basilis_k6 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 στα διοδια... 😁 προς έκπληξην κανενός, κλασσικα απο πρωτη του χρόνου οπως γινετε τα τελευταια χρονια, εχουμε αυξηση στα διοδια ολης της χωρας https://www.bikeit.gr/reportaz/item/40355-sto-idio-ergo-theates-ayksisi-ton-diodion-apo-tin-1i-ianouariou-2025 Αναφορά σε κείμενο https://www.npress.gr/greece/ayxisi-sta-diodia-eos-56-apo-1i-ianoyario/ Η διαδρομή Αθήνας Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει 11 σταθμούς διοδίων αυξάνεται από 30,45 ευρώ σε 32,15 ευρώ (αύξηση 5,58% ή 1,70 ευρώ), υπολογίζοντας το κόστος των διοδίων Μαλγάρων όσο σήμερα, δηλαδή 0,90 ευρώ. Η διαδρομή Αθήνας- Πάτρας αυξάνεται από 12,60 ευρώ σε 13,30 ευρώ (αύξηση 5,56% ή 0,70 ευρώ). Η διαδρομή Αθήνας- Ιωαννίνων μέσω γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου (υπολογίζοντας τη σημερινή τιμή των διοδίων της τελευταίας, δηλαδή 14,70 ευρώ) αυξάνεται από 41 ευρώ σε 42,35 ευρώ, ήτοι 3,29% (συν 1,35 ευρώ). Η διαδρομή Αθήνας- Τρικάλων (μέσω Ε65) αυξάνεται από 22 ευρώ σε 23,10 ευρώ (αύξηση 5%, συν 1,10 ευρώ). Η διαδρομή Αθήνας- Καλαμάτας αυξάνεται από 15 ευρώ σε 15,50 ευρώ (αύξηση 4,67%, συν 0,70 ευρώ). Η διαδρομή Αθήνας- Σπάρτης από 14,75 ευρώ σε 15,45 ευρώ (αύξηση 4,75% ή 0,70 ευρώ). μας ειχαν προειδοποιησει πριν 3 μηνες βεβαια τοτε που είχαν ξαναυξηθει εντος του 2024 Αναφορά σε κείμενο Οι αυξήσεις έχουν φτάσει το 7,6%, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο, μία την 1η Ιανουαρίου 2025 και μία την 1η Ιανουαρίου 2026 (+2% έκαστη). Υπενθυμίζεται ότι από 1/1/2024 έχουν σημειωθεί αυξήσεις στα διόδια της χώρας. Οι αυξήσεις έχουν φτάσει το 7,6%, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο, μία την 1η Ιανουαρίου 2025 και μία την 1η Ιανουαρίου 2026 (+2% έκαστη). Η Εγνατία Οδός εξαιρείται από τις αυξήσεις διοδίων, καθώς πρόκειται για κρατική εταιρεία και υπόκειται σε διαφορετικό ΦΕΚ από τις ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης των εθνικών οδών. Αθήνα – Θεσσαλονίκη: από 31,35 σε 33,55 ευρώ. Αθήνα – Τρίκαλα (Ε65): από 17,95 σε 19,35 ευρώ. Αθήνα – Πάτρα: από 11,80 ευρώ σε 12,60 ευρώ. Αθήνα – Ιωάννινα (μέσω γέφυρας Ρίου – Αντίρριου): από 38,25 ευρώ σε 41 ευρώ. Αθήνα – Καλαμάτα: από 13,95 ευρώ σε 15 ευρώ. https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/poy-ayxanontai-kai-poy-meionontai-ta-diodia/ Σημειώνεται ότι η Αττική Οδός, από την άλλη, δεν θα αυξήσει τις τιμές φέτος, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το πρώτο έτος της νέας σύμβασης παραχώρησης. 🤣 1 2 4
bill999r Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ πάντως απορώ ρε παιδια.... Γτ δεν αντιδράει κανένας...;;; Όπως σωστά λέει ο φίλος από πάνω τέτοιες ειδήσεις δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη. Πλέον το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει κ εμείς απλά παρακολουθούμε. Τέτοια στάνη δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού. Κ για να προλάβω κάποιους που θα συγκρίνουν Αφρική κ Ασία, να θυμίσω ότι στην δική μας την στάνη έχουμε δωρεάν παιδεία κ ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε πληροφορία. Γτ ρε γαμωτο τέτοια κατάντια; 22 1
bill999r Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δεν ξέρω ρε συ. Γενικά εγώ σαν άτομο είμαι πολύ απογοητευμένος από την κατάσταση. Βλέπεις χώρες οι οποίες θεωρούνταν και καλά φτωχότερες και λιγότερο ανεπτυγμένες ( Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Τσεχία) να μας περνάνε σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης και να εξελίσσονται και εδώ σε μια χώρα με καλό βιοτικό επίπεδο ( τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια) με δωρεάν πρόσβαση σε παιδεία και γνώσεις, οι πολίτες να είναι πλήρως αδιάφοροι κ παρτακιδες. Οι περισσότεροι δε, δεν είναι μόνο παρτακιδες αλλά ζηλοφθονοι και προσπαθούν να σου κάνουν κακό. Σε πρόσφατη συζήτηση με την γυναίκα μου, όπου γενικά φιλοσοφουσα τις επιλογές μου σχετικά με το πανεπιστήμιο που τελείωσα, το επάγγελμα που ασκώ, το ότι ενώ πάντα στην ζωή ήμουν ο καλύτερος τα λαμόγια γύρω μου που δεν έχουν εργαστεί ούτε ΜΙΑ ΜΕΡΑ περνάνε φίνα κ γενικά όλα αυτά που φαντάζομαι τα λέει κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος στην καθημερινότητα του, η γυναίκα μου απάντησε με ερώτηση. Ποια είναι σωστή επιλογή στην Ελλάδα;( νόμιμη) Ποια είναι σωστή σχολή για να τελειώσει κάποιος; Ποια είναι η σωστή κίνηση για να αποκτήσεις σπίτι, αμάξι κτλ; Από τις απαντήσεις θα καταλάβετε ότι αν αποφασίσεις να ζήσεις τίμια δεν είσαι για την Ελλάδα... Εγώ τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο έχω ξεκινήσει σουηδικά μήπως κ την κάνω από τον οίκο. Διότι ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι πρόκειται περί οίκου ( βλέπε νέα πρέσβη ΗΠΑ). Πραγματικά η μετανάστευση είναι η τελευταία μου επιλογή αλλά νομίζω ότι έχω ξεμείνει από επιλογές και αντοχές. 25
kage Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 απαντησες μονος σου..γιατι εισαι μικρη χωρα κ δεν σε παιρνει να κουνηθεις..βρισκεις τους διοικουντες σου κ τους λες παιδια, διπλα μου εχω μελη της ε.ε. ( βουλγαρια,ρουμανια,κυπρο) με σχεδον μηδενικη φορολογια κ ανοιχτες τραπεζες.. θελω την ιδια για να σταθω..δεν θα ελεγαν οχι γιατι κατι αγανακτισμενοι-δεν πληρωνω αντεδρασαν κ γιναμε πολλαπλασια χειροτεροι.. 1 1
bill999r Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, kage είπε αγανακτισμενοι-δεν πληρωνω Φίλε μου όμως σε αυτή την κατάσταση έχουμε έρθει επειδή κανένας δεν αντέδρασε και πάμε με το ρεύμα. Δεν νομίζω ότι οι αγανακτισμένοι μας πήγαν πίσω. 5 1
Klausx Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, bill999r είπε Εγώ πάντως απορώ ρε παιδια.... Γτ δεν αντιδράει κανένας...;;; Όπως σωστά λέει ο φίλος από πάνω τέτοιες ειδήσεις δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη. Πλέον το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει κ εμείς απλά παρακολουθούμε. Τέτοια στάνη δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού. Κ για να προλάβω κάποιους που θα συγκρίνουν Αφρική κ Ασία, να θυμίσω ότι στην δική μας την στάνη έχουμε δωρεάν παιδεία κ ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε πληροφορία. Γτ ρε γαμωτο τέτοια κατάντια; Τους μένει χρόνος για να αντιδράσουν; Αφού για να τα βγάλεις πέρα όπως είναι τα πράγματα ή θα δουλεύεις όλη μέρα ή θα είσαι άνεργος με ελάχιστα παθητικά εισοδήματα και περιορισμένα έξοδα... Δεν γίνεται 7-8 το απόγευμα να έχει μποτιλιάρισμα στην Εθνική... τι ωράρια είναι αυτά και ποιος τα δέχεται; 6 2
phanispal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Ναι αλλά είναι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι παύλα κόσμημα για τη χώρα. Επιτέλους πας σαν Ευρωπαίος στον προορισμό σου. Τώρα λίγο πάνω λίγο κάτω δε θα τα χαλάσουμε. 2 4
kalmik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Διόδια για αυτοκινητόδρομους που στη μέγιστη πλειοψηφία φτιάχτηκαν με χρήματα φορολογημένων και "παραχωρήθηκαν" σε ιδιώτες γιατί το κράτος καλά και ντε ...δεν μπορεί. Να φορολογεί όμως μπορεί άριστα. 11 1
aionnou Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, bill999r είπε Βλέπεις χώρες οι οποίες θεωρούνταν και καλά φτωχότερες και λιγότερο ανεπτυγμένες ( Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Έχουν αλλάξει τα πράγματα εδώ και μερικά χρόνια. Εμείς είμαστε οι φτωχότεροι. Το γιατί όλοι το ξέρουμε. 2
tutuyo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) ο δρομος ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα κυριοι Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από tutuyo 1 1
bill999r Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, tutuyo είπε ο δρομος ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα κυριοι Ναι φίλε μου πολύ σωστή η παρατήρηση σου. Όμως για πόσο ακόμη θα υποχωρούμε; Όλοι μας , κ εγώ μέσα, σαν εναλλακτική σκεφτόμαστε την μετανάστευση. Ήδη όσοι μπορούσαν την έκαναν για ένα καλύτερο μέλλον σε μια πιο οργανωμένη και τίμια χώρα και καλά έκαναν. Όμως όσο υποχωρούμε τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Τα λαμόγια γίνονται περισσότερα και γίνονται συνεχώς όλο κ πιο λαίμαργα. Γτ να αφήσουμε την χώρα και την τύχη μας στα χέρια τους ; Νομίζω ότι η μόνη λύση είναι η αντίδραση. Διαφορετικά πάντα θα είμαστε οι τελευταίοι και οι χαμένοι.
phanispal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μπορείς να πας από τις επαρχιακές οδούς, όπως κάνουν κάποιοι. Κάτι άλλο δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις. 1
dbrillis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, aionnou είπε Έχουν αλλάξει τα πράγματα εδώ και μερικά χρόνια. Εμείς είμαστε οι φτωχότεροι. Το γιατί όλοι το ξέρουμε. Που ειναι η Ολλανδια σε αυτη τη λιστα και ειναι net ή gross οι μισθοι;
Ace Of Spades Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, dbrillis είπε Που ειναι η Ολλανδια σε αυτη τη λιστα και ειναι net ή gross οι μισθοι; Σκρινσοτ από το τικτοκ είναι, στην καλύτερη.... 4
JakeKaufman Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 16 hours ago, bill999r said: Εγώ πάντως απορώ ρε παιδια.... Γτ δεν αντιδράει κανένας...;;; όχι απλά δεν αντιδρούν, επικροτούν κιόλας. το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να τους μαυρίσουν στις εκλογές. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις