userkk Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μου είχε τύχει ένα περιστατικό, είχε καταθέσει κάποιος ψέματα ώστε να πάω για ακούσια εξέταση, όταν πήγα στο τμήμα ο αστυνομικός δεν δέχονταν να μου πάρει με τίποτα μύνηση εναντίον αυτού που κατέθεσε. Είναι νόμιμο αυτό? Οταν πέρασα ακούσια εξέταση μέσα σε 5 λεπτά με αφησαν και φυσικά δεν βρήκαν κάτι οι ιατροί. Γενικά σε ποιες περιπτώσεις η αστυνομία έχει δικαίωμα να αρνηθεί μύνηση?
simaras Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 27 minutes ago, userkk said: Μου είχε τύχει ένα περιστατικό, είχε καταθέσει κάποιος ψέματα ώστε να πάω για ακούσια εξέταση, όταν πήγα στο τμήμα ο αστυνομικός δεν δέχονταν να μου πάρει με τίποτα μύνηση εναντίον αυτού που κατέθεσε. Είναι νόμιμο αυτό? Οταν πέρασα ακούσια εξέταση μέσα σε 5 λεπτά με αφησαν και φυσικά δεν βρήκαν κάτι οι ιατροί. Γενικά σε ποιες περιπτώσεις η αστυνομία έχει δικαίωμα να αρνηθεί μύνηση? Δεν μπορεί να σου πάρει εκείνη τη στιγμή τη μήνυση πριν πας για ακούσια εξέταση για τον απλούστατο λόγο ότι εκκρεμεί η εισαγγελική παραγγελία για την εξέταση σου σε δημόσιο ψυχιατρείο.Μπορει δηλαδή να μην έχεις σωας τας φρένας.Αφου όμως τελειώσει η εξέταση σου στο ψυχιατρείο και αντίστοιχα η νοσηλεία σου (εάν αυτή αποφασιστεί φυσικά από τους γιατρούς που θα σε εξετάσουν) τότε μπορείς να επιστρέψεις στο τμήμα και να υποβάλεις μήνυση. 3
userkk Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Το άτομο που κατέθεσε είχε νοσηλευτεί λίγο καιρό πριν καταθέσει και μάλιστα η διαδικασία ακούσιας νοσηλείας του έγινε απο το ίδιο τμήμα, επιτρέπεται να πάρουν κατάθεση από άτομο που έχει νοσηλευτεί?
txcellas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, userkk είπε Το άτομο που κατέθεσε είχε νοσηλευτεί λίγο καιρό πριν καταθέσει και μάλιστα η διαδικασία ακούσιας νοσηλείας του έγινε απο το ίδιο τμήμα, επιτρέπεται να πάρουν κατάθεση από άτομο που έχει νοσηλευτεί? Σε πήρανε με εισαγγελική στο ψυχιατρείο και ήθελες να κάνεις μήνυση σε αυτούς που ζήτησαν την παραγγελία;
userkk Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, txcellas είπε Σε πήρανε με εισαγγελική στο ψυχιατρείο και ήθελες να κάνεις μήνυση σε αυτούς που ζήτησαν την παραγγελία; Ήταν ένα άτομο το οποίο έχει το ακατολογιστο, κατέθεσα να πάει για ακούσια εξέταση, κινήθηκε η διαδικασία, οι ιατροί τον κράτησαν 20 ημέρες μέσα, και μόλις βγήκε πήγε και κατέθεσε ψέματα εις βάρος μου. Εμένα μου είπε ένας αστυνομικός ότι απαγορεύεται να πάρουν κατάθεση από άτομο που είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, είναι άκυρη η υπογραφή του, αυτό είναι το ερώτημα πως του πήραν υπογραφή
simaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, userkk said: Ήταν ένα άτομο το οποίο έχει το ακατολογιστο, κατέθεσα να πάει για ακούσια εξέταση, κινήθηκε η διαδικασία, οι ιατροί τον κράτησαν 20 ημέρες μέσα, και μόλις βγήκε πήγε και κατέθεσε ψέματα εις βάρος μου. Εμένα μου είπε ένας αστυνομικός ότι απαγορεύεται να πάρουν κατάθεση από άτομο που είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, είναι άκυρη η υπογραφή του, αυτό είναι το ερώτημα πως του πήραν υπογραφή Εφόσον νοσηλευτηκε και πήρε εξιτήριο θεωρείται (λανθασμένα βέβαια συχνά) ότι θεραπεύτηκε.Οποτε ναι μπορεί ο αστυνομικός να πάρει τη μήνυση του.Βεβαια είναι και στην κρίση του αστυνομικού.Εαν δει τον άλλο να λέει αρλουμπες η ακατάληπτα πραγματα μπορεί να μην την πάρει .Η ακόμα καλύτερα μπορεί να ενημερώσει τον εισαγγελέα που είναι και η προϊσταμένη αρχη και να αποφασίσει αυτός.Στην περίπτωση σας δε γνωρίζω φυσικά τι ενέργειες έγιναν.Επισης μην ξεχνάτε ότι ακούσιες νοσηλειες γίνονται καθημερινά πάρα πολλές.Δεν είναι λογικό όλοι αυτοί οι άνθρωποι να στερηθούν για πάντα το δικαίωμα στο να υποβάλλουν μήνυση. Γενικά κρατήστε μια πισινή στο τι σας είπε κάποιος ο οποίος είναι αστυνομικός.Και εκεί υπάρχει εξειδίκευση,δεν κάνουν όλοι τα πάντα και δεν μπορούν όλοι να γνωρίζουν τα πάντα.Γνωμη μου μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση στο 100 η στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας στον Αξιωματικό Υπηρεσίας πάντα. Αυτά ,ελπίζω να σας βοήθησα λίγο. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, userkk said: Εμένα μου είπε ένας αστυνομικός ότι απαγορεύεται να πάρουν κατάθεση από άτομο που είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, είναι άκυρη η υπογραφή του, αυτό είναι το ερώτημα πως του πήραν υπογραφή Έτσι γενικά κι αόριστα σου το έθεσε; Επειδή κάποιος νοσηλεύτηκε στα 18 του για δέκα μέρες λόγω ερωτικής απογοήτευσης, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταθέσει μήνυση στα 40 του; Κάτι δεν κατάλαβες καλά από αυτό που σου είπε ο αστυνομικός. 2
crimsonwall Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Οταν μιλαμε για μηνυσεις και ψυχικες διαταραχες/εξετασεις δεν ρωταμε ουτε στο insomnia ουτε στο reddit, παμε κατευθειαν σε δικηγορο και ας πληρωσουμε. Δεν μιλαμε για καμια κληση ή διαταραξη κοινης ησυχιας που το πολυ πολυ την πληρωνεις, εδω μπορει να μπλεξεις πολυ ασχημα. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από crimsonwall 1
GREGORYMO Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 ΜΗΠΩΣ έπρεπε να πληρώσεις παράβολο 100€ ? 1
sdikr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, userkk said: Ήταν ένα άτομο το οποίο έχει το ακατολογιστο, κατέθεσα να πάει για ακούσια εξέταση, κινήθηκε η διαδικασία, οι ιατροί τον κράτησαν 20 ημέρες μέσα, και μόλις βγήκε πήγε και κατέθεσε ψέματα εις βάρος μου. Εμένα μου είπε ένας αστυνομικός ότι απαγορεύεται να πάρουν κατάθεση από άτομο που είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, είναι άκυρη η υπογραφή του, αυτό είναι το ερώτημα πως του πήραν υπογραφή Οπως καταθεσες εσυ μήνυση, έτσι έκανε και αυτός, λογικά και αυτός θα πήγε να την καταθέσει πριν πάρει εξιτήριο και θα του είπανε όχι. Ετσί πάνε αυτά τα πράγματα, τώρα που θα πάρεις εσυ εξιτήριο ξανά μήνυση ώστε να υπάρχει Loop Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από sdikr
userkk Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δεν καταλάβατε ακριβώς τι εννοούσα. Είναι ένα άτομο το οποίο είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, πήγα στην αστυνομία, κινήθηκε ακούσια εξέταση, τον κρατήσανε μέσα στο ψυχιατρείο 17 ημέρες. Βγαίνει έξω μετά αυτός, προφανώς για να με εκδικηθεί πηγε και κατέθεσε κάτι ασυναρτησίες και χωρίς να γνωρίζω τίποτα με πήγανε στο τμήμα, και πριν μεταφερθω για ακούσια εξέταση, είπα στον αστυνομικό θέλω να του κάνω μύνηση, μου λέει όχι, όταν βγεις δεν γίνεται τώρα. Του εξήγησα ότι αν υπάρξει μια καθυστέρηση, έστω και μια ημέρα, αν με κρατήσουν μια μέρα, θα παρέλθει το αυτόφωρο, με πήγανε στο Δαφνί τα ξημερώματα, οι ψυχίατροι με άφησαν άμεσα. Ένας αστυνομικός μου είχε πει εκείνη την ημέρα, πως είναι δυνατόν ο συνάδελφος μου να πάρει κατάθεση από άτομο που έχει νοσηλευτεί, δεν επιτρέπεται από το πρωτόκολλο και τα σχετικά , αυτο φαίνεται και σε μένα λογικό. Δεν μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει μύνηση, είπε ότι δεν επιτρέπεται να καταθέσει για ακούσια εξέταση άλλου. Άλλο θέμα η μύνηση άλλο θέμα η κατάθεση για ακούσια εξέταση, φυσικά και δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς σε κανέναν να κάνει μύνηση.
alefther Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, userkk είπε είπα στον αστυνομικό θέλω να του κάνω μύνηση, μου λέει όχι, όταν βγεις δεν γίνεται τώρα σωστα στα ειπε αυτος ο αστυνομικος 11 λεπτά πριν, userkk είπε Ένας αστυνομικός μου είχε πει εκείνη την ημέρα, πως είναι δυνατόν ο συνάδελφος μου να πάρει κατάθεση από άτομο που έχει νοσηλευτεί, αυτος ο αστυνομικος στα ειπε λαθος, η τα καταλαβες λαθος. Αδυνατο ειναι αν νοσηλευεται, οχι αν εχει παρει εξιτηριο. Παντως βλεπω ειστε μια ωραια ατμοσφαιρα ολοι 2 6
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, userkk είπε Δεν καταλάβατε ακριβώς τι εννοούσα. Είναι ένα άτομο το οποίο είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, πήγα στην αστυνομία, κινήθηκε ακούσια εξέταση, τον κρατήσανε μέσα στο ψυχιατρείο 17 ημέρες. Βγαίνει έξω μετά αυτός, προφανώς για να με εκδικηθεί πηγε και κατέθεσε κάτι ασυναρτησίες και χωρίς να γνωρίζω τίποτα με πήγανε στο τμήμα, και πριν μεταφερθω για ακούσια εξέταση, είπα στον αστυνομικό θέλω να του κάνω μύνηση, μου λέει όχι, όταν βγεις δεν γίνεται τώρα. Του εξήγησα ότι αν υπάρξει μια καθυστέρηση, έστω και μια ημέρα, αν με κρατήσουν μια μέρα, θα παρέλθει το αυτόφωρο, με πήγανε στο Δαφνί τα ξημερώματα, οι ψυχίατροι με άφησαν άμεσα. Ένας αστυνομικός μου είχε πει εκείνη την ημέρα, πως είναι δυνατόν ο συνάδελφος μου να πάρει κατάθεση από άτομο που έχει νοσηλευτεί, δεν επιτρέπεται από το πρωτόκολλο και τα σχετικά , αυτο φαίνεται και σε μένα λογικό. Δεν μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει μύνηση, είπε ότι δεν επιτρέπεται να καταθέσει για ακούσια εξέταση άλλου. Άλλο θέμα η μύνηση άλλο θέμα η κατάθεση για ακούσια εξέταση, φυσικά και δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς σε κανέναν να κάνει μύνηση. Για να παρέλθει το αυτόφωρο ο χρόνος αρχίζει να μετράει από την ώρα που καταθέτεις την μήνυση, όχι από την ώρα που σκέφτηκες να το κάνεις
userkk Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Το αυτόφωρο μετράει από την ώρα που έγινε η αξιοποινη πράξη μέχρι και το πολύ 48 ώρες μετά την αξιοποινη πράξη. Δεν μετράει από την ώρα που κανείς την μύνηση. Για παράδειγμα αν κάποιος σε απειλήσει και του κάνεις μύνηση μετά από 48 ώρες θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Όσο για αυτό που μου είπε ο αστυνομικός, δεν κατάλαβα λάθος, μου είπε ότι όταν ένα άτομο έχει νοσηλευτεί ακούσια σε ψυχιατρείο δεν μετράει η υπογραφή του σε κατάθεση για ακούσια εξέταση άλλου. Το αν ισχύει η όχι δεν το ξέρω. Όσο για το ζήτημα της ακούσιας νοσηλείας γενικά στην Ελλάδα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κινούνται εκτός νόμου. Και με πληθώρα αποφάσεων από το ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Ελλάδας και συνεχίζονται τα ίδια. Αλίμονο αν οποίος με τον οποίο διαφωνουσαμε, με μια ψευδή κατάθεση για εκδικιτικους λόγους μας έστελνε στο ψυχιατρείο. 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε ΜΗΠΩΣ έπρεπε να πληρώσεις παράβολο 100€ ? Παράβολο από όσο ξέρω ισχύει για κατ έγκληση εγκλήματα. Η ψευδορκία δεν είναι κατ έγκληση. Η συκοφαντική δυσφήμιση είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα