Προς το περιεχόμενο

Elementor page builder για Wordpress

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινω αυτο το νημα, για συζητηση πανω στον -ετσι κι αλλιως εδω και πολλα χρονια- δημοφιλη page builder για wordpress.

Ειτε για τεχνικα ζητηματα, πως γινεται τι, είτε για προβληματα.

Ελπιζω οτι θα ειναι ενα χρησιμο νημα, για ενα plugin που ειναι τοσο διαδεδομενο.

• Like 2
Δημοσ.

Απλή συζήτηση ναι, αλλά ο Elementor είναι από μόνος του ξεχωριστό κεφάλαιο. Ένα τεχνικό ζήτημα ή μια λειτουργική απαίτηση, αποτελεί ξεχωριστή συζήτηση.

Είναι εξαιρετικός, και με ελαφρά themes αποδίδει εξαιρετικά optimised wordpress sites.

Δημοσ.

Θεωρεις, οτι με το περασμα των χρονων (το πρωτοχρησιμοποιησα πριν 7 χρονια, σιγουρα τοτε ειχε πολυ μεγαλυτερο ρολο υπαρξης), δεν υπαρχει πια λιγοτερη αναγκη για plugins σαν το elementor;

Δεν υπαρχει μια αρκετα καλη υποκατασταση, απο τα εργαλεια που προστεθηκαν και ενσωματωσε το wordpress, ολα αυτα τα τελευταια χρονια;

Εννοω, οκ, παντα θα προσφερει απο αρκετα εως πολλα (εξεζητημενα;) παραπανω, αλλα ομως, ο μεσος χρηστης, μηπως τελικα εχει λιγοτερη αναγκη να βασιστει στο elementor σε σχεση με τα παλαιοτερα χρονια;

Πως κρινεις τον εμπλουτισμο εργαλειων του ιδιου του wordpress, εν σχεση με το elementor;

Και το λεω γιατι ενω μεν ειναι εξαιρετικος, διαβαζω και πολλα πολλα σχολια οτι γενικως 'βαραινει' και τη σελιδα. Και τελωσπαντων, με μια αλλη οπτικη, αν κατι μπορεις κατα 80-90% να το κανεις με ενσωματωμενα εργαλεια, καποιος θα πει γιατι να πας για το λιγο παραπανω στο elementor.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 16/12/2024 at 10:00, mindreader said:

Θεωρεις, οτι με το περασμα των χρονων (το πρωτοχρησιμοποιησα πριν 7 χρονια, σιγουρα τοτε ειχε πολυ μεγαλυτερο ρολο υπαρξης), δεν υπαρχει πια λιγοτερη αναγκη για plugins σαν το elementor;

Δεν υπαρχει μια αρκετα καλη υποκατασταση, απο τα εργαλεια που προστεθηκαν και ενσωματωσε το wordpress, ολα αυτα τα τελευταια χρονια;

Εννοω, οκ, παντα θα προσφερει απο αρκετα εως πολλα (εξεζητημενα;) παραπανω, αλλα ομως, ο μεσος χρηστης, μηπως τελικα εχει λιγοτερη αναγκη να βασιστει στο elementor σε σχεση με τα παλαιοτερα χρονια;

Πως κρινεις τον εμπλουτισμο εργαλειων του ιδιου του wordpress, εν σχεση με το elementor;

Και το λεω γιατι ενω μεν ειναι εξαιρετικος, διαβαζω και πολλα πολλα σχολια οτι γενικως 'βαραινει' και τη σελιδα. Και τελωσπαντων, με μια αλλη οπτικη, αν κατι μπορεις κατα 80-90% να το κανεις με ενσωματωμενα εργαλεια, καποιος θα πει γιατι να πας για το λιγο παραπανω στο elementor.

Έχουμε φτιάξει πάρα πολλά sites με τον Elementor Pro τα οποία είναι ταχύτατα, και παίρνουν και υψηλότατη βαθμολογία ακόμα και σε εργαλεία όπως το Page Speed Insights. 

Ναι δημιουργεί μεγαλύτερο DOM, το οποίο φυσικά δεν είναι ιδανικό. 

Το σημαντικό είναι να χτίζεις με ένα vanilla theme πχ Hello και να εισάγεις αποκλειστικά και μόνο τα widgets που χρειάζεσαι. Ή απλά για κάτι πιο γρήγορο και οικονομικό, να πάρεις ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ theme που να βασίζεται στον Elementor και να κάνεις απλά τις αλλαγές σου εκεί. 

Θεωρω ότι έχει αποκτήσει την κακή φήμη του «βαρύ» page builder επειδή χρησιμοποιείται και από άσχετους με το αντικείμενο (δεν το λέω για κακό) με αποτέλεσμα να πετάνε πάνω ότι σαβούρα βρουν και να νομίζουν ότι έφτιαξαν site.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι στην Pro εκδοχή του είναι το πιο πλήρες εργαλείο για τη δουλειά που προορίζεται.

Αν κάποιον τον ενδιαφέρει κάτι πολύ πιο καλό από άποψη performance, ο Bricks είναι πάρα πολύ γρήγορος. Εχει βέβαια διαφορετικό learning curve, και σαφέστατα υπολείπεται αρκετά σε σχέση με τον Elementor pro, αν και σε αυτόν υπάρχουν πλέον και πρόσθετα που κουμπώνεις πάνω για να τον εξελίξεις. 

Στα χέρια ενός άπειρου, ο Elementor μπορεί να τον βοηθήσει να φτιάξει ένα site για την επιχείρηση του ώστε να ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα.

Στα χέρια ενός έμπειρου που πραγματικά ξέρει τί κάνει, και όταν λέω ξέρει τί κάνει δεν εννοώ να ξέρει μόνο τη διαφορά του margin με το padding, αλλά να γνωρίζει εις βάθος web τεχνολογίες, ο Elementor σου κάνει θαύματα.

Ένα ακόμα σημαντικό κατά την άποψη μου είναι ότι είναι η πιο solid εταιρία page builder υπό την έννοια ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ή να παρατήσουν το project απτή μια στιγμή στην άλλη.

Ακούω καλά λόγια για τον Oxygen και τον Breakdance αλλά δεν τον έχω δει ποτέ σε κάποιο live site οπότε δεν έχω άποψη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ και εγώ για το elementor είναι πολύ καλό με πολλές δυνατότητες.

Όμως άμα σου κάτσει στραβή στο update παπαλα. Και αυτό δεν το βλέπεις αμέσως αλλά μετά από 2-3 χρονακια.

Μουλαρωνει και θέλουν restore στις προηγούμενες εκδόσεις όλα και το WordPress και το θέμα και τα plugins που το συνοδεύουν. Και δεν υπάρχει δυνατότητα τα ξαναδουλέψει σωστά σε νέα έκδοση.

Μου έχει τύχει πολλές φορές με αρκετά site που υποστηρίζω και είμαι πολύ επιφυλακτικός.

Το φοβάμαι στο update πολύ το elementor γιατί αλλάζουν μενού γραμματοσειρές header footer γίνεται το site εμφανισιακά άλλο τελείως. Άλλες φορές έχει πολλές ασυμβατοτητες με plugin που σε τρελαίνει.

Και μετά τι λες στον πελάτη?

Φταίει ο ελεμεντορας? Πιάσε το αυγό και κουρευτο.

Εσύ το έχεις συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα? 

Α και ξέχασα θέλει τάισμα κάθε χρόνο... Εννοώ να πληρώνεις άδεια χρήσης. 

Επεξ/σία από Giannis77i
  • Like 1
Δημοσ.

Giannis77i, νομιζω επιασες το 'σφυγμο'.

Χρονια το εχω και εγω σε site μου.

Ξερεις τι με παρακινησε να ανοιξω αυτο το νημα; Τα τοσο συχνα updates του!!!!

Θεωρω, προσωπικη εκτιμηση, οσο ασχημο μπορει να ειναι, ενα plugin να ανανεωνεται πολυ αραια (ελλοχευουν κινδυνοι συμβατοτητας, ασφαλειας κλπ), αλλα τοσο ασχημο ειναι το update καθε βδομαδα, πολλες φορες δε, και πολλες φορες μες σε μια βδομαδα!!!

Τοσο συχνα updates, δε μπορει, κατι θα στραβωσει!

Καλο να ξερεις οτι υπαρχει ομαδα που δουλευει διαρκως πανω του, αλλα πλεον εμενα με φοβιζουν τα απειρα updates του. Δηλαδη δεν εχω κατσει να μετρησω, αλλα μπορει να κανει και 60 updates το χρονο.....δεν καταντα και λιγο ρουλετα μετα;

Δεν ξερω.

Σε μια νεα εκδοση που δοκιμαζω στο site, πειραματικη, το elementor εχει χαλασει κατι, και δεν δουλευει καλα η σελιδα. Ειναι στανταρντ προβλημα του elementor, γιατι εντοπισα σελιδα που το συζητανε και αλλοι το ιδιο ζητημα. Ευτυχως, δεν μου κατσε στραβη, στην τρεχουσα εκδοση που τρεχει αυτη τη στιγμη.

Και παντα κανω τα updates σε offline/local, αρα, δεν θα κρεμαστω online, αλλα ομως, δεν μπορω να αναστελω για παντα και το online update, και να αναμενω ποτε η ομαδα θα φιξαρει το προβλημα. Εξαρτασαι λοιπον.

Σε επομενο development, θα επιχειρησω, οπως το λεω, να δω μηπως καταφερω να στησω το site, διχως το elementor, βασιζομενο σε ολες τις εγγενεις προσθηκες του wordpress τα τελευταια χρονια (καμια σχεση με το 2017 που πρωτοξεκινησα την εν λογω εκδοση του site), και τις δυνατοτητες του theme ισως. Αν δεν καταφερω ικανοποιητικο αποτελεσμα, σιγουρα θα ξαναγυρισω στο elementor.

Δημοσ.

Εσύ καλά τα λες.

Αν έχεις 1, 2, 3 site να υποστηρίζεις με elementor δεν είναι πρόβλημα .

Πόσο μάλλον όταν είναι δικά σου. Δεν τρέχει και κάτι.

Αν έχεις παρά πολλά WordPress πελατών με elementor πχ 100+, 200+, 500+ την εβαψες.

Το έχεις σκεφτεί ποτέ αυτό?

Θες Απίστευτες ώρες.

Οπότε η μόνη λύση ξέρεις ποια είναι πιστεύω 

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false); 

• Like 1
Δημοσ.

Εχει καταληξει, το ιδιο, ολοκληρο wordpress, να εχει περιπου ενα update το μηνα,

και το elementor ενα ή ακομη και δυο updates τη βδομαδα!!!!

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν έχεις καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και περιοδικό έλεγχο λειτουργίας της ιστοσελίδας (πχ κάθε 15') τότε δεν έχεις να φοβηθείς τα updates. Κάθε άλλο. Αν ΔΕΝ έχεις updates, ξέρουμε όλοι τι μπορεί να συμβεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...