι ο νεοέλληνας με ειδήσεις τύπου "woke αντζέντας" που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα απασχολημένος αυτήν τη περίοδο. Θυμήσου τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με λοιπούς καρτελο-λάγνους. Για να είμαστε δίκαιοι, η προπαγάνδα του TINA (there is no alternative) δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Όμως ενώ στις άλλες χώρες καταβάλλεται τρομερή προσπάθεια για να επικρατεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, εδώ φαίνεται να την κάνουν την δουλειά δωρεάν διάφοροι εθελοντές-πολίτες αυθόρμητα... Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όπου Έλληνας εμιγκρέ αναρωτιόταν στο reddit γιατί ο "περίεργος" Ολλανδός συνάδερφός του "γκρίνιαζε" επειδή το γιαούρτι αυξήθηκε 20 λεπτά ενώ πληρώνεται τόσα λεφτά. Δεν σκέφτηκε καν το δικό μας μπουμπούκι ότι ο Ολλανδός που έχει, μπορεί να σκέφτεται και εκείνους που δεν έχουν... Ας αλλοιώσουμε λοιπόν και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό με αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε. Lycka till στην προσπάθειά σου! Εκεί που αναφέρθηκες σε ιερές αγελάδες για μια στιγμή νόμισα που αναφέρεστε σε δημοσιοκοπριτες και λαμόγια φοροκλέφτες ΕΕ….μετα σταμάτησα να διαβάζω…… 2
grinder_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε Εκεί που αναφέρθηκες σε ιερές αγελάδες για μια στιγμή νόμισα που αναφέρεστε σε δημοσιοκοπριτες και λαμόγια φοροκλέφτες ΕΕ….μετα σταμάτησα να διαβάζω…… Ναι έχω την ιδιοτροπία να ασχολούμαι με τα "μεγάλα" και τους "δυνατούς". Εσείς συνεχίστε να ασχολείστε τζημερικά με το δημόσιο, άλλος ένας περαστικός θα είστε άλλωστε από αυτήν την ζωή δεν χρειάζεται να διαβάσετε κάτι άλλο. 5 1
bill999r Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, grinder_ είπε Lycka till Tack så mycket! Όμως όσο και να υπερισχύει η νοοτροπία, όσο να υπερισχύει το θυμικο, όταν η καθημερινότητα πλέον έχει φτάσει σε τέτοιον πάτο γτ ο κόσμος κοιμάται ακόμα; Δηλαδή πρέπει να είσαι τελείως άχρηστος και αναξιοπρεπής για να βλέπεις αυτά που γίνονται και να τα αποδέχεσαι. Κάθε βδομάδα κατηγορούν και κάποιον για την κατάντια τους. Μια τους δασκάλους που δεν παίρνουν πρέφα έγκαιρα τα περιστατικά μπόουλινγκ, μια φταίνε τα κινητά στα σχολεία,μια κάτι αλλο και βλέπεις να πέφτουν μπασκέτες, σοβάδες και καγκελόπορτες σε σχολεία από την εγκαταλείψη. Μετά κατηγορούν τους γιατρούς στο ΕΣΥ και βλέπεις τα νοσοκομεία να ριμαζουν και να μην έχουν ούτε αξονικούς. Μετά κατηγορούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία ότι δεν βγάζουν έγκαιρα τις βιοψίες ενώ τους στρατιωτικούς γιατρούς τους στέλνουν να καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ. Βλέπεις τράπεζες και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να κάνουν πάρτυ με υπερκέρδη. Βλέπεις να χαρίζουν σε επενδυτές ολόκληρα εργοστάσια και οι επενδυτές να τα πιστολιαζουν σε χρόνο ρεκόρ απολύοντας κόσμο. Με λίγα λόγια πρέπει ο άλλος να είναι πολύ μεγάλο βλήμα για να ανέχεται τέτοια πραγματικότητα. 12 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Εκεί που αναφέρθηκες σε ιερές αγελάδες για μια στιγμή νόμισα που αναφέρεστε σε δημοσιοκοπριτες και λαμόγια φοροκλέφτες ΕΕ….μετα σταμάτησα να διαβάζω…… Φίλε Ντίνο και αυτά είναι κακώς κείμενα.. κανείς δεν είπε το αντίθετο. Όμως είναι αποτέλεσμα του πελατειακού συστήματος που έχει εδραιωθεί από τα κόμματα κ τους χορηγούς τους. Η αιτία είναι συγκεκριμένη και ορατή. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από bill999r 2 1
filip123go Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 On 12/12/2024 at 19:04, bill999r said: Εγώ πάντως απορώ ρε παιδια.... Γτ δεν αντιδράει κανένας...;;; Όπως σωστά λέει ο φίλος από πάνω τέτοιες ειδήσεις δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη. Πλέον το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει κ εμείς απλά παρακολουθούμε. Τέτοια στάνη δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού. Κ για να προλάβω κάποιους που θα συγκρίνουν Αφρική κ Ασία, να θυμίσω ότι στην δική μας την στάνη έχουμε δωρεάν παιδεία κ ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε πληροφορία. Γτ ρε γαμωτο τέτοια κατάντια; Μια χαρά αντίδραση υπάρχει. Αυξάνουν και όλοι οι υπόλοιποι τις τιμές τους. Οι μόνοι που έχουν "πρόβλημα" είναι οι μισθωτοί που δεν καθορίζουν οι ίδιοι τον μισθό τους. Είναι πολύ πιο εύκολο να αυξήσεις το προϊόν σου λίγο παραπάνω και να βρεθείς και με κέρδος. Για πολλούς είναι win-win κατάσταση. 3
bill999r Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Μια χαρά αντίδραση υπάρχει. Αυξάνουν και όλοι οι υπόλοιποι τις τιμές τους. Οι μόνοι που έχουν "πρόβλημα" είναι οι μισθωτοί που δεν καθορίζουν οι ίδιοι τον μισθό τους. Είναι πολύ πιο εύκολο να αυξήσεις το προϊόν σου λίγο παραπάνω και να βρεθείς και με κέρδος. Για πολλούς είναι win-win κατάσταση. Πιστεύω πώς δεν είναι μόνο το οικονομικό. Εμένα τουλάχιστον πιο πολύ με ενοχλεί η διαφθορά στη χώρα παρά το οικονομικό καθώς δεν μπορώ να πω ότι θίγομαι ιδιαίτερα. Αλλά η σταδιακή υποβάθμιση των δημοσίων δομών, η αναξιοκρατία και η ασυδοσία με βγάζουν εκτός εαυτού 3
kostasbm Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 μου αρεσει που νομιζετε οτι παντου ειναι ολα ροδινα και μονο εδω συμβαινουν ολα τα περιεργα..... ο κοσμος φωναζει παντου...απλα σε μερικα κρατη οι φωνες πιανουν τοπο και ο κοσμος συνηθως δεν αφηνει περαν της 4ετιας καποιους που δεν προσφερουν τιποτα και μερικοι εχουν φυγει πριν τη ληξη της θητειας τους.....σε εθνικο η τοπικο επιπεδο 1
cumulus Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 On 13/12/2024 at 04:46, aionnou said: Έχουν αλλάξει τα πράγματα εδώ και μερικά χρόνια. Εμείς είμαστε οι φτωχότεροι. Το γιατί όλοι το ξέρουμε. Έψαχνα για θερμομονωση. Φίλος από επαρχία μου έδωσε τηλέφωνο για 3 συνεργεία. Ο πρώτος ήρθε και μολις του είπα ότι τα θέλω με απόδειξη, εδώ και 4 μήνες μου στέλνει προσφορά. Ο δεύτερος μου είπε ότι δεν δουλεύει με αποδειξεις . Ο τρίτος μου ειπς ότι οι αποδειξεις είναι του σατανά και φοβάται. Μέσα από το ινσομνια Δε ξερω τι παίζει με το μαγαζί, εγώ πάντως τσίμπησα το G3 E-Desk και μου ήρθε κανονικα με ΕΛΤΑ Κούριερ. Δεν είχε πουθενα απόδειξη αλλα κλαιν η τιμη για το γραφείο είναι τζάμπα, και σαν ποιότητα έπαθα ζημιά, ειναι πολυ στιβαρό, και πολύ προσεγμένη κατασκευή. Κλαιν που δεν είχε απόδειξη, αφου ειναι τοσο χαζός. Απο κάτω υπάρχει και δεύτερος που δεν πήρε απόδειξη αλλά και αυτός κλαιν. Σε κάθε τριήμερο έχουμε ουρές χλμ ,που στο καλο βρισκουν τα χρηματα και πανε τριημερα .Μην πεις στα χωρια τους γιατι θα γελασω Για να βγω από τον Πειραιά φέτος Ιούλιο, έκανα πιο πολύ από την ώρα που χρειάστηκα να έρθω απο τη Μηλο με το γρηγορο . Έχετε βρει ένα πινακάκι και το ανεβάζετε συνεχώς Ξέχασα επίσης ποσες φορές γράφουν άτομα εδω μεσα οτι δουλεύουν μαυρα ,αλλα ο εργοδότης τους έφαγα κάποια και θελουν να κάνουν καταγγελίες. Η κορη μου τελειωσε φυσικοθεραπεια το καλοκαικαλοκαίρι. Στις 2 πρωτες αγγελιες που πηγε ,η πρωτη προυπεθεση ηταν να δουλευει μαυρα. 5
grinder_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, bill999r είπε Tack så mycket! Όμως όσο και να υπερισχύει η νοοτροπία, όσο να υπερισχύει το θυμικο, όταν η καθημερινότητα πλέον έχει φτάσει σε τέτοιον πάτο γτ ο κόσμος κοιμάται ακόμα; Μα δεν "κοιμάται", αντιθέτως "επιλέγει" (αυτοβούλως θεωρεί) αυτήν την στάση. Το είπες και μόνος σου πριν. Υπάρχει (υπέρ)προσφορά πληροφορίας, σε συνδυασμό με το TINA. Χρειάζονται ισχυρά φίλτρα και κριτική σκέψη την οποία δεν διδαχτήκαμε ποτέ, για να δεις ακόμα και τα φαινομενικά προφανή. 1
prometheas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Aρκεί το παρακάτω για να σχηματίσει μια καλή εικόνα κάποιος που βλέπει παραπέρα από την μύτη του και δεν εχει κάψει ολα του τα εγκεφαλικά κύταρα από τα σκουπιδια που σκοπίμως σερβίρονται από τα social media https://www.fortunegreece.com/article/oi-korifaies-anazitiseis-sto-google-ti-epsaxan-perissotero-oi-ellines-to-2024/ Aγαπημένες μου κατηγορίες οι : "Τι είναι" και "Γιατί". Παλικάρια οσοι είστε νέοι, εχετε κότσια και διαβατήριο (και δεν ειστε "βολεμένοι") μην το σκέφτεστε καν. Δεν θα αλλάξει ποτέ κάτι δραστικά σε αυτό το κολοχανείο γιατί δεν το θέλει η άρχουσα τάξη.. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από prometheas 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις