Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, userkk said:

Το αυτόφωρο μετράει από την ώρα που έγινε η αξιοποινη πράξη μέχρι και το πολύ 48 ώρες μετά την αξιοποινη πράξη. Δεν μετράει από την ώρα που κανείς την μύνηση. Για παράδειγμα αν κάποιος σε απειλήσει και του κάνεις μύνηση μετά από 48 ώρες θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Όσο για αυτό που μου είπε ο αστυνομικός, δεν κατάλαβα λάθος, μου είπε ότι όταν ένα άτομο έχει νοσηλευτεί ακούσια σε ψυχιατρείο δεν μετράει η υπογραφή του σε κατάθεση για ακούσια εξέταση άλλου. Το αν ισχύει η όχι δεν το ξέρω. Όσο για το ζήτημα της ακούσιας νοσηλείας γενικά στην Ελλάδα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κινούνται εκτός νόμου. Και με πληθώρα αποφάσεων από το ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Ελλάδας και συνεχίζονται τα ίδια. Αλίμονο αν οποίος με τον οποίο διαφωνουσαμε, με μια ψευδή κατάθεση για εκδικιτικους λόγους μας έστελνε στο ψυχιατρείο. 

Παράβολο από όσο ξέρω ισχύει για κατ έγκληση εγκλήματα. Η ψευδορκία δεν είναι κατ έγκληση. Η συκοφαντική δυσφήμιση είναι. 

Μα τον έστειλες εσυ πρώτος στο ψυχιατρείο εκδικητικά

Δημοσ.
5 ώρες πριν, alefther είπε

αυτος ο αστυνομικος στα ειπε λαθος, η τα καταλαβες λαθος. Αδυνατο ειναι αν νοσηλευεται, οχι αν εχει παρει εξιτηριο.

Αφου καταλαβαινεις και τι γραφει,μπραβο.

• Haha 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, crimsonwall είπε

Οταν μιλαμε για μηνυσεις και ψυχικες διαταραχες/εξετασεις δεν ρωταμε ουτε στο insomnia ουτε στο reddit, παμε κατευθειαν σε δικηγορο και ας πληρωσουμε. Δεν μιλαμε για καμια κληση ή διαταραξη κοινης ησυχιας που το πολυ πολυ την πληρωνεις, εδω μπορει να μπλεξεις πολυ ασχημα.

Αυτό ακριβως. Είναι συνθέτη υπόθεση. Σε δικηγόρο και πολύ άργησε θα έλεγα. 

13 ώρες πριν, userkk είπε

Το αυτόφωρο μετράει από την ώρα που έγινε η αξιοποινη πράξη μέχρι και το πολύ 48 ώρες μετά την αξιοποινη πράξη. Δεν μετράει από την ώρα που κανείς την μύνηση. Για παράδειγμα αν κάποιος σε απειλήσει και του κάνεις μύνηση μετά από 48 ώρες θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Όσο για αυτό που μου είπε ο αστυνομικός, δεν κατάλαβα λάθος, μου είπε ότι όταν ένα άτομο έχει νοσηλευτεί ακούσια σε ψυχιατρείο δεν μετράει η υπογραφή του σε κατάθεση για ακούσια εξέταση άλλου. Το αν ισχύει η όχι δεν το ξέρω. Όσο για το ζήτημα της ακούσιας νοσηλείας γενικά στην Ελλάδα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κινούνται εκτός νόμου. Και με πληθώρα αποφάσεων από το ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Ελλάδας και συνεχίζονται τα ίδια. Αλίμονο αν οποίος με τον οποίο διαφωνουσαμε, με μια ψευδή κατάθεση για εκδικιτικους λόγους μας έστελνε στο ψυχιατρείο. 

Παράβολο από όσο ξέρω ισχύει για κατ έγκληση εγκλήματα. Η ψευδορκία δεν είναι κατ έγκληση. Η συκοφαντική δυσφήμιση είναι. 

Έτσι δουλεύει δυστυχώς το σύστημα στην Ελλαδα. Μπορείς με μια απλή αληθινή η ψεύτικη δήλωση στο ΑΤ για κάποιον, να τον στείλεις για εξέταση και νοσηλεία στο ψυχιατρείο. Εάν η δήλωση είναι ψευδής, μπορεί να σε τρέχει ο άλλος για χρόνια μετά, θέλει πολύ προσοχή τι θα δηλώσεις και πως θα στοιχειοθετήσεις τις κατηγορίες σου. Εάν εκδόσει γνωμάτευση το ψυχιατρείο ότι είναι εντάξει και δεν είχε τίποτε, εσύ μετα μπορεί να έχεις πρόβλημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την υπόθεση σίγουρα την έχω αναθέσει σε δικηγόρο, εγώ το δημοσίευσα στο φόρουμ απλά για να δω εάν τύχει και σε κάποιον άλλον. Αλλά αυτό που δεν μου επερνε μύνηση κάπου δεν μου στέκει, σκεφθητε το πιο απλό, σε μια παρεξήγηση που ανεβαίνουν λίγο οι τόνοι και προσαγάγουν δύο άτομα στο τμήμα. Πόσες φορές ανακαλεί η δεν καταθέτει καν μύνηση το θύμα υπό την απειλή ότι και ο άλλος θα του απαντήσει με μύνηση και θα περάσουν και οι δύο το αυτόφωρο εκείνη την στιγμή. Αν ο αστυνομικός πει στον δεύτερο δεν σου παίρνω μύνηση, θα περάσεις το αυτόφωρο και μετά θα σου πάρω μύνηση όταν και αν σε αφήσουν από τα δικαστήρια , θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος , επειδή νομικά μύνηση έχει δικαίωμα να κάνει ο οποιοσδήποτε για τον οποιοδήποτε λόγο. Νομικά ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να πάρει την μύνηση, το αν η μύνηση είναι παράλογη και δεν στέκει αυτό το κρίνει ο εισαγγελέας , δεν έχει δικαίωμα ο αστυνομικός να κρίνει σε ποιον θα πάρει μύνηση. Τώρα για το θέμα το αν έχει δικαίωμα να αρνηθεί μύνηση από άτομο που πρόκειται να οδηγηθεί για ακούσια εξέταση , θα το ρωτήσω που το αναφέρει αυτό ο νόμος 

Επεξ/σία από userkk
Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει αξιοποινο η αν δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις ο αστυνομικός μπορεί να αρνηθεί να πάρει τη μήνυση..τυπικα ο εισαγγελέας την στέλνει στο αρχείο αν δεν δικαιολογειται η άσκηση ποινικής δίωξης αλλα δεν θέλει πολύ λογική για να καταλάβεις αν στέκει ο άλλος για να τον πάρεις στα σοβαρά. Φιλέ ξεπέρασε το και πήγαινε παρακάτω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, userkk είπε

δεν έχει δικαίωμα ο αστυνομικός να κρίνει σε ποιον θα πάρει μύνηση.

Είσαι σίγουρος? Από μεθυσμένο ας πούμε δεν μπορεί να πάρει. Τον θέτει σε προστατευτική φύλαξη και όταν βρεθεί σε νηφάλια κατάσταση τότε ξεκινάει τη διαδικασία.

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νόμος περί προστατευτικής φύλαξης αφορά άτομα σε κατάσταση μέθης, η άτομα με ψυχική η διανοητική ικανότητα που τους καθιστά επικίνδυνους για τον εαυτό τους η προς άλλους. Σε εμένα δεν ίσχυε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, και επιβαιβεωνεται και από τις γνωματεύσεις αφού ολοκρηρωθικε η ακούσια εξεταση. μεθυσμένος ήταν αυτός που κατέθεσε. Τεσπα ότι και να λέμε εδώ είναι για να περάσει η ώρα. Στα δικαστήρια θα λυθεί. ο αστυνομικός που μου είπε ότι είχε άκυρη υπογραφή αφού είχε νοσηλευτεί, κάτι ήξερε όταν το έλεγε, μου πρότεινε να κάνω μύνηση στον συνάδελφο του, έχετε δει πολλούς αστυνομικους να το κάνουν αυτό? Ούτε είχε λόγο να μου πει ψέματα 

Επεξ/σία από userkk
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, userkk είπε

Ο νόμος περί προστατευτικής φύλαξης αφορά άτομα σε κατάσταση μέθης, η άτομα με ψυχική η διανοητική ικανότητα που τους καθιστά επικίνδυνους για τον εαυτό τους η προς άλλους.

Άρα δεν μπορεί να παίρνει μηνύσεις από όλους, οπότε εκανες λάθος.

22 λεπτά πριν, userkk είπε

Σε εμένα δεν ίσχυε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, και επιβαιβεωνεται και από τις γνωματεύσεις αφού ολοκρηρωθικε η ακούσια εξεταση

Εσύ πήγες πριν όμως οπότε δεν μπορούσε να γνωρίζει αν είσαι σε κατάσταση που να μπορεί να δεχθεί την έγκληση (μύνηση).

24 λεπτά πριν, userkk είπε

. ο αστυνομικός που μου είπε ότι είχε άκυρη υπογραφή αφού είχε νοσηλευτεί, κάτι ήξερε όταν το έλεγε, μου πρότεινε να κάνω μύνηση στον συνάδελφο του, έχετε δει πολλούς αστυνομικους να το κάνουν αυτό? Ούτε είχε λόγο να μου πει ψέματα 

Και ποιος σου λέει εσένα ότι ο 2ος αστυνομικός δεν είναι ο λάθος και ο 1ος ο σωστός? Απλά σε βολεύει να έχει δίκιο ο 2ος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...